končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 361 (zobrazuje sa 231-240) | << predošlé 1,.,19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29,.,37 ďalšie >> |
MLETÉ MÄSO |
Jednoduché lasagne s mletým masom bez predvárania.POTREBNÉ PRÍSADY Omáčka: 500 g mletého bravčového (hovädzieho)mäsa, 1 väčšia cibuľa, 1 paradajkový pretlak cca 150g, 2 strúčiky cesnaku, oregano, čierne korenie, soľ, rasca. Bešamelová omáčka: kúsoček masla, 2 PL hladkej múky, 2 dc mlieka, 1 kyslá smotana 200 g, 5-6 plátov lasagni ( kupujem to velke balenie v tescu), syr na postrúhanie POSTUP PRÍPRAVY POSTUP PŘÍPRAVY 1. cibuľku nadrobno nakrájame, podusíme na troche oleja, ( naozaj čo najmenej, lebo potom su mastne), popražíme mäsko, ochutime rascou, čiernym korenim, solou, oreganom, nechame asi 10 min dusiť s trochou vody, pridame pretlak, a dolejeme vodou (aj 2 dcl), omačky treba viacej, takze netreba šetriť, voda potom nasiakne do lasagni, necháme prevreť. Po odstavení pretlačíme cesnak, premiešame. Necháme bokom. Omáčka by mala mať výraznejšiu chuť. 2. Zapneme rúru na 200 stupnov, nech už máme pripravenú. 3. Urobíme bešamel. Rozpustíme trošku masla, ja dávam tak 1,5 cm pasik z klasickeho osminkového masla, poprášime múkou, popražíme cca 2 minutky, zalejeme mliekom, a metličkou miešame až do varu, omáčka nám pekne zhustne. Odstavíme a následne pridáme kyslú smotanu. Metličkou rozmiešame nahladko. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) Bibiána K. (biba1) ID 37125 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 26.4.2013, 16:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
mäsové guľky s reďkovkovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY 1 ks cibuľa, 15-20 ks stredne veľkých reďkoviek, olej, jedna kocka zeleninového bujónu, 0,5 l vody, soľ, čierne mleté korenie, majoránka, 0,5 kg mletého mäsa, asi 5 PL jemných ovsených vločiek, 0,5 dcl bieleho vína, hladká múka. POSTUP PRÍPRAVY Cibuľku nakrájame a na oleji speníme do sklovita, pridáme na mesiačiky nakrájané reďkovky, kocku bujónu, 0,5 l vody a dusíme. Do mletého mäsa pridáme podľa chuti soľ, korenie, majoránku, víno a ovsené vločky, dobre premiešame a tvarujeme menšie guľky, ktoré obalíme v múke a na oleji ich prudko opečieme zo všetkých strán. Vložíme ich do reďkovkovej omáčky a spolu ešte dusíme. Podávame s varenými zemiakmi, ryžou alebo chlebom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Iveta H. (iv01) ID 7685 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Boloňská zmes na špagety alebo lasagnePOTREBNÉ PRÍSADY Tento recept som dostala od svojej dobrej kamarátky, ktorá ma k Taliansku a talianskej kuchyni veľmi blízko. Túto omáčku môžete použiť na lazane, na špagety. Môžete si ju tiež zmraziť a vytiahnuť, ak pochytíte hrozný hlad a nebudete vedieť, čo rýchlo uvariť. Stačí rozmraziť, uvariť si dobré špagety a obed je hotový raz-dva. Potrebujete: 1kg mletého mäsa, 3 veľké mrkvy, 1 petržlen, 1 plátok zeleru, 10 strúčikov cesnaku, 2 cibule, 6 tetrapakov paradajkového pyré, hrsť čerstvej bazalky, soľ, olej, zeleninový bujón POSTUP PRÍPRAVY Na oleji speníme 2 nakrájané cibule, pridáme mleté mäso a opražíme, kým mäso nepustí šťavu. Potom pridáme nahrubo nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler, cesnak a zalejeme to paradajkovým pyré. Pridáme bazalku, soľ a 2 kocky bujónu. So soľou opatrne, radšej pridajte menej a ak sa vám bude zdať málo, ešte pridajte, lebo aj z bujóna je soli dosť. Varíme cca 2-3 hodiny, kým sa zelenina nerozvarí. Mne sa stalo, že som mala dosť pustenej masti z mäsa, tak som to zliala a doliala som cca 1/2l vody. Často premiešavajte, aby sa vám zmes neprichytila o dno hrnca. Je to mňamka ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) Alena M. (Alinka) ID 18244 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (25) posledné: 14.7.2012, 9:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
roláda z mletého mäsa s praženicovou plnkou so zeleninou....POTREBNÉ PRÍSADY Roláda:mleté mäsko, soľ, čierne korenie, ja som pridala aj Korenie na mleté mäsá, trocha cesnaku, rožok namočený vo vode, 2 celé vajíčka, slaninku na pásiky, vajíčko na potretie ale to nemusí byť.... Plnka:4 vajíčka, nakrájaná čibuľa, pretlačený cesnak, mrkva, hrášok, soľ, podravka POSTUP PRÍPRAVY Mäso si premiešame so všetkými prísadami a rozotrieme ho na alobal...podľa toho akú chceme veľkú roládu.... urobíme si praženicu na cibuľke a pridáme korenie, soľ , cesnak a zeleninu.... necháme vychladnúť.... po vychladnutí natrieme na mäso, zvinieme,uložíme na pekáč s olejom, ja som ešte potrela roládku vajíčkom a navrch poukladala slaninku a kedže mi vyšla plnka len na jednu roládu,narobila som z mäsa karbonátky, posypala kukuricou a slaninkou položila ku roláde a šup spolu piecť na cca hodinu do rúri..... podliať vodou.... bol to náš dnesný obedík a všetkým chutilo, tá slaninka nemala chybu..... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Jana Š. (Jančina) ID 32604 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Plnená paprika (mäsovo-sójovou plnkou)POTREBNÉ PRÍSADY bravčové pliecko * sójový granulát * ryža * vegeta * mleté čierne korenie * mletá červená paprika * vajíčko * slanina * cibuľa * paradajkový pretlak * paprika na plnenie * paradajkový pretlak+vegeta+voda na zaliatie POSTUP PRÍPRAVY v obrázkovom postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 20.6.2009, 20:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Spišské sekankyPOTREBNÉ PRÍSADY mleté mäsko (pridať postrúhaný údený syr), spišské párky, kyslá uhorka POSTUP PRÍPRAVY Mleté mäsko si sparcujte podľa Vas - len je dobré pridať strúhaný údený syr.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 28.1.2011, 14:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Zapečené mleté masoPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g mletého masa (míchané hovězí + vepřové), rajský protlak, 3-5 stroužků česneku, olej, zelenina (rajčata, papriky, cibule, mrkev), brambory, mléko, máslo, sůl, tvrdý sýr POSTUP PRÍPRAVY Mleté maso osmahneme na cibulce a oleji, přidáme rajský protlak, zeleninu pokrájenou na kousky a prolisovaný česnek podle chuti a dusíme do měkka. Mezitím uděláme bramborovou kaši, měla by být řidší než běžná přílohová. Do pekáčku dáme masovou směs, zalijeme kaší, posypeme sýrem a zapékáme cca 20-30 minut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 26.10.2009, 18:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
***Plnený zemiak bez vŕtania:)))***POTREBNÉ PRÍSADY Určite všetci poznáte plnený zemiak, ktorý sa vydlabáva.Tento spôsob je vhodný práve , keď nemáme čas dlabať a plnku si môžete dať akúkoľvek. *mleté mäso,* *cibuľa* *sol* *mleté čierne korenie* *majoránka* *smotana na poliatie* *syr* takže toto si potom zarobte podla potreby...je to postup "od oka" :))))) POSTUP PRÍPRAVY My sme dali 12 zemiakov variť v šupke.Potom necháme vychladnúť a ošúpeme. Prepolíme po dĺžke a vydlabeme vnútro zemiakov Lyžičkou!!!!!!nie špirálou:))) Potom osolíme a dáme na pekáč. Do vnútra naložíme zmes a na každý zemiak plátok syra. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) ERIKA P. (erzula26) ID 88881 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 1.5.2009, 22:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Zapečena tarhona s mletym masomPOTREBNÉ PRÍSADY Pomlete bravčove masko,tarhona,koreniny,šampiony,tvrdy syr,sladka smotana,cibula POSTUP PRÍPRAVY Masko si podusime na cibulke,pridame koreniny a sol podla chuti,šampiony..Tarhonu si uvarime zvlast. Vymastime si pekač a striedavo prekladame tarhonu s masom,nakoniec zalejeme smotanou a prikryjeme struhanym syrom.Rychlo zapečieme... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 25.7.2010, 19:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
MASOVá ROLáDAPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg mlété bravčové,sol,čierne korenie,drveny kmín,mlieko asi 1dl plnka:10-15dkg šunkovej salámy,17dkg syra /môže byt aj udeny/ na potretie kyslá smotana POSTUP PRÍPRAVY suroviny pomiešame,rozložime na foliu alebo alobal asi 1cm hrubka,rozložime salámu,struhany syr a pomocou folie zrolujeme. ja pečiem na alobale,podlejem trochou vody,pečiem asi hodinu OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Mária S. (slobodka) ID 81076 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 10.9.2009, 17:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 361 (zobrazuje sa 231-240) | << predošlé 1,.,19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29,.,37 ďalšie >> |