.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkem: 6.795 (zobrazuje se 261-270)první << předchozí 1,.,22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 další >>
MÚČNIKY, POHÁRE
Roláda so šľahačkou a mandarínkami

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 5 vajec, 40 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 100 g hladkej múky, ¼ lyžičky prášku do pečiva ********** Plnka: 200 ml šľahačkovej smotany (rastlinnej), 1-2 mandarínkové kompóty (podľa toho ako veľa mandarínok chcete) ********** Na posypanie: práškový cukor, kakao

POSTUP PRÍPRAVY

Plech s rozmermi 33x40 cm.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Kristína K. (kemkk) ID 251735 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) poslední: 5.9.2013, 8:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Linecké kolieska

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 300 g hladkej múky, 250 g palmarínu, 80 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, max. ½ lyžičky citrónovej kôry ********** Na potretie: ríbezľový, alebo marhuľový lekvár ********** Na vrch: práškový cukor, alebo ak robíme koláčiky bez dierky môžeme aj namáčať v čokoládovej poleve

POSTUP PRÍPRAVY

Formičky na vykrajovanie, rôzne tvary.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Kristína K. (kemkk) ID 251735 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Parížske rožky

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 2 bielka, 150 g kryštálového cukru, 150 g pomletých orechov ********** Plnka: 3 vajcia, 6 lyžíc kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 0,25 dcl rumu, 250 g masla ********** Na vrch: 100 g čokolády na varenie, 40 g Cera

POSTUP PRÍPRAVY

Plech s rozmermi 33x40 cm POTRETÝ Cerou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Kristína K. (kemkk) ID 251735 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) poslední: 7.10.2013, 9:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Metrový koláč

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 5 vajec, 250 g práškového cukru, 125 ml teplej vody, 125 ml oleja, 8 g prášku do pečiva, 250 g polohrubej múky, lyžička kakaa ********** Plnka: 500 ml mlieka, 1 balíček Zlatého klasu, 1 vanilkový cukor, 150 g práškový cukor, 3 lyžice tuzemského umu, 250 g masla ********** Poleva: 100 g čokolády na varenie, 40 g Cera

POSTUP PRÍPRAVY

2 x forma srnčí chrbát

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Kristína K. (kemkk) ID 251735 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) poslední: 5.9.2013, 13:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Strúhaný tvarohovo-slivkový koláč s orechovou posýpkou.

POTREBNÉ PRÍSADY

Neskutočne dobrý "jesenný koláčik" pre svoju kombináciu chutí...slivky a tvaroh a chrumkavé orechy na vrchu... CESTO: 400g polohrubej múky, 185g masla alebo Hery, 175g práškového cukru, 1 vajíčko, 1 vanilínový cukor, 1/2 balíčka kypriaceho prášku..... PLNKA: 500g tvarohu, 175 g práškového cukru, 1 Zlatý klas, 3 vajíčka, asi 1 kg sliviek..... MRVENIČKA: 65 g práškového cukru, 50g masla, 200g nahrubo nasekaných orechov

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si zamiesime cesto, všetky suroviny zmiesime a dáme na 60 minút do chladničky...potom si ho nahrubo nastrúhame na plech vyložený papierom na pečenie, rovnomerne rukou "rozhrabneme", aby sme pokryli celú plochu plechu, vylejeme plnku, ktorú sme si pripravili, kým sa cesto chladilo a nahusto naukladáme umyté a odkôstkované slivky. Nakoniec si rukou na povrch rozmrvíme mrveničku a dáme piecť na 180 °C, 50 minút. Po vychladnutí nakrájame a degustujeme...u nás mizne rýchlosťou blesku.





PLNKA: v jednej miske si vymiešame tvaroh s cukrom a vajíčkami, pridáme Zlatý klas a znovu premiešame....





MRVENIČKA: netradičná, ale nesmierne chutná... všetko spolu zmiešame /trochu sa lepí na ruky, ale dá sa to zvládnuť/...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) poslední: 6.9.2013, 14:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Ohromujúce žĺtkové rezy

POTREBNÉ PRÍSADY

Orechové cesto: 400g hladkej múky°°°280g mäkkého masla°°°200g práškového cukru°°°200g pomletých orechov /orieškov/°°°4 žĺtka°°°1/2 ČL prášku do pečiva Piškótové cesto: 60g hrubej múky°°°60g práškového cukru°°°3 vajcia°°°štípka soli Krém: 4OOml mlieka°°°1 vanilkový puding°°°140g zmäknutého masla°°°200g práškového cukru Poleva: 3 žĺtka°°°30g práškového cukru°°°1-2 PL rumu

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtkové rezy trošku iným spôsobom :-). Ak by sa Vám zdalo, že je to náročné a zdlhavé, mýlite sa...Recept som našla na stránke prozeny.cz.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) poslední: 6.10.2013, 12:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Cheescake s ovocím...

POTREBNÉ PRÍSADY

200g celozrnných sušienok /ale môžu byť aj obyčajné napr. Marína kekse/, 70g masla...NÁPLŇ: 250g nízkotučného tvarohu, 200g neochutenej smotanovej nátierky /alebo syru Ricotta/, 200g kyslej smotany, 180g kryštálového cukru, 3 vajcia, 50g hladkej múky...NAVRCH: 300g čerstvého ovocia + 100ml sirupu + 200ml vody alebo 1 /7dl/ kompót, 1 Zlatý klas

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si sušienky podrvíme - dáme ich do sáčka, ktorý uzavrieme, a pobucháme po nich buď tĺčikom na mäso alebo valčekom na cesto. Pomrvené sušienky si zalejeme rozpusteným maslom a premiešame. Tortovú formu vymažeme a pomocou lyžice pripravené sušienky natlačíme na dno aj po stranách do výšky cca 3-5 cm.





Potom si pripravíme náplň: V miske si vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme tvaroh, smotanovú nátierku /alebo Ricottu/, kyslú smotanu a vyšľaháme. Nakoniec všľaháme hladkú múku. Náplň nalejeme na pripravenú sušienkovú zmes a pečieme 1 hodinu na 170 °C. Stred má byť mäkký a vláčny, okraje nahnedlé a tuhé. Potom koláč necháme odpočívať ešte 1 hodinu v zavretej rúre.





Keď cheesecake trochu ochladne navrstvíme naň ovocnú plnku...Koláč necháme riadne vychladnúť, najlepšie na pár hodín v chladničke a potom dáme dolu obruč z tortovej formy a presunieme ho na taniere.




Ovocná plnka: Ak použijeme kompótové ovocie, tak ho spolu so šťavou vlejeme do kastrólika, časť šťavy odoberieme a vmiešame k nej Zlatý klas. Ovocie v kastróliku zahrejeme, vlejeme k nemu šťavu so Zlatým klasom a prevaríme. Necháme trochu ochladnúť a vrstvíme na koláč. Ak použijem čerstvé ovocie /ako ja, tentoraz boli v chladničke ríbezle, čučoriedky a z náplne do torty mi zostali višne/, tak si namiesto šťavy zmiešame vodu s vhodným sirupom /záleží aký máme radi, mne teraz vyhovoval čučoriedkový/ a postupujeme rovnako ako pri kompótovanom ovocí.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) poslední: 1.11.2013, 13:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Hruškový koláč - Pear Tart

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 250G hladkej múky, 125g masla, trosku soli, 1KL cukru, 45 ml ľadovej vody a 1 KL škorice (ale tá nemusí byť).. Plnka: Hrušky(asi 7) a hnedý cukor.... Medová poleva: 2pl medu a 1 pl vody

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: Múku+maslo+škoricu+cukor+soľ som zmiešala dokopy a vznikla taká mrvenička, do tej som priliala vodu a vymiešala lesklé cesto, ktoré sa nelepilo na ruky . Vložila som ho asi na 30 min do chladničky.

Medzitým som si ošúpala hrušky, zbavila som ich jadierok a nakrájala na tenké plátky.

Z chladnicky som vybrala cesto, vyvaľkala na pomúčenej doske. Formu som si vytrela maslom a položila som naň cesto - musela som si ho zrolovať na valček inak by sa mi potrhalo. Cesto som jemne popritláčala na formu a to čo prevyšovalo som obkrojila a nechala na ozdobu. Poukladala som hrušky aby to nejako vyzeralo a potrela som ich "medovou polevou" - nie celou!. Medovú polevu som si pripravila tak, že som si dala to malej nadobky med s vodou a trošku som si to vo vodnom kúpeli prihriala, kým sa med s vodou spojil. Po natretí som koláč posypala asi 3ma malými lyžičkami hnedého cukru. Z cesta, ktoré ostalo, som si urobila hviezdičky a srdiečka a poukladala som ich na koláč.

PEČENIE: Prvých 15 minút na 210C. Potom som rúru stíšila na 170C a piekla asi 50min. Pri pečení na nižšej teplote som si koláč po 10tich minútach prikryla alobalom,aby hrušky moc nevyschli a pustili šťavu. Alobal som potom na koláči nechala asi 20 minút. Po týchto dvadsiatich minútach som koláč vybrala, odstránila alobal a zas potrela medovou polevou a posypala cukrom ako aj predtým,vrátila som ho do rúry. Posledných 20 minút sa koláč dopekala odokryty:)

Po upečení sa koláčik má nehať vychladnúť aspoň 15 min, nech štava z hrušiek zhustne. Ak ostala medová poleva može sa ňou tart ešte potrieť:) A kto má rad sladke može si dať k tomu šľahačku alebo vanilkovu zmrzlinu ,)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana Š. (Zusska) ID 85073 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Banánový chlebík s černicami...

POTREBNÉ PRÍSADY

100g masla, 175g kryštálového cukru, 2 vajcia, 225g hladkej múky, 1 Čl kypriaceho prášku, 1/2 ČL mletej škorice, 1/2 ČL mletého zázvoru /alebo 1 Čl nastrúhaného čerstvého zázvoru/, 1 banán /ak sú menšie tak dva/, 175g černíc, 30 ml mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Formu na biskupský chlebík si vymažeme olejom a vysypeme hrubou múkou. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vajcia a znova vyšľaháme. Múku zmiešame s kypriacom práškom, mletou škoricou a mletým zázvorom /ak použijeme čerstvý, tak ho nepridávame/ a primiešame k vaječnej zmesi. Banán ošúpeme, pomliaždime vidličkou, čerstvý zázvor /ak použijeme tento/ ošúpeme, najemno nastrúhame a primiešame k banánu, spolu s mliekom zamiešame do cesta, nakoniec zľahka vmiešame černice. Cesto vylejeme do pripravenej formy a pečieme prvých 40 minút na 180 °C, potom teplotu znížime na 150 °C a ešte 20 minút necháme piecť. Po vychladnutí vyklopíme a buď posypeme práškovým cukrom alebo pofŕkame čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Slivkový tvarohový koláč.

POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrnček = 250ml CESTO: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček hladkej múky, 1 hrnček kryštálového cukru, 2 balíčky vanilínového cukru, 125g rozpusteného masla, 1 a 1/2 hrnčeka mlieka, 2 vajcia, 1 kypriace prášok, asi 300g odkôstkovaných sliviek PLNKA: 500g nízkotučného tvarohu, 1/2 hrnčeka kryštálového cukru, 2 žĺtky, 1/2 hrnčeka mlieka, 1 PL vanilkového pudingu - prášok...

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: Mlieko si trochu zohrejeme a vymiešame ho z rozpusteným maslom, kryštálovým a vanilínovým cukrom a vajcami...Múky zmiešame s kypriacim práškom a vmiešame do pripravenej mliečnej zmesi. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a predpečieme na 180 °C asi 10 minút. Medzitým si pripravíme plnku.





PLNKA: Tvaroh vymiešame so žĺtkami, cukrom, mliekom a pudingovým práškom, zmes vylejeme na predpečený korpus, poukladáme slivky pokrájané na polovičky a pečieme na tej istej teplote ešte 25 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) poslední: 6.9.2013, 14:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkem: 6.795 (zobrazuje se 261-270)první << předchozí 1,.,22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 další >>