končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 361 (zobrazuje sa 201-210) | << predošlé 1,.,16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26,.,37 ďalšie >> |
MLETÉ MÄSO |
Špízy z mletého mäsa s cibuľouPOTREBNÉ PRÍSADY 5 červených cibúl 5 bielych cibúl 300 g paradajok 2 zvezky jarnej cibulky 1 zvezok petržlenu 1/2 zvezku tymiánu 4 lyžice octu soľ mleté čierne korenie mletá paprika 10 lyžíc olivového oleja 1 lyžička mletého koriandru 2 strúčiky cesnaku 500 g mletého hovädzieho mäsa 1/2 lyžičky pasty Harissa (bežne dostať vo väčšine hypermarketov) - nemusí byť 1 vajce POSTUP PRÍPRAVY 1. Ošúpanú cibuľu a umyté a osušené paradajky najprv nakrájame na plátky. Jarné cibulky očístíme, umyjeme, dve posekáme, zatiaľ čo ostatné pokrájame na kolieska. Bylinky opláchneme, otrasieme, necháme uschnúť a posekáme nadrobno. 2. Zmiešame ocot, mleté čierne korenie, soľ, mletú papriku, osem lyžíc oleja, štipka koriandru a polovicu posekaných byliniek. Nakrájanú cibulu zmiešame s paradajkami a kolieskami jarnej cibulky a všetko prelejeme zálievkou. 3. Cesnak ošúpeme a posekáme nadrobno. Mäso premiešame s cesnakom, posekanou jarnou cibulkou, zvyšnými bylinkami a koriandrom, pikantnou harissou, paprikou a vajcom, osolíme a okoreníme. Zo zmesi vytvarujeme okolo grilovacích ihiel alebo špajglí špalíčky a opekáme ich na zvyšnom oleji zo všetkých strán asi osem minút. Špízy položíme na cibulový šalát a podávame. Tip. Pastu harissa môžte nahradiť pikantným ajvarom, ktorý je dostať v hypermarketoch. Ak nemáte radi štiplavé, nemusíte pridávať nič, špízy chutia aj tak dobre. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Katarína B. (kava4) ID 47637 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 4.2.2010, 21:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
obyčajný MLETÝ REZEŇ so syromPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg mleté maso- dávam bravčové, z LIDLu***** 0,5kg nahrubo nastruhaný tvrdý syr**** 4vajcia***** struhanka na obalovanie POSTUP PRÍPRAVY viem,vyzerá ako faširka (((: ale príprava je jednoduchšia OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Ingrid D. (ingridd) ID 12073 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 4.6.2012, 15:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Mäsové guľky v diabolskej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY Čo potrebujeme: 500 g mletého mäsa, vajce, 2 lyžice hladkej múky, olej, soľ, mleté čierne korenie, OMÁČKA: 2 lyžice oleja, cibuľa, 2 lyžice hladkej múky, 250 ml sladkej smotany, 3 strúčiky cesnaku, 2 bobkové listy, 1 paradajkový pretlak, 2 lyžice ríbezľového lekváru, čili korenie, čierne korenie, soľ POSTUP PRÍPRAVY Mleté mäso premiešame s korením a vajcom. Pomocou múky tvarujeme guľky, ktoré zo všetkých strán opečieme na oleji. Omáčka: Orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, cesnak, korenie, soľ a krátko povaríme. Primiešame lekvár, zriedime vodou, necháme zovrieť a pridáme guľky. Uvarené guľky vyberieme. Omáčku zahustíme smotanou zmiešanou s hladkou múkou. Krátko povaríme a odstavíme zo sporáka ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Mária K. (skyper) ID 92643 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Pappardelle zapečené s mletým mäsom a žampiónmiPOTREBNÉ PRÍSADY 100 g cestovín pappardelle /široké rezance/ 20 g (1/4 hrnčeka) čerstvej strúhanky 1 lyžica bieleho vína 375 g mletého kuracieho mäsa 375 g mletého teľacieho mäsa 2 prelisované strúčiky cesnaku 100 g najemno nakrájaných mladých žampiónov 2 rozšlahané vajcia štipka muškátového oriešku štipka kajenského korenia 60 ml (1/4 hrnčeka) kyslej smotany 4 najemno nakrájané jarné cibulky 2 lyžice najemno nakrájanej čerstvej petržlenovej vňate soľ a čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Formu na biskupský chklebíček o objeme asi 1,5 ml vytrieme tukom. Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente a scedíme. Môžete použiť aj takýto šikovný cediaci vrchnák na hrniec, viď obrázok dole. Nájdete ho za príjemnú cenu medzi mojimi aukciami v kategórii Darčekové predmety. Viac informácií o ňom v popise. 2. Trúbu predhrejeme na 200 C. strúhanku namočíme do vína. Potom ju zmiešame s kuracím a teľacím mletým mäsom, cesnakom, žampiónmi, vajcami, muškátovým orieškom, kajenským a čiernym korením a soľou. Pridáme kyslú smotanu, jarné cibulky a petržlenovú vňať a znovu premiešame. 3. Polovicu mäsovej zmesi upravíme rukami do formy. Po celej dĺžke vytvoríme priehlbinu, do ktorej vložíme cestoviny, a navrch dáme zostatok mäsovej zmesi. Pečieme 50 - 60 minút. Behom pečenia dvakrát odoberieme prebytočný tuk a šťavu. Pred nakrájaním na plátky necháme jedlo mierne vychladnúť. Poznámka: Žampióny môžeme taktiež rozmixovať, nesmieme ich však pripravovať príliš dlho predom, aby nezčernali. Celý pokrm, by potom od nich bol nepekne tmavý. Jedlo chutí teplé i studené. Pred podávaním doplníme jednotlivé porcie rôznou listovou zeleninou - listy červeného alebo zeleného hlávkového šalátu, potočnice a pod. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Katarína B. (kava4) ID 47637 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
farmarska panvicaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 gr. vretienok alebo vrtuliek najlepsie farebné kvôli farbe cca 400 gr. mletého mäsa olej 2 vajcia 2-3 cibule 2-3 strúčiky cesnaku 3 papriky ( zelenú, červenú a žltú ) kvôli farbe môžu byť rajčiny alebo hotové lečo mleté korenie, majoránka, soľ podľa potreby a chuti strúhanka konzerva hrášku a kukurice rohlík kečup POSTUP PRÍPRAVY Na začiatok sa urobí fašírková zmes, tj. mäso, namočený rohlík, vajíčka, cesnak, cibuľa, sa zmiešajú, podľa potreby dochutia, mierne zahustia strúhankou a vytvarujú sa do malých guliek a vypražia na oleji. Medzitým si osmahneme zvyšok nakrájanej cibule, na pásiky nakrájané papriky, môžeme pridať rajčiny ( príp.po udusení pohár leča) necháme udusiť a keď zmäknú, pridáme kukuricu a hrášok a na miernom ohni ešte chvíľu povaríme. Uvaríme si vretienka alebo vrtulky, ak sú hotové, zlejeme vodu a všetko, teda hotové fašírky, cestovinu vsypeme do panvice k udusenej zelenine dobre premiešame, môžeme pridať kečup podľa chuti a potreby, lebo vretená zvyknú „vypiť“ dosť šťavy, tak aby hotová panvica nebola moc suchá. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Betty Č. (bady1) ID 110547 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 24.6.2010, 22:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Boloňské špagetyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 bal špagiet, 500g ml.maso /hov+brav/, 2 PL olej, 1 x 400g morca- dela /masovo-sójová zmes/ , 1 rajč.pretlak - 120g, caa 200 ml kečup, 1/2 ML soľ, 1 ML vegeta, 2 ML oregano, 2 strúčiky cesnaku, Zátrepka: 1/2 pohára vody, 2 ML polohr.múka .......... caa 10 dkg strúhaný aidam na postrašenie hotového jedla POSTUP PRÍPRAVY - jedlo rýchle, jednoduché - u nás veeeľmi obľúbené - zvlášť keď mám veľa práce a nemám čas čarovať v kuchyni :) ..... a dcérka Linduška sa ho nevie dojesť OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (22) posledné: 11.6.2015, 13:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Plnená paprika so super sladkou omáčkou:o)deti ju milujúúúú!Guľky zapečené v rúre:o)POTREBNÉ PRÍSADY omáčka: olej, múka, soľ, voda, rajčinový pretlak, cukor,paprika "guľky": uvarená ryža, mleté mäso, soľ, čierne mleté korenie, cibuľa, cesnak, vajíčka, majorán POSTUP PRÍPRAVY Omáčku si pripravím: dám si olej polohr.múku, opražím, zalejem vodou a stále miešam, pridám pretlak a za občasného miešania privediem skoro do varu, keď vložím papriky naplnené hmotou. Vtedy omáčka už hustne, papriky varím asi 20-30min.Nakoniec dochutím trochou soli a cukrom podľa chuti. Guľky......pomiešam všetky suroviny, urobím guľky a dám na pekáč zapiecť.Najprv pečiem asi na 150 st., nakoniec pridám na 180st. aby sa opiekli do chrumkava. Podávame s chlebíkom. MŇAM! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov) Lenka D. (ambrashop) ID 5027 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 7.10.2018, 16:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Zapekaná fašírka s rajčinami a syromPOTREBNÉ PRÍSADY 500g ml.masa /hov+brav/, 2 vajíčka, 2 pečivá, 4 strúčiky cesnaku, 2 ML vegeta, 1 ML soľ, štipka č.ml.korenia, 1 ML bazalka, 8 malých rajčín, 150 g strúhaný aidam + bazalka na posyp rajčín POSTUP PRÍPRAVY - trochu iná obmena fašíriek ... veď nemusia byť iba vysmážané :)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 18.9.2016, 13:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Domáci hamburger s hranolkamiPOTREBNÉ PRÍSADY Všetko, čo by ste radi zjedli vo vašom hamburgeri:) POSTUP PRÍPRAVY Keď už máme chuť na niečo, čo je " nezdravé ", ale raz za čas...tak aspoň si to pripravíme doma, aby sme mali istotu, čo vlastne jeme:))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Estera Š. (esti7) ID 16522 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 12.1.2010, 0:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Mexické placky / Tortilly s chilli omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY Tortily: Múka,maslo, soľ, voda... Chilly Con Carne omáčka: mleté masko, cibuľa, olej, zeleninový bujón, sterilizovaná alebo vopred uvarená fazuľa, može byť aj kukurica, chilli korenie, soľ, vegeta. POSTUP PRÍPRAVY Pri fotkách.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Estera Š. (esti7) ID 16522 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 18.1.2010, 10:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 361 (zobrazuje sa 201-210) | << predošlé 1,.,16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26,.,37 ďalšie >> |