. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > VIANOČNÉ CUKROVINKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 231-240)<< predošlé 1,.,19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29,.,113 ďalšie >>

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Zuzkin koňak (vaječný bez vajec)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 salko, 1,5l mlieka, 2 vanilkové pudingy, 2 vanilkové cukry. V pôvodnom recepte boli aj 2 polievkové lyžice medu, ale pre mňa to už bolo veľmi sladké. Takže ja robím bez medu. A ešte rum ,koľko kto znesie.

POSTUP PRÍPRAVY

Salko v plechovici varím 2 hod. a nechám vychladnúť. Z mlieka ,pudingových práškov a cukru uvarím puding a tiež nechám vychladnúť. Do hlbšej misy nalejem salko a za mierneho šľahania pomaly pridávam puding. Musí vzniknúť hladká kaša bez žmolkov. Na záver za stáleho miešania prildávam rum. Je to úžasná pochúťka.A bez rumu aj pre deti. Na zdravie

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

zuzana p. (polerka) ID 47930 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 23.12.2008, 12:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Orechovo-karamelové košíčky



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO:210g hladkej múky, 80g prášk.cukru, 50g mletých orechov, 100g masla, 1 lyžica kakaa, 1 vajce
PLNKA: na karamel-120 g kryšt.cukru + 120g masla,150g pr. cukru, 2 žltka-vymiešať,
5-8 lyžíc mlieka, 10dkg posekaných orechov
POLEVA: 100g Cery, 100g var.čokolády

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto vypracovať a natlačiť do nevymastených formičiek, upiecť

Plnka: do rozpusteného karamelu vmiešať maslovú hmotu, potom pridať 5-8 lyžíc mlieka, nakoniec pridať 10dkg posekaných orechov. Všetko na plotničke.
Plnkou naplniť košíčky, zaliať polevou.

Je to trochu piplačka, ale výsledok stojí za to : )

Teraz som robila dvojitú dávku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Valéria R. (Valuska) ID 19011 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 15.12.2013, 15:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Klasická vianočná štóla



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kocky čerstvých kvasníc * 80g práškového cukru * 150ml vlažného mlieka (prípadne aj viac podľa potreby) * 500g polohrubej múky * 240 g rozpusteného masla (nie Masielko, Hera a pod.!) * 1/2 čajovej lyžičky soli * 50g nahrubo posekaných nelúpaných mandlí (prípadne lieskovcov alebo vlašských orechov) * 50g kandizovanej citrónovej kôry * 50g kandizovanej pomarančovej kôry * 50g kandizovaných čerešní * 100g hrozienok * 1/2 čajovej lyžičky postrúhanej sušenej citrónovej kôry * práškový cukor na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Zaujímavosti:
Tradícia pečenia štól vznikla v Drážďanoch v Nemecku. Prvé historické zmienky pochádzajú už z roku 1474. Dresdner Striezelmarkt - najstarší nemecký vianočný trh je pomenovaný práve podľa tohto tradičného vianočného pečiva. Označenie Dresdner Stollen sa stalo chránenou registrovanou známkou a toto označenie sa môže od roku 1997 používať len pre štóly pečené v Drážďanoch.
Hovorí sa, že štóla nesmie byť rozkrájaná skôr ako na Štedrý večer po bohoslužbe. Vraj sa tým ochráni dom pred chorobami a nešťastím. Tradícia tiež hovorí, že tvar štóly symbolizuje Ježiška zabaleného do plienky.
Nemci začínajú s pečením vianočných štól už 3-4 týždne pred vianocami, pretože sa v nej lepšie rozložia všetky chute a vône. Ja pekávam štólu už asi 6 rokov a musim potvrdiť, že skôr upečená štóla naozaj lepšie chutí. Nie vždy mi to však časovo vyjde. A stalo sa mi už aj to, že som ju musela piecť dvakrát, lebo sa do vianoc zjedla :)

Postup je nasledovný:
Začneme tým, že asi 2 hodiny pred pečením (najlepšie cez noc) naložíme všetko posekané kandizované ovocie aj s hrozienkami do rumu (komu došiel rum - ako mne, môže použiť mandľový likér Amaretto, poprípade môžte zmiešať rum s vodou - aby ste zbytočne nemíňali veľa rumu, lebo kandizované ovocie,ktorého je celkom dosť by malo byť úplne zaliate).
Na kvások rozpustíme vo vlažnom mlieku rozdrobené droždie a 2 polievkové lyžice cukru. Prikryté necháme v teple kysnúť asi 10-15 minút. Do väčšej misy dáme preosiatu múku so soľou, 180g rozpusteného masla, vlažné mlieko a zvyšný cukor. Pridáme kvások a vypracujem cesto (cesto nesmie byť tuhé - ak sa tak stane pridáme mlieko). Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť asi 1 hod. Do vykysnutého cesta vmiešame posekané mandle, odkvapkané posekané kandizované ovocie, hrozienka. Cesto necháme znovu kysnúť asi 1 hod. Z cesta vytvoríme oválny bochníček (tradične sa do neho urobí ešte priehlbina, do ktorej sa preklopí polovica cesta). Dbáme na to, aby nám hrozienka zo štóly veľmi nevytŕčali, lebo by pravdepodobne ako prvé zhoreli, takže ich pekne pozatláčame do cesta. Štólu pečieme vo vyhriatej rúre na dobre vymastenom plechu (prípadne v špeciálnej forme na štólu) asi 60 min.(uvedený čas platí pre plynovú rúru, v elektrickej sa pravdepodobne upečie aj za kratší čas, preto štólu počas pečenia priebežne kontrolujeme). Aby cesto v rúre lepšie držalo tvar môžme ho obtočiť zloženými pásikmi alobalu, ktoré po upečení odstránime. Nič nie je stratené ani v prípade, že sa cesto teplom viac "rozkydne" po plechu - vtedy upečenú štólu rozrežeme po dĺžke a obidve polovice nakrájame na pekné plátky. Horúcu štólu potierame zvyšným rozpusteným maslom tak dlho, až kým povrch neprijme žiadny tuk a posypeme v hrubšej vrstve práškovým cukrom (keď sa prvá vrstva cukru vsiakne, posypeme hrubo ešte raz).

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Eva K. (evekei) ID 31604 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (34) posledné: 6.1.2020, 12:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Oriešky



POTREBNÉ PRÍSADY

Mleté orechy- 15 dkg, polohrubá múka - 60 dkg, palmarin (maslo) - 30 dkg, (čiže 1,25ks), 1-2vajíčka, kryštál. cukor - 20 dkg, kakao - 2 PL. Plnka: 4 vajíčka, 20 dkg prášk. cukru, 1 vanilkový cukor, 25 dkg masla.

POSTUP PRÍPRAVY

.....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Estera Š. (esti7) ID 16522 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (32) posledné: 17.12.2010, 20:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Medvedie labky



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g polohrubej múky, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 200 g mletých orechov, 1 vajíčko, 125 g Hery***kúsok Hery na vymazanie formičiek, práškový cukor na obaľovanie

POSTUP PRÍPRAVY

Pár rokov som piekla medvedie labky podľa jedného receptu z kuchárskej knihy - aj keď chuťovo boli vynikajúce, pri vyberaní z formičiek sa dosť lámali - tak som si ho potom pozmenila. Stačí ich piecť pár dní pred Vianocami - sú jemné a nemusia odležať (aby som vás nemýlila- postup je fotený ešte minulý rok).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 25.12.2009, 10:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Medovníčky (zaručene mäkké po upečení) - pre Miu z D. :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

560 g hl. múky T650 (preosiatej), 280 g práškového cukru, 4 polievkové lyžice medu, 4 vajíčka, 1 polievková lyžica sódy bikarbóny. Nejde tam žiadne perníkové korenie - ževraj by niektoré deti mohli byť alergické. Ale kto chce, trošku škorice alebo perníkového korenia môže dať - ale aj bez toho sú naozaj chutné. (Tento recept mala na Bábätku pred pár rokmi Sylvia Bodláková - a odkedy som ho vyskúšala, robím už len tieto medovníčky - a nielen na Vianoce, moje deti ich majú veľmi radi - a keď ešte použijeme formičku mackov, vyjedia ich raz-dva). Niekedy dávam časť múky grahamovej - aj s tou sú chutné. A hladkú múku použijem hocijakú, akú práve mám, aj výberovú. Neviem, aká je výhoda tej T650.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko dobre vymiešame. Necháme 12 hodín postáť v umelohmotnej nádobe (napr. z rána do večera alebo naopak). 3-4 krát premiesime. Pred premiesením posypeme trochou hladkej múky (tým sa množstvo múky v ceste zväčší, a teda sa netreba báť toho množstva sódy bikarbóny). Na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku asi 5 mm. Vykrojíme medovníčky a ukladáme na vymastený plech (alebo na papier na pečenie). Potrieme vyšľahaným žĺtkom (alebo celým vajíčkom). Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 8 min. Čas pečenia závisí od veľkosti medovníkov. Je to výborná desiata či olovrant aj počas roka. Zatvorené v plechovej nádobe vydržia asi 6-7 dní.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Gabriela M. (Gabika M.) ID 3653 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 13.1.2010, 6:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

grilazky najlepsie ake poznam



POTREBNÉ PRÍSADY

100g kryst. cukor-na karamel, 200g ml. orechy, 200g masla, 200 gr. prask. cukru, 1/2 vanilky a 3 zltky+ tortove oblatky (1 balenie=8ks)

POSTUP PRÍPRAVY

Kryst. cukor upalime na karamel, pridame orechy, poprazime, nechame vychladnut.
Vychladnute zomelieme ako orechy.
Do hrnca dame nad parou rozpustit heru, pr. cukor, 1/2 vanilky a 3 zltky. Varime do zhustnutia.Potom pridame potlcenu (namletu) grilaz a natrieme medzi oblatky. Zatazime do 2.dna.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Gabriela V. (Graziela) ID 59728 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Orechové košíčky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 20dkg hladkej múky, 10dkg Hery, 15dkg práš. cukru, 2 žĺtka, 1 lyžica kakaa, hrsť orechov ,,,,,,,,,,,,,,,Plnka: 10dkg orechov, 4 lyžice mlieka, 15dkg masla, 10dkg prášk. cukru, 2 lyžice rumu, vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: zo všetkých surovín vypracujeme cesto a plníme košíčky. Upečieme.
Plnka: Orechy zaparíme 4 lyžicami horúceho mlieka, pridáme rum. Maslo vymiešame s cukrom. Spojíme s orechami a vymiešame. Košíčky naplníme, máčame v čokoláde a ozdobíme. Ak ich chceme mať na druhý deň už makké, necháme postáť pri izbovej teplote, nie v chladničke.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Lucka S. (Lucka1111) ID 152718 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 20.11.2016, 21:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Moje tohtoročné...



POTREBNÉ PRÍSADY

xxx

POSTUP PRÍPRAVY

Zľava: Marokánky: - 1,5dcl smotany na šľahanie,100g cukru,100g lúpaných mandlí(orechov),100g kandizovaného ovocia,1 malá vrchovatá lyžička hl.múky,čokoládová poleva. Šľahačku,cukor a múku privedieme k varu,pridáme posekané orechy a ovocie,chvíľu povaríme a necháme vychladnúť.Lyžičkou tvoríme malé kopčeky a ukladáme na plech. Zvoľna pečieme do ružova. Po vychladnutí máčame spodnú časť v čokoláde.

Linecké: - 450g hl. múky,300g margarínu(Palmarín),150g práš.cukru,2 žĺtky,vanilkový cukor.Všetko zmiesime a vykrajujeme kolieska,ktoré po upečení spájame pikantným lekvárom. Ja som do polovice cesta pridala kakao,vrch je zdobený marcipánom.

Kokosové venčeky: - v mojich receptoch http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=25373&user=90150 Do cesta som pridala farbivo.


Vanilkové zvončeky: - 150g Hery,150g hl. múky,1 žĺtok,2 PL práš. cukru,60g mletých orechov,1 vanilkový cukor. Všetko zmiesime a necháme postáť v chlade do druhého dňa. vykrajujeme tvary ,upečieme a ešte horúce obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.Môžeme tvarovať aj rohlíčky,pečivko je veľmi krehké.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Iveta K. (ivetka001) ID 90150 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (24) posledné: 13.12.2011, 22:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Ořechovo-skořicová srdíčka



POTREBNÉ PRÍSADY

30 dkg hladké mouky,20 dkg másla,10 dkg ml.cukru,10 dkg ml.vlašských ořechů,lžičku skořice, lžíce rumu. Po upečení slepujeme pikantní marmeládou,nebo krémem,já jsem plnila čokoládovo -kávovým krémem.Potřela bílkovou polevou s kávou.

POSTUP PRÍPRAVY

vypracujeme těsto a necháme odpočinout do druhého dne.Pak vyválíme vykrájíme srdíčka a necháme vychladnout.Plníme a polejeme bílkovou polevou.poleva 1 bílek,20 dkg ml.cukru,1 dcl silného turka.
Krém 1/2 másla,mletý cukr ,rozpuštěnou čokoládu a instatní kávu,rum.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Tana L. (backa11) ID 28088 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 13.12.2013, 11:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 231-240)<< predošlé 1,.,19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29,.,113 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu