.
http://www.dolne-rakusko.info
.
. .. .. .. .. .. .. .
. . . .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkom: 6.951 (zobrazuje sa 261-270)<< predošlé 1,.,22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32,.,696 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Vanilkove gelato



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/05/vanilkove-gelato.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:500ml sladkej smotany
395 g kondenzovaneho mlieka
2 CL vanilkoveho extraktu
Postup:Do misky si dame vsetky ingrediencie a pomocou elektr,mixera si ich vyslahame az pokial sa nam to zhustne tak ze sa nam budu dat vytvorit jemne kopceky cize do polotuha( nesmie to byt vyslahane do tuha !!!!!) .Gelato si prelejeme do nadoby v ktorej to chceme zamrazit a dame do mraznicky na minimalne 5 hodin (ja som to tam mala cez noc )...Ja si vzdy gelato vytiahnem na par minut pred konzumaciou aby sa mi trosku roztopilo a lepsie naberalo .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 20.5.2014, 10:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Perník z ovsenej múky



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 400 g ovsenej múky,200 g trstinového cukru,2 vajcia,1 čl sódy bikarbóny,2 PL kakaa,3-4 PL slivkového lekváru,1 prášok do perníka,150 ml oleja a 500 ml mlieka poleva: džem,150 g čokolády na varenie,150 ml šľahačkovej smotany

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia vymiešame s cukrom a postupne pridávame ostatné ingrediencie,dáme na plech a pečieme cca 25 min./180°C.Keď je perník vychladnutý,potrieme ho džemom (ja použ.višňový).Do hrnčeka dáme smotanu a nalámanú čokoládu.Ako sa začne čokoláda rozpúšťať,vypneme a miešame,kým sa všetka nerozpustí (nesmie začať vrieť!) a polejeme ňou perník. Dáme stuhnúť-čokoláda ostane krémová a o to je lepšia.
Perník je fantastický aj deti ho milujú a je zdravý :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

daniela f. (danulo) ID 117679 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jahodový pohár s jogurtom ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

jahody * 2 PL hnedého cukru * celozrnné sušienky * veľký biely jogurt * 1 PL medu * lístky mäty *

POSTUP PRÍPRAVY

Rýchly a zdravý dezertík. Kuk do postupu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

KIVAC



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 4 ZLTKA, 20DKG PRAS. CUKRU, 1DCL OLEJA, 20DKG HLADKEJ MUKY, 1 PRASOK DO PECIVA, 4 BIELKA- SNEH\r\nPLNKA: 2 POCHUTKOVE SMOTANY KYSLE, 1 SLAHACKA, 1 STUZOVAC, 1 VANILKOVY CUKOR\r\nPOLEVA: POL LITRA VODY, 1 VITACIT ( ALEBO TANG, najlepsi je kivi PIMA), 1 VANILKOVY CUKOR

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: 4 ZLTKA, 20DKG PRAS. CUKRU, 1DCL OLEJA, 20DKG HLADKEJ MUKY, 1 PRASOK DO PECIVA, 4 BIELKA- SNEH\r\
nPLNKA: 2 POCHUTKOVE SMOTANY KYSLE, 1 SLAHACKA, 1 STUZOVAC, 1 VANILKOVY CUKOR\r\n
POLEVA: POL LITRA VODY, 1 VITACIT ( ALEBO TANG), 1 VANILKOVY CUKOR

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Blanka Z. (blanchez) ID 79553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 9.7.2014, 19:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkový ovsený koláčik



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto:,3 vajcia, 3 PL ovsenej múky, 2 PL kokosu, 1 ČL prášku do pečiva, 45g vanilkového proteínu, 2 PL hnedého cukru alebo iné Vami používané sladidlo, prispôsobte množstvo vzhľadom na sladivosť (stévia...) Na plnku: 1 ČL hnedého cukru, 200g jabĺk, arašidové maslo, škorica

POSTUP PRÍPRAVY

Bielka oddelíme od žĺtkov. Potom z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Pokiaľ používate cukor, pridajte ho k bielkom a vyšľahajte spolu. ( Ja som mala vanilkový proteín, ktorý mi to dostatočne osladil, takže som cukor nepridávala).V druhej miske prešľaháme mixérom aj žĺtka.
Potom žĺtka pridáme do misy k bielkom a veľmi jemne premiešame stierkou. Žĺtka zamiešavame tak, že zdola jemne prehadzujeme bielka, nech hmota ostane nadýchaná. V ďalšej miske si pripravíme suché suroviny, takže zmiešame ovsenú múku, kokos, práčok do pečiva a proteín. Túto zmes pridávame k vaječnej zmesi po tretinách, takže najprv prisypeme prvú tretinu a dobre s citom zamiešame, potom druhú a tretiu časť. Pokiaľ nemáte proteín, nahraďte ho ešte ovsenou múkou, aby bola konzistencia cesta zachovaná. Prípadne ak sa Vám bude cesto zdať príliš jemné, môžete ešte pridať 1-2 PL ovsenej múky. Keď máme zmes premiešanú, vylejeme ju na formu jemne potretú maslom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C, asi tak na 25 - 30 minút. Zatiaľ si pripravíme jabĺčka. Očistíme ich od šupky a nakrájame na menšie kúsky. Dáme ich do menšieho hrnca a posypeme 1 ČL hnedého cukru. Dobre premiešame a necháme ich pustiť šťavu. Potom jabĺčka v hrnci prehrejeme, môžeme pridať trošku vody, aby sa udusili a boli jemné. Upečený koláčik necháme vychladnúť a potom ho potrieme arašidovým maslom. Navrch dáme oblanšírované sladké jabĺčka, nakrájame a podávame. 1 porcia obsahuje: 5g zdravých tukov, 8g bielkovín a 8g sacharidov, http://fitnessdesserts.blogspot.sk/

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.10.2015, 11:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Victoria sponge cupcakes



POTREBNÉ PRÍSADY

Mufiny: °°°110g mäkkého masla°° 110g práškového cukru°°°2 väčšie vajcia°°°110g hladkej múky /preosiatej/\r\n1/2 ČL prášku do pečiva\r\n/alebo použite váš osvedčený recept /\r\nKrém:°°°125g mäkkého masla°°°400g práškového cukru°°°3-4 PL mlieka°° 1 ČL vanilkového extraktu\r\njahodový džem

POSTUP PRÍPRAVY

nič zložité a poteší...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 17.5.2014, 17:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

BÁBOVKA



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 4 vajcia,150 ml vriaceho mlieka,50 ml oleja, 1 pohár / 250 ml / KR. cukru, 2 poháre hladkej múky, 1 vanilka, 1 PDP, 50 g pomletých orechov, 20 g kakaa, KRÉM :300 ml mlieka, 1 vanilkový puding alebo zlatý klas, 80 g kr. cukor, 100 g masla, 250g hladkého tvarohu OVOCNÉ ŽELÉ : 300 g mrazeného ovocia, 1 vanilkový puding alebo zlatý klas,, cukor podľa chuti / 2 - 3 PL/ POLEVA : čokoláda,cera

POSTUP PRÍPRAVY

Celé vajcia vyšľaháme s kr. cukrom do peny,po lyžiciach pridávame mlieko a olej.Tým ,že je mlieko horúce tak som ho prilievala na metličky robota aby sa nezdrcli vajička.Múku zmiešame s PDP a pridáme k vaječnej zmesi.
2/3 cesta vylejeme do vymastenej a vysypanej formy na to posypeme orechy. Ja som mala doma sekané mandle tak som ich použila.Do zvyšného cesta dáme kakao a vylejeme ho na svetlé cesto.Cesto pomocou špajdle jemne premiešame tak ,aby nám vznikol mramorový vzor.Pečieme pri 170 st. asi 50 min.
KRÉM: Z mlieka, cukru a pudingu uvarime puding ,necháme vychladnuť a potom k nemu pridáme zmäknuté maslo a tvaroh. Dobre premiešame.
OVOCNÉ ŽELÉ : Do hrnca dáme zovrieť 100 ml vody ,mrazené ovocie a cukor..Trocha povaríme aby sa nám roztopilo ovocie.V 50 ml vody rozmiešame puding a za stalého miešania vlejeme do ovocia,keď začne bublať odstavíme.
Výchladnutú bábovku 2 x pozdĺžne prekrojime.Naplníme ju vychladnutým želé a tvarohovým krémom.Celú potrieme krémom a polejeme čokoládou, necháme stuhnuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Lubica S. (Friduška) ID 146033 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 23.1.2015, 19:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jahodové rezy s makom...



POTREBNÉ PRÍSADY

tento zákusok mám veľmi rada, pretože: je ozaj lahodný, svieži a šťavnatý, a pretože nie je náročný na prípravu. jediná nevýhoda je, že sa dá pripraviť len počas sezóny jahôd a tá trvá krátko...no aspoň sa nám nepreje.

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: 120g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 škoricový cukor, 4 vajcia, 100g zmäknutej Hery /alebo iného tuku/, 70g hladkej múky, 100g celého maku... Zmäknutú Heru vyšľaháme s 30g práškového cukru, vanilkovým a škoricovým cukrom. Potom pridáme žĺtky a prešľahame. Múku zmiešame s celým makom a zamiešame k hmote. Z bielkov a zvyšného práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh a zľahka zamiešame do cesta. Plech vymažeme olejom a vysypeme hrubou múkou. Cesto rozotrieme na pripravený plech a upečieme na 180 °C asi 15 minút - dozlata. Korpus necháme na plechu vychladnúť.




PLNKA: 500g kyslej smotany, 250ml smotany na šľahanie, 4 PL práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 20g mletej želatíny, 300g umytých jahôd, 1 PL citrónovej šťavy, 50ml vody /teplej/... Kyslú smotanu vyklopíme do misky, pridáme práškový, vanilkový cukor, citrónovú šťavu a vymiešame. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha a zľahka vmiešame k ochuteným smotanám. Želatínu rozmiešame v teplej vode a vo vodnom kúpeli rozpustíme. Pomaličky vmiešame do smotany. Nakoniec zľahka vmiešame nadrobno pokrájané jahody. Plnku rozotrieme na vychladnutý koláč a dáme na cca 2 hodiny do chladničky.


Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (48) posledné: 7.6.2016, 19:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Orechová roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

250 ml smotany na šľahanie\r\n80 g práškového cukru\r\n80 g mletých vlašských orechov\r\n4 vajcia\r\n2 bal. vanilínového cukru\r\nsmetafix\r\nrum\r\nhrozienka\r\nčokoládová poleva na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. V miske vyšľaháme dopenista práškový a vanilínový cukor so žĺtkami. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zapracujeme po častiach do žĺtkovej peny. Nakoniec pridáme mleté orechy.
2. Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý trochu potrieme tukom. Vylejeme cesto a rovnomerne rozotrieme. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C 10 až 12 minút.
3. Smotanu vyšľaháme spolu so smetafixom a vanilínovým cukrom dotuha. Upečený plát za tepla zrolujeme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí opatrne rozvinieme a pokropíme rumom.
4. Nanesieme vrstvu vyšľahanej smotany a do stredu nasypeme jeden rad hrozienok lúhovaných v rume. Opatrne zrolujeme a dozdobíme čokoládovou polevou a posypeme mletými orechmi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Lenka R. (lenoka | Gustoe) ID 299438 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 20.7.2014, 22:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Marína krémeš



POTREBNÉ PRÍSADY

3 balíky Marina keksov 2 vanilkové pudingy 1 l mlieka cukor (podľa chuti) 1 väčšie tradičné maslo 1 kyslá smotana (250 ml) 1 smotana na šľahanie (250 ml) 1 smetafix 1 vanilínový cukor 1/2 čokolády na varenie trochu oleja

POSTUP PRÍPRAVY

1. Z mlieka, cukru a vanilkového pudingového prášku si uvaríme hustý puding. Necháme ho vychladnúť. Zatiaľ si vymiešame maslo s cukrom. Keď je puding vychladnutý, primiešame k nemu maslovú plnku. Vznikne nám sladký krém, ktorý natrieme na prvú vrstvu Marina keksov.

2. Smotanu na šľahanie si vyšľaháme s vanilínovým cukrom a s 1 smetafixom.

3. Kyslú smotanu si vymiešame s 2-3 lyžicami (podľa chuti) práškového cukru.
Primiešame k nej vyšľahanú šľahačku a jemne premiešame. Vznikne nám smotanová plnka, ktorú natrieme na pudingovú plnku. Na plnku navrstvíme ďalšie Marína keksíky.

4. Roztopíme si čokoládu na varenie s trochou oleja a vylejeme na vrch Marína keksíkov a dáme do chladničky stuhnúť.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Lenka R. (lenoka | Gustoe) ID 299438 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 6.6.2014, 22:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6.951 (zobrazuje sa 261-270)<< predošlé 1,.,22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32,.,696 ďalšie >>
© 2004 - 2015 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Čierna listina | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku