. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 23.752 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,2376 ďalšie >>

TORTY

Kakaová torta s gaštanovou plnkou a marcipánom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus kakaový: 7 vajec, 150g cukru krupica, 200 g polohrubej múky, 3 lyžice kakaa, 1/2 prášku do pečiva a 7 lyžíc vriacej vody******marhuľový džem, rum****** plnka: 500g mrazeného gaštanového pyré, 2 polievkové lyžice citronovej šťavy, práškový cukor podľa chuti a ak máte doma smotanu, môžete pridať zo 6-7 lyžíc na zjemnenie, ja som nedávala, dala som rum******na potiahnutie: 200g pravého marcipánu z obchodu, 100g práškového cukru*******čoko poleva: 100g várovej čokolády, 70 g Cery*******na kvety, hmota od Arielll z 200g cukru a 200g suš. mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

v obr.postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (36) posledné: 20.12.2009, 23:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

◄ Jablková torta s úžasnou mascarpone plnkou ►


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

x x x

POSTUP PRÍPRAVY

Fantastická tortička pripravená podľa Adriky. Postup aj suroviny nájdete v prvom komentáriku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Jana S. (Popka) ID 40159 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 20.2.2014, 22:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta straciatella


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

cesto : 6 vajicok, 6 lyzic krystaloveho cukru, 1 lyzica kakaa , cca 1/2 roztopenej cokolady na varenie, 1/2 balicka prasku do peciva a 6 lyzic polohrubej muky. plnka: 1 slahacka v prasku , 150 ml studeneho mlieka, 2 kysle smotany , nastruhana cokolada

POSTUP PRÍPRAVY

cesto som si pripravila ako klasicku piskotu, najprv som vyslahala sneh z bielkov, potom pridala cukor, zltka , kakao cokoladu a muku s praskom do peciva. ja som este do cesta pridala aj mlete orechy ale nemusia byt :)
cesto upecieme asi pri 200 Ca nechame vychladnut, vychladnute prerezeme na polovicu

plnka: vyslahame si 1 slahacku v prasku mne sa osvedcila ta Dr. Otker pomaly primiesame 2 kysle smotany a nastruhanu cokoladu. naplnime tortu, polozime vrchny plat ktory potreme lekvarom a urobime cokoladovu polevu a hotovka :D bru chut.

torticka je lepsia ked postoji do druheho dna lebo cesto sa napije a nie je taka sucha. U nas ju zboznujeme je lahka svieza a hlavne rychla :P :D

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Silvia O. (siska2027) ID 21478 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 28.4.2009, 12:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Tribit rezy


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajíčka,16 dkg cukru,4 PL vody,16 dkg hladkej múky,1 pr.do pečiva,1 PLkakaa.Upečieme piškotu.1.krém:5dcl mlieka,2 zlaté klasy-uvaríme hustý puding,necháme vychladnúť.Primiešame 1 maslo,ktoré vymiešame s 10 dkg cukru.Natrieme na vychladnutú piškotu,poukladáme na krém 2 balíčky Be Be keksov a na ne rozotrieme nasledovný krém.2.krém:1 plechovka karamelového salka,1 maslo zmiešať,rozotrieť.Vrch poliať čokoládou.Sú vinikajúce,dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Janka B. (JANUSKA6) ID 119089 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 26.6.2012, 15:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Cica pre inšpiráciu


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Tak túto som len zdobila.

POSTUP PRÍPRAVY

Síce naraz s tym krtkom, ale zmakla som obidve.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Iva B. (Iffko) ID 3392 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 15.7.2008, 16:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

čokoládová tortička - naozaj veľká dobrôtka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

čokoládový koláč: 200gr. várovej čokolády 200 gr. masla rozkrájať na malé kúsky 200 gr. hladkej múky extra špecial 200 gr. hnedého cukru 200gr. práškového cukru 25 gr. kakaa 4 vajíčka 1 dcl. plnotučného mlieka prášok do pečiva a trošku sody bicarbony plnka : 200gr. várovej čokolády 2 ks 250 ml 33 % smotany na šlahanie 2 polievkové lyžice cukru poleva 1 várová čokoláda a podávame so šlahačkou

POSTUP PRÍPRAVY

ak patríte tak ako ja k "hladačom" receptov na čokoládové tortičky tak tento určite vyskúšajte. táto čokoládová tortička je veľmi lahodná. receptík som si našla na jednej anglickej stránke a kedže celé anglicko fičí na bio potravinách preto ten hnedý cukor aby nemali mašktníci až také výčitky svedomia. kto doma nemá hnedý cukor nevadí použite klasiku no v tom prípade stačí dať do cesta celkovo len 300 gramov.
príprava cesta - čokoládu rozlámeme a dáme do hrnca pridáme maslo, 125 ml vody a na miernom ohni zohrejte kým sa všetko neroztopí pozor aby sa čokoládka nepripálila
kým sa čokoláda topí, zmiešajte múku, prášok do pečiva, trošku sody bicarbony, cukor a kakao vo veľkej myse tak aby sa všetko zmiešalo a neostali hrčky. ( ak použijete hnedý cukor - ja som si ho pridala do topiacej sa čokolády aby sa kryštáliky pekne rozpustili )
vajička si vymiešame s mliekom a potom ich zamiešame do múky a nakoniec pridáme roztopenú čokoládu miešame len pokial sa pekne všetko spojí. nalejeme do pripravenej formy. koláč pečieme vo vymastenej okrúhlej forme s priemerom 20 cm v teplovzdušnej rúre na 140 stupňov hodinu a 27 minút a v klasickej rúre sa čas nemení len teplota je vyššia 160 stupňov. ked stred skúsite dreveným špáradlom musí vyjsť čisté.
plnka - nalejeme si šlahačky do hrnca, pridáme nalámanu čokoládu a dve zarovnené lyžice cukru. varíme a miešame, kým to nezhustne a neprevrie. necháme vychladnuť a vyšlaháme šlahačom.
korpus rozkrojíme na dve časti do stredu a na vrch natrieme plnuku polejeme čokoládovou polevou a dáme odležať do chladničky. pred podávaním vyberieme tortičku von z chladničky aby dostala izbovu teplotu nezabudnite každý kusok postriekať šlahačkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Miriam B. (turandot) ID 24382 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 20.1.2009, 13:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Karamelová


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Celú som ju už odfotiť ani nestihla, tak aspoň takto:) Receptík na zákusok nájdete aj tu na MMB, ale ak sa niekomu nechce hľadať... Piškóta: 6 vajec, 6 PL KC, 5 PL polohrubej múky, 1 PDP, 50 ml oleja, kakao Snehové cesto: 5 bielkov, 250g KC Plnka: 300g KC, 250ml šľahačkovej smotany, 300ml mlieka, 1 Zlatý klas, 5 žĺtkov, 350g masla Poťah- želatínový (odkukaný z www.dortomanie.cz): 60 ml studenej vody, 1 vrchovatá lyžica, sypkej čírej želatíny, 110g svetlého medu, 1 lyžička arómy, asi 1kg PC (ale netreba celý)

POSTUP PRÍPRAVY

Bielky vyšľaháme s KC, pridáme žĺtky, olej, postupne múku s PDP a kakao. Rozdelíme na polovicu a upečieme 2 pláty, 5 bielkov s cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia, rozotrieme na mastný papier a pri miernej teplote v rúre usušíme. Cukor do plnky skaramelizujeme, zalejeme smotanou a rozmiešame. Z mlieka, Zlatého klasu a žĺtkov uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej pridáme vymiešané maslo a oba krémy zmiešame.
Na poťah: želatínu necháme 3 min. nabobnať v studenej vode, potom ju prihrejeme, ale nevaríme! Do zohriatej pridáme med a arómu, opäť prihrejeme a nalejeme na cukor. Dosýpame si podľa potreby. Ak sa niekomu veľmi lepí, môže si ruky potrieť tukom. Zapracovanú hmotu necháme oddýchnuť vo fólii asi 6 hod, pri izbovej teplote. Ak by vám veľmi stuhla, stačí vložiť na pár sekúnd do mikrovlnky. Pri vaľkaní podsypávame solamylom. Pracuje sa s ňou výborne, ak si ju nenahreje príliš dlho a potom musíte čakať, kým vychladne :P Ale výsledok stojí za to:)

Na tortu som robila všetko z dvojitej dávky. Teda okrem poťahu. Toho je až-až. Torta mala priemer 30cm a stačila mi na ňu polovica. Chutilo :) Dúfam, že niekoho inšpiruje ,)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Erika P. (csabinka) ID 150730 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 25.3.2012, 9:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Super overené piškótové cesto


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Milé čitateľky, pridávam vynikajúci receptík na piškótove cesto ktorá zvládne každá gazdinka, aj keby mala namiesto rúk hrable:-) Takže si prichystáme : - vajíčka - cukor - prášok do pečiva - polohrubá múka - vriaca voda - olej Postup :-) 1. chceme napr. stredne veľku piškotu zo 4 vajec 2.vajcia si odvážime /4 vážia napr.250g/ 3.presne toľko koľko vážia vajcia, odvážime cukru a múky / teda muka 250g, cukor 250g/ 4. na 1 vajce dávam 2-3 g prášku do pečiva /teda na 4 vajcia 8-12/ 5. na 1 vajce dávam 1 PL horucej vody a 1 PL oleja /teda 4 PL vody a 4 PL oleja/

POSTUP PRÍPRAVY

Oddelíme si bielka od žltkov. Žltka na chvíľu odložíme do pohárika a bielka si v mise vyšľaháme ručným mixérom do tuha. Ked sú bielka tuhé, postupne po lyžičke pridávame za stáleho miešania kryštálový cukor. Ked máme cukor primiešaný, opäť za stáleho miešania pridávame potrebný počet lyžíc horúcej vody. Voda sa pridáva preto, aby sa cukor rozpustil a pri pečení neskaramelizoval....potom je piškota dlho vláčna, netvrdne. Potom pridáme vodu, postupne primiešame olej, a žltka, kypriaci prášok a múku. Múku primiešavam rovnako ako cukor, pomalinky. Ked si suroviny prichystáme vopred, samotna príprava takej piškoty nezaberie určite viac ako 10 minút.



Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme pri teplote cca 180 stupnov cca 20-25 minut, záleží od rúry. Ked je piškotka jemne hnedunká, ja si to overujem 2 spôsobmi



Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Lyllu B. (Lyllu) ID 247596 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 28.12.2012, 8:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Inšpirácie na figúrky z marcipánu.....


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

a rôzne torty...

POSTUP PRÍPRAVY

http://picasaweb.google.com/ALBUMSTRAWBERRY/SupeRrevistaTortas1

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Andrea H. (jessie.31) ID 18276 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 28.1.2010, 8:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Evkina talianská kávová torta


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Recept je na Eva K. /Gonzales/ ID 31604

POSTUP PRÍPRAVY

Môžem ju odporučiť príprava je nenáročná a torta je velmi chutná

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (27) posledné: 11.3.2010, 23:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 23.752 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,2376 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu