.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > POLIEVKY
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkem: 1.306 (zobrazuje se 221-230)<< předchozí 1,.,18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28,.,131 další >>
POLIEVKY
Pórovo - zemiaková polievočka (krémová, ale bez smotany)

POTREBNÉ PRÍSADY

1 veľký pór, 4 zemiaky, 1 stonku zeleru, pár menších strúčikov cesnaku, 1 cibuľu, na ochutenie soľ, vegetu čerstvo namleté čierne korenie, bazalku (môže byť aj sušená), na ozdobenie krutóny a jarnú cibuľku

POSTUP PRÍPRAVY

1. Najskôr si nakrájame na drobné kúsky cibuľu, cesnak a stonku zeleru, šupneme na olej a niekoľko minút opekáme a dusíme. Pridáme na kolečká nakrájaný pór a opäť opekáme, opäť dusíme :)

2. Nakoniec pridáme aj na kocky nakrájané zemiaky, pridáme cca liter vody (podľa toho, akú chcete mať hustotu, ja som dala 800ml). Osolíme, okoreníme, ochutíme trochou vegety a nebojíme sa pridať aj väčšie množstvo bazalky.

3. Varíme, až kým zemiaky nezmäknú.

4. Polievočku môžme nakoniec rozmixovat, zemiaky nám ju krásne zahustia a nemusíme tak prilievať smotanu, či zahusťovať múkou a budeme štíhlajšie :)

5. Ozdobiť môžme krutónmi (nakrájaný chlebík opražený na olivovom oleji) a trochou mladej cibulky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Zuzka M. (Lucrezia) ID 171442 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) poslední: 17.11.2013, 13:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Kapustova polievka s klobaskou a kyslou smotanou

POTREBNÉ PRÍSADY

muka a olej na zaprazku 2 stredne velke zemiaky 1 stredne velka cibula polka mensej bielej kapusty (tak 400-500g) 1000ml vody 2 hovadzie bujony cierne korenie mlete klobaska (mnozstvo podla chuti) 1 kysla smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Na pripravu polievky nam staci jeden hrniec, objem hotovej polievky je cca 2litre. Pred varenim si nachystame suroviny, na male kocky pokrajane zemiaky, nadrobno pokrajanu cibulu a kapustu na mensie rezance

Z muky a oleja si spravime zaprazku, ktoru potom zalejeme cca vodou a rychlo miesame aby sa zaprazka rozpustila a neostali hrudky. Do zmesi rozdrvime bujony, a pomaly nasypeme zemiaky kapustu aj cibulku.. Moze sa stat ze suroviny budu "kopcom" ale to len kym kapusta trocha nezmekne. treba ju trocha vareskou popritlacat a pripadne doliat trocha vody aby bola ponorena. Pocas varenia dochutime ciernym korenim, a varime s obcasnym premiesanim kym zemiaky nezmeknu(cca 25-30 min). Podla chuti si nakrajame klobasku na kolieska, vysypeme do polievky a varime cca 10 minut. Klobaska pusti stavu a polievke to doda spravnu chut a aromu.
Podavame na tanieri s kyslou smotanou, ktoru si moze kazdy nalozit podla chuti a zamiesat na tanieri

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Lívia K. (moggy) ID 29850 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
cesnacka na tri sposoby :)

POTREBNÉ PRÍSADY

olej, cesnak, voda, koreniny,

POSTUP PRÍPRAVY

1:na troske oleja oprazime na tenke platky nakrajany cesnak, poprasime cervenou mletou paprikou, trosku poprazime a pridame mletu rascu. Zalejeme vodou, pridame zemiaky na male kocky, ochutime mletym ciernym korenim a solou alebo vegetou, povarime, kym zemiaky nezmaknu a hotovo\r\n\r\n2:na troske oleja oprazime na tenke platky nakrajany cesnak, poprasime hladkou mukou-spravime zasmazku, pridame mletu cervenu papriku a zalejeme vodou, ochutime solou a mletou rascou a podavame s nastruhanym tvrdym syrom alebo oprazenym chlebom\r\n\r\n3:na troske oleja oprazime na tenke platky nakrajany cesnak, poprasime cervenou mletou paprikou, trosku poprazime a pridame mletu rascu. Zalejeme vodou, ochutime mletym ciernym korenim a solou alebo vegetou, chvilku (asi 2-3 minutky) povarime a zatial si prichystame jedno vajicko, ktore si rozslahame a pridame do polievky, vyborne chuti s nastruhanym tvrdym syrom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Jana K. (cukrik580) ID 98979 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 14.3.2012, 13:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
nasa mrkvickova
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

mala cibula, mrkva, tekuty bujon, olej, voda, koreniny

POSTUP PRÍPRAVY

na troske oleja oprazime malu cibulu nadrobno nakrajanu, pridame najemno nastruhanu mrkvu, najprv asi 1PL, nech pusti stavu, neskor pridame oststnu mrkvu, tiez postruhanu najemno, pridame tekuty bujon, pripadne vyvar, ja som davala kuraci, dochutime a povarime, kym mrkva nie je akurat, ani tvrda, ani makka :) hotovo :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jana K. (cukrik580) ID 98979 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
♥ Kelová polievka ♥

POTREBNÉ PRÍSADY

Kel,klobáska,zemiaky, soľ,vegeta, čierne korenie, majorán, olej, cibuľa ,cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Kel si nakrájame na rezance a dáme do vody variť...posolíme, pokoreníme......ked bude polomäkký pridáme na drobno nakrájanú klobásku a zemiaky a varíme do mäkka.....na olejí si speníme cibuľku a zaprášime múkou...pridáme do kelu, rozmiešame a ešte prevaríme.....dochudíme ešte vegetou,cesnakom a majoránom.....
Chutí fantasticky ♥

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 54 návštěvníkov)

Zuzana K. (Zuzana Kováčová) ID 5910 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) poslední: 21.8.2014, 14:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Kremova cesnakova polievka

POTREBNÉ PRÍSADY

hladka muka a olej na zaprazku 900 ml vody 500ml mlieka 1 vacsia hlavicka cesnaku 3 mensie zemiaky alebo 2 vacsie 1 zeleninovy alebo slepaci bujon vegeta kusok peciva na oprazenie Podla chuti: mleta paprika cierne korenie nastruhany tvrdy syr

POSTUP PRÍPRAVY

Na tuto polievku vam staci 1 hrniec, objem polievky je cca 2litre, lis na cesnak a panvica na oprazenie peciva

Najskor si nachystame cesnak, 3 olupane struciky si dame bokom a ostatne pokrajame na tensie platky, zemiaky nakrajame na mensie kocky, a pecivo tiez.
Z muky a oleja si spravime zaprazku.Tu potom zalejeme vodou a poriadne rozmiesame aby sa nespravili hrudky. Do zmesi vysypeme pokrajany cesnak a zemiaky, a rozdrvime bujon.. Obcas premiesame. Potom do polievky pretlacime cez lis zvysne struciky cesnaku a varime kym zemiaky nezmeknupodla chute prisypeme vegetu alebo ine koreniny. Ked je uz polievka uvarena, vylejeme do nej mlieko a za obcasneho miesania privedieme do varu a varime este tak 5 minut. Medzitym na panvici oprazime na kocky nakrajane pecivo na troske oleja alebo masla.
Polievku podavame s nastruhanym syrom a oprazenym pecivom, ktore sa do nej nasype. pripadne sa uzobkava pomimo, kto to nema rad namocene.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lívia K. (moggy) ID 29850 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Jednoducha husta paradajkova polievka aj pre zaciatocnikov:)

POTREBNÉ PRÍSADY

hladka muka a olej na zaprazku 900ml vlazna voda 500ml paradajkovy pretlak 1 stredne velka cibula 2 stredne velke paradajky 3PL krystalovy cukor 1PL vegeta 2PL gulatozrnnej ryze(kto nema rad da si cestoviny alebo zemiaky) trocha mleteho korenia cele korenie Podla chuti: susena bazalka kecup nastruhany tvrdy syr

POSTUP PRÍPRAVY

Na uvarenie nam staci 1 hrniec - polievka ma objem cca 2 litre ale zalezi podla toho ako hustu ju chcete mat:) z tychto surovin vyjde husta a syta.

Najskor si preplachneme ryzu a nachystame do misticky a na kocky nakrajame cibulu a paradajky.
Z oleja a muky si spravime redsiu zaprazku, ktoru zalejeme vodou a poriadne zamiesame aby sa nespravili hrudky. Vysypeme tam cibulu a paradajky a obcas premiesame. Potom pridame pretlak, cukor, vegetu, mlete a cele korenie a varime cca 20 minut aby polievka zhustla a cibulka zmekla. Podla chuti mozme do polievky pridat este kecup a zamiesat bazalku, pipadne dosypat cukor alebo vegetu. Ak sa vam zda moc husta, zriedi sa vodou. Nakoniec tam vysypeme ryzu a varime este 10 minut, obcas premiesame aby sa nepripalila na spodku hrnca.
Polievku podavame s nastruhanym syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Lívia K. (moggy) ID 29850 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Hustá paradajková s pestom

POTREBNÉ PRÍSADY

väčší paradajkový pretlak (kupujem ten v Lidl v červenej plechovke) + soľ + kryštálový cukor + svieže paradajky + pasírované paradajky (kupujem tie v modrej krabice v Lidl) + pesto (po všetkých odskúšaných som verná tomu v malom poháriku v Lidl) + bobkový list + olivový olej + mleté čierne korenie + oregano + bazalka + múka + tvrdý syr + na ozdobu môže byť kyslá smotana a petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

- na olivovom oleji opražíme múku a urobíme svetlejšiu zápražku
- keď je múka mierne ružová, prilejeme vodu
- osolíme, okoreníme, ocukríme, vhodíme bobkový list a necháme zovrieť
- povaríme 10 minút
- paradajky obaríme horúcou vodou, ošúpeme a nakrájame na kocky
- dáme variť do ochutenej vody a varíme aspoň hodinu
- vlejeme pasírované paradajky a pretlak
- posypeme oregánom a bazalkou a pridáme asi 2 ČL pesta
- vyberieme bobkové listy a ponorným mixérom rozmixujeme


Najčastejšie podávame u nás doma posypané strúhaným syrom (milujeme, keď sa tak poriadne "ťahá" :) a robíme to tak, že do misky dáme trochu polievky vriacej podotýkam, do toho syr nastuhaný nadvojako - aj na najmenšom aj na slzičkovom strúhadle: z toho v)čšieho sa urobia také krásne mäkké horúce syrové guličky, a opäť zalejeme polievkou a poriadne premiešame lyžicou), alebo kôpkou kyslej smotany a posypané vňaťkou, príp. dávame aj cestovinky (používame do paradajkovej písmenká alebo maličké mašličky) alebo závarku hrášok či krutónky

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

saska z. (saskazimova) ID 229310 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Slepacia polievka

POTREBNÉ PRÍSADY

z kuriatka odrezeme stehna a prsia a zo zvysku robime polievku 4 mrkvy pol zeleru 1 petrzlen cerstva vegeta (mala som zamrazenu) moze byt aj susena slepaci bujonik (kto nechce neda)

POSTUP PRÍPRAVY

dame varit vodu, hodime do nej jeden slepaci bujon, nakrajame si zeleninku na drobne kusky, dame kura do vody a varime kym vsetko nebude makkucke. varime na pomalom ohni asi tak hodinku a pol. ja davam do polievky aj cerstvu vegetu (dostane super chut).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Kristína S. (kristinast) ID 22409 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Vianočná kapustnica

POTREBNÉ PRÍSADY

1x kyslá kvasená kapusta + 0,5l kapustová voda (predávajú v Bille aj v tesco v pol litrových fľaškách a dáva to kapustnici úúúúžasnú kyslú chuť) + 6x sušené slivky + 1x malý paradajkový pretlak + 1x jablko + fliačky + kyslá smotana + 5x cesnak + sladká mletá paprika + mletá rasca + soľ + 4x zeleninový bujón + 4x bobkový list + olej + polovica cibule + 2x klobása (výborná a osvedčená do kapustnice - t.j. dostatočne ale nie príliš masná a primerane korenistá je eliášova klobása, majú ju v Bille) + 200g bravčové mäso (najlepšia je zmes na guláš, čo majú naporcovanú na táckach v Bille) + 2 hrubé plátky údeného mäska (krkovička, stehno...) + soľ + mleté čierne korenie + štipľavá červená paprika + hrsť sušených húb + mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Túto vianočnú kapustnicu podľa starého rodinného receptu nerobievame iba na Vianoce, pretože na to je až príliš dobručká :) robíme ju často, možno aj viac ako raz za mesiac. A zjeme jej za víkend celý veľký hrniec. Niekedy pridávame aj bielu fazuľku, inokedy zemiaky.


POSTUP:

- na rozpálenom oleji opražíme polovicu cibule nakrájanej na maličké kocky
- keď zosklovatie, pridhodíme jednu klobásu, nakrájanú na hrubšie kolieska a necháme popražiť
- druhú klobásu prekrojíme na polovicu a hodíme do hrnca
- vhodíme mäso nakrájané na kocky a opražíme, aby sa zatiahlo do biela
- pridáme sladkú mletú papriku a rascu
- pridáme nakrájanú kapustu a podusíme 10 minút
- prilejeme vodu, jabĺčko rozkrojené na polovicu, slivky, bobkové listy, strúčky cesnaku prekrojené na polovicu a sušené huby
- údené mäsko nakrájame na kocky a vsypeme do polievky
- vlejeme celý pretlak a asi 3 dl kapustovej vody
- osolíme, okoreníme, vložíme bujóny a zakryjeme
- varíme s občasným dolievaním vody aspoň 1 a pol hodiny
- finálne dochutíme (soľ, štipľavá paprika, kapustová voda)
- podávame s kyslou smotanaou na vrchu a s fliačkami pod polievkou

Keď dovaríte, vyberte z polievky jablko, slivky a ak sa dá, aj cesnak. Taktiež odporúčam variť deň pred servírovaním, úplne inak sa rozložia a premiešajú chute, nepodávajte čerstvo uvarené, lebo sa bude zdať nedochutená.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

saska z. (saskazimova) ID 229310 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 19.2.2012, 23:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkem: 1.306 (zobrazuje se 221-230)<< předchozí 1,.,18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28,.,131 další >>