.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > POLIEVKY
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkem: 1.312 (zobrazuje se 221-230)první << předchozí 1,.,18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 další >>
POLIEVKY
Vianočná kapustnica

POTREBNÉ PRÍSADY

1x kyslá kvasená kapusta + 0,5l kapustová voda (predávajú v Bille aj v tesco v pol litrových fľaškách a dáva to kapustnici úúúúžasnú kyslú chuť) + 6x sušené slivky + 1x malý paradajkový pretlak + 1x jablko + fliačky + kyslá smotana + 5x cesnak + sladká mletá paprika + mletá rasca + soľ + 4x zeleninový bujón + 4x bobkový list + olej + polovica cibule + 2x klobása (výborná a osvedčená do kapustnice - t.j. dostatočne ale nie príliš masná a primerane korenistá je eliášova klobása, majú ju v Bille) + 200g bravčové mäso (najlepšia je zmes na guláš, čo majú naporcovanú na táckach v Bille) + 2 hrubé plátky údeného mäska (krkovička, stehno...) + soľ + mleté čierne korenie + štipľavá červená paprika + hrsť sušených húb + mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Túto vianočnú kapustnicu podľa starého rodinného receptu nerobievame iba na Vianoce, pretože na to je až príliš dobručká :) robíme ju často, možno aj viac ako raz za mesiac. A zjeme jej za víkend celý veľký hrniec. Niekedy pridávame aj bielu fazuľku, inokedy zemiaky.


POSTUP:

- na rozpálenom oleji opražíme polovicu cibule nakrájanej na maličké kocky
- keď zosklovatie, pridhodíme jednu klobásu, nakrájanú na hrubšie kolieska a necháme popražiť
- druhú klobásu prekrojíme na polovicu a hodíme do hrnca
- vhodíme mäso nakrájané na kocky a opražíme, aby sa zatiahlo do biela
- pridáme sladkú mletú papriku a rascu
- pridáme nakrájanú kapustu a podusíme 10 minút
- prilejeme vodu, jabĺčko rozkrojené na polovicu, slivky, bobkové listy, strúčky cesnaku prekrojené na polovicu a sušené huby
- údené mäsko nakrájame na kocky a vsypeme do polievky
- vlejeme celý pretlak a asi 3 dl kapustovej vody
- osolíme, okoreníme, vložíme bujóny a zakryjeme
- varíme s občasným dolievaním vody aspoň 1 a pol hodiny
- finálne dochutíme (soľ, štipľavá paprika, kapustová voda)
- podávame s kyslou smotanaou na vrchu a s fliačkami pod polievkou

Keď dovaríte, vyberte z polievky jablko, slivky a ak sa dá, aj cesnak. Taktiež odporúčam variť deň pred servírovaním, úplne inak sa rozložia a premiešajú chute, nepodávajte čerstvo uvarené, lebo sa bude zdať nedochutená.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

saska z. (saskazimova) ID 229310 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 19.2.2012, 23:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Pórková polievka s mletým mäsom

POTREBNÉ PRÍSADY

pór + mleté mäso (ja kupujem ten malý balíček mletého mäsa mix v Bille)+ olej + mletá červená sladká paprika + zeleninový bujón + soľ + mleté biele korenie + paradajkový pretlak + paradajka + zelená svieža paprika + cesnak + chilly + mletá rasca + cibuľa

POSTUP PRÍPRAVY

Táto polievočka je pre tých, ktorí majú radi chuť pórku, lebo táto je tejto chuti plná :)
Navyše je veľmi rýchla a super človeka vyhreje a zasýti.

POSTUP:

- na oleji si osmažíme polovicu cibuľky do sklovita
- nakrájame na kolieska celý pór, aj zelenú časť, aj bielu časť a kolieska rozoberieme na jednotlivé prstence, paradajku a papriku nakrájame na drobnoo a všetko vhodíme ku cibuli, podlejeme trochou vody a 10 minút dusíme pod pokrievkou
- potom vložíme umyté mleté mäsko a necháme zbelieť, rozoberieme varechou na malé kúsky
- vlejeme vodu a necháme zovrieť
- vhodíme 2 kocky bujónu, osolíme, okoreníme, vsypeme rascu, sušený cesnak, mletú papriku, chilly, všetko podľa chuti
- vlejeme jeden malý pretlak (kupujem ten maličký červený v Bille, stojí asi 20 centov)
- varíme 30 minút
- dochutíme
- odstavíme

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

saska z. (saskazimova) ID 229310 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Krémová šampiňónová polievka :-)

POTREBNÉ PRÍSADY

asi 10 ks čerstvých šampiňónov,250 ml sladkej smotany,1 stredná cibuľa šalotka,1-2 str. cesnaku, 50 g obyčajného masla, 100 ml bieleho vína,500 ml slepačieho alebo zeleninového vývaru, soľ, rasca, petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept na lahodnú creamy mushroom soup - krémovú šampiňónovú polievku mám od môjho známeho - írskeho šéfkuchára.Neobsahuje múku - zásmažku,takže Vám veľmi nezaťaží žalúdok.

Je to veľmi jednoduchá ale hlavne chutná polievočka: Na masle si orestujeme na jemno pokrájanú šalotku.Pridáme čerstvé pokrájané šampiňóny a pomaly prikryté dusíme zhruba 10 min.Posolíme,pridáme rascu,cesnak - všetko podľa chuti,biele víno (ak nemáme nič sa nedeje) a vývar.Varíme asi 10 min.Potom polievku ponorným mixérom dohladka rozmixujeme - tu v Írsku všetky polievky mixujú,ale ak nechcete,nemusíte.Nakoniec vlejeme sladkú šľahačkovú smotanu a polievku necháme prejsť varom.Ozdobíme petržlenovou vňaťkou a podávame s teplou bagetkou.

Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) poslední: 9.4.2013, 12:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Kapustnička :)
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1kg kyslej kapusty, 250g čerstvých šampiónikov, 300g bravčového karé, 6 zemiakov, 2 PL hladkej múky, 1 smotana na varenie, 2 ČL sladkej papriky, 1 mokka lyžička štipľavej papriky, 1 mokka lyžička MČK, soľ, 1 väčšia cibuľa, olej, 2 kalíšky maggi hovädzí bujón gurmánsky

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji si osmažíme cibuľku, pridáme na kocky nakrájané mäsko, orestujeme do bielunka a pridáme jednu aj druhú papriku. Premiešame a podlejeme vodou, šampiónky si očistíme a nakrájame na malé kúsky, pridáme ich do hrnca. Varíme asi 15 minút, potom pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky, dolejeme vodu. Varíme dokedy nebudú zemiačky polohotové, potom pridáme s cedenú kapustu a varíme pokiaľ nám nezmäkne - +/- 45 min. Keď je kapustička mäkká pridáme smotanu, v ktorej sme si rozmiešali múku, stále miešame keď ju pridávame. Prilejeme bujónik a dochutíme podľa potreby soľou, ak sa niekomu bude zdať málo štipľavá pridáme MČK. Povaríme spolu asi 15 min, potom odstavíme zo sporáka.

Táto kapustnička bola moja prvotinka a vznikla skombinovaním niekoľkých receptíkov, ktoré som našla tu :) Preto sa chcem poďakovať, šikovným žienkam za inšpiráciu, bez vás by nebola na svete :)
ĎAKUJEEEM :*

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Monika B. (Monullik) ID 170902 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) poslední: 11.2.2012, 23:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Pórová polievka s haluškami ..... rýchla a výborná

POTREBNÉ PRÍSADY

1 väčší pór,olej ,zemiaky,hovädzí alebo zeleninový bujón,soľ ,MČK,vegeta ,petržlenová vňať Halušky:1 vajce,detská krupica ,štipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

Pór pokrájam na tenšie kolieska a opražím na oleji v hrnci ,osolím okorením .Prilejem asi 2 lite vody a uvediem do varu.Pridám pokrájané zemiaky na kocky a pridám bujón a trocha vegety.
Z vajíčka ,krupice a soli vymiešam cestíčko .Keď sa zemiaky uvaria ,pridáme do polievky halušky a necháme chvíľu povariť.Ozdobíme petržlenovou vňatou.
veĺmi jednoduchá polievka ,rýchla a hlavne chutná ..........

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Katarína V. (davido) ID 66059 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) poslední: 2.4.2014, 18:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
mliecna lahodna brokolicova polievka

POTREBNÉ PRÍSADY

cela brokolica- umyjeme a rozoberieme na ruzicky\r\n 12 g soľ\r\n 220 g smotana na varenie\r\n 8 g vegeta\r\n 4 g vňať petržlenová\r\n + voda,mala cibula, maslo, 3 zemiaky, jeden bob.list, 3ks cele cierne korenie\r\n\r\n"kto ma rad cesnak, moze pridat jeden strucik pretlaceneho cesnaku"

POSTUP PRÍPRAVY

cibulku poprazime do zlatista na masle, neskor pridame brokolicu, ktoru tiez poprazime spolu s cibulkou.(Brokolicu mozme rozmixovat po uvareni s ponornym mixerom nechame si bokom len 2 naberacky, ktore po rozmixovani vratime spat do hrnca aby sme mali aj trosku celej brokolice v polievke).\r\nZalejeme vodou, pridame petrzlenovu vnat, bob.list, 3ks cele cierne korenie a olupane, nakrajane zemiaky na kocky.\r\nNechame povarit 10-15min.\r\n Nakoniec pridame smotanu na varenie a dochutime solou a vegetou. (mozme podavat aj so struhanym syrom ako ozdoba).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

MONIKA D. (jablcko85) ID 91551 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 29.2.2012, 10:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Talianske Minestrone

POTREBNÉ PRÍSADY

Tak, co budeme potrebovat? Mnozstva surovin uvadzam by ocko...1 PL olivoveho oleja, pancetta - talianska slaninka (ak nemate, nic sa nedeje, mozete pouzit oravsku alebo inu slaninku), cibula, par strucikov cesnaku, velka biela fazula (den vopred namocena, mnozstvo zavisi od vas), mrkva, por, par stopiek celeru, olupane rajciny (ja som pouzila konzervu), hrasok (mrazeny je najlepsi, zabudla som kupit, tak som mala hrasok v skle), cukina, kocka bujonu (nemusi byt), parmezan a cestoviny (my mame najradsej spiralky), sol, korenie, bazalka, petrzelka

POSTUP PRÍPRAVY

Do vacsieho hrnca si dame na olej uprazit na drobno nakrajanu cibulku a tiez drobne kusky pancetty. Pridame vodu, fazulu a bujonovu kocku...nechame varit, kym fazula nie je makksia. U mna to trvalo nekonecne dlho a fazula stale tvrda. Zatial si pripravime zeleninu...nakrajame si mrkvu, celerove stopky, por, cukinu a cesnacik (ten na mini kusocky). Postupne pridavame k variacej sa fazule, najprv mrkvu, celer, por, cesnak a rajciny. Asi po 10 minutach varenia mozeme pridat hrasok, cukinu. Varime pokial zelenina nie je makka. Okorenime, osolime, pridame bazalku. Tesne pred vypnutim prisypeme parmezan. Cestovinu si uvarime zvlast a pridajame ju az pri servirovani.
Tato polievka a je chutovo vynikajuca, plna zeleniny a vyborne zasyti. Dobru chut!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Alexandra V. (Saha) ID 521 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) poslední: 13.11.2012, 14:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Brokolicová polievka s brokolicovými knedličkami od Ľuba Herka

POTREBNÉ PRÍSADY

600g brokolice,150g šalotky,maslo,1cibuľa1,5 kuracieho vývaru/nie bujón/1vajce,múka,kypriaci prášok,soľ,čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Na masle speníme cibuľu aj šalotku,zalejeme vývarom a pridame na kusky rozobratú brokolicu.Nevaríme-pred varom odstavíme.Rozmixujeme a prepasírujeme.Do zmesi čo nám ostane v sitku,pridáme vajíčko,múku,štipku kypriaceho prášku-rozmiešame .Knedličky uvaríme v slanej vode a pridáme do polievky.Dochutíme soľou a čiernym korením.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Anglická mrkvová polievka

POTREBNÉ PRÍSADY

40 dkg mrkvy na kolieska 3 stredne veľké cibule 15 dkg šunky na prúžky 2 l vývaru – kurací alebo zeleninový maslo, biele korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo rozpustíme, cibuľku na ňom podusiíme do sklovita, pridáme šunku nakrájanú, opäť chvíľu podusíme, pridáme mrkvu na kolieska, znovu podusíme, zalejejme vývarom, varíme asi 1 hodinu, potom všetko spolu rozmixujeme. Mňam.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

michaela m. (urmincanka) ID 107163 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Párkovo-fazuľková jednoduchá polievka :)

POTREBNÉ PRÍSADY

2 malé mrkvy_500g párky_2 konzervy fazuliek v paradajkovej omáčke_4 zemiaky_2cibule_1 strúčik cesnaku/nemusí byť/soľ,mč.korenie_vegeta,majoránka_gulášové korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľku opražimé do zlatitsta na oleji,pridáme na kolieska nakrájané párky ktoré na cibuli opečeme,keď sú..pridáme mrkvu,fazulku,zemiačiky.Keď máme zemiaky,a mrkvičku mäkkú zalejeme zápražkou.Dochutíme podľa potreby. Podávame s chlebom alebo rožkom.Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Veronika S. (Verca122) ID 142658 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkem: 1.312 (zobrazuje se 221-230)první << předchozí 1,.,18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 další >>