. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Katarína T. (studiokatja) ID 26305
.
mimibazar.sk/studiokatja
Bazárik v Čechách
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.11.2007
Naposledy: 24.4.2024 4:50 včera
Aktualizácia: 24.4.2024 4:50 včera
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 91
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 573
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 127
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 127 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13 ďalšie >>

SLADKÉ JEDLÁ

NAJOBĽÚBENEJŠIE PALACINKY



POTREBNÉ PRÍSADY

3 vajcia, 250g hladkej múky, štipka soli, 500-550ml mlieka. džem na naplnenie

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia dáme do misky a rozšľaháme. Múku premiešame so štipkou soli. Do vajec postupne zapracujeme na striedačku múku a mlieko. Dobre prešľaháme a necháme aspoň pol hodinku odstáť.

Ak chceme mať palacinky hrubšie a nadýchané, tak vajcia oddelíme. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý nakoniec zľahka zapracujeme do cesta.,

Zo oboch strán palacinky opečieme. Nakoniec naplníme a ocukrujeme.

Dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 12.3.2013, 8:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

FANTASTICKÝ SVIEŽI MALINOVÝ KOLÁČ



POTREBNÉ PRÍSADY

ZÁKLAD: 100g masla, 200g sušienok Derby, NA NÁPLŇ: 2 balíčky plátkovej želatíny / 12ks/, 140ml smotany na varenie, 500g mäkkého krémového tvarohu, 140g kr.cukru, 1 bio pomaranč kôra+šťava, 400g mrazených malín, 250 šľahačkovej smotany. NA VRCH: ríbezľový toping, jahody a černice.

POSTUP PRÍPRAVY

Maliny si vyberieme z mrazničky a necháme odmraziť.
Maslo si zohrejeme a po rozpustení necháme vychladnúť. Keksy rozdrvíme. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie.
Vychladnuté maslo zmiešame s rozdrvenými sušienkami a roztlačíme na dno tortovej formy. Dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 10 minút. Vytiahneme a necháme vychladnúť.

Želatínové plátky namočíme na pár minút do misy s vodou.
V kastróliku zohrejeme smotanu na varenie tesne k varu a pomaly do nej primiešame po jednom vyžmýkané plátky. Metličkou vždy premiešame, plátky sa hneď rozpustia. Odstavíme a necháme vychladnúť.

Nastrúhame si kôru z pomaranča a odšťavíme ho.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 73 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (65) posledné: 1.5.2012, 8:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ S AMARETTOM



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 125g masla izbovej teploty, 80g práškového cukru, štipka soli, 1 vajce, 250g hladkej múky. PLNKA: 100g kvalitnej horkej čokolády, 100g masla, 30g kvalitného kakaa, 3 vajcia, štipka soli, 90g práškového cukru, nastrúhaná kôra z 1 bio pamaranča, 80g kyslej smotany, 3PL Amaretta. NA OZDOBU: šlahačka, čokoládové hoblinky.

POSTUP PRÍPRAVY

Na prípravu cesta si vymiešame v mise maslo s cukrom a štipkou soli. Pridáme maslo a preosiatu múku. Vypracujeme cesto, urobíme bochník, zabalíme do fólie a dáme do chladničky cca na 2-3 hodinky.

Cesto vyberieme z chladničky, vyvaľkáme kruh o niečo väčší ako koláčová forma. Prenesieme do vymastenej formy.
Ak Vám to nejde preniesť na valčeku, vyskúšajte vyvaľkať cesto na potravinovej fólii, priložíte formu a preklopíte.
Cesto popritláčate dobre aj na boky, prevyšujúce cesto odkrojíme. S vidličkou poprepichujeme na viacerých miestach.
Priložíme kruh vstrihnutý z papiera na pečenie posypeme guličkami na zaťaženie, alebo suchou strukovinou.
Nemala som guličky ani strukovinu po ruke, nuž zaťažila som formou-vyšlo to :-)
Dáme predpiecť na 180 stupňov cca na 10-15 minút sledujte, aby sa cesto veľmi neprepieklo. Čas závisí od rúry.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (24) posledné: 14.11.2012, 9:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

JABĹČKOVÉ LIEVANCE - FANTASTICKÉ!!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

2 vajcia, 100g kr.cukru, 1 škoricový cukor, 0,5litra mlieka, 300g hladkej preosiatej múky, olej na vysmážanie, šťava z jedného citróna, štipka soli, 2 väčšie jablká. Džem a cukor na posyp k podávaniu

POSTUP PRÍPRAVY

V mise vymiešame žĺtka s cukrom a škoricovýmcukrom, z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh.
Jabĺčka olúpeme a na hrubom strúhadle nastrúhame, polejeme citrónovou šťavou.
Múku preosejeme a na striedačku s mliekom vmiešame do žĺtkov.
Premiešame a pridáme postrúhané jabĺčka. Premiešame a nakoniec zľahka do zmesi vpravíme sneh z bielkov.
Na panvici smažíme z oboch strán do zlatohneda, dávame na tanier so servítkou.

Podávame s džemom posypané cukrom, alebo s čokoládovou polevou a šľahačkou.
Výborné sú preliate citrónovým topingom.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (25) posledné: 15.7.2013, 19:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

CITRÓNOVÉ CUPCAKES S CITRÓNOVO-MASLOVÝM KRÉMOM



POTREBNÉ PRÍSADY

NA CUPCAKES: 11Og neslaného malsa izbovej teploty, 225g pomleteho zlatého cukru /používam Demerara/, 2 veľké vajcia, 150g samokypriacej múky, 125g polohrubej múky, 90ml plnotučného mlieka izbovej teploty, 2PL citrónovej šťavy, 1PL kyslej smotany, kôra z jedného bio citróna-1ČL kopcom. NA CITRÓNOVO-MASLOVÝ ICING /krém/ 110g neslaného masla izbovej teploty, 2PL šťavy z citróna, pár kvapiek limetkovej esencie, nastrúhaná kôra z 2 bio citrónov, 500g cukru Icing. Ozdoba podľa zásob a chute.

POSTUP PRÍPRAVY

Na cupcakes si vo veľkej mise zmiešame maslo s pomletým zlatým cukrom na hladkú zmes.
Po jednom pridáme vajíčka a zakaždým dobre premixujeme.
V inej miske skombinujeme obe múky, ktoré preosejeme.
Do nádoby si dáme mlieko, citrónovú šťavu a smotanu a premiešame.

Tretinu múkovej zmesi vmiešame do maslovej, premiešame, potom časť mliečnej zmesi, premiešame a takto pokračujeme až kým nevmiešame všetky ingrediencie.
Do poslednej várky múky pridáme citrónovú kôru.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 19.2.2012, 19:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

VIŠŇOVÁ TORTA



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 1 kefír /250ml/, 35Og kr.cukru, 350g polohrubej múky, 2ČL sódy bikarbóny, 2 vajcia, 1,5dcl oleja, 2PL kvalitného kakaa, hrsť kvalitnej posekanej čokolády, .alebo hotové čokoládového kúsky. NÁPLŇ: 2 tortové šľahačky, odkôstkovaný višňový kompót-zliaty od šťavy, ríbezľový toping-alebo višňový džem, čokoládová poleva, rum.

POSTUP PRÍPRAVY

Našla som na nete recept na tortu, ktorý ma zaujal.
Prispôsobila som si ho podľa mojej chuti a nesklamal :-)

Nakoľko som recept realizovala, keď som mala doma malého, tak torta nie je moc na oko :-) ale chuťovo PARÁDA!!!
Keď som tortu urobila, vznikol problém, kam s ňou do chladu. Do chladničky sa mi nezmestila, tak nocovala na balkóne v mraze :-)
Nič sa nestalo, len poleva príliš premrzla a polámala sa :-)

Ale k príprave:

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (33) posledné: 27.5.2012, 15:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

ŠIŠKY Z RÚRY



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg hladkej múky, 250ml vlažného mlieka, 1žĺtko, 40g kryš.cukru, 50g zmäknutého masla, štipka soli, 1 vanilkový cukor, kocka kvasníc, džem. Na potretie: maslo cca 30g, 1PL rumu

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept ma zaujal na českom MMB, musela som ho vyskúšať- bola som veľmi zvedavá.
Je to dobrá varianta šišiek pre ľudí, ktorí nesmú klasické šišky kvôli smaženiu.
Chcem vopred upozorniť, treba nechať na plechu ešte riadne cesto dokysnúť.
Nepiecť dlhšie, druhý plech som nechala trošku dlhšie "do zlata" šišky boli trošku tuhšie - ale prvý plech, kde som piekla 15 minút, šišky chytili trošku farbu, ale boli ľahšie.

Takže k postupu:
Cesto som robila v pekárni, najprv mokré a potom suché prísady, program cesto.
Necháme vykysnúť.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 22.1.2014, 19:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

HARULA S KYSLOU KAPUSTOU



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg zemiakov, niečo vyše pol kila kyslej kapusty, 3 vajcia, 3PL hladkej múky, soľ, korenie, majoránka, 2 hlavičky cesnaku,cca 4PL strúhanky na zahustenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Použila som domácu kapustu, ktorá bola dosť ostrá, čiže soľ a korenie, podľa toho aká je chuťovo kapusta. Cesnak som použila bez strúčikový, tiež dajte toľko ako máte cesnak radi, ja ho milujem a haruľa si žiada dosť cesnaku.

Zemiaky zbavíme šupky a na jemnom strúhadle nastrúhame do misy. Pár zemiakov nastrúhame na hrubšie.
Kapustu vyžmýkame od šťavy a nakrájame nadrobno. Šťavu vypijeme, je véééľmi zdravá :-)
premiešame, pridáme vajcia, pretlačíme cesnak. Pridáme múku, soľ, korenie, majoránku a premiešame.
Nakoniec dohustíme strúhankou.

Smažíme na oleji alebo masť a olej do hneda, okraje by mali byť chrumkavé :-)

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 1.2.2012, 18:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

ČOKOLÁDOVÝ LIKÉR



POTREBNÉ PRÍSADY

500ml šľahačky. 50ml mlieka, 100g tmavej čokolády, 100g cukru demerara /alebo prírodného cukru hnedého/, 2ČL mletej škorice, 4dcl vodky.

POSTUP PRÍPRAVY

Smotanu s mliekom v hrnci zohrejeme až k varu, pridáme rozdrvenú čokoládu a premiešame až do rozpustenia.
Pridáme cukor a škoricu, premiešame a nakoniec pridáme vodku.
Dobre premiešame.
Do lievika si dáme sitko a prelejeme do fliaš.
Necháme úplne vychladnú až potom zatvoríme.
Dáme do chladničky.

Nech slúži na zdravie !

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 21.12.2011, 13:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

VAJEČNÝ KOŇAK



POTREBNÉ PRÍSADY

6žĺtkov, 4 lyžice kryšt.cukru, 1 vanilkový cukor, 1 sladené kondenzované mlieko, 0,5l vodky, kúsok vanilky, alebo škorice /podľa chuti a dostupnosti/.

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi jednoduchý recept, ktorý mám po svojej maminke.

V mixéri vymiešame žĺtka s kryštáľovým a vanilkovým cukrom.
Pridáme sladené mlieko, necháme premixovať a postupne pridávame vodku.
Necháme premixovať, nalejeme do fľaše a vložíme kúsok vanilky-dodáva fantastickú chuť.
Ak vanilku nemáme môžeme pridať kúsok celej škorice.
Dáme do chladničky, alebo chladnej miestnosti na 2-3 dni.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (19) posledné: 19.12.2015, 19:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 127 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu