končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 23.752 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,2376 ďalšie >> |
TORTY |
Kakaová torta s gaštanovou plnkou a marcipánomPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Korpus kakaový: 7 vajec, 150g cukru krupica, 200 g polohrubej múky, 3 lyžice kakaa, 1/2 prášku do pečiva a 7 lyžíc vriacej vody******marhuľový džem, rum****** plnka: 500g mrazeného gaštanového pyré, 2 polievkové lyžice citronovej šťavy, práškový cukor podľa chuti a ak máte doma smotanu, môžete pridať zo 6-7 lyžíc na zjemnenie, ja som nedávala, dala som rum******na potiahnutie: 200g pravého marcipánu z obchodu, 100g práškového cukru*******čoko poleva: 100g várovej čokolády, 70 g Cery*******na kvety, hmota od Arielll z 200g cukru a 200g suš. mlieka POSTUP PRÍPRAVY v obr.postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (36) posledné: 20.12.2009, 23:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
◄ Jablková torta s úžasnou mascarpone plnkou ►PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY x x x POSTUP PRÍPRAVY Fantastická tortička pripravená podľa Adriky. Postup aj suroviny nájdete v prvom komentáriku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Jana S. (Popka) ID 40159 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 20.2.2014, 22:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta straciatellaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY cesto : 6 vajicok, 6 lyzic krystaloveho cukru, 1 lyzica kakaa , cca 1/2 roztopenej cokolady na varenie, 1/2 balicka prasku do peciva a 6 lyzic polohrubej muky. plnka: 1 slahacka v prasku , 150 ml studeneho mlieka, 2 kysle smotany , nastruhana cokolada POSTUP PRÍPRAVY cesto som si pripravila ako klasicku piskotu, najprv som vyslahala sneh z bielkov, potom pridala cukor, zltka , kakao cokoladu a muku s praskom do peciva. ja som este do cesta pridala aj mlete orechy ale nemusia byt :) cesto upecieme asi pri 200 Ca nechame vychladnut, vychladnute prerezeme na polovicu plnka: vyslahame si 1 slahacku v prasku mne sa osvedcila ta Dr. Otker pomaly primiesame 2 kysle smotany a nastruhanu cokoladu. naplnime tortu, polozime vrchny plat ktory potreme lekvarom a urobime cokoladovu polevu a hotovka :D bru chut. torticka je lepsia ked postoji do druheho dna lebo cesto sa napije a nie je taka sucha. U nas ju zboznujeme je lahka svieza a hlavne rychla :P :D OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Silvia O. (siska2027) ID 21478 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 28.4.2009, 12:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Tribit rezyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 4 vajíčka,16 dkg cukru,4 PL vody,16 dkg hladkej múky,1 pr.do pečiva,1 PLkakaa.Upečieme piškotu.1.krém:5dcl mlieka,2 zlaté klasy-uvaríme hustý puding,necháme vychladnúť.Primiešame 1 maslo,ktoré vymiešame s 10 dkg cukru.Natrieme na vychladnutú piškotu,poukladáme na krém 2 balíčky Be Be keksov a na ne rozotrieme nasledovný krém.2.krém:1 plechovka karamelového salka,1 maslo zmiešať,rozotrieť.Vrch poliať čokoládou.Sú vinikajúce,dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Janka B. (JANUSKA6) ID 119089 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 26.6.2012, 15:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Cica pre inšpiráciuPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Tak túto som len zdobila. POSTUP PRÍPRAVY Síce naraz s tym krtkom, ale zmakla som obidve. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Iva B. (Iffko) ID 3392 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 15.7.2008, 16:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
čokoládová tortička - naozaj veľká dobrôtkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY čokoládový koláč: 200gr. várovej čokolády 200 gr. masla rozkrájať na malé kúsky 200 gr. hladkej múky extra špecial 200 gr. hnedého cukru 200gr. práškového cukru 25 gr. kakaa 4 vajíčka 1 dcl. plnotučného mlieka prášok do pečiva a trošku sody bicarbony plnka : 200gr. várovej čokolády 2 ks 250 ml 33 % smotany na šlahanie 2 polievkové lyžice cukru poleva 1 várová čokoláda a podávame so šlahačkou POSTUP PRÍPRAVY ak patríte tak ako ja k "hladačom" receptov na čokoládové tortičky tak tento určite vyskúšajte. táto čokoládová tortička je veľmi lahodná. receptík som si našla na jednej anglickej stránke a kedže celé anglicko fičí na bio potravinách preto ten hnedý cukor aby nemali mašktníci až také výčitky svedomia. kto doma nemá hnedý cukor nevadí použite klasiku no v tom prípade stačí dať do cesta celkovo len 300 gramov. príprava cesta - čokoládu rozlámeme a dáme do hrnca pridáme maslo, 125 ml vody a na miernom ohni zohrejte kým sa všetko neroztopí pozor aby sa čokoládka nepripálila kým sa čokoláda topí, zmiešajte múku, prášok do pečiva, trošku sody bicarbony, cukor a kakao vo veľkej myse tak aby sa všetko zmiešalo a neostali hrčky. ( ak použijete hnedý cukor - ja som si ho pridala do topiacej sa čokolády aby sa kryštáliky pekne rozpustili ) vajička si vymiešame s mliekom a potom ich zamiešame do múky a nakoniec pridáme roztopenú čokoládu miešame len pokial sa pekne všetko spojí. nalejeme do pripravenej formy. koláč pečieme vo vymastenej okrúhlej forme s priemerom 20 cm v teplovzdušnej rúre na 140 stupňov hodinu a 27 minút a v klasickej rúre sa čas nemení len teplota je vyššia 160 stupňov. ked stred skúsite dreveným špáradlom musí vyjsť čisté. plnka - nalejeme si šlahačky do hrnca, pridáme nalámanu čokoládu a dve zarovnené lyžice cukru. varíme a miešame, kým to nezhustne a neprevrie. necháme vychladnuť a vyšlaháme šlahačom. korpus rozkrojíme na dve časti do stredu a na vrch natrieme plnuku polejeme čokoládovou polevou a dáme odležať do chladničky. pred podávaním vyberieme tortičku von z chladničky aby dostala izbovu teplotu nezabudnite každý kusok postriekať šlahačkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Miriam B. (turandot) ID 24382 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 20.1.2009, 13:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
KaramelováPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Celú som ju už odfotiť ani nestihla, tak aspoň takto:) Receptík na zákusok nájdete aj tu na MMB, ale ak sa niekomu nechce hľadať... Piškóta: 6 vajec, 6 PL KC, 5 PL polohrubej múky, 1 PDP, 50 ml oleja, kakao Snehové cesto: 5 bielkov, 250g KC Plnka: 300g KC, 250ml šľahačkovej smotany, 300ml mlieka, 1 Zlatý klas, 5 žĺtkov, 350g masla Poťah- želatínový (odkukaný z www.dortomanie.cz): 60 ml studenej vody, 1 vrchovatá lyžica, sypkej čírej želatíny, 110g svetlého medu, 1 lyžička arómy, asi 1kg PC (ale netreba celý) POSTUP PRÍPRAVY Bielky vyšľaháme s KC, pridáme žĺtky, olej, postupne múku s PDP a kakao. Rozdelíme na polovicu a upečieme 2 pláty, 5 bielkov s cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia, rozotrieme na mastný papier a pri miernej teplote v rúre usušíme. Cukor do plnky skaramelizujeme, zalejeme smotanou a rozmiešame. Z mlieka, Zlatého klasu a žĺtkov uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej pridáme vymiešané maslo a oba krémy zmiešame. Na poťah: želatínu necháme 3 min. nabobnať v studenej vode, potom ju prihrejeme, ale nevaríme! Do zohriatej pridáme med a arómu, opäť prihrejeme a nalejeme na cukor. Dosýpame si podľa potreby. Ak sa niekomu veľmi lepí, môže si ruky potrieť tukom. Zapracovanú hmotu necháme oddýchnuť vo fólii asi 6 hod, pri izbovej teplote. Ak by vám veľmi stuhla, stačí vložiť na pár sekúnd do mikrovlnky. Pri vaľkaní podsypávame solamylom. Pracuje sa s ňou výborne, ak si ju nenahreje príliš dlho a potom musíte čakať, kým vychladne :P Ale výsledok stojí za to:) Na tortu som robila všetko z dvojitej dávky. Teda okrem poťahu. Toho je až-až. Torta mala priemer 30cm a stačila mi na ňu polovica. Chutilo :) Dúfam, že niekoho inšpiruje ,) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Erika P. (csabinka) ID 150730 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 25.3.2012, 9:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Super overené piškótové cestoPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Milé čitateľky, pridávam vynikajúci receptík na piškótove cesto ktorá zvládne každá gazdinka, aj keby mala namiesto rúk hrable:-) Takže si prichystáme : - vajíčka - cukor - prášok do pečiva - polohrubá múka - vriaca voda - olej Postup :-) 1. chceme napr. stredne veľku piškotu zo 4 vajec 2.vajcia si odvážime /4 vážia napr.250g/ 3.presne toľko koľko vážia vajcia, odvážime cukru a múky / teda muka 250g, cukor 250g/ 4. na 1 vajce dávam 2-3 g prášku do pečiva /teda na 4 vajcia 8-12/ 5. na 1 vajce dávam 1 PL horucej vody a 1 PL oleja /teda 4 PL vody a 4 PL oleja/ POSTUP PRÍPRAVY Oddelíme si bielka od žltkov. Žltka na chvíľu odložíme do pohárika a bielka si v mise vyšľaháme ručným mixérom do tuha. Ked sú bielka tuhé, postupne po lyžičke pridávame za stáleho miešania kryštálový cukor. Ked máme cukor primiešaný, opäť za stáleho miešania pridávame potrebný počet lyžíc horúcej vody. Voda sa pridáva preto, aby sa cukor rozpustil a pri pečení neskaramelizoval....potom je piškota dlho vláčna, netvrdne. Potom pridáme vodu, postupne primiešame olej, a žltka, kypriaci prášok a múku. Múku primiešavam rovnako ako cukor, pomalinky. Ked si suroviny prichystáme vopred, samotna príprava takej piškoty nezaberie určite viac ako 10 minút. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme pri teplote cca 180 stupnov cca 20-25 minut, záleží od rúry. Ked je piškotka jemne hnedunká, ja si to overujem 2 spôsobmi Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Lyllu B. (Lyllu) ID 247596 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 28.12.2012, 8:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Inšpirácie na figúrky z marcipánu.....PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY a rôzne torty... POSTUP PRÍPRAVY http://picasaweb.google.com/ALBUMSTRAWBERRY/SupeRrevistaTortas1 ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Andrea H. (jessie.31) ID 18276 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 28.1.2010, 8:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Evkina talianská kávová tortaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Recept je na Eva K. /Gonzales/ ID 31604 POSTUP PRÍPRAVY Môžem ju odporučiť príprava je nenáročná a torta je velmi chutná OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (27) posledné: 11.3.2010, 23:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 23.752 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,2376 ďalšie >> |