. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 792 (zobrazuje sa 221-230)<< predošlé 1,.,18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28,.,80 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravcova pecen so zemiakovymi plackami



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g pecienky,1 biely jogurt,1-2 PL vegety Pecienku nakrajame na platky a nechame postat 3-4 hodiny v jogurte s vegetou Pred podavanim obalime do struhanky a vyprazime- uz nesolime!!!! Zemiakove placky: 750 g zemiakov,anglicka slanina,sunka,por,3 zltky,sol,korenie,maslo zemiaky uvarime v supke, pretlacime ..pridame 60g roztopeneho masla, 2 zltky,sol,korenie Na oleji orestujeme 1 porik, pridame 150 g na kocky nakrajanej oravskej slaninky a 150 g sunky. pridame k pretlacenym zemiakom a vsetko dobre premiesame..pripadne ja som pridala aj 100 g struhanky..vyprazame na oleji...pozor,aby neprihoreli!! Ako omacka mala byt ..pomarancova omacka..ale nasi nechceli,takze to ostalo klasicky s hruskovym kompotom

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marta K. (supermarta) ID 62155 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 12.4.2013, 14:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravcove rezne na kyselo



POTREBNÉ PRÍSADY

3-4 bravcove rezne* 1 cibula * 500ml mlieka * 3 lyzice muky * 100 ml smotany na varenie * 1 lyzica a viac kopru (ja som dala cerstvy) * ocot, cukor, sol, krystalovy cukor

POSTUP PRÍPRAVY

rezne osolime a naklepeme * cibulku na jemno nakrajame * viac v postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Maria M. (misqs17) ID 166394 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 9.1.2011, 18:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Úžasné rezne



POTREBNÉ PRÍSADY

Rezne z brav. mäsa (v povodnom recepte je teľacie) 2 cibule pokrajané na kolieska 2 strúčiky cesnaku na kolieska čierne korenie guľky petržlenová vňať posekaná citrónová šťava, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Takže potrebujem na ne teľacie alebo morčacie mäso do tenúčka vyklepané (také 3-4 mm sú ideálne), ak sa dá tak aj na veľkosť celého taniera, ďalej cibuľu na kolieska pokrájanú, petržlenovú vňať, celé čierne korenie a posekaný cesnak. Každý vyklepaný rezník pekne osolím, položím na tanier a poukladám naň pár koliesok cibule, trocha cesnaku, guľôčky čierneho korenia a lístky vňate. Ak sa žiada chuť mäsa ešte vylepšiť, tak každý rezeň treba poliať lyžičkou zmesi citrónovej šťavy a - ako inak - bieleho vína. Rezne kladiem na seba na tesno a cez noc nechám stáť v chladničke. Pred obalením sa všetky ingrediencie z mäsa vyberú. Rezne obalím v hladkej múke zmiešanej z lyžičkou podrveného bieleho korenia, ďalej vo vajíčkach rozšľahaných so smotanou a napokon v strúhanke. Vysmážajú sa pomaličky v horúcom oleji alebo na masti
Všetky tie suroviny im dodávajú fakt úžasnú chuť, o akej obyčajné rezne ani nechyrovali. Musíte ich vyskúšať!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

dana t. (danulatenko) ID 96133 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 19.9.2012, 19:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové medajlóniky so smotanovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčová panenka, slanina, smotana na šľahanie, soľ, zelené korenie, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Panenku nakrájame na medajlóniky, osolíme, okoreníme a opražíme na rýchlo z 1 a z 2 strany a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Omáčka: slaninu nakrájame na drobné kúsky a vložíme do hrnca so zeleným korením a osolíme z ľahka opražíme, podlejeme to smotanou a privedieme do varu. Keď nám omáčka nezhustne zahustíme ju solamilom. Príloha - opekané zemiaky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Lucia P. (Louli) ID 29417 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.12.2010, 19:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Pečené údené koleno



POTREBNÉ PRÍSADY

Našla som receptík pečené koleno na pive,alebo na kapuste a to môj drahý odmietol.Nemá rád troška iné jedlá.Tak som urobila,ako som uznala za vhodné.Až sa zalizoval.Teda aj ja:)Takže potrebujeme:Údené koleno,celé č.korenie asi 10 guličiek,celé nové korenie 3-4guličky,3-4bobkové listy,cibuľu,cesnak(celú hlavičku) a k hotovému už len chlebík,chren,horčicu a samozr.baranie rohy

POSTUP PRÍPRAVY

Kolienko som najskôr v horúcej vode dobre vyumývala,dala s korením a bobkovým listom variť do tlakového hrnca.Zabudla som naň,tak som ho varila asi 1a1/2hodinky.A dobre som urobila.Vytiahla som ho už vykostené:)Dala na pekáč,trošku podliala vývarom,trošku narezala kožu,pridala na kolieska nakrájanú cibuľu a cesnak.Celú hlavičku,nelúpanú,len zrezaný zvršok(špičky).Po upečení strúčik vybehne zo šupky aj sám.Rúru som mala vyhriatu na najvyššiu teplotu.Zapekala som 20-30minút.Občas som mäsko poliala výpekom.Nemohli sme sa už dočkať,lebo kolienko rozvoniavalo po celej bytovke:)Bolo výborné!!!Odporúčam..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov)

sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 8.10.2016, 20:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Domáce klobásy /podľa receptu starého masiara/



POTREBNÉ PRÍSADY

10 kg čistého masa/bôčik a pliecko/,20dkg soli,12 dkg červená paprika sladká,2 dkg červená paprika pálivá,4 dkg mleté čierne korenie,2 dkg mletá rasca,4 dkg čerstvý cesnak,bravčové črevá,

POSTUP PRÍPRAVY

Maso nakrájame a pomelieme,pridáme soľ , všetky koreniny a cesnak. Všetko riadne premiešame/aby sa nám zmes lepšie miešala,pridáme asi 2 dcl vody.Necháme chvíľu odstáť a plníme do bravčových čriev.Je to mňamka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

Katarína U. (kacena65) ID 86546 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 27.12.2014, 9:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Zapečené plnené zemiaky



POTREBNÉ PRÍSADY

8-10 polouvarených zemiakov,1 bryndzu,cca 200g údeného mäsa,troška masla,soľ,vegetu,oregano,bazalka

POSTUP PRÍPRAVY

Na pol uvarené zemiaky prekrojíme,vydlabeme vnútro,ale nie celkom.Údené mäso nakrájame na malé kocky a orestujeme na cibuľke.Vnútro zo zemiakov zmixujeme ponorným mixerom,pridáme bryndzu,mäsko,troška mäkkého masla a korenie.Naplníme zemiaky a dáme zapiecť do rúry asi na 20 min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

Lívia B. (Livča) ID 52332 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 27.11.2010, 13:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

VEPŘOVÉ MASO S PAPRIKAMA +++



POTREBNÉ PRÍSADY

Vepřové maso, malá cibule, paprika červená ,zelená,sůl,pepř,olej,špetku kari koření,sladká paprika,grilovací koření,mletý kmín,olej, sádlo na kterém budem restovat,mouka z vodou na zahuštění ( záklechtka )

POSTUP PRÍPRAVY

Vepřové maso nakrájíme na malé kousky nebo na nudličky,osolíme ,opepříme, dáme špetku kari koření ( nemusí být pokud je to i pro děti ).Očistíme papriky a pokrájíme na nudličky,přidáme pokrájenou malou cibuli na proužky a všechno promícháme a necháme aspon půl dne naložené.Potom dáme do kastroulku přidáme trošku sdla nebo oleje záleží na čem jste zvyklí smažit já smažim na oleji.Přidáme trošku mletého knína,sladké papriky,grilovací koření a všechno orestujeme,podlijeme trochu vodou a necháme dusit do měka,nakonec trošku zahustíme.Příloha ríže.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zdenka D. (kuchařinka) ID 170532 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Mäsko na šťave s kukuricou



POTREBNÉ PRÍSADY

2 veľké cibule, 1 kg mäsko pliecko, stehno, panenka alebo karé, čo máme akurát doma, 2 strúčiky cesnaku, gulášové korenie,soľ, rajčinový pretlak, kukurica v pohári s nálevom, príloha: ryža

POSTUP PRÍPRAVY

1, cibuľu si nakrájame
2, mäsko nakrájame na kocky
3, osmahneme si cibuľu, potom pridáme mäsko, osmahneme ho, pridáme 2PL korenia, 3PL rajčinového
pretlaku, osolíme, pridáme pretlačený cesnak, zalejeme vodou a dusíme do mäkka
4, keď je mäsko mäkké, šťava nám zhustne, pridáme kukuricu aj s nálevom 4PL a necháme ešte prejsť
varom
5, podávame s ryžou, ,,,dobrú chuť

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 94 návštěvníkov)

Jana M. (kardula) ID 98254 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 11.5.2015, 13:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Obrátené rezne



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g bravčového stehna 100 g anglickej slaniny 2-3 väčšie cibule 3 vajíčka strúhanka Olej

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové stehno poriadne naklepeme a osolíme.Vyšší hrniec ktorý môže ísť do rúry vystelieme anglickou slaninou a cibuľou nakrájanou na kolieska.
Do osoleného mäsa poriadne vklepeme čo najviac strúhanky.Na panvici si zohrejeme olej a každý strúhankový rezeň ponoríme do vajíčka a opečime .Takto opečené vložíme do pripraveného hrnca a medzie jednotlivé vrstvy mäsa dávame ešte trošku slaniny a cibuľu.Pečieme na 180 C cca hodinu 15-hodinu 30 a keď je mäso také mäkké že odpadáva od vidličky je to hotové.
Ideálna príloha sú varené zemiaky alebo zemiaková kaša a uhorkový šalát.
Je to recept mojej babky a je to najmäkšie mäso aké som kedy jedla.
POZOR ! nikdy neobaľovať v múke, lebo to hrozne stvrdne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

Dagmar V. (daducha) ID 21338 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 15.11.2014, 18:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 792 (zobrazuje sa 221-230)<< predošlé 1,.,18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28,.,80 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu