. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 241-250)<< predošlé 1,.,20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30,.,126 ďalšie >>

POLIEVKY

Polievka z pecenej mrkvy



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g mrkvy 1 veľkú cibuľu kúsok zázvoru 2 strúčiky cesnaku 1 lyžicu olivového oleja 600 ml zeleninového alebo mäsového vývaru soľ, čierne korenie, 3 lyžice majonezy

POSTUP PRÍPRAVY

Mrkvu a cibuľu nakrájame na kocky 2 × 2 cm. Cesnak a zázvor na malé kocky cca 2 × 2 mm. Všetko vložíme do pekáča, zmiešame s olejom a pečieme ca 30 min. pri 220 °C do zlatohnedej farby. Do pekáča prilejeme horúci vývar. Polievku prelejeme do nádoby, pridáme majonezu, prepasírujeme alebo rozmixujeme ponorným mixérom. Jemne dochutíme soľou a čiernym korením. Ja som ju dnes vyskusala a nam teda chutila, tak dufam ze aj vam bude. DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Monika H. (Monique2008) ID 209826 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

vajičková polievka


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

do hrnca polohrubu muku, detsku krupicu, trosku cervenej papriky, olej, pomiesat /zaprazka/, zaliat vodou a miesat kym nezacne vriet, pridat vegetu sol, rascu, ..ked zovrie pridat rozmiesane vajicko a povarit...v hriankovaci urobit hriankany chlebik, nakrajat na kocky a dat do polievky

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

ivana p. (iivvkkaa) ID 111055 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

hráškova bez hrášku :)


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

uvarim v o vode suchy hrach z bobkovym listom, strucikom cesnaku, po zovreti, varim este asi 5 minut, potom zoberiem sitko a precedim, cize mi ostane len hraskova voda,do nej pridam zemiacky ,parky nakrajane na kolieska, vegetu, sol, a varim , kym nie su zemiaky mäkke, potom zahustim zapraskou / muka, olej cervena paprika/...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

ivana p. (iivvkkaa) ID 111055 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 31.8.2016, 14:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Cícerová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

3-4 ks celé olúpané strúčiky cesnaku, 3 PL olivového oleja, 2-3 dl pokrájaných zavarených paradajok aj so šťavou, 2 dl suchého cíceru, 1,5 ČL sušeného rozdrveného rozmarínu, alebo malá vetvička čerstvého rozmarínu, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, mäsový vývar, alebo 1 kocka hovädzieho bujónu rozpustená v 3-4 dl vody. Oproti pôvodnému receptu - zavarené nakrájané paradajky som nahradila čatné http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=16680&user=106659 a paradajkovým pretlakom.

POSTUP PRÍPRAVY

Cícer deň vopred zalejeme vodou a necháme cez noc napučať. Na druhý deň ho varíme asi 15 - 20 minút,
na posledných 5 minút pridáme aj soľ.
Do hrnca dáme olej a celý cesnak. Restujeme, kým cesnak trochu zhnedne a vyberieme ho. Na olej dáme rozmarín, zamiešame a pridáme paradajky (ja som dala paradajkový pretlak a po chvíľke aj čatné). Dusila som asi 20 - 25 minút. Potom som pridala uvarený a scedený cícer. Asi 5 minút som za občasného miešania podusila. Nakoniec som pridala vývar (hovädzí bujón) a na slabom plameni som zakryté ešte
15 minút povarila.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Jarmila P. (jatea) ID 106659 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.10.2015, 12:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Uzasna lososova polievka so zazvorom !!!



POTREBNÉ PRÍSADY

300 gr lososa s kozou ( bez kosti, cerstvy aj vakuovo baleny), 2 cibule, 5 bobul noveho korenia, 8 bobul cierneho korenie, 2 bobkove listy, 20 gramov masla, 2 lyzice olivoveho oleja, 2 vacsie mrkvy, 8mensich zemiakov, 200 ml smotany , 2 kavove lyzicky struhaneho zazvoru.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som spojila s jedneho z internetu + vlastne ingrediencie .
Casto kupujeme lososa na obed a vzdy si z neho kusok ukrojim a spravim tuto polievocku:)

Lososa aj s kozou vlozime vcelku do hrnca ( pripadne ho prekrojime na 2 casti), pridame na stvrtiny prerezanu cibulu, korenie, bobkove listy a 1 cajovu lyzicu soli, zalejeme vodou tak 3 cm nad rybu. Privedieme do varu a 10 minut varime na miernom ohni.
V druhom hrnci si roztopime maslo, olej, pridame najemno nakrajanu cibulu, na kolieska mrkvu a na stvorceky zemiaky a chvilku opecieme. Pridame vodu len aby boli zemiaky zakryte ( naozaj malicko) a privedieme do varu.
Po 10 minutach vyberieme rybu na tanier, lahko zbavime koze a nakrajame na kocky . Nechame chvilku na tanieri. Vyvar z ryby precedime do zeleniny a varime , kym nam zemiaky nezmaknu.
Pridame smotanu na varenie ( ja som nemala, tak som rozmiesala mlieko s 2 lyzicami muky ) a vlejeme do polievky. Minutku povarime a pridame na kocky nakrajaneho uvareneho lososa a 2 lyzicky cerstveho zazvoru , premiesame, minutku povarime a HOTOVO :)

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Michala M. (mahdalka) ID 157976 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.3.2012, 17:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Jemnučká kukuričková polievka s pažítkou za 15 minút.



POTREBNÉ PRÍSADY

1 konzerva kukurice /ja som dala Bonduele/, vývar alebo bujón, trocha pórika, trocha múky, muškátový oriešok, soľ, čierne korenie, /ja som dala aj trocha šafranu ale nemusí byť/, trocha masla a olivového oleja, pol kelímka sladkej šlahačkovej smotany na zjemnenie / kto chce môže aj celú/, čerstvá pažítka

POSTUP PRÍPRAVY

kuk

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

VLADIMIRA I. (MIMIMI) ID 10009 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 19.11.2012, 10:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

poooorkova :)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2 stredne velke mrkvy, 1 por, 1 kuraci bujon, 1 zemiak, trocha masla, petrzlenova vnatka na dozdobenie..

POSTUP PRÍPRAVY

1. ocistim si mrkvu a zemiak a por-Vsetko pokrajam na kolieska
2. v hrnci rozpustim platok masla /ja davam tak 0,5cm platok../
3. pridam nakrajanu mrkvu a 1/2 mnozstva poru, spolu pomiesam, a trosku poprazim aby prenikli chute :)
4. potom pridam zvysny por a zemiak + 1 kuraci/slepaci bujon../ja davam bio/ a zalejem vodou- vody davate podla toho, kolko chcete mat vo finale polievocky.
Vsetko spolu necham varit cca 30 minut, potom vsetko rozmixujem ponornym mixerom, este nachvilu postavim spat na ohen, v pripade potreby mozete dochutit podla seba, ja uz nepridavam nic..iba pokrajanu vnatku na dozdobenie. Prajeme dobru chut :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lucie E. (LucieE) ID 103949 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

***Milánska polievka *** fantastickáááá



POTREBNÉ PRÍSADY

Už dávnejšie som počula toľko chvály na túto polievku, ale nemala som recept, dokonca som nepoznala ani jej chuť...:) Tak som oslovila úžasnú pani vedúcu jednej školskej jedálne a ona mi poslala na ňu receptík...za čo som jej vďačná, lebo polievka nám veľmi chutí :) Takže čo potrebujeme : hl.múku, olej, vodu, rajčinový pretlak, kryštálový cukor, smotanu na varenie, vajíčka, soľ, hrubú múku a kôpor

POSTUP PRÍPRAVY

múku si nasucho oprážime, pridáme olej a zalejeme vodou. Všetko spolu dobre premiešame a necháme zovrieť. Tak pridáme pretlak, cukor, soĽ...ja som pridala aj trošičku vegety :) a necháme prejsť varom. Z hrubej múky, soli a vajec urobíme redšie cestíčko, ktoré nahádžeme do vriacej polievky. Polievku zjemníme sladkou smotanou, ak je potrebné, tak si ju ešte dochutíme podľa vlastnej chuti a pridáme očistený, nasekaný kôprom /ja som nemala čerstvý, tak som pridala sušený/...ale aj tak som jeho chuť v polievke cítila...a tá chuť je úžasná. Všetko spolu povaríme cca 15 - 20 min a papkáme

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 79 návštěvníkov)

Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (65) posledné: 18.10.2018, 9:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

miš maš



POTREBNÉ PRÍSADY

asi pre dve osoby : dva male zemiaky, asi 3*PL najemno nakrajanej bielej kapusty, jedna mala mrkva, asi 1PL sterilizovanej kukurice, sol, bylinky, korenie, susena cibula-pripadne cerstva

POSTUP PRÍPRAVY

mala som dnes strasnu chut na polievku a nic ma nenapadlo...tak som vzala moju oblubenu kucharsku knihu a zacala som si citat, ci ma nieco neoslovi...a oslovilo :) zemiakova kysla, tak som si chcela vytvorit nieco nove, take moje, dala som si varit zemiaky, osolila som a dala som korenie, rozmyslala som, co vsetko si tam dam, vytiahla som kyslu smotanu, ze tu dam miesto octu a tak...a potom to prislo...ziadala sa mi mrkva, tak som jednu malu vytiahla a nakrajala na kruzky...a ked som isla do chladnicky zaniest vrecko s mrkvou, zbadala som kapustu :) tak som si z nej kusok odkrojila a nakrajala najemno, vedela som, ze kysla mliecna polievka z toho uz nebude, ale pacila sa mi aj takto a ako som isla dat spat tu kyslu smotanu a kapustu, zbadala som v chladnicke sterilizovanu kukuricu, co zostala zo vcera :) tak som tam za lyzicu svacla :D dochutila som takou zmesou-nieco ako harmonia (vegeta) ale toto je bylinkove-mam z madarska a z madarska mam aj bujon-susena cibulka-je to taka mala kococka...toho korenia na zaciatku som dala celkom dost, ale kazdy si da podla chuti, mne to take hrozne pikantne naozaj chutilo, take na uzdravenie pri chripke mi to prislo :) je skvela a vznikla uuuplne nahodou :) odporucam, mozno pride niekomu divna tato kombinacia, ale je super a navyse vonia strasne ako kukurica na masle :) je bez tuku a zdrava a hlavne chutna :) odporucam :) foto pridam, ked pridem na to, ako sa zmensuje :DDD

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Jana K. (cukrik580) ID 98979 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 14.3.2012, 18:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Tekvicová polievka s jablčkom ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

olej, tekvica /najlepšia hokajdo/, jablko (najlepšie tie velké zelené),cibula, jeden slepačí bujón, cesnak (jeden strúčik), muškátový orech, smotana na varenie, citrónová šťava, a dochucovadlá (soľ, korenie, vegeta).

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji opražíme cibulku. Tekvicu a jablko pokrájame na malé kocočky a tiež trošku popražíme na oleji... Potom si dáme zovrieť približne liter vody a v tom necháme rozpustiť slepačí bujón, tým zalejeme tú zmes v hrnci a necháme dusiť. Samozrejme ešte pridáme cesnak postrúhany, najlepšie je keď mame cely muškatový orech a ten tam postruhame tiež, ešte to dochutíme a nechame podusiť..keď je to všetko mäkkučke, tak rozmixujeme, pridáme trošku citronovej šťavy a na koniec smotanu. Ozdobíme tekvicovým olejom a opraženými tekvic. semiačkami. Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Jana T. (Jasminne@Nellka) ID 14606 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 24.10.2012, 11:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 241-250)<< predošlé 1,.,20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30,.,126 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu