.
.
. .. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > VIANOČNÉ CUKROVINKY
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkom: 1.129 (zobrazuje sa 231-240)<< předchozí 1,.,19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29,.,113 další >>
VIANOČNÉ CUKROVINKY
Oriešky

POTREBNÉ PRÍSADY

Receptík je od p. Zuzky Blahovej id 97788- len ho sem nepridala, tak si ho dovolím pridať, lebo je skutočne výborný. Cesto: 120g mletých orechov, 250g Hery, 350g hladkej múky, 150g práškového cukru. Plnka: 250ml šľahačkovej smotany a 120g čokolády ľadových gaštanov.

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín na cesto si urobíme pevné cesto a doložíme do chladu. Cestom plníme formičky t.z. oriešky a pečieme pri 180 C - 7 až 10 minút (treba sledovať).Upečené vyklopíme z formičiek a necháme vychladnúť. Vychladnuté plníme plnkou po 2(aby vznikol oriešok) a končeky namáčame do čokoládovej polevy alebo obalíme v práškovom cukre. Plnka: Smotanu necháme zovrieť a nalámeme do nej čokoládu. Miešame až kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme (najlepšie na noc) v chlade vychladnúť. Na druhý deň poriadne vyšľaháme robotom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (29) poslední: 26.5.2013, 12:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR
VIANOČNÉ CUKROVINKY
Chrumkavé keksíky

POTREBNÉ PRÍSADY

Na cca 80 kúskov potrebujeme: 300g polohrubej múky, štipka soli, 1/2balíčka kypr.prášku do pečiva, 200g mliečnej čokolády, 100g mandlí, 200g lieskových orieškov alebo paraorechov, 275g zmäknutého masla alebo margarínu, 1balíček vanilkového cukru, 175g kryšt.cukru, 1vajce, prášk. cukor na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Múku, soľ a kypr.prášok preosejeme do misy. Čokoládu (mliečnu som nemala, tak som dala horkú 70% kakaa) pokrájame na malinké kocôčky. Mandle a lieskovce nahrubo v mixéri posekáme. Tuk s vanilk.cukrom vymiešame dopenista. Prisypeme cukor a všetko šľaháme asi 3min, potom primiešame vajce a zapracujeme zmes múky, soli a kypr. prášku. Nakoniec primiešame čokoládu a orechovú zmes.
Na plech vyložený papierom na pečenie kladieme malé kôpky cesta pomocou dvoch čajových lyžičiek vo vzdialenosti 4cm od seba (na plech sa mi takto zmestí zhruba 20 kôpok). Pečieme ich asi 15min. pri 170°C. Po upečení ich necháme vychladnúť a môžeme posypať prášk.cukrom.
Dobrú chuť!

Tento recept mám z niekoľko rokov starého vydania časopisu EVA. Zatiaľ ma ani raz nesklamal a tak už tradične zopár rôčkov tieto keksíky pravidelne pečiem na Vianoce ...bez nich by to nebolo ono. Sú krásne chrumkavé a kombinácia orieškov a kúsky čokoládky je jednoducho neodolateľná :)). Práve ich pečiem, aaach keby sa dala vôňa prenášať, tak Vám z nej hneď pošlem :D.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Martina M. (matami) ID 128343 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) poslední: 6.1.2013, 10:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR
VIANOČNÉ CUKROVINKY
vianočné koláčiky *2010* I

POTREBNÉ PRÍSADY

kokosové štvorčeky, kávové oválky, orechové kvietky, medové rezy, sunquickové rezy

POSTUP PRÍPRAVY

KOKOSOVÉ ŠTVORČEKY:
250 g hladkej múky, 110 g práškového cukru, 200 g Hery, 100 g kokosu, 1 vanilkový cukor. Spracujeme cesto a necháme odpočívať v chlade. Vyvaľkáme na hrúbku cca 3-4 mm, radielkom nakrájame na štvorčeky 4x4 cm a upečieme pri 170°C. Z rúry vyberám, keď začínajú okraje ružovieť. Polovicu vychladnutých štvorčekov máčame v bielej čokoláde a posypeme kokosom alebo dozdobíme čokoládou. Zliepame karamelovým krémom zo Salka.
KÁVOVÉ OVÁLKY:
170 g masla, 300 g hladkej múky,100 g práškového cukru, 1 žĺtok, 1 vanilkový cukor. Vypracujeme cesto a necháme v chlade odpočívať. Vyvaľkáme a vykrajujeme oválky. Pečieme pri 170 – 180°C. Plníme kávovým krémom (150 g masla, 120 g pr.cukru, 2 PL silnej čiernej kávy). Máčame v kávovej poleve. Ja som použila bielu čokoládu s mletou kávou a dozdobila čokoládou.
ORECHOVÉ KVIETKA:
280 g hladkej múky, 190 g masla, 80 g práškového cukru, 1 žĺtok, hrsť mletých orechov.
Vypracujeme cesto a necháme v chlade odpočívať. Vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary . Pečieme pri 170 – 180°C, zlepujeme marmeládou alebo krémom a môžeme rôzne ozdobiť.
Ja som zlepovala maslovým orechovým krémom a vrch som potierala žĺtkovou polevou a ozdobila lieskovcom.
Žĺtková poleva: 1 žĺtok, 70 g práškového cukru
MEDOVÉ REZY:
Cesto- 50 g smetolu, 150 g práškového cukru, 1 vajce, 2 PL medu, 5 PL mlieka, 1 KL sody bikarbóny, 450 g hladkej múky, slivkový lekvár
Na miernom ohni necháme rozpustiť. Musíme stále miešať, aby sa nám nezrazilo vajíčko. Vmiešame múku a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na 4 časti. Upečieme na opačnej strane plechu.
Krém -3 dcl mlieka, 100 g cukru, 1 vanilkový cukor, 3 PL hladkej múky. Uvaríme kašu a po vychladnutí ju zašľaháme do 100 g masla.
1.cesto + ½ krému + 2. cesto + slivkový lekvár + 3. cesto + ½ krému + 4. cesto
Zaťažíme a potom polejeme čokoládovou polevou
SUNQUICKOVÉ REZY:
Cesto : 10 žĺtkov, 250 g práškového cukru, šťava z 1 citróna, 60 g hladkej múky, 60 g polohrubej múky, 110 g maizény, sneh z 10 bielkov
Vyšľahanú hmotu vylejeme na 2 veľké plechy vyložené papierom na pečenie.
Plnka: ½ litra mlieka, 1 žĺtok, 4 PL maizény, 100 g cukru, 1 vanilkový cukor. Uvaríme hustú kašu a vychladnutú ju zašľaháme do 250 g masla.
Sirup: 1,5 dcl vody, 1,5 dcl Sunquicku
Poleva : 300 g práškového cukru, 3 PL Sunquicku a 3 PL horúcej vody
Z jedného cesta stiahneme papier na pečenie a pokropíme ho polovicou sirupu, potrieme krémom a prikryjeme druhým poliatým plátom. Zaťažíme a neskôr polejeme polevou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Jana P. (Jana Pavlanska) ID 70610 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) poslední: 22.12.2011, 9:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR
VIANOČNÉ CUKROVINKY
Citrónové keksy

POTREBNÉ PRÍSADY

120 g masla, 400 g hladkej múky, 200 g cukru, 100 ml kyslej smotany, 1 vajce, štipka soli, 1 lyžička prášku do pečiva, na špičku noža jedlá sóda, 2 lyžičky citrónovej kôry, citrónová šťava z jedného citrónu

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín vymiesime cesto, ktoré necháme cca 1 hodinu v chladničke odpočinúť. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a vykrajujeme rôzne tvary. Pokladieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre na 180 st. 7 - 10 min. Keksy musia zostať svetlé! Keď vychladnú, posypeme práškovým cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Viera Š. (lentilka1305) ID 36041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 22.12.2011, 17:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR
VIANOČNÉ CUKROVINKY
Dvojfarebné špiráliky z lineckého cesta :-)

POTREBNÉ PRÍSADY

Svetlé cesto:160g hl.múky, 60g pr.cukru, 100g klasického masla, 1 žĺtok.......tmavé cesto:160g hl.múky, 60g pr.cukru, 100g klasického masla, 1 žĺtok, 1 KL škorice, 1 - 2 KL kakaa .........+ 1 bielok

POSTUP PRÍPRAVY

Do preosiatej múky a pr.cukru,pridáme zmäknuté maslo a žĺtok a spolu všetko vymiesime.Tmavé cesto tiež a podľa chuti pridáme škoricu a kakao.Cestá môžme dať na chvíľu odpočívať do chladu,nie je to však podmienkou.Potom si jednotlivé cesta rozvaľkáme.Ja som ako spodné cesto použila svetlé,potom potrieme celé cesto bielkom a dáme naň tmavé cesto.Dobre a nastesno spolu zrolujeme a dáme na 1 hod. do mrazničky.Potom už len krájame koliečka asi 2 - 3 mm silné a ukladáme na peč.papier.Pečieme na 180*C asi 15 min.ale radšej sledujte!

Prajem dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 8.12.2013, 15:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR
VIANOČNÉ CUKROVINKY
Zuzkin koňak (vaječný bez vajec)

POTREBNÉ PRÍSADY

1 salko, 1,5l mlieka, 2 vanilkové pudingy, 2 vanilkové cukry. V pôvodnom recepte boli aj 2 polievkové lyžice medu, ale pre mňa to už bolo veľmi sladké. Takže ja robím bez medu. A ešte rum ,koľko kto znesie.

POSTUP PRÍPRAVY

Salko v plechovici varím 2 hod. a nechám vychladnúť. Z mlieka ,pudingových práškov a cukru uvarím puding a tiež nechám vychladnúť. Do hlbšej misy nalejem salko a za mierneho šľahania pomaly pridávam puding. Musí vzniknúť hladká kaša bez žmolkov. Na záver za stáleho miešania prildávam rum. Je to úžasná pochúťka.A bez rumu aj pre deti. Na zdravie

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

zuzana p. (polerka) ID 47930 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) poslední: 23.12.2008, 12:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR
VIANOČNÉ CUKROVINKY
Vianocne pecivo - Jemne maslove keksiky

POTREBNÉ PRÍSADY

400g polohrubej muky, 50g praskoveho cukru, 60g kryst. cukru, 2 cajove lyzicky vanilkoveho cukru, 175g margarinu na pecenie, 50g masla, 1 lyzica rumu, 1 vajicko, stipka soli, stipka skorice; * na ozdobu: mandle, teraz hladam spravny slovensky vyraz....pre taky hruby cukor na ozdobovanie... :( - no ved to vidite na obrazku :-P, ale da sa pouzit vselico ine podla vasej fantazie.

POSTUP PRÍPRAVY

Takze dalsi vianocny recept...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Eva V. (vinka) ID 5640 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) poslední: 16.12.2009, 15:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR
VIANOČNÉ CUKROVINKY
Lamingtons (Kokosoví ježkovia)

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 50g masla * 1 vajce * 250g práškového cukru * 200ml mlieka * 300g hladkej múky * 1/2 balíčka prášku do pečiva * trocha strúhanej sušenej citrónovej kôry * olej + hrubá múka na plech Plnka na obalenie: 200g masla * 300g práškového cukru * čokoláda na varenie * 2 polievkové lyžice kakaa * 2 polievkové lyžice rumu * kokosová múčka

POSTUP PRÍPRAVY

Zaujímavosti: Na Slovensku sú tieto koláčiky známe pod názvom Kokosoví ježkovia. Pravda je však taká, že ich domovom je Austrália, kde sú veľmi obľúbené. Niekedy sa tiež podávajú zlepené krémom alebo jahodovým džemom. Jahodová variácia je typická pre Nový Zéland, zaťaľ čo s citrónovou sa stretnete skôr v Austrálii. My doma ich papáme len tak - samé.
Lamingtons sú pravdepodobne pomenované po Lordovi Lamingtonovi, ktorý slúžil ako kráľovský guvernér v rokoch 1896 - 1901. Určite by bol prekvapený, aký populárny sa tento koláčik stal. Čaj a lamingtons sú už tradične súčasťou zábavného programu na Australian Citizenship ceremonies. Lamingtons zaručene nájdete vo väčšine austrálskych pekární.

Postup:
Cesto: Maslo, práškový cukor a vajce vymiešame mixérom dopenista. Pridáme po troškách preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a citrónovou kôrou a pomaly prilievame mlieko. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, rovnomerne ho rozotrieme aj ku krajom a pečieme 30-40 min do ružova. Cesto pečením značne zväčší svoj objem, takže môžte pokojne použiť aj väčší plech.
Po vychladnutí ho nakrájame na malé kocky alebo tyčinky (ja zvyknem krájať naozaj malé kocky, lebo tým že sa potom ešte obalia v plnke, naberú objem).

Plnka: Pripravíme si vodný kúpeľ, v ktorom rozpustíme maslo, cukor, čokoládu a kakao. Do vychladnutej masy pridáme rum a zamiešame. Kocky cesta celé namáčame do plnky a následne ich potom hneď šupneme do kokosovej múčky, v ktorej ich z každej strany vyváľame. A dávame pozor, aby sme ich následne potom hneď nešupli do pusy, aby nám aj niečo ostalo pre hostí :))
Z uvedeného množstva mi vyšlo okolo 70 kúskov :) ale to som krájala naozaj maličké kúsky.
Prajem dobrú chuť!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Eva K. (evekei) ID 31604 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) poslední: 18.12.2009, 14:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR
VIANOČNÉ CUKROVINKY
Medovníčky mäkké

POTREBNÉ PRÍSADY

400g hladka muka, 140g praskovy cukor, 50g masla, 2 vajcia, 2 lyzice medu, 1 lyzicka sody bikarbony, 1 lyzicka pernikoveho korenia, 1 zltok na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto medovnicky su makke hned, nemusite na ne cakat kim zmaknu, su super :)


Vsetky suche prisady zmiesame v mise, pridame ostatne ingrediencie a rucne spracujem na makke poddajne cesto. Zabalime cesto do sacku a dame na noc odlezat do chladnicky. Na druhy den predhrejeme ruru na 160°C a vylozime plech papierom na pecenie. V malej miske rozmiesame zltko s jednou lyzicou vody. Odlezane cesto vyvalkame asi na 0,5cm, povykrajujeme a ulozime na plech. Pecieme 8-10minut podla velkosti a hned po dopeceni potrieme rozslahanim zltkom aby dostali pekny lesk.

Ja medovnicky zvyknem aj ozdobit ale to asi kazdy potrebujeme na to: bielok, cukor a trocha citronovej stavy pre chut, kto chce moze pridat aj potravinarske farbivo. Suroviny zmiesame spolu na hustu zmes naplnime do zdobicky na medovniky a zdobime podla fantazie :)

foto doplnim, ked budem piect :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Lucia O. (KidsWorldShop) ID 21572 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) poslední: 14.12.2013, 22:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR
VIANOČNÉ CUKROVINKY
Nepečené višňové guľky

POTREBNÉ PRÍSADY

1 BB puding, 200 g práškového cukru, 175 g masla (HERA), 3 polievkové lyžice kakaa PRIMA, 3-4 polievkové lyžice rumovej arómy, 1 sterilizované višňe bez kôstky, 3 dcl mlieka, 1 dcl silnej kávy, 350 g pomletých bexov (BEBE) 100 g kokosovej múčky, papierové košíčky

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dáme BB puding, cukor, maslo, kakao, rum, kávu, mlieko a poriadne spracujeme. Pudingovú masu dáme na dosku posypanú práškovým cukrom urobíme šúlok, nakrájame na rovnaké diely. Do každého vtlačíme jednu višňu, sformujeme guľku, obalíme v kokose a vložíme do papierového košíka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Lucie T. (lucka79) ID 7594 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) poslední: 18.12.2010, 18:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.129 (zobrazuje sa 231-240)<< předchozí 1,.,19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29,.,113 další >>
© 2004 - 2015 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Čierna listina | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku