končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 45 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
DIA RECEPTY |
Tvarohová bábovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g práškového cukru / 25 SJ/, 250 g tuku( hera, palmarin), 4 žĺtka, 250 g hl.múka / 16,5 SJ/, 1 prášok do pečiva, 4 bielka - zostanú nám po oddelení žĺtkov, 250 hrudkového tvarohu /1 SJ/ POSTUP PRÍPRAVY Cukor+ tuk+ žĺtka vymiešame do peny. Pridávame postupne múku zmiešanú s práškom do pečiva, tvaroh a nakoniec sneh. Ak chcete mať dvojfarebnú bábovku, do 1/2 cesta pridáme kakao. Bábovku pečieme v rúre najprv na 150 C a potom pridáme teplotu. Máte tak zaručené, že nebude surová vo vnútri a ani nebude pripečená na vrchu. Je dosť sýta a 2-3 kúsky a máte dosť :D Pre diabetikov: 1 kúsok t.j asi 60 g má 3 SJ. Nakoľko je tam tvaroh nezvyšuje moc glykémiu.Teda aspoň u nás... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 15.8.2012, 16:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Mrkvový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 160g celozrnnej múky špaldovej (ja som dala 100g kukuričnej hladkej a 60g špaldovej), 1 ČL sódy bicarbony, 160 g cukru (hroznový cukor 60g, hnedý cukor 100g), 1 ČL perníkového korenia, 2 veľké mrkvy, ľanové semiačka, 2 PL kokosu, 60 g orechov, 5 vajíčok, 5 PL vody, 60 g palmového tuku, 2 PL rumu, POSTUP PRÍPRAVY - oddelíme žĺtky od bielkov, - do bielkov dáme štipku soli a vyšľaháme sneh. Ak ho chceme mať hneď tuhý, vsypeme doň hroznový cukor a poriadne vymixujeme mixérom. Šľaháme, dokiaľ nie je poriadne tuhý. - v druhej mise nastrúhame mrknu na jemno. - v ďalšej veľkej mise vymiešame žĺtka, postupne pridávame hnedý cukor, ja som pridala ešte lyžicu kukuričného sirupu a mixovala do penista. Pridáme rum a vodu, roztopený tuk a ďalej mixujeme. - postupne zašľaháme korenie, orechy, sódu bicarbonu, múku a mrkvu. - pridáme kokos a semiačka. - poriadne premiešame. Nezľaknite sa, cesto je veľmi tuhé. Postupne pridávame vyšľahaný sneh a už iba zľahka premiešavame, aby cesto nespadlo, ale zostalo krásne nakyprené. - Dáme do muffinkových košíčkov, alebo vymasteného plechu a pečieme na 180C v teplovzdušnej rúre. Či je koláčik hotový zisťujeme špáradlom. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Kaja Z. (kaja060609) ID 152220 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 3.4.2016, 16:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Celozrnné posúchyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 veľký jogurt, 3 vajcia, 85 g otrúb, 65 g vločiek (akýchkoľvek), 3 lyžičky prášku do pečiva, soľ, korenie a bylinky podľa chuti, semienka POSTUP PRÍPRAVY ...všetko pomiešať a piecť na papieri na pečenie cca 35 minút pri 180 stupňoch. Z uvedeného množstva upečiete 12 kúskov, akurát na jeden veľký plech. Super zdravá a nehriešna náhrada chlebíka, dokonca chutia aj môjmu chlapovi :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Lucia H. (stwemi) ID 118367 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 22.3.2012, 13:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Šišky aj pre diabetikovPOTREBNÉ PRÍSADY na 22 kusov potrebujeme: 300 g polohrubej múky / 20 SJ, 200 ml mlieka/ 1 SJ, 10 g droždia, 1 PL cukru / 1 SJ, 1 žĺtok, soľ, olej na vyprážanie plnka: ovocie alebo tvarohová plnka t.j. tvaroh, škorica a sladidlo asi 10-15 kvapiek cukravitu POSTUP PRÍPRAVY Z droždia, vlažného mlieka a cukru pripravíme kvások.Keď je hotový, vylejeme ho do preosiatej múky, pridáme žĺtok, soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Sladidlo, ktoré používamPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY CUKRAVIT POSTUP PRÍPRAVY Ahojte. Prikladám nejaké info o Cukravite. Kupujem ho v jednom eshope.Ak budete mať záujem pošlem kontakt. Mám ho odskúšané a môžem ho naozaj odporučiť. Nezvyšuje glykémiu a hlavne nechutí tak odporne kovovo ako iné sladidlá. CUKRAVIT - prírodné nekalorické sladidlo pre diabetikov - Nekalorické sladidlo-sukralóza Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 30.8.2020, 18:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Dia palacinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 300 ml mlieka - 1,5 SJ, 105 g hl.múky - 7 SJ, 1 vajce, štipka soli, trochu oleja, maslo alebo olej na pečenie, plnka: tvaroh, sladidlo napr. Cukravit, škorica POSTUP PRÍPRAVY Určite každý v živote robil klasické palacinky, ale dala som si trošku námahu a prepočítala som palacinky pre diabetikov. Postup: Do mlieka pridáme múku, vajce, štipku soli a asi 2 PL oleja. Všetko poriadne premiešame, aby neboli hrudky a máme prichystané na pečenie. Na palacinkárni rozohrejeme trošku oleja alebo masla a pečieme palacinky. Z tvarohu, sladidla a troška škorice si spravíme plnku do palaciniek. Táto plnka sa nepočíta do sacharidových jednotiek. Upečené palacinky naplníme podľa chuti a môžeme podávať. Z tohto množstva vyšlo 9 palaciniek t.j . 1 palacinka je 1 SJ. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 20.1.2012, 21:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Zdravý zemiakový šalát nielen pre diabetikovPOTREBNÉ PRÍSADY Pre 4 -5 osôb: 520 g v šupke uvarených zemiakov, / 8SJ/, 100 g mrazeného alebo čerstvého hrášku / 1 SJ/, 120 g čerstvej mrkvy / 1 1/2 SJ/ , 1 veľká cibuľa asi 140 -150 g / O SJ/, kyslá smotana 200 ml / 1/2 SJ/ - najlepšie 16 perc. z Lidla, 1 PL horčice, cukravit alebo cukor, 100 g sterilizovanej kápie /O SJ/, asi 4 sterilizované uhorky v sladkokyslom náleve asi 80 g /o SJ/, jablčný ocot, soľ POSTUP PRÍPRAVY Týmto receptom som sa inšpirovala od dussi z mimibazáru. Robila som ho už minulý rok a kedže mi býva ťažko z klasických zemiakovým majonézových šalátov je toto skvelá a zdravá alternatíva a chutí naozaj výborne. Kľudne ho môžu jesť diabetici, ľudia na diétach,deti.. Postup: Dressing: 200 -250 g kyslej smotany zmiešame s 1 PL horčice a asi 10 kvapkami cukravitu od Dr. Egherta alebo iného sladidla. Pre nediabetikov bude stačiť 1 PL cukru. Postup: Pripravíme si dressing a dáme ho nabok. Hrášok uvaríme v pare a dáme ho vychladiť. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 9.7.2013, 11:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Bryndzové pirohyPOTREBNÉ PRÍSADY pre 4 osoby: CESTO: 285 g polohr.múky / 19 SJ/ , 130 zemiakov uvarených v šupke / 2 SJ/, 1 celé vajce, soľ, voda podľa potreby PLNKA: 125 g bryndze / 0 SJ/, 110 g v šupke varených zemiakov / 1 1/2 SJ/, môže byť aj trochu petržl.vňate ostatné suroviny: slanina, kyslá smotana na dozdobenie POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín na cesto si pripravíme vláčne cesto. Rozvaľkáme ho a vykrajujeme kolieska. Do stredu každého dáme asi 1/2 čajovej lyžičky bryndzovej plnky. Vytvarujeme pirohy a dáme variť do vriacej a osolenej vody. Počkáme kým vyplávajú. Opečieme si slaninu a hotové pirohy s ňou polejeme. Na vrch dáme kyslú smotanu. Dobrú chuť. Z tohto množstva mi vyšlo asi 48 menších pirohov. Dcérka má jesť 3 SJ na obed a dostala 3 pirohy. Jeden piroh vysiel asi na 0,8 SJ. Obrázok je len ilustračný. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 13.12.2011, 16:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
DIA Punčové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus žltý: 6 vajec, 40 g Sorbitu, 180 g polohrubej múky, 1 kávová lyžička prášku do pečiva, 0,5 dl vody, maslo Hera a múka na vymastenie plechu Korpus ružový: rovnaké prísady ako na žltý korpus + pridáme ružové potravinárske farbivo Plnka: pikantný džem (lesná plody,višňa...)DIA, 0.5 dl ovocného sirupu (napr. Ovofit lesná zmes), 0.2 dl rumu (alebo rumovej arómy) Poleva: 20g Sorbitu, 1-2 polievkové lyžice vriacej vody, trochu červenej potravinárskej farby, 1 polievková lyžica citrónovej šťavy Krém: 0.25 l mlieka, 1 zlatý klas, 250 g masla, 75 g Sorbitu Punč: Sirup záhradná zmes rumová esencia po prípade rum POSTUP PRÍPRAVY Oddelíme si bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme na hustú penu. Do žĺtkov pridáme 1kávovú lyžičku prášku do pečiva a 0.5 dl vody poriadne zmiešame. Ďalej do žĺtkov vmiešame všetko ostatné (vyšľahaný sneh, múka, Sorbit) vymastíme plech posypeme múkou (polohrubou) a dáme piecť pri 180° pokiaľ sa nám kraje nezačnú odlepovať od plechu. Hotovú piškótu rozrežeme na 3 rovnaké časti dve z nich ošúpeme s oboch strán a tú tretiu iba z jednej strany aby sa nám piškóty od seba navzájom neodlepovali. Dáme upiecť aj druhý korpus do ktorého sme na koniec pridali červené potravinárske farbivo. Tiež rozrežeme na 3 rovnaké časti z ktorých dve ošúpeme z oboch strán a tú tretiu iba s jednej. Poleva: Sorbit dobre vymiešame s horúcou vodou, pridáme citrónovú šťavu a potravinársku farbu. Krém: 0.25l mlieka, 1zlatý klas dáme do hrnčeka a nad parou varíme za stáleho miešania až pokiaľ nedostaneme hustý krém. 250 g masla, 75 g Sorbitu vymiešame a postupne pridávame do pudingovej kaše, ktorú sme si pripravili nad parou. Na plech si dáme prvú žltú piškótu tá ktorá je ošúpaná iba z jednej strany (neošúpanou časťou dolu) a natrieme na ňu džem a na ňu malú vrstvu krému. Položíme druhú piškótu ktorú pokvapkáme pripraveným punčom -nešetríme. Natrieme na tenko džem. Takto pokračujeme až pokiaľ sa nám neminú korpusy.Na žltý- džem +krém, ružový pokvapkáme punčom a natrieme džem. Posledný by sme mali mať ružový korpus ten, ktorý je ošúpaný iba z jednej strany a to tak že neošúpaná strana nám zostane na vrchu. Múčnik na 2-3 hodiny zaťažíme aby sa nám nerozlepovali piškóty od seba. Potom už len vrch pooblievame pripravenou polevou. Korpus a Krém môžme podľa chuti dochutiť ešte tekutým Dia sladidlom :) Ja som pridala ešte do každého 2 kávové lyžičky. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Monča Ď. (mona15851) ID 220763 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 16.11.2011, 12:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Banánové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia,50g Sorbitu (práškový cukor, DIA),250g polohrubej múky,kypriaci prášok do pečiva, Vanilkový cukor (DIA) / ak nemáme tak citrónovú kôru strúhanú,1dl oleja, 2dl vody, 4 banány, 250g masla, 1 citrón, čokoládu DIA,kakao, tekuté sladidlo.masť POSTUP PRÍPRAVY Piškóta/korpus: -4 vajcia,50g Sorbitu, 250g polohrubej múky, kypriaci prášok do pečiva, citrónová kôra/alebo vanilkový cukor DIA,1dl oleja, 2dl vody Bielka so sorbitom vyšľaháme na tuhý sneh. Do žĺtkov pridáme kypriaci prášok do pečiva, 1dl oleja, 2dl vody. Postupne začneme primiešavať múku a sneh vyšľahaný so Sorbitom. Keď to máme dobre vymiešané pridáme kakao podľa toho akú tmavú piškótu chceme mať. Takto pripravené cesto vyleje ma plech pomastený a múkou posypaný. Pečieme pri 180° približne 15 minút. Keď máme cesto upečené preklopíme ho a nožíkom jemne ošúpeme. Prekrojíme na rovnaké časti. Plnka: Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Monča Ď. (mona15851) ID 220763 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 45 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |