končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 251-260) | << predošlé 1,.,21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31,.,113 ďalšie >> |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Lacné popraskancePOTREBNÉ PRÍSADY 80g hladká múka\r\n25g kakao\r\n90g hnedý kryšt.cukor\r\n25g maslo\r\n1 ČL sóda bikarbona alebo PDP\r\n1 vajce\r\n10ml rum\r\npráškový cukor na obaľovanie POSTUP PRÍPRAVY Rozpis je na 1 plech. Všetko zmiešať dokopy a vytvarovať guľky o priemere cca 3cm. Poriadne ich vyváľať v práš.cukre. Dať piecť na papieri (180 v teplovzdušnej rúre 10minút).\r\nJe to lacná verzia recerptu na čokoládové popraskance a rozdiel nepoznáte...teda áno, neroztekajú sa a netreba ich držať pred pečením v chlade. :} ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Lenka O. (lenA) ID 2475 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 28.12.2018, 16:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
MEDOVNÍKOVÁ CHALÚPKA - RECEPT, ŠABLÓNAPOTREBNÉ PRÍSADY Túto chalúpku som piekla podľa receptu z českého mimibazáru. Dúfam, že Vám pomôže, aby ste si doma upiekli aj vy takúto chalúpku. Na medovníkové cesto potrebujeme: 650gramov hladkej múky / najlepšie T - 650/, 210 gramov práškového cukru, 90 gramov cery, 85 gramov medu, 4 vajcia, 2 lyžičky sódy bikarbóny, 3 lyžičky perníkového korenia, 3 lyžičky kakaa...................... Z týchto surovín vypracujeme cesto, najlepšie večer a necháme do druhého dňa odležať v chladničke. Cesto nesmie byť moc mäkké, skôr tuhšie, pretože by pri pečení stratilo pôvodný tvar. POSTUP PRÍPRAVY Pred pečením si v miske rozmiešame: 1 vajce 1/2 dcl vody 1/2 lyžičky kakaa 1 lyžička cukru. Túto zmes si musíme precediť cez sitko. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Lucka S. (Lucka1111) ID 152718 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (81) posledné: 19.11.2016, 13:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Rumové guľkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balík BB pudingu v krabici, 10dkg pr.cukru, 10dkg masla, 1 čerstvé vajce, hrsť posekaných orechov, rum, hrozienka (kandizované ovocie) POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu zmiešať, tvarovať guľky, do stredu môžme dať višńu a obaľujeme v kokose. Áno, ide tam vajíčko, ale tieto robí moja mama každé Vianoce a vždy je o ne bitka:o)))a preto ich robí z dvojitej dávky a tesne pred sviatkami. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 3.2.2012, 14:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Lamingtons (Kokosoví ježkovia)POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 50g masla * 1 vajce * 250g práškového cukru * 200ml mlieka * 300g hladkej múky * 1/2 balíčka prášku do pečiva * trocha strúhanej sušenej citrónovej kôry * olej + hrubá múka na plech Plnka na obalenie: 200g masla * 300g práškového cukru * čokoláda na varenie * 2 polievkové lyžice kakaa * 2 polievkové lyžice rumu * kokosová múčka POSTUP PRÍPRAVY Zaujímavosti: Na Slovensku sú tieto koláčiky známe pod názvom Kokosoví ježkovia. Pravda je však taká, že ich domovom je Austrália, kde sú veľmi obľúbené. Niekedy sa tiež podávajú zlepené krémom alebo jahodovým džemom. Jahodová variácia je typická pre Nový Zéland, zaťaľ čo s citrónovou sa stretnete skôr v Austrálii. My doma ich papáme len tak - samé. Lamingtons sú pravdepodobne pomenované po Lordovi Lamingtonovi, ktorý slúžil ako kráľovský guvernér v rokoch 1896 - 1901. Určite by bol prekvapený, aký populárny sa tento koláčik stal. Čaj a lamingtons sú už tradične súčasťou zábavného programu na Australian Citizenship ceremonies. Lamingtons zaručene nájdete vo väčšine austrálskych pekární. Postup: Cesto: Maslo, práškový cukor a vajce vymiešame mixérom dopenista. Pridáme po troškách preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a citrónovou kôrou a pomaly prilievame mlieko. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, rovnomerne ho rozotrieme aj ku krajom a pečieme 30-40 min do ružova. Cesto pečením značne zväčší svoj objem, takže môžte pokojne použiť aj väčší plech. Po vychladnutí ho nakrájame na malé kocky alebo tyčinky (ja zvyknem krájať naozaj malé kocky, lebo tým že sa potom ešte obalia v plnke, naberú objem). Plnka: Pripravíme si vodný kúpeľ, v ktorom rozpustíme maslo, cukor, čokoládu a kakao. Do vychladnutej masy pridáme rum a zamiešame. Kocky cesta celé namáčame do plnky a následne ich potom hneď šupneme do kokosovej múčky, v ktorej ich z každej strany vyváľame. A dávame pozor, aby sme ich následne potom hneď nešupli do pusy, aby nám aj niečo ostalo pre hostí :)) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Eva K. (evekei) ID 31604 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 18.12.2009, 14:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Orieškové polmesiačiky s 1000 **********POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 280g hladkej múky, na špičku noža prášku do pečiva, štipka soli, 120g práškového cukru, 1/2 bal. vanilkového cukru, 1 vajce , 1 žltok, 220g Palmarínu...........Na potretie: vyšľahaný bielok.Krém: 1/8l smotany na šľahanie, 150g mliečnej čokolády, 1PL rumu.................Na posypanie: pražené hrubo posekané lieskové oriešky....................... Poleva: 200g čokoládovej polevy POSTUP PRÍPRAVY Múku, prdopeč, zmiešame a preosejeme. Postupne pridáme ostatné prísady. Necháme 1 hodinu odpočívať v chlade. Potom cesto vyvaľkáme na 3-4 cm, vykrajujeme polmesiačiky a kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Natenko potrieme bielkom a upečiem v strede rúry. Krém: do kastrola si dáme smotanu, na kúsky polámanú mliečnu čokoládu a za stáleho miešania varíme , kým sa čokoláda nerozpustí dohladka. Prelejeme do misky, pridáme rum a necháme vychladiť. Po vychladnutí vyšľaháme krém dopenistaa natrieme ním nahrubo povrch polmesiačikov. Ja som si zas pomohla zdobiacim vreckom, išlo to jednoduchšie. Na krém nasypeme lieskové oriešky a dáme na 1/2 hoďky do chladničky. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou. Tieto cukrovinky si dovolím vychváliť až do neba. Moja mladšia sestra mi tesne pred zakusnutím povedala, že ona nemá veľmi rada linecké s plnkami, že radšej klasiku s lekvárom. No mali ste ju vidieť, ako zmenila výraz tváre a hneď aj názor. Ja sama som jedla už všelijaké, ale ako sa v tomto mieša chuť cesta s plnkou , praženými orieškami a čokoládou, ten pôžitok sa nedá ani opísať. To treba skúsiť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (24) posledné: 20.12.2014, 20:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Zdravé celozrnné perníčky pre detičkyPOTREBNÉ PRÍSADY 120g trstinového cukru, 2 vajíčka, 150g medu, 60g palmarinu, 400g celozrnnej hladkej múky, 1 ČL prášku do pečiva, 2 ČL korenia na perníčky, 1/2 ČL mletej škorice, 1 vajíčko na potretie perníčkov po upečení (nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY Vymiešame cukor s medom a vajíčkami do penista, primiešame mäkký tuk a postupne zapracujeme múku premiešanú s práškom do pečiva a koreninami. Vzniknuté cesto dáme na min 1 hod. do chladničky odpočinúť. Potom vyvaľkáme na cca 5mm a vykrajujeme. Pečieme 6 min pri 180 st.C ( ja mám teplovzdušnú rúru) a po vybratí z rúry potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou vody. Hľadala som recept na perníčky, ktoré by mohla "mlsať" i moja 2,5 ročná dcéra. Nieže by som jej nedopriala, no som radšej, keď bude papať niečo menej sladké a trošku zdravšie než klasické vianočné pečivo :) Našla som ho v Novom čase pre ženy a sú výborné- spýtajte sa mojej dcérky:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Taja H. (Amel) ID 124598 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 20.12.2014, 22:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Hneď mäkké medovníčkyPOTREBNÉ PRÍSADY * 500 g hladkej múky * 1 PDP * 2 ČL Škorice * 2 ČL Perníkového korenia * 1 PL Kakaa * 120 g práškového cukru * 150 g medu * 2 vajíčka * 100 g roztopeného masla * 1 vajíčko na potretie POSTUP PRÍPRAVY * Cesto zamiesime a necháme cez noc odstáť v chladničke, pečieme až na druhý deň * Malé tvary vykrajujeme z cesta vyvaľkaného na hrúbku 3 - 4 mm a pečieme na 180 ºC cca 8 minút (doba pečenia je dôležitá aby sa nevysušili a nestvrdli) * Na veľké tvary vyvaľkáme cesto na hrúbku cca 5 mm a pečieme na 180 ºC 10 - 12 minút * Ešte horúce potrieme vajíčkom aby sa krásne leskli * zdobíme podľa chuti ,-) Ešte stále ma to ľudkovia nepustí odpovedať na vaše komentáre, už čakám večnosť, takže aspoň takto ďakujem veľmi pekne za milé slová ,-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 30.11.2014, 18:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
ŠKEBLEPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g hladkej múky, 1 palmarin, 1 vajce, 1 vanilkový cukor, 50 g práškového cukru, 1/2 prášku do pečiva, na plnku 150 g mletých orechov, práškový cukor podľa chuti, 1 vajce, rum, resp. namiesto orechov mletý mak, alebo len hustý džem POSTUP PRÍPRAVY Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, rozvaľkáme na cca 3 mm hrubý plát, z ktorého vykrajujeme kolieska. Na kolieska na polovičku položíme plnku a koliesko preložíme a rožky jemne zatlačíme. Pečieme na cca 160-170°C. Horúce obalíme v práškovom cukre. Plnku urobíme zmiešaním všetkých surovín. Má to byť husté, aby netieklo. Takže s rumom opatrne, len tak, pre chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Alena N. (alenaN) ID 20065 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 15.12.2014, 21:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
MOJE NAJLEPŠIE MEDOVNÍČKYPOTREBNÉ PRÍSADY 2 kg hladka muka special, 1 ks HERA , 1 kg praskovy cukor, 1/2 kg medu , 2 kavove lyzicky soda bicarbona, 1 balicek mletej skorice, 8 - 10 celych vajec, 8 ks hrebicek roztlceny , 1 lyzica kavovinovej zmesy CARO / ina kavovina / rozpustena v 2 1/2 deci vody POSTUP PRÍPRAVY Tieto medovnicky robim uz velmi vela rokov :-) za cely ten cas som vyskusala popri nich aj rozne ine recepty ale ani jedny neboli chutovo tak dobre ako tieto. Dufam, ze budu chutit aj vam. Vsetky suroviny spracujeme vecer a na druhy den vykrajujeme obvyklym sposobom. Potrieme rozslahanym vajickom pred vlozenim do truby a hned po vytiahnuti z truby este raz. Budu krasne leskle ! Cela davka vyjde na cca 16 plechov :-) Ale stoji to za to ! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Katarina E. (kitky) ID 3016 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 26.11.2013, 18:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Linecké hviezdičkyPOTREBNÉ PRÍSADY - 400 g hladkej múky- 2 žĺtka- 150 g práškového cukru- 120 g Palmarinu- 120 g BRAVČOVEJ MASTI(nenahradzovať maslom ani ničím iným) POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny spojíme do cesta. Môžeme nechať odležať v chladničke 1 hodinu. (nemusíme) Rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a vykrajujeme hviezdičky. Na 1 ks - spodnú hviezdičku v celosti a na vrchnej vykrojíme v strede hviezdičku. Upečieme. Ja zvyknem dať na plech papier na pečenie. Po upečení a vychladnutí hviezdičky s otvorom posypeme práškovým cukrom a spájame s celými hviezdičkami pikantným lekvárom. Sú vynikajúce, úplne sa rozplývajú na jazyku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Andrea H. (jessie.31) ID 18276 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 26.11.2008, 15:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 251-260) | << predošlé 1,.,21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31,.,113 ďalšie >> |