. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > VIANOČNÉ CUKROVINKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 261-270)<< predošlé 1,.,22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32,.,113 ďalšie >>

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Skvelé babkine oriešky



POTREBNÉ PRÍSADY

560 g hladkej múky* 440 g margarínu* 20 g práškového cukru* 2x vanilkový cukor* 200 g orechov* 40g kakaa Plnka: 200g práškového cukru šľaháme nad parou so 4 vajíčkami dohusta.- trochu to potrvá, musí to byť ozaj husté, no nie na kameň :o) asi ako keď uvaríte taký hustejší puding z pol litra mlieka, vychladnutú plnku vmixujeme do 250g vymiešaného Palmarínu

POSTUP PRÍPRAVY

Ako som už spomínala, tento recept je náš rodinný, a traduje sa už niekoľko generácíí. Nikdy nesmie chýbať na vianočnom stole ani u nás, ani u babky. Sú naozaj vynikajúce, pridávam ich sem trochu skôr, keď ich budem robiť, pridám obrázkový postup. Všetky prísady na cesto spolu spojíme - vymiesime cesto, ktoré natlačíme do nevymastených formičiek na oriešky. Pečieme krátko- neviem to isto, zdá sa mi, že som piekla asi 8 minút pri 200°C, zistíte to podľa vône a farby. Po upečení ich ihneď vyklepujeme von z formičky, necháme vychladnúť, pred vianocami plníme krémom 2 dokopy a obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Silvia K. (silviakov) ID 45553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 14.11.2014, 23:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Kokosové trubičky s karamelovým krémom



POTREBNÉ PRÍSADY

400g hladkej múky, 300g práškového cukru, 350g Hery, 300g strúhaného kokosu, 2 vajcia, 1 vanilkový cukor, na pečenie kovové trubičky.........Karamelový krém: 1 salko, 200ml mlieka, 2 PL hladkej múky, 1 vanilkový cukor, 250g Hery, 80g práškového cukru.......čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Salko uvaríme vo vode 2-3 hodiny, môžme aj niekoľko dní skôr. Z prísad na cesto vypracujeme cesto, ktoré dáme na dve hodinyodležať do chlau. Potom cesto vyvaľkáme na 3mm krubý plát, nakrájame na štvorce asi 6-7cm stranou . Natočíme na kovové trubičky, položíme na plech vyložený papierom spojom dole a upečieme. Obidva konce upečených a vychladnutých trubičiek namočíme do polevy. Keď poleva stuhne, naplníme ich pomocou zdobiaceho vrecka s tenkou špičkou karamelovým krémom. Krém: mlieko, hladkú múku, vanilkový cukor za stáleho miešania uvaríme na kašu. Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme a postupne primiešame skaramelizované salko a vychladnutú kašu.

Z tejto dávky cesta je asi aj 70 trubičiek a z plnky má vystáť aj na naplnenie košíčkov s karmelovou plnkou. Mne ostal krém aj na 9 spodkov z polmesiačikov .

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 20.11.2014, 14:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Zázvorníky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 vajce, 1 žltok, 140g práškového cukru, šťava z 1/2 citrona, 20g nastrúhaného zázvoru, 160g hladkej múky ( podľa potreby viac ) ................Na zdobenie : cukrová poleva, podrvené pistácie

POSTUP PRÍPRAVY

Vajce, žltok a cukor miešame nad parou asi 10 minút. Potom odstavíme a miešame do vychladnutia. Do vychladeného pridáme citronovú šťavu, zázvor, múku a vypacujeme cesto. Na doske posypanej múkou vyvaľkáme cesto a formičkou povykrajujeme rôzne tvary, ktoré poukladáme na vymastený plech a necháme ich 12 hodín schnúť - odpočívať. Potom ich v rúre pri miernej teplote upečieme. Vychladnuté keksy ozdobíme cukrovou polevou a podrvenými pistáciami.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 24.12.2010, 13:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Elišky - plnené medovníkové keksíky



POTREBNÉ PRÍSADY

18 Dkg mletého cukru, 2 polievkové lyžice medu, 2 celé vajíčka, 1 lyžica oleja, 1 zarovnaná kávová lyžička sódy bikarbóny, 1 polievková lyžica korenín do medovníkov, 30 - 40 Dkg hladkej múky - T650. Na plnku: cca 20 Dkg mletých orechov, práškový cukor a rum podľa chuti a pikantný džem. Okrem toho tmavá a biela čokoláda, Cera.

POSTUP PRÍPRAVY

A prečo práve Elišky? Pretože tento receptík som získala už pred rokmi od jednej detskej lekárky, ktorá sa práve takto volala.

V mise si dobre vyšľaháme cukor, vajcia, med, olej, koreniny. Potom pridáme múku, v ktorej dobre rozmiešame sódu bikarbónu. Množstvo múky dávame podľa hustoty cesta. Cesto dôkladne vypracujeme a odložíme na chladné miesto - najlepšie na 12 až 24 hodín.
Na doske rozvaľkáme pomerne na tenko - tenšie ako sme normálne zvyknuté pri medovníčkoch a vykrajujeme pravideľné tvary keksíkov - vždy jeden tvar do páru. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180 C. Keksíky ničím nepotierame. Po upečení spájame plnkou: všetky suroviny na plnku len vymiešame. Džem použijeme pikantný - v mojom prípade to bol džem z černíc.
Po zlepení keksíkov ich máčame v tmavej čokoláde, ktorú pripravíme obvyklým spôsobom a povrch zdobíme bielou čokoládou.
Tieto keksíky, keď upečiete, tak sú pomerne tvrdé, ale akonáhle ich zlepíte plnkou a oblejete čokoládou, tak zmäknú a vydržia dlho, pokiaľ sa nezjedia. Až sa rozplývajú na jazyku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Iveta S. (yvett) ID 11052 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (53) posledné: 14.11.2014, 19:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Arašidové božteky s nugátovou špičkou



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 salky masla * 3/4 salky arasidoveho masla * 1/3 salky hnedeho cukru * 1/3 salky krystaloveho cukru * 1 vajicko * 2 PL mlieka* 1 CL vanilk.extraktu * 1 1/2 salky hladkej muky * 1 CL PDP * 1/2 CL soli * aspon 200 nugatu

POSTUP PRÍPRAVY

Výborné koláčiky..tak mäkučké,že sa rozplývajú na jazyku...♥

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (59) posledné: 28.11.2013, 15:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Makové hviezdičky s celým makom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg polohrubej muky 2 vajcia 1 Hera 1 slahacka 2 vanilkove cukre 2-3 pohare kr. cukru 2-3 pohare nemleteho maku 1/2 PDP 1 vajce na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Martina K. (MataK) ID 8031 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 2.12.2013, 19:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Vanilkové rožteky



POTREBNÉ PRÍSADY

300g hladkej múky, 200g masla, 50g práškového cukru, 2 žĺtky, 100g pomletých orechov

POSTUP PRÍPRAVY

Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré dáme odpočinúť do chladničky. Z cesta vytvoríme valec, pokrájame ho na rovnaké kúsky, z ktorých robíme rožteky. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme v rúre vyhriatej na cca. 180°C. Pečieme cca 15minut. Treba rešpektovať vlastnosti rúry. Ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilínovým cukrom.
Rožteky sú jemné a krehké.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Janka M. (Janka&Max&Michal) ID 217855 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 19.12.2012, 19:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Kakaové rožteky



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g hladkej múky, 150 g práškového cukru, 250 g tuku-Palmarin/ Helia, 1 vajce, 100 g mletých orechov, 2 PL kakaa, 1 vanilkový cukror, 1/2 KL škorice, 1/2 balíčka prášku do pečiva, štipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín vymiesime cesto a necháme ho odpočívať aspoň 30 minút v chlade. Potom cesto rozdelíme na menšie časti, každú rozšúľame na hrúbku malíčka, nakrájame na kúsky a tvoríme rožteky. Ukladáme na plech vyložený papierom a upečieme na 180 stupňoch asi 8-10 minút. Pri pečení rožteky zmenia tvar, trochu sa roztečú. Upečené máčame v čokopoleve.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Monika Š. (moniqueR) ID 105322 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 12.11.2015, 11:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Vínové



POTREBNÉ PRÍSADY

1 palmarin 30dkg plohrubej muky 5 PL bieleho vina 1prasok do peciva

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetky ingrediencie zmiesime spolu na cesticko, ktore nechame odlezat. Najlepsie je, ak si cesto pripravite den vopred - tzn. ze vecer si ho zamiesite, nechate cez noc v chladnicke a rano vykrajujete. Po odlezani vyvalkame asi na hrubku cca 0,5 cm a vykrajujeme formickou co najmensie tvary (take su najchutnejsie). Pecieme v rure do ruzova na peciacom papieri a este horuce obalujeme v zmesi praskoveho cukru s vanilkovym. Toto su pre mna najlepsie "cukratka" ake peciem.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Maria I. (mucilienka) ID 47050 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 15.12.2010, 14:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Vianočno- veľkonočné



POTREBNÉ PRÍSADY

Naše čo pečieme najčastejšie- suché, už tu boli, ale myslím, že sa možno niekomu hodia- pridávam - recepty

POSTUP PRÍPRAVY

KÁVOVÉ ZRNÁ- veľkonočné vajíčka
1BB puding, 2 polievkové lyžice kávy(zrnkovej, mletej, neuvarenej, príp. len sparenej malinkým množstvom vriacej vody), 2 žĺtky –z čo najčerstvejších vajec, 250g práškového cukru, 250g margarínu.
Biela hmota: 100g preosiateho sušeného mlieka 200 g preosiateho práškového cukru, 1ČL medu, voda pridávaná podľa potreby, veľmi opatrne. Vymiesiť a potom ešte krátko premiesiť rukami potretými cerou- bude jemnejšia, hladšia, lesklejšia. Dobre natenúčko vyvaľkať, najlepšie na práš. cukre, nakrájať štvorčeky – podľa veľkosti zŕn – dvojnásobná šírka, jedenapolnásobná výška zrna. Na lyžicu položiť plátok bielej hmoty, hrčku hnedej hmoty, zabaliť( ešte vždy na lyžici, tá pomôže dať vajíčku tvar). Vyklopiť, poliať čokopolevou a kým nestuhne posypať cukrovým máčikom.

LINECKÉ – toto je hora cesta na zajačikov, kvetinky, džemové kolieska, motýle – každý druh je s inou príchuťou – záleží, kto má čo rád. Tiež plnka je ľubovoľná, či už džem, orechy s lekvárom alebo klasický maslový s citrónovou príchuťou pri kvetinkách( pri nich som piekla kolieska na spodok, na to oriešok plnky a na to kvetinka upečená v plechovej formičke, preto držia tvar.
1,5 kg, hladkej múky, 0,5 kg práškového cukru, 1 kg margarínu (palmarín, hera,...)– vypracovať čo najrýchlejšie studenými rukami a rozdeliť napríklad na 4 časti – do každej pridať niečo podľa chuti- orechy, kakao, kokos, ...
plnka: trochu vody s kryštálovým cukrom rozpustiť a pridať mleté orechy, trochu povariť- státím hustne – nevadí a polovychladnutú kašu zmiešať s akýmkoľvek lekvárom, aby sa to dalo natierať na upečené linecké. Zdobiť a čačkať ľubovoľne....

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Milada K. (milad) ID 54061 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (22) posledné: 7.11.2011, 22:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 261-270)<< predošlé 1,.,22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32,.,113 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu