. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 261-270)<< predošlé 1,.,22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32,.,693 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Výborná gaštanová roláda s dvojfarebnou plnkou



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS : 5 vajec, 120g jemného kryštálového cukru, 50 ml oleja, 80g polohrubej múky, 40g kakaa KRÉM 1 : 3 dl mlieka, 50g kryštálového cukru, 30g kukuričného škrobu, 250g masla, 100g práškového cukru, 150g gaštanového pyré KRÉM 2 : 100g krému č. 1, 250g gaštanového pyré, 2 PL rumu POSÝPKA : 100g gaštanového pyré, 50g postrúhanej horkej čokolády, 1 PL rumu

POSTUP PRÍPRAVY

... neodolateľná roláda ... robila som ju prvý krát a zožala veľký úspech ... preto posúvam ďalej ... KORPUS : bielky za postupného pridávania cukru vyšľaháme do peny, postupne zašľaháme žĺtky, olej a nakoniec preosiatu múku s kakaom, cesto rozotrieme na veľký plech vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 190°C pečieme cca 8-10 minút, necháme mierne vychladnúť a spolu s papierom stočíme, zabalíme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť ... urobíme si posýpku (musí stuhnúť v mrazničke) - zmiešame gaštanové pyré, postrúhanú horkú čokoládu a rum, dáme do mrazničky zmraziť ... prejdeme na KRÉM 1 : v 2 dl mlieka rozpustíme kryštálový cukor a necháme prevrieť, v zvyšnom mlieku rozmiešame kukuričný škrob, pridáme do vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu ... zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť ... medzitým vyšľaháme do peny zmäknuté maslo s práškovým cukrom a postupne vmiešame vychladnutú kašu a nakoniec zmäknuté gaštanové pyré ... a KRÉM 2 : 100g krému 1 vyšľaháme s 250g gaštanového pyré a 2 PL rumu ... a ideme vrstviť : na vychladnutý korpus dáme celý krém 2 a naň 2/3 krému 1, zrolujeme, vrch potrieme zvyšným krémom 1 a postrúhame posýpku, ktorá nám medzitým stuhla v mrazničke ... necháme stuhnúť v chladničke a potom už len vychutnávame ... múčnik je možno trošičku prácnejší ale určite neobanujete - výsledok je ÚŽASNÝ ... na sviatky určite robím znovu :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 29.10.2017, 6:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Dokonalý mrkvový koláč s pomarančovým krémom



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na veľký plech CESTO : 4 vajcia, 1 hrnček polohrubej múky, 1 hrnček celozrnnej múky, 1 hrnček trstinového cukru, 4 veľké najemno postrúhané mrkvy, 2 očistené a nahrubo postrúhané jablká, 3/4 šálky oleja (naposledy som použila orechový), 2 lyžičky mletej škorice, 2 lyžičky jedlej sódy, 1 prášok do pečiva, hrsť kandizovaného ovocia (super sa hodí kandizovaná pomarančová kôra + zmes iného ovocia), 3/4 hrnčeka posekaných alebo pomletých vlašských orechov, pomarančový alebo marhuľový džem na potretie .... KRÉM : 250 g Marcarpone, 250 g jemného tvarohu, 1/2 hrnčeka práškového cukru, 2 vanilkové cukry, šťava a kôra z 1 veľkého pomaranča ... na ozdobu 1/2 hrnčeka mletých vlašských orechov a 1/2 Margot čokolády

POSTUP PRÍPRAVY

Koláčik vznikol kombináciou dvoch receptov + vlastné vylepšenia - robila som pre muža na oslavu a všetci sa oblizovali až za ušami ... Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, olej, múku zmiešanú s jedlou sódou a práškom do pečiva, škoricu, strúhanú mrkvu, jablká, orechy, kandizované ovocie a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme do papierom na pečenie vyloženého plechu a pečieme na 175 - 180°C cca 30 - 40 minút (skontrolujeme špajľou). Necháme vychladnúť. Vyhladnutý potrieme džemom a pomarančovým krémom (vyšľaháme tvaroh, Mascarpone, cukor - pridáme šťavu a kôru z jedného pomaranča) a ozdobíme mletými alebo sekanými vlašskými orechmi a strúhanou Margot čokoládou, ktorá chuťovo výborne doplní chuť mrkvového korpusu ... výbornýýýýý

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 30.4.2015, 9:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Roládkové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny Cesto I.\r\n 6 ks vajcia\r\n 6 PL kryštálový cukor\r\n 6 PL polohrubá múka\r\n Cesto II.\r\n 7 ks vajcia\r\n 250 g palmarín\r\n 170 g práškový cukor\r\n 2 PK kakao\r\n 40 g mleté orechy\r\n 70 g sekané orechy\r\n 5 PL polohrubá múka\r\n 1 ks prášok do pečiva\r\n 2 PL strúhanka\r\nKrém:\r\n 4 dl mlieko\r\n 1 balíček Zlatý klas\r\n 1 balíček vanilkový cukor\r\n 250 g maslo alebo Hera\r\n 200 g práškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Prvé cesto si pripravíme tak, že množstvo surovín rozdelíme na dve časti. Vyšľahať bielky (3), pridať cukor (3PL) a šľahať do hustej peny, potom po jednom pridať žĺtky a zľahka zamiešať múku (3PL). Na plechoch vyložených papierom na pečenie upečieme dve cestá. Tie prekrojíme po dĺžke na polovicu, vzniknú nám 4 polovice. Každú natrieme lekvárom a zrolujeme po dlhšej strane do roládky. \r\nPlech si vyložíme papierom na pečenie a roládky uložíme rovnomerne od seba. \r\nUrobíme si druhé cesto. Vymiešame tuk s cukrom a žĺtkami, pridáme postupne všetky ostatné suroviny a nakoniec zľahka vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Kakaové cesto pridáme medzi roládky na plech. Upečieme. \r\nKrém si pripravíme tak, že v mlieku rozmiešame Zlatý klas a pridáme vanilkový cukor. Uvaríme kašičku. Za občastného miešania ju necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame maslo s cukrom do peny a postupne zašľahávame kašičku . Hotový krém natrieme na upečený zákusok a polejeme čokoládovou polevou alebo čokoládu iba postrúhame navrch ako sme urobili my.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana A. (adamatosimi) ID 97178 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

♥♥♥ Tvarohový krémovník...♥♥♥



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento koláčik som objavila celkom náhodou pred 16 rokmi... a odvtedy sa stal favoritom medzi koláčikmi u môjho manžela. Svojou jemnou chuťou si získaval postupne ďalších priaznivcov a tak som recept posúvala ďalej... kto ho ešte nepozná, určite by mal aspoň raz vyskúšať.

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: 220g polohrubej múky, 120g margarínu, 120g práškového cukru, 1 vajce, 2 žĺtka /bielka si odkladáme do jednej nádoby, ešte ich do koláčika použijeme/, 1 PL kakaa /čím tmavšie, tým lepšie/, 1 ČL kypriaceho prášku.... všetky suroviny v miske dobre zmiešame. Hlbší plech /ja používam s rozmermi 26 x 36 cm, vysoký cca 4 cm/ si vymastíme a dôkladne vysypeme polohrubou múkou. Cesto len tak ledabolo v rozostupoch naplácame na plech a pomúčenými /ale lepšie je navlhčiť si ruky vodou/ ho roztláčaním roztiahneme po celom plechu. Je to na pohľad piplačka, ale dá sa to...


♥♥♥



PLNKA: 500ml mlieka, 500g tvarohu /kľudne môže ísť plnotučný ako aj odtučnený/, 150g práškového cukru, 1 Zlatý klas, 1 balíček vanilkového cukru, 1,5 dl oleja, 1 vajce, 3 žĺtky /a znova si bielka odložíme do spomínanej nádoby/... všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom /ja používam mixér určený na kokteily, všetko to vsypem - nalejem do nádoby a dohladka rozmixujem/. Plnku vylejeme na cesto a pečieme v rúre na 180 °C - 15 / 20 minút. Plnka nebude ešte celkom dopečená, ale to nevadí. Na takto nedopečený koláčik navrstvíme sneh, ktorý dopekáme ešte 10 minút. Necháme koláčik dobre vychladnúť /ja keď si ho pripravujem večer, tak ho nechám v chladničke do druhého dňa/ a potom pokrájame.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 26.1.2017, 19:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

NAŠA OBĽÚBENÁ OLEJOVÁ BÁBOVKA , bez váženia :)



POTREBNÉ PRÍSADY

7 vajec 12 lyžíc práškového cukru 1 vanilkový cukor 1 dcl mlieka 1 dcl oleja 1 prášok do pečiva 14 lyžíc polohrubej múky

POSTUP PRÍPRAVY

Receptov na bábkovku je tu x, viem :) Ale predsa.... čo sledujem, viem že do bábovky vačšina receptov pozostáva zo 4 vajec. Úprimne, inú bábovku som doma ešte neskúšala, jasné kde tu chutnám kadejaké, ale je to asi zvykom, že túto jedávam u babky, u mamy, no a hostia aj u mňa.

Oddelíme bielka od žĺtkov.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh
Do žĺtkov pridáme cukor, aj ten vanilkový, vyšľaháme do peny
do žĺtkovej zmesy pridáme 1dcl oleja, a 1 dcl mieka
pridáme pdp s múkou , už len ručné vymiešame
postupne zapracujeme sneh

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Katarína R. (Hersi) ID 85661 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Medove madeleines



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/11/medove-madeleines.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:130g nesoleneho masla
75g krupicoveho cukru
2PL medu
2 vajcia (velkost L )
100g hladkej muky
1/2 CL prasku do peciva
Postup:Maslo si nechame rozpustit na nizkom plameni(hned ako sa rozpusti odoberieme si 2 PL ktore pouzijeme na madeleine formu )..nechame nadalej na ohni a neustale premiesavame..Co vlastne chceme dosiahnut je aby nam maslo zhnedlo a zacalo rozvoniavat...Cize ked sa maslo zacne menit na slabo hnedu farbu vypneme ohen a maslo prelejeme do druhej misky ...(ak by sme ho nechali na plameni dlhsie tak by sa proste spalilo ...a to nechceme)..nechame trosku vychladnut ..Odlozene maslo pouzijeme na vymastenie madeleine formy ..a ulozime ju do chladnicky (ja som svoju formu nedala do chladnicky a ta da da ..prezili sme to )..
V miske si zmiesame cukor,med a vajicka (poriadne ! )..V dalsej miske si zmiesame muku s praskom do peciva ..Pridame k vajickam a poriadne vymiesame ....Opatrne vmiesame trosku vychladnute zhnednute maslo (ja som si davala pozor aby som tam nepridala tie hnede kusky co mi lezali na dne misky ...vid fotky)...Vsetko poriadne premiesame ..a mozme cesto rozdelit do madeleine formy..Nenaplnajte ju az po okraj lebo madeleines vam este poriadne narastu ! Odlozime do chladnicky na 20 min (krok ktory som opat odignorovala ) a dame piect na 8-9 minut pri 200C ...Ak pouzivate muffin formu tak pecieme 9-12 minut !Po vytiahnuti z rury nechame vychladnut !

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 9.11.2014, 9:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Nepečená gaštanová torta ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

dlhé aj okrúhle piškóty, kompót podľa chuti, mascarpone alebo makký tvaroh, gaštanové pyré, horkú čokoládu, cukor

POSTUP PRÍPRAVY

lahodná a velmi jednoduchá.....na spodok tortovej formy naukladám dlhé piškóty namočené v kompóte.....potom na to navrstvím mascarpone (prípadne makký tvaroh) vymiešané s gaštanovým pyré a cukrom (podla chuti).....ďalej vrstva malých piškót namočených v kompóte a na to dalšiu vrstu mascarpone s gaštanovým pyré + tam som pridala nadrobno namrvenú horkú čokoládu,tak to tak príjemne cítiť v ústach,ako straciatella.....a posypat postrúhanou čokoládou.....mňamka

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

Zuzana K. (Zuzana Kováčová) ID 5910 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 5.11.2017, 13:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kokosové rezy...



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 12 vajec, 12 PL polohrubej múky, 12 PL kryštálového cukru, 4 ČL kypriaceho prášku, 4 PL vody ♥♥&♥♥ KRÉM: 500ml mlieka, 6 PL kryštálového cukru, 100g kokosovej múčky, 1 Zlatý klas, 2 vanilkové cukre, 150g bielej čokolády, 350g masla alebo margarínu, 200g práškového cukru. ♥♥&♥♥ OKREM TOHO: kokosová múčka na posypanie a asi 400g malinového džemu...

POSTUP PRÍPRAVY

Upečieme si 4 pláty piškóty. Na jednu potrebujeme: 3 žĺtky, ktoré vymiešame s 3 PL kryštálového cukru a 1 PL vody do peny. 3 PL polohrubej múky zmiešame s 1 ČL kypriaceho prášku a vmiešame k žĺtkom, Nakoniec zľahka vmiešame sneh ušľahaný z 3 bielkov. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme cca 10 minút /medzitým si nachystáme ďalší plát/. Pláty necháme vychladnúť a plníme. ♥♥&♥♥ Na spodný plát natrieme 1/3 plnky, na ďalší plát natrieme časť lekváru a natretou stranou priložíme na krém, stiahneme papier a znovu natrieme 1/3 krému. Ďalší plát natrieme lekvárom, priložíme na krém, stiahneme papier na pečenie a zvrchu natrieme 1/3 krému. Priložíme posledný plát, ktorý len natrieme lekvárom, natretou stranou priložíme na krém. Zákusok priklopíme vhodnou podložkou a zaťažíme na pár hodín. Potom celý zákusok pretočíme a povrch natrieme krémom, ktorý sme si odložili a posypeme kokosovou múčkou. Dobre popritláčame a nakrájame na rezy...




♥♥&♥♥


Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 25.12.2015, 20:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Halloween:)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Cokoladove cupcakes s Oreo kremom, na vrchu su rozdrvene Oreo keksiky

POSTUP PRÍPRAVY

x

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Andrea P. (andrejjocka) ID 242170 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablckovy kolacik



POTREBNÉ PRÍSADY

400g hladkej muky, 250g masla, 150g praskoveho cukru, 2 polievkove lyzice mlieka, 2 vajicka, pol balicka prdopec, 3 jablka, (mozeme pouzit aj 1 hrusku), vanikovy a skoricovy cukor,

POSTUP PRÍPRAVY

Ak robime do okruhlej formy staci nam robit cesto z polovicnej davky, alebo z celej a zvysne cesto mozeme dat do mraznicky a pouzit inokedy. \r\nZo surovin zapracujeme cesto, s tym ze trosku bielka si nechame aj na potretie kolacika pred pecenim. Vymiesene cesto si zvyknem cele rozvalkat a vykrojit okruhlou formou kruh, ktory prenesiem do formy na spodok, na neho dame postruhane jablcko dochutene cukrom (mozeme tiez pouzit vanilkovy a skoricovy cukor podla chuti) a na vrch zvyknem povykrajovat srdiečka a poukladam ich po kolaci. Potrieme castou bielka co sme si odlozili. Pecieme pri 200stupnoch (dlzka pecenia zalezi od truby, ja zvyknem najprv 15 minut dat a potom sledujem az ked je ruzovohnedy vrch kolacik vyberiem.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Janka K. (walky) ID 58982 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 261-270)<< predošlé 1,.,22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32,.,693 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu