. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.647 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,165 ďalšie >>

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Rajčinové placky.



POTREBNÉ PRÍSADY

3-4 veľké rajčiny ( ja som mala vinohradnícke), 1 červená cibuľa, 1 syr balkánskeho typu Pilos (20dkg),soľ, mčk, sušená bazalka, polohrubá múka, repkový olej na vysmážanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Račiny pokrájame na menšie kocky, pridáme nadrobno nakrájanú červenú cibuľu, rozdrobíme balkánsky syr, osolíme podľa chuti, okoreníme, pridáme sušenú alebo čerstvú bazalku..premiešame...pridáme cca 5-6 PL polohrubej múky..podla hustoty rajčinového cestíčka a toho koľko pusitia rajčiny vody...vysmážame malé placky. Možme jesť len tak alebo použiť do vege hamburgeru prípadne so zemiakmi a šalátom.
Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Výborný slaný cuketový koláč.



POTREBNÉ PRÍSADY

2 stredne veľké cukety, 2 cibule, 3 - 4 strúčiky cesnaku, 10dkg údeného syra, pol hrnčeka oleja, 3 celé vajcia, 1 hrnček polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, korenie podľa chuti.

POSTUP PRÍPRAVY

Ošúpané cukety nakrájame do misky na malé kocky, pridáme nadrobno nakrájané 2 cibule, roztlačené strúčky cesnaku a nahrubo nastrúhaný údený syr... dochutíme korením..ja som dala trošku mčk, asi 1 čajovú lyžičku vegety, 1 čajovú lyžičku gulášového korenia, prípadne petržlenovú vňať....v pol hrnčeku oleja rozmiešame 3 celé vajcia...pridáme do zmesy...pridáme celý hrnček polohrubej múky v ktorom sme rozmiešali 1 prášok do pečiva...všetko dobre premiešame a dáme piecť na plech vystlaný pečiacim papierom na 180 stupnov na 45 minút cca...dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.10.2023, 18:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Sojové kocky na zelenine


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

***

POSTUP PRÍPRAVY

hrncekoverecepty.sk/2016/07/sojove-kocky-na-zelenine.html

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Silvia F. (CapsLock) ID 184015 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Výborná pohánka s Nivou / bryndzou



POTREBNÉ PRÍSADY

na 2 - 3 porcie : 150g pohánky (mala som krúpy), 1 väčšia tvrdšia paradajka, 1 červená paprika, 2-3 šampiňóny, 2 jarné cibuľky, 4 PL rastlinný olej, soľ, korenie, 1-2 strúčiky cesnaku, 80g bryndze alebo nivy, 1,5 dl vody alebo bieleho vína, čerstvá petržlenová vňať prípadne iné čerstvé bylinky podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

... inšpirácia z knihy od Pyca ... pohánku dobre prepláchneme a necháme odkvapkať ... cibuľku očistíme, pokrájame a do sklovita orestujeme na rozpálenom oleji ... pridáme nadrobno pokrájanú papriku, chvíľu restujeme, pridáme postrúhanú paradajku, pokrájané šampiňóny (nemusia byť - ja som robila aj bez a bolo to rovnako dobré), prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme, premiešame, pridáme prepláchnutú a odkvapkanú pohánku, zalejeme studenou vodou alebo vínom a pod pokrievkou dusíme cca 10 minút, nakoniec pridáme Nivu alebo bryndzu (s Nivou mi chutilo o kúštik viac), posekanú vňať alebo byliny, zľahka premiešame a necháme 10 minút pod pokrievkou mimo tepelného zdroja "dôjsť" ... alebo dusíme dlhšie (asi 15 minút), a po pridaní a roztopení syra / bryndze môžeme hneď podávať ... mňam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Halloumi syr s paradajkovou salsou z čerstvých paradajok ... jednoduché a chutné papaníčko



POTREBNÉ PRÍSADY

dve porcie : 1-2 ks halloumi syr, olivový olej, 1-2 strúčiky cesnaku, čerstvé príp. sušené bylinky podľa chuti, korenie ... na , paradajkovú salsu : paradajky (3-4 väčšie paradajky alebo cca 12-15 ks mäsitých cherry paradajok - najlepšie sú tie podlhovasté), 1/3 póru, olivový olej, bylinky, 1-2 strúčiky cesnaku, 0,5 - 1 dl bieleho suchého vína, 2 ČL hnedého cukru, 1 PL kečupu, soľ, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

... syr halloumi som sa chystala pripraviť už poriadne dlho, ale nejako sa nedarilo a po negatívnej skúsenosti z reštaurácie, kde bol syr taký slaný že sa nedal konzumovať som to stále odkladala, ale nakoniec, keďže som syr už mala kúpený som sa odhodlala ... chcela som jednoduchý a chutný recept - ľahkú večeru, tak som improvizovala a výsledok ma príjemne prekvapil ... zistila som, že som sa obávala zbytočne - syr bol slaný akurát a s paradajkovou salsou, ktorú sol doplnila olivami a čerstvými bylinkami bol výborný - takže posúvam ďalej : pripravíme si salsu ... pór prekrojíme po dĺžke a pokrájame na polkolieska, paradajky pokrájame na malé kúsky - obe suroviny orestujema na troche olivového oleja, po cca 5 minútach vlejeme víno, premiešame a necháme odpariť alkohol, pridáme soľ, korenie, bylinky (čerstvé alebo sušené - oregano, tymian), kečup, cukor, pár minút povaríme, odstavíme a rozmixujeme do želanej konzistencie, dochutíme pretlačeným cesnakom ... omáčka je svieža a chutná a hodí sa výborne na pečenú či grilovanú zeleninu, či cestoviny ... ale vráťme sa k receptu ... halloumi syr osušíme, pokrájame na plátky hrubé cca 0,5 až 1 cm, potrieme olivovým olejom do ktorého sme roztlačili cesnak, okoreníme - POZOR NESOLÍME, pretože syr je slaný - a opečieme na vyhriatej grilovacej alebo klasickej panvici do zlatista a servírujeme s paradajkovou salsou a čerstvými bylinkami podľa chuti - ja som použila oregano, tymián a štipku mäty ... výborná ľahká večera či obed

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Chrumkavé plnené placky



POTREBNÉ PRÍSADY

na placky : 1-1,5 kg zemiakov, 2 vačšie mrkvy,7-8 strúčikov cesnaku, sušený majorán, soľ, mčk,špaldová múka cca 20dkg, troška sojakrému od Alfabio... na soté : 1 vačšia cibuľa, 6 stoniek sopkového celeru, 4 veľké mrkvy, soľ, mčk, trošku kečupu..ja som dala aj 1PL ajvaru,1údené tofu, trochu horčice, zvyšok sojakrému..korenie podla chuti ja som dala trošku korenia na pečené kura.

POSTUP PRÍPRAVY

Placky : zemiaky, mrkvu a cesnak postrúhame na jemné slížiky, poriadne osolíme pridáme mčk, majorán a špaldovú múku...stipku sojakrému...vymiešame na kompaktnú zmes a smažime menšie placky asi 3ks na veľkej panvici na repkovom oleji do zlatova...
Soté: zvyšok sojakrému, lyžicu horčice, sol, mčk a koreniny podla chuti rozmiešame v miske a pridáme na malé kocky nakrájané údené tofu...zamiešame nech sa obalí zmesou - pacom a osmažíme na repkovom oleji..
Do hrnca dáme na repkový olej pokrájaný stopkový zeler, nastrúhané mrkvy na hrubo, cibulu nakrájanú na jemno...pridáme soľ, mčk...asi deci vody a podusíme do makka...ked je uz zeleninka makka pridáme šprc ostrého kečupu prípadne PL ajvaru kto má doma...necháme ešte 5min prebublať a zredukovať...pridáme osmažené tofu a zamiešame...
na tanier dáme placku ...soté a navrch zase placku...dozdobíme čerstvou zeleninkou...dobrú chuť...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 4.4.2018, 17:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zdravé cuketovo - zemiakové placky, pečené v rúre :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 cuketa (cca 300g) 2 zemiaky (cca 300g), 10 PL jemných ovsených vločiek, 5 PL ovsenej alebo špaldovej múky, 1 vajíčko, kúsok póru, medvedí cesnak a lebo klasický podľa chuti, majoránka, soľ, korenie, olivový olej.........

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi jednoduchý recept na placky v zdravšej verzii, ktoré nevysmážame, ale pečieme v rúre.

Zemiaky a cuketu si očistíme. Ja som si ich odvážila, aby mali približne rovnako, čiže u mňa 300g. Najemno ich postrúhame a pridáme vločky. Zamiešame, a necháme chvíľu postáť, aby vločky nasiakli. Potom pridáme vajíčko, orestovaný pór alebo cibuľu, cesnak, korenie, soľ a múku podľa potreby, aby vznikla kompaktná hmota.
Na plech dáme peč. papier, alebo teflónovú podložku a ukladáme placky. Mne vyšlo 12 väčších kúskov. Pokvapkáme oliv. olejom a dáme na 200*C piecť. Pečieme 15min. potom placky otočíme teplotu znížime a dopečieme dozlatista. Hotovo.

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 11.7.2018, 22:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Cauliflower manchurian (doslovny preklad suchy karfiol :))



POTREBNÉ PRÍSADY

Pol karfiolu, rozdel na ruzicky Olej na smazenie 5 PL hladkej muky 3 PL majzeny 1/4 CL soli 1/4 PL cierneho korenia 1/4 salky vody 1/2 cibule, nadrobno nakrajat 1 zelena chilli papricka, nakrajat na kolieska 3 mesiaciky cesnaku, tiez nadrobno nakrajat 2 PL kecupu 2 PL cervenej sladkej chilli omacky 4 CL sojovej omacky 2 CL octu 4 PL vody 2 CL majzeny 2 jarne cibulky, diagonalne nakrajat, na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Jedna z najchutnejsich veci, aku som jedla..slubujem, ze to vobec nie je take, ako nazov naznacuje. Podla mna to tak nazvali len preto, ze to nie je v hustej omacke ako ine typickejsie indicke jedlo. Je to celkom jednoduche, ved sa to podarilo aj mne, co nie je vzdy zarucene. Cas pripravy asi okolo priblizne 40 min. Nie je to hlavne jedlo, moze sa podavat ako priloha k nejakemu jedlu s ryzou, ktore chcete ozivit.

Zohrej olej v panvici a pridaj cibulu, zelene chilli papricky a cesnak. Var pokial cibula zlahka neohnedne.
Pridaj kecup, chilli omacku a chvilku povar. Potom pridaj sojovu omacku a ocot a dobre premiesaj.
Zamiesaj 2 CL majzeny s 4 PL vody a premiesaj. Var 1-2 minuty az pokial ta zmes nezhustne. Omacku odloz nabok.
Priprav cesticko z hladkej muky, 3 PL majzeny, soli, cierneho korenia and ¼ salky vody v miske. Obal v nom kusky karfiolu a smaz v oleji do zlatohneda.
Vysmazeny karfiol pridaj do omacky a premiesaj aby bol cely karfiol v nej obaleny. Posyp jarnou cibulkou a hned podavaj.
Dufam, ze bude chutit..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Lucia K. (minimarket) ID 320184 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.3.2016, 6:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Fantastická cícerová nátierka



POTREBNÉ PRÍSADY

120g sušený cícer, 125g slaný syr, 1 pomaranč, 1 kus stonky zeleru, 2 malé farebné papričky alebo farebná hrubostenná paprika (horšie sa krája na maličké kúsky), 7 ks cherry paradajky, 5 PL olivový olej, 1 PL teriyaki omáčka (dá sa vyrobiť aj doma podľa receptu z internetu), 1 PL údená mletá paprika sladká, sušená mäta (ja som nemala ale chuť je aj tak výborná), morská soľ, mletý koriander (alebo semienka rozdrviť v mažiariku), rasca mletá alebo drvená

POSTUP PRÍPRAVY

... z vegetariánskej kuchárky od Pyca (Moje jedlo 2) ... ten chalan varí fajné recepty :-)))) ... cícer namočíme deň vopred, scedíme, prepláchneme a varíme minimálne hodinu (ja odporúčam aj 1,5 hodiny) ... scedíme, necháme čiastočne vychladnúť, presypeme do nádoby vhodnej na pečenie v rúre, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme mletú údenú papriku (kúpila som v obchode normálne medzi koreninami - odporúčam, dodá hlavnú chuť a vôňu), mletú rascu, sušenú mätu (nemala som - na chuti to neubralo), štipku mletých semien koriandru (dostať tiež medzi koreninami), soľ a pečieme pri 185°C asi pol hodinu. Potom pridáme šťavu z pomaranča, teriyaki omáčku (dostala som v Bille v regáli s cudzokrajnými surovinami - bola balená vo vrecku), premiešame, navrch nadrobíme slaný syr, vrátime do rúry, prepneme na funkciu gril na 220°C a pečieme asi 10-15 minút ... vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a zmixujeme ponorným mixérom (treba pridávať po troche vodu, cícer je dosť hutný) ... dá sa podávať aj takto, ale v origoš recepte sa ešte do nátierky pridajú nadrobučko pokrájané farebné papričky, stonu zeleru a cherry paradajky ... úžasná chuť aj vôňa

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Výborné zapekané hrušky plnené Nivou



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis pre 2 osoby : 1 väčšia pevnejšia hruška, 20g syra s plesňou výraznejšej chuti (Niva, Gorgonzola), 10g vlašské orechy, 1 sušená figa, 20g strúhaného parmezánu, 1/2 PL jablčný ocot, 1 PL med, 2 klinčeky, 1/2 citróna, cca 3 PL vody, šalát podľa chuti (rukola, polníček, čerstvý špenát)

POSTUP PRÍPRAVY

inšpirácia od Pyca z knihy Moje jedlo 2 ... chuťovo výborné jedlo ... rúru si dáme vyhriať na 190°C ... figu pokrájame nadrobno a namočíme do misky s vodou, orechy posekáme alebo pomeliem, zmiešame s 1 PL medu, parmezánom a plesňovým syrom. Hrušku umyjeme, po dĺžke rozkrojíme na polovicu, vyberieme jadrovník, a lyžičkou opatrne vydlabeme dužinu aby na okrajoch ostalo trocha dužiny, ktorá bude držať hrušku počas pečenia - hrušky ihneď pokvapkáme citrónovou šťavou. Do orechovo-medovo-parmezánovej zmesi pridáme nadrobno pokrájanú dužinu z hrušiek a scedené figy, premiešame a zmesou naplníme polovice hrušiek. V miske zmiešame jablčný ocot, 1 PL medu, roztlčené klinčeky a vodu. Hrušky uložíme do zapekacej nádoby, podlejeme 2/3 pripravenej zálievky a v rozhorúčenej rúre pečieme asi 20 minút. Potom hrušky oblejeme zvyškom marinády, rúru prepneme na funkciu gril a pri teplote 230°C zapekáme cca 5-6 minút. Po upečení vyberieme, necháme chvíľu odstáť. Šťavu z pekáča zlejeme, dáme schladiť do mrazničky a schladenou polejeme šalát, na ktorý uložíme upečené hrušky ... alebo dáme do menšieho hrnca, prilejeme 0,5 dl portského a 0,5 dl bieleho vínka, kvapku balzamikovej redukcie a na sporáku vyredukujeme na 1/2, pridáme kúsok studeného masla a máme výbornú omáčku na poliatie ... mňam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.2.2016, 10:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.647 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,165 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu