.
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > POLIEVKY
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkom: 1.312 (zobrazuje sa 221-230)<< předchozí 1,.,18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28,.,132 další >>
POLIEVKY
poooorkova :)
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2 stredne velke mrkvy, 1 por, 1 kuraci bujon, 1 zemiak, trocha masla, petrzlenova vnatka na dozdobenie..

POSTUP PRÍPRAVY

1. ocistim si mrkvu a zemiak a por-Vsetko pokrajam na kolieska
2. v hrnci rozpustim platok masla /ja davam tak 0,5cm platok../
3. pridam nakrajanu mrkvu a 1/2 mnozstva poru, spolu pomiesam, a trosku poprazim aby prenikli chute :)
4. potom pridam zvysny por a zemiak + 1 kuraci/slepaci bujon../ja davam bio/ a zalejem vodou- vody davate podla toho, kolko chcete mat vo finale polievocky.
Vsetko spolu necham varit cca 30 minut, potom vsetko rozmixujem ponornym mixerom, este nachvilu postavim spat na ohen, v pripade potreby mozete dochutit podla seba, ja uz nepridavam nic..iba pokrajanu vnatku na dozdobenie. Prajeme dobru chut :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lucie E. (LucieE) ID 103949 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
***Milánska polievka *** fantastickáááá

POTREBNÉ PRÍSADY

Už dávnejšie som počula toľko chvály na túto polievku, ale nemala som recept, dokonca som nepoznala ani jej chuť...:) Tak som oslovila úžasnú pani vedúcu jednej školskej jedálne a ona mi poslala na ňu receptík...za čo som jej vďačná, lebo polievka nám veľmi chutí :) Takže čo potrebujeme : hl.múku, olej, vodu, rajčinový pretlak, kryštálový cukor, smotanu na varenie, vajíčka, soľ, hrubú múku a kôpor

POSTUP PRÍPRAVY

múku si nasucho oprážime, pridáme olej a zalejeme vodou. Všetko spolu dobre premiešame a necháme zovrieť. Tak pridáme pretlak, cukor, soĽ...ja som pridala aj trošičku vegety :) a necháme prejsť varom. Z hrubej múky, soli a vajec urobíme redšie cestíčko, ktoré nahádžeme do vriacej polievky. Polievku zjemníme sladkou smotanou, ak je potrebné, tak si ju ešte dochutíme podľa vlastnej chuti a pridáme očistený, nasekaný kôprom /ja som nemala čerstvý, tak som pridala sušený/...ale aj tak som jeho chuť v polievke cítila...a tá chuť je úžasná. Všetko spolu povaríme cca 15 - 20 min a papkáme

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 70 návštěvníkov)

Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (60) poslední: 15.2.2015, 18:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
miš maš

POTREBNÉ PRÍSADY

asi pre dve osoby : dva male zemiaky, asi 3*PL najemno nakrajanej bielej kapusty, jedna mala mrkva, asi 1PL sterilizovanej kukurice, sol, bylinky, korenie, susena cibula-pripadne cerstva

POSTUP PRÍPRAVY

mala som dnes strasnu chut na polievku a nic ma nenapadlo...tak som vzala moju oblubenu kucharsku knihu a zacala som si citat, ci ma nieco neoslovi...a oslovilo :) zemiakova kysla, tak som si chcela vytvorit nieco nove, take moje, dala som si varit zemiaky, osolila som a dala som korenie, rozmyslala som, co vsetko si tam dam, vytiahla som kyslu smotanu, ze tu dam miesto octu a tak...a potom to prislo...ziadala sa mi mrkva, tak som jednu malu vytiahla a nakrajala na kruzky...a ked som isla do chladnicky zaniest vrecko s mrkvou, zbadala som kapustu :) tak som si z nej kusok odkrojila a nakrajala najemno, vedela som, ze kysla mliecna polievka z toho uz nebude, ale pacila sa mi aj takto a ako som isla dat spat tu kyslu smotanu a kapustu, zbadala som v chladnicke sterilizovanu kukuricu, co zostala zo vcera :) tak som tam za lyzicu svacla :D dochutila som takou zmesou-nieco ako harmonia (vegeta) ale toto je bylinkove-mam z madarska a z madarska mam aj bujon-susena cibulka-je to taka mala kococka...toho korenia na zaciatku som dala celkom dost, ale kazdy si da podla chuti, mne to take hrozne pikantne naozaj chutilo, take na uzdravenie pri chripke mi to prislo :) je skvela a vznikla uuuplne nahodou :) odporucam, mozno pride niekomu divna tato kombinacia, ale je super a navyse vonia strasne ako kukurica na masle :) je bez tuku a zdrava a hlavne chutna :) odporucam :) foto pridam, ked pridem na to, ako sa zmensuje :DDD

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Jana K. (cukrik580) ID 98979 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 14.3.2012, 18:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Tekvicová polievka s jablčkom ♥

POTREBNÉ PRÍSADY

olej, tekvica /najlepšia hokajdo/, jablko (najlepšie tie velké zelené),cibula, jeden slepačí bujón, cesnak (jeden strúčik), muškátový orech, smotana na varenie, citrónová šťava, a dochucovadlá (soľ, korenie, vegeta).

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji opražíme cibulku. Tekvicu a jablko pokrájame na malé kocočky a tiež trošku popražíme na oleji... Potom si dáme zovrieť približne liter vody a v tom necháme rozpustiť slepačí bujón, tým zalejeme tú zmes v hrnci a necháme dusiť. Samozrejme ešte pridáme cesnak postrúhany, najlepšie je keď mame cely muškatový orech a ten tam postruhame tiež, ešte to dochutíme a nechame podusiť..keď je to všetko mäkkučke, tak rozmixujeme, pridáme trošku citronovej šťavy a na koniec smotanu. Ozdobíme tekvicovým olejom a opraženými tekvic. semiačkami. Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Jana T. (Jasminne@Nellka) ID 14606 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) poslední: 24.10.2012, 11:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Naša nedeľná :)
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

250 g šampiňónov, 3 zemiaky, 1 mrkva, pol hlavičky brokolice, maslo, vegeta, soľ, slepačí bujón, konzerva hrášku, polohrubá múka, 1 vajce, 1/2 lyžičky sódy bikarbóny, worchester omáčka, 1 ks kuracieho prsíčka, čierne korenie, olej.

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené šampiňóny nakrájame a opražíme na masle, keď pustia šťavu pridáme na kúsky pokrájané očistené zemiaky a mrkvu. Podlejeme vodou. Keď budú zemiaky skoro hotové pridáme na ružičky rozobratú brokolicu, dochutíme soľou, vegetou a pridáme slepačí bujón. Na oleji opražíme na pásiky nakrájané kuracie prsíčko, ochutené čiernym korením, worchester omáčkou a soľou. Z múky, vajíčka, sódy bikarbóny a štipky soli, si pripravíme hustejšie cesto na haluštičky., ktoré pomocou lyžice hádžeme do polievky. Po uvarení halušiek pridáme hrášok, a opečené kuracie prsia. Dochutíme a necháme chvíľku povariť. Brokolica sa krásne rozvarí a zahustí polievku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Monika B. (Monullik) ID 170902 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Brokolicová, ako ju robíme my

POTREBNÉ PRÍSADY

na cca 3 l polievky: 500 g brokolice kúsok zelera cesnak cibuľa 1 polievková lyžica detskej krupice 3 polievkové lyžice oleja trošku mrveničky resp. tarhone...jednu hrsť tvrdý syr vegeta, soľ, čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Používam vyšší hrniec, aby som pri mixovaní nezašpinila celú kuchyňu.
Cibuľu nakrájame na drobno a na oleji jemne osmažíme... len do sklovita, pridáme umytú brokolicu, rozobratú na ružičky, kľudne aj s hlúbikmi. Zvyknem hlúbiky očistiť ako zemiaky, aby som odstránila tvrdšie "vlákna", ktoré sa nedajú zmixovať.
Trošku zamiešame , posypeme krupicou a zalejeme vodou... nie do plna, len zalejeme do 2/3 brokolicu. Pridáme nakrájaný zeler , očistený cesnak, osolíme, okoreníme a pridáme trošku vegety.
Necháme pod pokrievkou variť, kým sa brokolica a zeler neuvaria...cca 40 min.
Potom zoberieme ponorný mixér a opatrne zmixujeme polievku.
Po zmixovaní dolejeme vodu. Necháme zovrieť, zavaríme cestovinu. Ochutnáme, či je dosť slaná a odstavíme.

Podávame so strúhaným syrom. Syr strúham na hrubo. Tak nám viacej chutí.

Dúfam, že vyskúšate a bude chutiť tak, ako nám.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Alena N. (alenaN) ID 20065 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Zeleninová polievočka udená, bez udeného:-) ***

POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: rôznu zeleninku- ja som dala: 2 mrkvy, 1 petržlen, 1 cukina malá, 2 zemiaky, 1 cibuľa, 4 str. cesnaku, kúsok papriky pre chuť,kaleráb. 2-3 hrste červenej šošovice, 1 hrsť jačmených krúpkov, tých menších, 1 údené tofu, bobkový list, soľ, 1 PL práškový zeleninový bujon, maslo, oliv. olej, 1 1/2 vody

POSTUP PRÍPRAVY

Zeleninku očistíme a nadrobno nakrájame. Cibulu, kúsok papriky a cesnak necháme v celku. Vložíme do hrnca a restujeme na masle, potom prisypeme bujon, osolíme, dáme bobkáč, šošovicu a umyté krúpky. Chvíľu porestujeme a zalejeme vodou. Nakoniec vložíme údené tofu a z tou vodičkou v sáčku. Varíme cca 50 min.
Šošovica polievku trocha zahustí, tá sa úplne rozvarí. Tofu dá polievku výbornú chuť. Tofu nechám v polievke len vyvariť , potom ho zahadzujem. Ale myslím , že sa aj môže zjesť.Táto polievka ide na dračku. Vymyslela som si ju sama, keďže sa chcem zdravo a chutne stravovať. Ešte keď prestanú vyrábať čokolády...tak som spokojná :-D. Prajem dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Eva H. (EVA 33) ID 24479 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) poslední: 21.10.2012, 7:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Pórovo - zemiaková polievočka (krémová, ale bez smotany)

POTREBNÉ PRÍSADY

1 veľký pór, 4 zemiaky, 1 stonku zeleru, pár menších strúčikov cesnaku, 1 cibuľu, na ochutenie soľ, vegetu čerstvo namleté čierne korenie, bazalku (môže byť aj sušená), na ozdobenie krutóny a jarnú cibuľku

POSTUP PRÍPRAVY

1. Najskôr si nakrájame na drobné kúsky cibuľu, cesnak a stonku zeleru, šupneme na olej a niekoľko minút opekáme a dusíme. Pridáme na kolečká nakrájaný pór a opäť opekáme, opäť dusíme :)

2. Nakoniec pridáme aj na kocky nakrájané zemiaky, pridáme cca liter vody (podľa toho, akú chcete mať hustotu, ja som dala 800ml). Osolíme, okoreníme, ochutíme trochou vegety a nebojíme sa pridať aj väčšie množstvo bazalky.

3. Varíme, až kým zemiaky nezmäknú.

4. Polievočku môžme nakoniec rozmixovat, zemiaky nám ju krásne zahustia a nemusíme tak prilievať smotanu, či zahusťovať múkou a budeme štíhlajšie :)

5. Ozdobiť môžme krutónmi (nakrájaný chlebík opražený na olivovom oleji) a trochou mladej cibulky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Zuzka M. (Lucrezia) ID 171442 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) poslední: 17.11.2013, 13:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Kapustova polievka s klobaskou a kyslou smotanou

POTREBNÉ PRÍSADY

muka a olej na zaprazku 2 stredne velke zemiaky 1 stredne velka cibula polka mensej bielej kapusty (tak 400-500g) 1000ml vody 2 hovadzie bujony cierne korenie mlete klobaska (mnozstvo podla chuti) 1 kysla smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Na pripravu polievky nam staci jeden hrniec, objem hotovej polievky je cca 2litre. Pred varenim si nachystame suroviny, na male kocky pokrajane zemiaky, nadrobno pokrajanu cibulu a kapustu na mensie rezance

Z muky a oleja si spravime zaprazku, ktoru potom zalejeme cca vodou a rychlo miesame aby sa zaprazka rozpustila a neostali hrudky. Do zmesi rozdrvime bujony, a pomaly nasypeme zemiaky kapustu aj cibulku.. Moze sa stat ze suroviny budu "kopcom" ale to len kym kapusta trocha nezmekne. treba ju trocha vareskou popritlacat a pripadne doliat trocha vody aby bola ponorena. Pocas varenia dochutime ciernym korenim, a varime s obcasnym premiesanim kym zemiaky nezmeknu(cca 25-30 min). Podla chuti si nakrajame klobasku na kolieska, vysypeme do polievky a varime cca 10 minut. Klobaska pusti stavu a polievke to doda spravnu chut a aromu.
Podavame na tanieri s kyslou smotanou, ktoru si moze kazdy nalozit podla chuti a zamiesat na tanieri

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Lívia K. (moggy) ID 29850 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
cesnacka na tri sposoby :)

POTREBNÉ PRÍSADY

olej, cesnak, voda, koreniny,

POSTUP PRÍPRAVY

1:na troske oleja oprazime na tenke platky nakrajany cesnak, poprasime cervenou mletou paprikou, trosku poprazime a pridame mletu rascu. Zalejeme vodou, pridame zemiaky na male kocky, ochutime mletym ciernym korenim a solou alebo vegetou, povarime, kym zemiaky nezmaknu a hotovo\r\n\r\n2:na troske oleja oprazime na tenke platky nakrajany cesnak, poprasime hladkou mukou-spravime zasmazku, pridame mletu cervenu papriku a zalejeme vodou, ochutime solou a mletou rascou a podavame s nastruhanym tvrdym syrom alebo oprazenym chlebom\r\n\r\n3:na troske oleja oprazime na tenke platky nakrajany cesnak, poprasime cervenou mletou paprikou, trosku poprazime a pridame mletu rascu. Zalejeme vodou, ochutime mletym ciernym korenim a solou alebo vegetou, chvilku (asi 2-3 minutky) povarime a zatial si prichystame jedno vajicko, ktore si rozslahame a pridame do polievky, vyborne chuti s nastruhanym tvrdym syrom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Jana K. (cukrik580) ID 98979 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 14.3.2012, 13:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.312 (zobrazuje sa 221-230)<< předchozí 1,.,18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28,.,132 další >>
© 2004 - 2015 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku