. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 618 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,62 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Rožky s masťou...



POTREBNÉ PRÍSADY

recept som našla na internete a keďže v pečení domáceho pečiva som amatér-začiatočník, vyhovoval mi svojou jednoduchosťou. Mne vyšlo 20 rožkov, niečo sa zjedlo na večeru, niečo si manžel bral do práce a zvyšok zmizol rýchlosťou blesku na raňajky... tak usudzujem, že musia byť skvelé :-)

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme: 0,5l mlieka, 1 kocku droždia, 1 PL soli, 1 PL kryštálového cukru, 900g hladkej múky, 100ml oleja.........Na potretie: 150g bravčovej masti a 50 g masla - spolu predom rozpustiť a nechať vychladnúť na izbovú teplotu, ale aby nestuhlo.........Na potretie: 1 vajce, 1 PL mlieka - spolu zmiešať.........Na posypanie: hrubozrnnú soľ, kmín, sezam.......




Mlieko ohrejeme, múku vysypeme do misky, pridáme soľ a premiešame. V strede urobíme jamku, do nej nasypeme cukor, rozmrvíme droždie, zalejeme mliekom a necháme droždie nakysnúť. Keď vzíde kvások, zapracujeme ho do múky a vypracujeme hladké a nelepivé cesto, ktoré necháme podkysnúť. Keď zdvojnásobí svoj objem, rozdelíme ho na dve polovice. Každú rozdelíme na 8-10 guličiek, ktoré po jednej rozvaľkáme na pomúčenej doske a potrieme zmesou masla a masti /asi 1 PL/, a zavinieme rožok. Rožky prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 25 minút kysnúť. Rúru vyhrejeme na 220 °C. Rožky potrieme vajíčkom a posypeme. Pečieme ich dozlata na 220 °C /mne stačilo 10-12 minút/. Po vychladnutí sa do nich môžeme pustiť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 23.8.2017, 16:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

chlebík


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

3 poháre hladkej múky 650...1,5 poháre vlažná voda....1/2 ČL sušené droždie...1,5 ČL soľ drvená rasca alebo iné semienka

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP::::1.Do misky dáme všetky suché potraviny, zamiešame, pridáme vodu a znovu zamiešame, zakryjeme fóliou a necháme kysnúť 12 hodín. Ja robím večer a ráno vyklopím na dosku trošku poprekladám do bochníku nechám hodinku nakysnúť. Medzitým rúru nechám rozohriať na 230 a na polhodinu dám liatinový hrniec do rúry vyhriať. Môže byť aj z jenského skla ale musí mať vrchnák.2.Do horúceho hrnca alebo pekáča opatrne preložíme nakysnuté cesto, zakryjeme a pečieme 30 minút.3.Odkryjeme a pečieme ešte 20 minút, aby sa nám urobila krásna chrumkavá kôrka a je hotovo.Vyklopíme a trocha potrieme studenu vodou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Špaldový írsky chlieb bez kysnutia :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

400g špaldovej múky, 370-400ml kyslého mlieka, 1KL sódy bicarbóny, 1KL soli, príp. chia semienka, iné semienka, vločky

POSTUP PRÍPRAVY

Je tu veľa receptov na chlebík, ja pridávam pre seba a svojich priateľov veľmi jednoduchý recept na írsky chlieb, ktorý som si veľmi obľúbila, aj preto, že som v tej krajine dlhšiu dobu žila a chlebík sa mi zapáčil, hlavne preto, že je rýchly, chutný a nekysnutý. A keď si zvyknete na jeho zvláštnu chuť, zamilujete si ho aj vy. Ja ho pečiem každý druhý deň už roky a iný si ani neviem predstaviť.

Základom je, že koľko múky, toľko by malo ísť kyslého mlieka - cmaru. Nie však každá špaldová múka je rovnaká a tiež kysnuté mlieko nie je rovnaké - jedno je redšie, druhé hustejšie. Ja už dávam všetko od oka, preto viem, ako ma cesto vyzerať, Vám to popíšem.

Zapneme si rúru na 220*C ak sa Vám zdá, že Vaša rúra pečie veľmi, tak teplotu znížime. Do misky si preosejeme múku, soľ a sódu. Prilejeme cmar - začneme najskôr s 350ml a postupne prilievame, aby sa nám cesto spojilo. Pracujeme rýchlo, s týmto chlebíkom sa netreba hrať. Potom si ho preložíme na pomúčenú dosku a gúľame ako cesto na slíže. Rýchlo a jemne. Preložíme na plech s peč. papierom v strede urobíme kríž a dáme piecť.Pečieme cca 25min. treba sledovať pretože každá rúra pečie inak. Otestujeme špajlou, aby sa nám cesto nelepilo a pobúchame z druhej strany. Chlebík musí zvoniť :-D a dáme na mriežku vychladnúť.

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 4.3.2017, 20:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Domaci knedlik



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g polohrubej muky 300 ml vlazneho mlieka 1 vajicko 1 PL oleja olivovy 1 cajova lyzicka soli 1 PL krystaloveho cukru 1 susene drozdie 1/2 vanilky

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekarnicky si dame vsetke tekute ingrediencie, na vrch suche, do jedneho roha pekarnicky sol a do druheho roha drozdie a zapneme program CESTO. Ked je hotove rozdelim ho na 2 casti a vytvarujem 1 knedlik a necham 10 minut kysnut a potom dam nad paru na 15 minut, vytvarujem druhy knedilk a ked zlozim dole prvy, dam hned druhy nad paru. Hotovy knedliky hned potieram olivovym olejom, aby neboli suche z vrchu. Dobru chut :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Anna B. (Andulka17) ID 70234 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 12.1.2019, 12:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Najlepsi chlebik



POTREBNÉ PRÍSADY

Budemepotrebovat:3hrnceky hladkej muky, 1 1/2 hrncek vlazna voda , 1bal susene drozdie, 1 1/2 cajova lyzicka rasca cela , 1 1/2 cajova lyzicka sol, 1 lyzica ocot

POSTUP PRÍPRAVY

vsetky prisady spolu zmiesame.Nechame kysnut na teplom mieste 1 hodinu potom premiesame a nechame kysnut dalsiu hodinu . dame si rozohriat jensku misu na 200 stupnov .do horucej misy vyklopime cesto a dame piect na 200stupnov 50min v zavretej jenskej mise. otvorime misu pokropime voda+sol, par kvapiek oleja a nehame piect bez pokrievky dalsich 20 min.chlebik je hotovy:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

zuzana m. (15zuzka15) ID 315261 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.12.2016, 12:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Rýchly špaldový chlieb bez kysnutia



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g špaldovej múky\\r\\n8 polievkových lyžíc olivového oleja\\r\\n2 čajové lyžičky soli\\r\\n1 čajová lyžička sódy bikarbóny\\r\\n3.5 – 4 deci vody\\r\\nRôzne semiačka (tekvicové, slnečnicové, ľanové)

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv dobre premiešame suché prísady (múku, soľ a sódu), až potom pridáme olej a vodu. \\r\\nNakoniec dosypeme semiačka a časť z nich môžeme použiť na dozdobenie.\\r\\nVšetko spolu zamiešame varechou, kým sa jednotlivé prísady dobre nespoja.\\r\\nNezľaknite sa, cesto bude lepkavé a mazľavé, ale tak to má byť. Snažte sa nezahusťovať ho ďalšou múkou, aby nebolo príliš tuhé.\\r\\nPripravte si plech a dajte naň papier na pečenie. Dobre si pomúčte ruky a z cesta rýchlo vytvarujte bochník, ktorý preneste na plech. (alebo si cesto rozdeľte na 6-8 častí a vyformujte malé žemličky).\\r\\nPečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov asi 50 minút (pri žemliach uberte asi 10 minút z času pečenia).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Lenka H. (dvojplamen) ID 301282 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.6.2015, 22:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Čokoládové slniečko



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 300g hladkej múky, 20 g krupicového cukru, 30 g rozpusteného a vychladnutého masla, 15g kvasníc, 150 ml vlažného mlieka, 1 žĺtok, štipka soli, Na potretie: nutella alebo iná čokoládová nátierka

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto som si pripravila v pekárni, ale dá sa aj klasicky "ručne" :)
Videopostup ako vytvarovať slniečko nájdete tu: http://www.napadynavody.sk/pletena-cokoladova-nutellova-hviezda-jednoduchy-vi-p586
Je to naozaj VEĽMI jednoduché a efektné!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 20.2.2015, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlieb s kváskom z ošatky



POTREBNÉ PRÍSADY

asi 40 - 50 g pravidelne vedeného kvásku, 125 g celozrnnej špaldovej múky, 125 g vody -na rozkvas.****** Ďalej: 250 g vody, 40 g acidka ( alebo piva, vody, srvátky a pod) ... 520 g múky pšeničnej chlebovej T650, ak má niekto ešte slabý kvások, môže pre začiatok pridať cca 10 g čerstvého droždia, 2 čL soli, 1 PL trstinového cukru, 1 čL drvenej rasce, 1/2 čL sušenej bazalky, 1a1/2čL ľanového semienka, 2 PL oleja (repkový al. olivový), na dosypávanie : 2 PL otrúb, 1 PL múky T650 , ***na vysypanie ošatky múku a solamyl, na potretie chleba solamyl

POSTUP PRÍPRAVY

- necháme spolu rozkvasiť cez noc alebo dlhšie... cca 10 - 12 hodín.

Potom z tejto zmesi odoberieme 50 g do pohárika a odložíme si ho do chladničky(na pokračovanie vedenia kvásku). Väčšinu kvasu preškriabeme do nádobky DP, čo by malo byť cca 240 - 250 g. Prilejeme odmeranú studenú vodu, pridáme 1 PL (zarovnanú) trstinového cukru a silikónovou stierkou to dobre premiešame.
Múku odvážime a vsypeme do nádobky. Ak treba pridať droždie, tak ho namrvíme a tí, čo majú silný kvások, droždie pridávať nemusia. Zapneme program na miesenie cesta. Počas miesenia si kontrolujeme konzistenciu a podľa úvahy dosypeme ingrediencie na zahusťovanie, aby bola ok. Ku koncu miesenia , t.j. asi 5 min pred jeho ukončením pridáme zmes soli, oleja, korenia a semienka.
Cesto zväčší svoj objem 2 - 2,5 násobne.
Vykysnuté cesto na doske prepracujeme, stočíme do bochníka a vložíme ho do ošatky, ktorú sme predtým vysypali múkou a vytreli solamylom. Solamylom potrieme aj bochník.
Necháme dobre vykysnúť a dáme piecť do vyhriatej rúry - 250°C/15 min, s pekáčom a vodou naspodu rúry, potom vodu vyberieme a znížime na 200°C/ 30 min .
Podrobnejšia príprava je na blogu http://nasavareska.blogspot.sk/2015/01/psenicny-chlieb-z-osatky.html .

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 21.10.2016, 23:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Moja prva vianocka



POTREBNÉ PRÍSADY

45 dkg hladkej muky 1 1/2 PL oleja 1 cajova lyzicka soli taka rovna, nie kopcovita 75 g krystaloveho cukru 1 susene drozdie ( ine som nemala doma) 2,80 dcl vlazne mlieko 1 vajicko 1/2 vanilky

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekarnicky som naliala mlieko, dala vajicko, olej, na to muku, cukor, vanilku sol do laveho roha a drozdie do praveho a miesila pekarnicka. Ked mi vykyslo, dala na podlozku silikonovu a rozdelila na 7 casti rovnake od oka :)
na plech som dala papier na pecenie a vysulala som na podlozke 4 dlhe pasy, prelozila na plech a splietla zo 4 kusov vrkoc, potom som na podlozke splietla z 3 a polozila na ten co som mala na plechu, konce zahla zospodu a nechala 20 minut kysnut. Rozslahala zltok s troskou mlieka a potrela celu vianocku a dala do rury na 25 minut na 180 stupnov. Potom vybrala a pretrela osladenou vodou, aby sa krasne leskla. A to je cele tajomstvo mojej domacej vianocky, ktora vonala krasne a chutila kazdemu :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Anna B. (Andulka17) ID 70234 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (30) posledné: 13.5.2020, 21:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Sladké rožky, makovky



POTREBNÉ PRÍSADY

400g hladkej múky, sáčok sušeného droždia (príp. 20g čerstvého), 1 vanilkový cukor, 50g cukru krupice, citrónová kôra (ak nemáte nevadí), 1 žĺtko, 70g rozpusteného masla, štipka soli, 180ml vlažného mlieka.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som našla na inej stránke a vlastne som si ho sem uložila pre seba :) , no rada sa podelím, nakoľko cesto je výborné, úžasne sa s ním pracuje a makovky sú vynikajúce. Takže postup: Klasickým spôsobom spracujeme cesto (ja v jednej mise zarobím kvások, keď vzíde pridám ostatné ingrediencie a vymiesim) (alebo dáme do pekárne na program cesto). Necháme hodinku vykysnúť. Po vykysnutí cesto rozdelíme na osem rovnakých dielov - jeden vážil 70-90 gramov a myslím že sú také akurát (no ak chceme mať rohlíky menšie, tak na viac dielov). Z každého dielu vyvaľkáme ovál-bodaj by sa mi to pri každom podarilo :), zarolujeme a strany mierne ohneme do tvaru rohlíka. Preložíme na plech a necháme ešte 30 minut kysnúť. Potom potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme makom a dáme piecť do predom vyhriatej rúry na 180st do zlatova- cca 20 minút. Po upečení ihneď preložíme na tanier a necháme vychladnúť. Dnes som ich robila prvý krát a sú ozaj výborné!!!! MŇAM

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Monika P. (74monika) ID 108263 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 618 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,62 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu