.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > VIANOČNÉ CUKROVINKY
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkem: 1.094 (zobrazuje se 231-240)první << předchozí 1,.,19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 další >>
VIANOČNÉ CUKROVINKY
Ořechové vyskočky

POTREBNÉ PRÍSADY

1/4 kg cukru, 10 dkg mletých ořechů, 10 dkg hladké mouky, 15 dkg másla, špetka zažívací sody

POSTUP PRÍPRAVY

Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny v ledničce odpočinout.
Formičky na rohlíčky nevymazáváme, vtlačujeme těsto a zvolna upečeme.
Můžeme zdobit dvěma způsoby. Pouze namočíme rohy do čokolády, nebo na rohlíček nastříkáme krém a namočíme do čokolády a máme obdobu pařížských rohlíčků

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Zdena M. (Zdeny27) ID 219067 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) poslední: 15.12.2011, 10:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR
VIANOČNÉ CUKROVINKY
Zuzkin koňak (vaječný bez vajec)

POTREBNÉ PRÍSADY

1 salko, 1,5l mlieka, 2 vanilkové pudingy, 2 vanilkové cukry. V pôvodnom recepte boli aj 2 polievkové lyžice medu, ale pre mňa to už bolo veľmi sladké. Takže ja robím bez medu. A ešte rum ,koľko kto znesie.

POSTUP PRÍPRAVY

Salko v plechovici varím 2 hod. a nechám vychladnúť. Z mlieka ,pudingových práškov a cukru uvarím puding a tiež nechám vychladnúť. Do hlbšej misy nalejem salko a za mierneho šľahania pomaly pridávam puding. Musí vzniknúť hladká kaša bez žmolkov. Na záver za stáleho miešania prildávam rum. Je to úžasná pochúťka.A bez rumu aj pre deti. Na zdravie

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

zuzana p. (polerka) ID 47930 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) poslední: 23.12.2008, 12:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR
VIANOČNÉ CUKROVINKY
Vianocne pecivo - Jemne maslove keksiky

POTREBNÉ PRÍSADY

400g polohrubej muky, 50g praskoveho cukru, 60g kryst. cukru, 2 cajove lyzicky vanilkoveho cukru, 175g margarinu na pecenie, 50g masla, 1 lyzica rumu, 1 vajicko, stipka soli, stipka skorice; * na ozdobu: mandle, teraz hladam spravny slovensky vyraz....pre taky hruby cukor na ozdobovanie... :( - no ved to vidite na obrazku :-P, ale da sa pouzit vselico ine podla vasej fantazie.

POSTUP PRÍPRAVY

Takze dalsi vianocny recept...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Eva V. (vinka) ID 5640 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) poslední: 16.12.2009, 15:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR
VIANOČNÉ CUKROVINKY
Lamingtons (Kokosoví ježkovia)

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 50g masla * 1 vajce * 250g práškového cukru * 200ml mlieka * 300g hladkej múky * 1/2 balíčka prášku do pečiva * trocha strúhanej sušenej citrónovej kôry * olej + hrubá múka na plech Plnka na obalenie: 200g masla * 300g práškového cukru * čokoláda na varenie * 2 polievkové lyžice kakaa * 2 polievkové lyžice rumu * kokosová múčka

POSTUP PRÍPRAVY

Zaujímavosti: Na Slovensku sú tieto koláčiky známe pod názvom Kokosoví ježkovia. Pravda je však taká, že ich domovom je Austrália, kde sú veľmi obľúbené. Niekedy sa tiež podávajú zlepené krémom alebo jahodovým džemom. Jahodová variácia je typická pre Nový Zéland, zaťaľ čo s citrónovou sa stretnete skôr v Austrálii. My doma ich papáme len tak - samé.
Lamingtons sú pravdepodobne pomenované po Lordovi Lamingtonovi, ktorý slúžil ako kráľovský guvernér v rokoch 1896 - 1901. Určite by bol prekvapený, aký populárny sa tento koláčik stal. Čaj a lamingtons sú už tradične súčasťou zábavného programu na Australian Citizenship ceremonies. Lamingtons zaručene nájdete vo väčšine austrálskych pekární.

Postup:
Cesto: Maslo, práškový cukor a vajce vymiešame mixérom dopenista. Pridáme po troškách preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a citrónovou kôrou a pomaly prilievame mlieko. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, rovnomerne ho rozotrieme aj ku krajom a pečieme 30-40 min do ružova. Cesto pečením značne zväčší svoj objem, takže môžte pokojne použiť aj väčší plech.
Po vychladnutí ho nakrájame na malé kocky alebo tyčinky (ja zvyknem krájať naozaj malé kocky, lebo tým že sa potom ešte obalia v plnke, naberú objem).

Plnka: Pripravíme si vodný kúpeľ, v ktorom rozpustíme maslo, cukor, čokoládu a kakao. Do vychladnutej masy pridáme rum a zamiešame. Kocky cesta celé namáčame do plnky a následne ich potom hneď šupneme do kokosovej múčky, v ktorej ich z každej strany vyváľame. A dávame pozor, aby sme ich následne potom hneď nešupli do pusy, aby nám aj niečo ostalo pre hostí :))
Z uvedeného množstva mi vyšlo okolo 70 kúskov :) ale to som krájala naozaj maličké kúsky.
Prajem dobrú chuť!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Eva K. (evekei) ID 31604 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) poslední: 18.12.2009, 14:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR
VIANOČNÉ CUKROVINKY
Kokosové trubičky s karamelovým krémom

POTREBNÉ PRÍSADY

400g hladkej múky, 300g práškového cukru, 350g Hery, 300g strúhaného kokosu, 2 vajcia, 1 vanilkový cukor, na pečenie kovové trubičky.........Karamelový krém: 1 salko, 200ml mlieka, 2 PL hladkej múky, 1 vanilkový cukor, 250g Hery, 80g práškového cukru.......čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Salko uvaríme vo vode 2-3 hodiny, môžme aj niekoľko dní skôr. Z prísad na cesto vypracujeme cesto, ktoré dáme na dve hodinyodležať do chlau. Potom cesto vyvaľkáme na 3mm krubý plát, nakrájame na štvorce asi 6-7cm stranou . Natočíme na kovové trubičky, položíme na plech vyložený papierom spojom dole a upečieme. Obidva konce upečených a vychladnutých trubičiek namočíme do polevy. Keď poleva stuhne, naplníme ich pomocou zdobiaceho vrecka s tenkou špičkou karamelovým krémom. Krém: mlieko, hladkú múku, vanilkový cukor za stáleho miešania uvaríme na kašu. Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme a postupne primiešame skaramelizované salko a vychladnutú kašu.

Z tejto dávky cesta je asi aj 70 trubičiek a z plnky má vystáť aj na naplnenie košíčkov s karmelovou plnkou. Mne ostal krém aj na 9 spodkov z polmesiačikov .

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) poslední: 15.12.2012, 21:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR
VIANOČNÉ CUKROVINKY
KÁVOVÉ ZRNÁ

POTREBNÉ PRÍSADY

80g práškového cukru, 120g mletých piškót, 80g masla, 2PL kakaa, 1ČL mletej kávy, 4PL mletých orechov, 2PL rumu, čokoládovú polevu

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko zmiešame, až vznikne husté cesto, aby sa lepšie dali tvarovať kávové zrno dávam do cesta ešte trošku vody. Z neho robíme menšie oválky asi 1cm, z tohto množstva je 15 ks, spravime uprostred oválku ryhu a dáme stuhnuť do chladničky približne na 20 min. a potom namáčame v poleve a dáme stuhnuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Viera M. (Viera36) ID 66359 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 1.10.2009, 10:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR
VIANOČNÉ CUKROVINKY
Nepečené višňové guľky

POTREBNÉ PRÍSADY

1 BB puding, 200 g práškového cukru, 175 g masla (HERA), 3 polievkové lyžice kakaa PRIMA, 3-4 polievkové lyžice rumovej arómy, 1 sterilizované višňe bez kôstky, 3 dcl mlieka, 1 dcl silnej kávy, 350 g pomletých bexov (BEBE) 100 g kokosovej múčky, papierové košíčky

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dáme BB puding, cukor, maslo, kakao, rum, kávu, mlieko a poriadne spracujeme. Pudingovú masu dáme na dosku posypanú práškovým cukrom urobíme šúlok, nakrájame na rovnaké diely. Do každého vtlačíme jednu višňu, sformujeme guľku, obalíme v kokose a vložíme do papierového košíka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Lucie T. (lucka79) ID 7594 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) poslední: 18.12.2010, 18:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR
VIANOČNÉ CUKROVINKY
Medvedie labky

POTREBNÉ PRÍSADY

200 g polohrubej múky, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 200 g mletých orechov, 1 vajíčko, 125 g Hery***kúsok Hery na vymazanie formičiek, práškový cukor na obaľovanie

POSTUP PRÍPRAVY

Pár rokov som piekla medvedie labky podľa jedného receptu z kuchárskej knihy - aj keď chuťovo boli vynikajúce, pri vyberaní z formičiek sa dosť lámali - tak som si ho potom pozmenila. Stačí ich piecť pár dní pred Vianocami - sú jemné a nemusia odležať (aby som vás nemýlila- postup je fotený ešte minulý rok).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) poslední: 25.12.2009, 10:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR
VIANOČNÉ CUKROVINKY
Výborné grilážky
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

300 g kryštálového cukru,1 salko,1 hera,200g posekaných orechov,velké oblátky.

POSTUP PRÍPRAVY

Cukor rozpustíme na karmel,pridáme salko,heru a orechy všetko zamiešame.Hned natierame na oblátky,vrstvíme na seba.,potom zatažíme aby sa pekne spojili.ja robievam tenšie asi 4 oblátky na seba.Ked stuhnú nakrájam na kocky,trojuholníčky,niektoré máčam v čokoláde.Na túto dávku kupujem 2 balenia oblátok.Ale miniem 1 a pol balenia.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Eva S. (illlly) ID 58924 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 12.12.2012, 21:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR
VIANOČNÉ CUKROVINKY
Orechové koláčiky

POTREBNÉ PRÍSADY

Tento receptík je od p. Jitky M. - z českého MMB. Je výborný a preto vkladám. Cesto: 250g hladkej múky, 1 Hera, 130g práškového cukru, 130g mletých orechov. Plnka: 250g masla, 200g práškového cukru, 150g mletých orechov a 1/8 l (125ml) mlieka.

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín si urobíme cesto a necháme vychladnúť. Cesto je veľmi jemnučké a dosť lepivé, takže ho treba vaľkať medzi igelitmi alebo na väčšom množstve múky. Vyvaľkáme a povykrajujeme rôzne tvary. Upečieme pri teplote 180 C. Upečené necháme vychladnúť a plníme plnkou. Ozdobíme podľa chuti. (čokoládová poleva, oriešky, mandle.....)
Plnka: Mlieko dáme zovrieť a horúcim sparíme (zalejeme) orechy.Vymiešame na kašu a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a spojíme s vychladnutou orechovou kašou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) poslední: 17.12.2009, 12:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkem: 1.094 (zobrazuje se 231-240)první << předchozí 1,.,19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 další >>