.
.
. .. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkom: 6.951 (zobrazuje sa 261-270)<< predošlé 1,.,22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32,.,696 ďalšie >>
MÚČNIKY, POHÁRE
KIVAC

POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 4 ZLTKA, 20DKG PRAS. CUKRU, 1DCL OLEJA, 20DKG HLADKEJ MUKY, 1 PRASOK DO PECIVA, 4 BIELKA- SNEH\r\nPLNKA: 2 POCHUTKOVE SMOTANY KYSLE, 1 SLAHACKA, 1 STUZOVAC, 1 VANILKOVY CUKOR\r\nPOLEVA: POL LITRA VODY, 1 VITACIT ( ALEBO TANG, najlepsi je kivi PIMA), 1 VANILKOVY CUKOR

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: 4 ZLTKA, 20DKG PRAS. CUKRU, 1DCL OLEJA, 20DKG HLADKEJ MUKY, 1 PRASOK DO PECIVA, 4 BIELKA- SNEH\r\
nPLNKA: 2 POCHUTKOVE SMOTANY KYSLE, 1 SLAHACKA, 1 STUZOVAC, 1 VANILKOVY CUKOR\r\n
POLEVA: POL LITRA VODY, 1 VITACIT ( ALEBO TANG), 1 VANILKOVY CUKOR

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Blanka Z. (blanchez) ID 79553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 9.7.2014, 19:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Jablkový ovsený koláčik

POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto:,3 vajcia, 3 PL ovsenej múky, 2 PL kokosu, 1 ČL prášku do pečiva, 45g vanilkového proteínu, 2 PL hnedého cukru alebo iné Vami používané sladidlo, prispôsobte množstvo vzhľadom na sladivosť (stévia...) Na plnku: 1 ČL hnedého cukru, 200g jabĺk, arašidové maslo, škorica

POSTUP PRÍPRAVY

Bielka oddelíme od žĺtkov. Potom z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Pokiaľ používate cukor, pridajte ho k bielkom a vyšľahajte spolu. ( Ja som mala vanilkový proteín, ktorý mi to dostatočne osladil, takže som cukor nepridávala).V druhej miske prešľaháme mixérom aj žĺtka.
Potom žĺtka pridáme do misy k bielkom a veľmi jemne premiešame stierkou. Žĺtka zamiešavame tak, že zdola jemne prehadzujeme bielka, nech hmota ostane nadýchaná. V ďalšej miske si pripravíme suché suroviny, takže zmiešame ovsenú múku, kokos, práčok do pečiva a proteín. Túto zmes pridávame k vaječnej zmesi po tretinách, takže najprv prisypeme prvú tretinu a dobre s citom zamiešame, potom druhú a tretiu časť. Pokiaľ nemáte proteín, nahraďte ho ešte ovsenou múkou, aby bola konzistencia cesta zachovaná. Prípadne ak sa Vám bude cesto zdať príliš jemné, môžete ešte pridať 1-2 PL ovsenej múky. Keď máme zmes premiešanú, vylejeme ju na formu jemne potretú maslom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C, asi tak na 25 - 30 minút. Zatiaľ si pripravíme jabĺčka. Očistíme ich od šupky a nakrájame na menšie kúsky. Dáme ich do menšieho hrnca a posypeme 1 ČL hnedého cukru. Dobre premiešame a necháme ich pustiť šťavu. Potom jabĺčka v hrnci prehrejeme, môžeme pridať trošku vody, aby sa udusili a boli jemné. Upečený koláčik necháme vychladnúť a potom ho potrieme arašidovým maslom. Navrch dáme oblanšírované sladké jabĺčka, nakrájame a podávame. 1 porcia obsahuje: 5g zdravých tukov, 8g bielkovín a 8g sacharidov, http://fitnessdesserts.blogspot.sk/

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.10.2015, 11:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Victoria sponge cupcakes

POTREBNÉ PRÍSADY

Mufiny: °°°110g mäkkého masla°° 110g práškového cukru°°°2 väčšie vajcia°°°110g hladkej múky /preosiatej/\r\n1/2 ČL prášku do pečiva\r\n/alebo použite váš osvedčený recept /\r\nKrém:°°°125g mäkkého masla°°°400g práškového cukru°°°3-4 PL mlieka°° 1 ČL vanilkového extraktu\r\njahodový džem

POSTUP PRÍPRAVY

nič zložité a poteší...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 17.5.2014, 17:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
BÁBOVKA

POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 4 vajcia,150 ml vriaceho mlieka,50 ml oleja, 1 pohár / 250 ml / KR. cukru, 2 poháre hladkej múky, 1 vanilka, 1 PDP, 50 g pomletých orechov, 20 g kakaa, KRÉM :300 ml mlieka, 1 vanilkový puding alebo zlatý klas, 80 g kr. cukor, 100 g masla, 250g hladkého tvarohu OVOCNÉ ŽELÉ : 300 g mrazeného ovocia, 1 vanilkový puding alebo zlatý klas,, cukor podľa chuti / 2 - 3 PL/ POLEVA : čokoláda,cera

POSTUP PRÍPRAVY

Celé vajcia vyšľaháme s kr. cukrom do peny,po lyžiciach pridávame mlieko a olej.Tým ,že je mlieko horúce tak som ho prilievala na metličky robota aby sa nezdrcli vajička.Múku zmiešame s PDP a pridáme k vaječnej zmesi.
2/3 cesta vylejeme do vymastenej a vysypanej formy na to posypeme orechy. Ja som mala doma sekané mandle tak som ich použila.Do zvyšného cesta dáme kakao a vylejeme ho na svetlé cesto.Cesto pomocou špajdle jemne premiešame tak ,aby nám vznikol mramorový vzor.Pečieme pri 170 st. asi 50 min.
KRÉM: Z mlieka, cukru a pudingu uvarime puding ,necháme vychladnuť a potom k nemu pridáme zmäknuté maslo a tvaroh. Dobre premiešame.
OVOCNÉ ŽELÉ : Do hrnca dáme zovrieť 100 ml vody ,mrazené ovocie a cukor..Trocha povaríme aby sa nám roztopilo ovocie.V 50 ml vody rozmiešame puding a za stalého miešania vlejeme do ovocia,keď začne bublať odstavíme.
Výchladnutú bábovku 2 x pozdĺžne prekrojime.Naplníme ju vychladnutým želé a tvarohovým krémom.Celú potrieme krémom a polejeme čokoládou, necháme stuhnuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Lubica S. (Friduška) ID 146033 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 23.1.2015, 19:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Jahodové rezy s makom...

POTREBNÉ PRÍSADY

tento zákusok mám veľmi rada, pretože: je ozaj lahodný, svieži a šťavnatý, a pretože nie je náročný na prípravu. jediná nevýhoda je, že sa dá pripraviť len počas sezóny jahôd a tá trvá krátko...no aspoň sa nám nepreje.

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: 120g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 škoricový cukor, 4 vajcia, 100g zmäknutej Hery /alebo iného tuku/, 70g hladkej múky, 100g celého maku... Zmäknutú Heru vyšľaháme s 30g práškového cukru, vanilkovým a škoricovým cukrom. Potom pridáme žĺtky a prešľahame. Múku zmiešame s celým makom a zamiešame k hmote. Z bielkov a zvyšného práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh a zľahka zamiešame do cesta. Plech vymažeme olejom a vysypeme hrubou múkou. Cesto rozotrieme na pripravený plech a upečieme na 180 °C asi 15 minút - dozlata. Korpus necháme na plechu vychladnúť.




PLNKA: 500g kyslej smotany, 250ml smotany na šľahanie, 4 PL práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 20g mletej želatíny, 300g umytých jahôd, 1 PL citrónovej šťavy, 50ml vody /teplej/... Kyslú smotanu vyklopíme do misky, pridáme práškový, vanilkový cukor, citrónovú šťavu a vymiešame. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha a zľahka vmiešame k ochuteným smotanám. Želatínu rozmiešame v teplej vode a vo vodnom kúpeli rozpustíme. Pomaličky vmiešame do smotany. Nakoniec zľahka vmiešame nadrobno pokrájané jahody. Plnku rozotrieme na vychladnutý koláč a dáme na cca 2 hodiny do chladničky.


Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (48) posledné: 7.6.2016, 19:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Orechová roláda

POTREBNÉ PRÍSADY

250 ml smotany na šľahanie\r\n80 g práškového cukru\r\n80 g mletých vlašských orechov\r\n4 vajcia\r\n2 bal. vanilínového cukru\r\nsmetafix\r\nrum\r\nhrozienka\r\nčokoládová poleva na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. V miske vyšľaháme dopenista práškový a vanilínový cukor so žĺtkami. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zapracujeme po častiach do žĺtkovej peny. Nakoniec pridáme mleté orechy.
2. Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý trochu potrieme tukom. Vylejeme cesto a rovnomerne rozotrieme. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C 10 až 12 minút.
3. Smotanu vyšľaháme spolu so smetafixom a vanilínovým cukrom dotuha. Upečený plát za tepla zrolujeme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí opatrne rozvinieme a pokropíme rumom.
4. Nanesieme vrstvu vyšľahanej smotany a do stredu nasypeme jeden rad hrozienok lúhovaných v rume. Opatrne zrolujeme a dozdobíme čokoládovou polevou a posypeme mletými orechmi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Lenka R. (lenoka | Gustoe) ID 299438 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 20.7.2014, 22:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Marína krémeš

POTREBNÉ PRÍSADY

3 balíky Marina keksov 2 vanilkové pudingy 1 l mlieka cukor (podľa chuti) 1 väčšie tradičné maslo 1 kyslá smotana (250 ml) 1 smotana na šľahanie (250 ml) 1 smetafix 1 vanilínový cukor 1/2 čokolády na varenie trochu oleja

POSTUP PRÍPRAVY

1. Z mlieka, cukru a vanilkového pudingového prášku si uvaríme hustý puding. Necháme ho vychladnúť. Zatiaľ si vymiešame maslo s cukrom. Keď je puding vychladnutý, primiešame k nemu maslovú plnku. Vznikne nám sladký krém, ktorý natrieme na prvú vrstvu Marina keksov.

2. Smotanu na šľahanie si vyšľaháme s vanilínovým cukrom a s 1 smetafixom.

3. Kyslú smotanu si vymiešame s 2-3 lyžicami (podľa chuti) práškového cukru.
Primiešame k nej vyšľahanú šľahačku a jemne premiešame. Vznikne nám smotanová plnka, ktorú natrieme na pudingovú plnku. Na plnku navrstvíme ďalšie Marína keksíky.

4. Roztopíme si čokoládu na varenie s trochou oleja a vylejeme na vrch Marína keksíkov a dáme do chladničky stuhnúť.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Lenka R. (lenoka | Gustoe) ID 299438 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 6.6.2014, 22:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Rýchly jednoduchý banánový koláčik

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 2 vajíčka, 125 g kryštálového cukru, 1 zrelý banán, 45 g strúhaného kokosu, 150 g polohrubej múky, 1 lyžička prášku do pečiva\r\nNa ozdobenie: 2 stredne veľké banány, 2 lyžice strúhaného kokosu

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si vymiešame vajíčka s cukrom do penista. V tanieriku si vidličkou roztlačíme jeden banán, ktorý primiešame k vajíčkam s cukrom a pridáme aj kokos. Poriadne premiešame. Pridáme múku s práškom do pečiva. Recept je určený pre menšie plechy, najlepšie pre okrúhle formy s priemerom 28 cm. Cesto veľmi nevyrastie, ale aj tak je to veľmi chutný koláčik, ktorý sa vždy zje v priebehu hodinky. \r\nPlech si vymastíme a vysypeme strúhanku. Do plechu vlejeme cesto a rovnomerne rozotrieme. Banány na ozdobenie si porežeme na krúžky a poukladáme navrch cesta. Nakoniec posypeme 2 lyžicami kokosu a dáme piecť. Pečieme pri 180 stupňoch, kým koláčik nie je zlatohnedý :) \r\n\r\nDobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Veronika J. (neecusha) ID 299384 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Vyborna babovka

POTREBNÉ PRÍSADY

2 H muky 1 H hnedeho cukru ( kludne aj menej), vanilkovy cukor, 1/2 H oleja, pdp, 2 lyz. mletej skorice, 3 nastruhane jablcka, 1 H zomletych vlasskych orieskov, nakrajane susene slivky (hrozienka alebo brusnice), rum, 1 kysla smotana, mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetky suroviny premiesame- cesto je pomerne tuhe tak som pridala aj mlieko, ktore v povodnom recepte nebolo. Pecieme na 180 cca hodinku.

Po vychladnuti som na vrch dala roztopenu cokoladu a oprazene mandle :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Andrea P. (andrejjocka) ID 242170 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.5.2014, 13:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Cokoladovy puding

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/05/cokoladovy-puding.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:30g kukuricneho skrobu
100g krystaloveho cukru
stipka soli (malilinka :)
710ml plnotucneho mlieka
170g cokolady (ja som pouzila mix horkej a mliecnej)
1 CL vanilkoveho extraktu
Postup:V stredne velkom hrnci si zmiesame kukuricny skrob,cukor a sol.Pomalicky (a zaroven opatrne a neustale premiesavajuc tak aby sa nam nevytvorili hrudky) pridame mlieko.Dame na ohen (stredne velky ohen,a trosku z neho uberte) a pomaly premiesavame.Napokon po nejakych 10 min ked nam to uz zacne bublat,mlieko zhustne.Mozme pridat cokoladu a miesame (2-4min) az pokial sa nam cokolada rozpusti a puding bude husty.Odstavime z ohna a vmiesame vanilkovy extrakt.Porozdelujeme do misiek,nechame vychladnut a neskor ulozime do chladnicky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 9.5.2014, 14:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6.951 (zobrazuje sa 261-270)<< predošlé 1,.,22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32,.,696 ďalšie >>
© 2004 - 2015 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Čierna listina | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku