.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkem: 6.757 (zobrazuje se 261-270)první << předchozí 1,.,22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 další >>
MÚČNIKY, POHÁRE
Kvetinkové koláčiky
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

3x piškóta zo 4 vajec, čokoládová plnka, ozdoby Smartflex flower

POSTUP PRÍPRAVY

Upečieme, nakrájame, potrieme, polejeme polevou a ozdobíme. A detičky si môžu všetky prstíky oblizovať :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Janette M. (Zinka16) ID 75844 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) poslední: 10.7.2013, 13:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Jogurtová torta s ríbezľami

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 3 vajcia 3 lyžice cukru 50 g hladkej múky 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva 3O g kakaa 2 lyžice oleja Plnka: 300 g bieleho smotanového jogurtu 2 vanilkové Pribináčiky (použila som 4 malé) 2,5 dcl smotany na šľahanie 2 vanilkové cukry 15O g práškového cukru ríbezle,2 lyžice Granka 1 želatínový stužovač Dr. Oetker

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme preosiatu hladkú múku s kypriacim práškom, kakao a prilejeme olej. Spolu premiešame, cesto dáme do okrúhlej tortovej formy s priemerom 20 cm a upečieme vo vyhriatej rúre.
- Smotanový jogurt dáme do misky, pridáme Pribináčiky, práškový cukor, vanilkový cukor a vymiešame.Vmiešame šľahačku vyšľahanú dotuha, podľa návodu pripravíme želatínový stužovač a očistené ríbezle.
-Plnku rozotrieme na vychladnutý korpus a odložíme na 6 až 8 hodín do chladna stuhnúť.
- Potom vyberieme z formy, posypeme Grankom, pokrájame a dozdobíme ríbezľami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana L. (zuzika21) ID 20369 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) poslední: 28.6.2013, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Jahodova rolada + video

POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 80 g hladké mouky, 80 g krupicového cukru, 3 vejce, 1 balíček vanilkového cukru, nastrouhanou kůru z poloviny citrónu Náplň: 200 g jahod, 60 g jahodového džemu, 150 ml smetany ke šlehání, 100 g měkkého tvarohu, 50 g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, moučkový cukr na posypání

POSTUP PRÍPRAVY

http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/jahodova-rolada-5-6-2013.html

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana L. (zuzika21) ID 20369 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Svieža torta s jahodami

POTREBNÉ PRÍSADY

Jahody, piškóty, čokoládový puding, 4 dcl mlieka, kúsok masla, 1 šľahačková smotana, 1 kyslá smotana aspoň 16%, 1 vanilkový cukor, kryšt. cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Znova som robila improvizovane podľa chuti a nálady a čo chladnička dala :-))
A Vznikla ďalšia nepečená dobrota na horúce dni.
Suroviny si treba prispôsobiť podľa toho, do ako veľkej formy budete robiť, ja som mala menšiu s priemerom 24cm

1♦ Do tortovej formy, ja som ju vystlala foliou, naukladáme piškoty, ja som mala len okrúhle, tak som dala dve vrstvy, dobre by boli podlhovasté, ale i takto sa dá
2♦ Jahody popučíme vidličkou, pridáme cukor podla chuti, ja dávam radšej menej ako viac, nech je to svieže a rozvrstvíme ich na piškoty
3♦ Zo 4 dcl mlieka a 1 čokopudingu s cukrom 2PL uvaríme hustý puding, do horúceho som vmiešala asi za lyžicu masla a nalejeme do formy, necháme vychladnúť
4♦ Vyšľaháme šľahačku s vanilkou dotuha, primiešame kyslú smotanu, ochutíme cukrom podla chuti a navrstvíme na vychladnutý puding.... ak chcete mať istotu, že bude krém tuhý, pridajte do šľahačky stužovač alebo rozmiešajte lyžicu prášk. želatíny v trochu mlieku, nechajte napučať, prihrejte a a vlažnú primiešajte do šľahačky... ale ked je kyslá smotana viac percentná, pekne drží tvar i bez želatíny
5♦ A posledná podstatná vec-treba nechať odležať tortu najlepšie do druhého dna, aby všetko pekne stuhlo a chute sa prepojili.. ale to u nás nikdy nehrozí, ledva prejdú 3 hodiny a už maškrtíme :-)
6♦ Ak vyskúšate, nech Vás príjemne osvieži :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Monika Š. (moniqueR) ID 105322 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) poslední: 23.8.2013, 22:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
LOHENGRÍN - hľadám recept
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Milé maminy, hľadám recept na tento zákusok. Nenašla som ho ani na google, je to taký retro zákusok, ale pevne verím, že by sa možno v nejakom dobrom rodinnom receptári našiel. Vedeli by ste mi pomôcť? Veľmi pekne ďakujem, určite by nás potešil viaceré. Prajem pekný večer :-)))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Martina R. (MR.13) ID 7284 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) poslední: 18.2.2014, 9:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Jahodové osvieženie
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Jahody, 250g jemný tvaroh, 250g kyslá smotana, vanilkový cukor, kryšt. cukor, prášk. želatína

POSTUP PRÍPRAVY

Keďže máme tento rok bohatú úrodu jahôd, tak okrem džemu, zmrazenia, jedenia napriamo buď celé alebo popučené s cukrom, dávam ich do bublaniny, pod šľahačku alebo ako dnes čistá improvizácia s tvarohom a kyslou smotanou.

1♦ asi do 1a pol dcl mlieka si dáme napučať želatínu, mala som cca 2PL, čo myslím že aj zodpovedá 20g, teda jednému sáčku želatíny... po 10 minútach prihrejeme na sporáku alebo v mikrovlnke do tepla, aby sa rozpustila-nevariť! necháme vychladnúť dovlažna
2♦ tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, ochutíme vanilkovým cukrom a osladíme podľa chuti kryšt. cukrom
3♦ pridáme pokrájané jahody a rozpustenú želatínu, premiešame
4♦ dáme do formy vystlanej foliou, môžme prekladať piškotami alebo keksami alebo necháme len samotnú zmes
5♦ dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 3 hodiny, ja som to asi po hodine šupla do mrazničky, takže to bolo také polozmrzlinové fajnové chladné osvieženie na tieto horúce dni :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

Monika Š. (moniqueR) ID 105322 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) poslední: 14.7.2013, 9:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Zázvorové keksy

POTREBNÉ PRÍSADY

300 g hladkej múky , 150 g kryštálového cukru, 1 PL srúhaného čerstvého zázvoru, štipka soli, 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva /takú necelú lyžičku /, 120 g Hery /alebo iného tuku na pečenie/, 2 žĺtky, 1-2 ČL citrónovej šťavy-pokojne môže byť aj citrónka.

POSTUP PRÍPRAVY

Všatky suroviny dáme do misky, zmiesime na hladké cesto, zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 1 hodinu odpočívať. Potom cesto rozvaľkáme na cca 3-4 mm hrúbku, povykrajujeme formičkou keksy a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v stredne teplej rúre asi 15 minút - treba odsledovať pohľadom - do mierneho zružovenia. Kro má skúsenosť s pečením lineckého, je to tak približne rovnaká teplota aj čas pečenia.

Recept je naozaj jednoduchý, cesto sa síce trocha lepí, treba si poprášiť múkou podložku aj povrch cesta, ale na silikónovej podložke sa to robí dobre. Z tejto dávky sa mi upieklo asi tak 46 kúskov, keksíky nmajú asi 6 - 7 cm v priemere.
Zázvoru je tak akurát, neštípe,ale krásne vonia a cítiť ho na chuti keksov. Keksy sú po upečení a vychladnutí hodne chrumkavé, ale po dvoch dňoch v otvorenej nádobe sú úplne mäkké...Tak vám prajem príjemné pečenie a dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Ovocná torta s pribinačkovským krémom

POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 2 vajíčka, 1,5 pohára polohrubej múky, 0,5 pohára kokosu, 1 pohár cukru, 1 pohár mlieka, 0,5 pohára oleja, 1 PDP, kakao Plnka: 2 mekke tvarohy (500g), 1 šľahačková smotana, 1 želatínový stužovať za studena, 100 ml vody, cukor, ovocie (ja som dávala marhule)

POSTUP PRÍPRAVY

Korpus: Všetky suroviny na korpus premiešame šľahačom. Vylejeme na plech (tortová forma) a dáme piecť do rúry cca 30 minút, pri 175°C
Plnka: Šľahačkovú smotanu, zmiešame s tvarohom. Pridáme cukor. Želatínový stužovať rozpustíme vo vode, alebo šťave z kompótu ohriatej na 60°C (podľa návodu). Krátko premiešame a vlejeme ku šľahačke a tvarohu.

Vychladnutý korpus pokvapkáme šťavou z kompótu, alebo cukrovým roztokom. Vložíme spať do formy. Poukladáme na neho ovocie a zalejeme pribináčkovskou plnkou. Dáme na pár hodín stuhnúť do chladničky. Vyberieme z formy a ozdobíme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 18.6.2013, 19:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Hnetený jablkový koláč - ako od babičky :)

POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 500 g hladkej múky, 1 Heru (palmarín), 2 vajcia, 100 g práš. cukru, 1/2 práčku do pečiva (môže aj o kúsok viac)

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto sa vyhnetie, rozdelí na 2 časti. Rozvaľká sa prvá časť, uloží na vymastený plech, dáte plnku, či už jabĺčka alebo tvaroh, ja som cesto najprv posypala pomletými orechami a až potom dala podusené jablká. Tak sa uloží druhá rozvaľkaná časť cesta. Vrch popichajte vidličkou a môžte potrieť ešte smotanou na varenie. Pečie sa na 180°C, čas sa neodvážim povedať, lebo som popri tom robila ešte segedín. Skrátka, uvidíte, že už to má farbičku, prípadne môžte odkrojiť rožtek z koláča, či je už mňam :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Alena B. (Sue1) ID 28097 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) poslední: 14.8.2013, 17:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
TIRAMISU z pomazánkového masla

POTREBNÉ PRÍSADY

4 žĺtka, 150g mletého cukru, 600g pomazánkového masla klasik (z Lídla), 600 - 800g kyslej smotany, 250ml šľahačkovej smotany, 1 vanilkový cukor, dlhé piškóty, kávu, likér amaretto (ja som použila rum a mandľovú príchuť), kakaový prášok

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si uvaríme silnú kávu, po vychladnutí pridáme amaretto. Žĺtky vamiešame s mletým cukrom nad parou, necháme vychladnúť. Pomazánkové maslo zmiešame s kyslou smotanou, vyšľahanou šľahačkou do ktorej sme pridali vanilkový cukor a nakoniec pridáme vychladnuté vymiešané žĺtky. Piškóty veľmi rýchlo namáčame do kávy. Dno nádoby (toto množstvo postači na veľkosť asi tak 35 krát 25cm) si vyložíme piškótami tesne vedľa seba ( ja som si na dno nádoby upiekla korpus z klasického piškótového cesta, lepšie sa mi to z nádoby vyberalo a poliala som ho kávou ). Natrieme krém dáme opäť namočené piškóty a opakujeme pokiaľ máme krém. Dáme do chladničky stuhnúť minimálne na 12hod. Po stuhnutí pokrájeme a posypeme kakaovým práškom. Prajem dobrú chuť pretože našim hosťom i nám chutí veľmi.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Monika Š. (monka275) ID 245452 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 20.6.2013, 17:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkem: 6.757 (zobrazuje se 261-270)první << předchozí 1,.,22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 další >>