. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZELENINOVÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 465 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,47 ďalšie >>

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Pečený baklažán s paradajkami



POTREBNÉ PRÍSADY

3 stredné baklažány, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, rastlinný olej, olivový olej, 500g olúpaných paradajok, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, hrsť bazalky, trocha petržlenovej vňate, 50g slaného syra

POSTUP PRÍPRAVY

... opäť som sa nechala inšpirovať receptom Marcela Ihnačáka, ktorý patrí k mojim najobľúbenejším kuchárom keďže varí súčasnú modernú kuchyňu, všetky jeho recepty, ktoré som doteraz skúšala boli výborné - a rovnako ma nesklamal ani tento, ktorý je vhodný či už ako ľahšia večera, alebo ako teplá príloha k rybe či mäsu, alebo aj na studeno ako obloha na bruschettu ...... recept som len jemne upravila podľa mojej chute ... baklažán umyjeme a aj so šupou nakrájame na kolieska hrubé cca 1,5 cm, osolíme z oboch strán a necháme vypotiť cca 20 minút, medzitým sparíme a olúpeme paradajky, ktoré nakrájame na kúsky, rovnako si nakrájame cibuľu a cesnak na drobno ... baklažán po vypotení opláchneme vodou, osušíme papierovou utierkou a nakrájame na kocky veľké cca 2 x 2 cm ... na väčšej panvici dobre rozohrejeme rastlinný olej, a baklažán sprudka opečieme zo všetkých strán, vyberieme na papierové utierky aby odsali prebytočný olej ... na vyčistenú panvicu dáme rozohriať olivový olej, na ktorom orestujeme pokrájanú cibuľu a polovicu cesnaku na slabom ohni, aby cesnak nezhnedol a nezhorkol, pridáme pokrájané paradajky, osolíme, okoreníme a dusíme asi 10 minút ... potom pridáme opečený baklažán a pokrájanú bazalku, dobre premiešame a dusíme ešte 10 minút ... vypneme a pridáme zvyšný pretlačený cesnak a pokrájanú petržlenovú vňať, jemne premiešame, kto chce môže zamiešať ešte kúsok rozdrobeného slaného syra a potom už len vychutnávame túto mňamku ... ja som dozdobila slaným syrom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zapekaná cuketa



POTREBNÉ PRÍSADY

2 stredné cukety, 2 PL olivového oleja, kôra z 1 citróna, 4-5 strúčikov cesnaku, 3/4 šálky jemne nastrúhaného parmezánu, soľ a čerstvo mleté korenie, bylinky podľa chuti.

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pripravíme plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Cuketu si narežeme na hrubšie štvrtinky (prekrojíme pozdĺžne na polovicu a každú polovicu ešte na polovicu). V malej miske zmiešame olivový olej, citrónovú kôru, cesnak, bylinky a 1/3 parmezánu (cesnakom nešetríme, dodá nám chuť). Cukety si poukladáme na papierom vystlaný plech a pomocou štetca na nich nanesieme cesnakovo - parmezánovú pastu tak, aby bola celá cuketa natretá. Takto natreté cukety ešte posypeme parmezánom, posolíme a okoreníme. Pečieme v rúre cca 25 minút (vrch aj spodok) a potom plech premiestnime na čo najvyššie miesto v trúbe a nastavíme grilovanie z vrchu. Grilujeme ešte niekoľko minút, aby sa nám parmezán sfarbil dozlata. Upečené vyberieme a podávame ešte teplé ... ja som robila ako prílohu k lososovi, ale môžeme papať aj ako samostatné jedlo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Plnené cuketové plátky - výbornéééé



POTREBNÉ PRÍSADY

1 väčšia alebo 2-3 menšie cukety, 80g šampiňónov, 1 natvrdo uvarené vajce, 1 čerstvé vajce, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, vegeta, 1 pečivo z predošlého dňa, 0,5 dl mlieka, posekané bylinky (petržlenová vňať, tymian, oregano, ...), 60g strúhaného syra (odporúčam nejaký voňavý – ementál, parmezán, granu, ...), olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

... inšpirácia z časopisu - výborná záležitosť ... takže ideme na to : cuketu umyjeme, osušíme a pozdĺžne nakrájame na čo najtenšie plátky - odporúčam menšie cukety, s väčšou sa mi dosť zle robilo. Šampiňóny očistíme, cca 30g (1 väčší kus) nakrájame nadrobno a opražíme na olivovom oleji, necháme vychladnúť. Zvyšné šampiňóny nakrájame na väčšie kusy a odložíme, neskôr opražíme na oleji a budeme podávať ako oblohu. Rožok nakrájame na drobné kúsky, polejeme mliekom, pridáme pokrájané uvarené vajce a čerstvé vajce, soľ, korenie, posekané bylinky, vegetu, opražené šampiňóny, strúhaný syr a premiešame. Zmes rozdelíme na jednotlivé plátky, každý opatrne zavinieme, konce zachytíme špáradlom, ukladáme do vymastenej zapekacej misy (ak máme menšie cukety použijeme vždy po dva plátky, ktoré čiastočne preložíme cez seba). Zapekáme v rúre vyhriatej na cca 190-200°C asi 25 – 30 minút, pred koncom na cca 5 minút vložíme pod gril, predtým môžeme posypať jemne syrom. Podávame so šalátom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 11.12.2015, 19:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Boloňské cuketové špagety



POTREBNÉ PRÍSADY

Cuketové špagety: mladá cuketa, maslo, olivový olej, štipka soli, cesnak, boloňská omáčka: cibuľa, mleté mäso, cesnak, bazalka a oregáno, paradajky v konzerve (príp. paradajkové pyré), tavený syrček, soľ na dochutenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Toto jedlo je vhodné aj pre diéty bez lepku, prípadne redukčné diéty, namiesto cestovín je totiž použitá cuketa.

Cuketové špagety pripravíme nasledovne: mladú cuketku umyjeme, NEšúpeme, vložíme do špiralizéra a točíme a točíme, až z neho vychádzajú krásne rezančeky. Na panvici si rozpustíme maslo príp. olivový olej, pridáme štipku soli a pretlačený strúčik cesnaku, a keď začne cesnak jemne voňať, vložíme cuketu a pod pokrievkou dusíme cca 5 min. Hotovo.

Omáčku pripravíme podľa svojho obľúbeného receptu, ja ju robím nasledovne: nadrobno nakrájanú cibuľu spením na oleji, pridám mleté mäso, a nechám ho zatiahnuť, premiešavam, pridám soľ, oregáno, bazalku, prelisovaný cesnak, zalejem paradajkami a nechám pod pokrievkou dusiť. Ak treba, podlejeme vodou aby neprihorelo mäso s omáčkou, keď je mäso hotové, vložím ešte tavený syrček v črievku alebo kockový/trojuholníkový a nechám rozpustiť. Zjemní omáčku.

Podávame na cuketových špagetách, manželovi na skutočných špagetách, aspoň tomu môjmu by to nestačilo :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Martina G. (merykey) ID 87523 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Cuketové rezance



POTREBNÉ PRÍSADY

Mladá cuketa, cesnak, maslo, olivový olej, soľ, špiralizér

POSTUP PRÍPRAVY

Mladú cuketu umyjeme, a v špiralizéri z nej narobíme rezance. Na panvicu dáme kúsok masla alebo olivového oleja, štipku soli a kto má rád, aj jeden pretlačený strúčik cesnaku a dáme rozpustiť na sporák. Keď začne cesnak voňať, vložíme cuketové rezance a dusíme pod prikrytou pokrievkou cca 5 min. Servírujeme ako prílohu k lososovi, alebo ako náhradu za cestoviny s mäsovou omáčkou. Chutia výborne a sú zdravé a diétne. Chutia aj našim deťom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Martina G. (merykey) ID 87523 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zapekaná plnená kápia



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na 4 porcie : 2 väčšie "bucľaté" kapie alebo hrubostenné červené papriky, olivový olej, 1 stredne veľký baklažán (alebo 1 menší baklažán a 1 menšia cuketa), 1/2 póru, provensálske korenie (alebo korenie podľa chuti), 2 konzervy tmavej fazule, 1 balenie syra Feta (alebo iného slaného syra), 1 strúčik cesnaku, soľ, olivový olej, kto má rád pikantné môže pridať polovicu čili papričky

POSTUP PRÍPRAVY

výborná ľahká večera ... papriky vcelku umyjeme a necháme jemne zmäknúť v pare alebo pod grilom ...medzitým na olivovom oleji opečieme na kocky nakrájaný baklažán, cuketu (ak ju pridávame), pokrájaný pór, spolu so soľou a bylinkami, po cca 10-15 minútach pridáme prepláchnutú fazuľu, premiešame, dochutíme cesnakom a odstavíme ... papriky prekrojíme, očistíme, naplníme zeleninovou zmesou, navrch dáme na kúsky nakrájaný alebo rozdrobený slaný syr, dáme do alobalom alebo papierom na pečenie vyložený pekáč (alobal potrieme trochou olivového oleja), zapekáme cca 15 minúť v rúre vyhriatej na 190 - 200°C, pokiaľ syr nechytí zlatistú farbu ... podávame s chlebíkom, šalátom z čerstvej zeleniny alebo s tzatziki

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zapekaná cvikla



POTREBNÉ PRÍSADY

upečená a očistená cvikľa pokrájaná na plátky, slaný syr, oregano, olivový olej na vymastenie pekáča

POSTUP PRÍPRAVY

pekáč jemne pomastíme olivovým olejom, uložíme na kolieska nakrájanú očistenú upečenú cviklu, na každú dáme plátok slaného syra, posypeme sušeným oreganom a upečieme v rúre vyhriatej na 200°C pokiaľ sa syr nezačne sfarbovať do zlatista - alebo len dáme pod gril na 5 minút ... jednoduchý a chutný recept

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Famózna pečená paprika s balkánskym syrom a mätou



POTREBNÉ PRÍSADY

farebné hrubostenné papriky (pre 2 osoby cca 3-4 kusy), kvalitný olivový olej, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 1 väčší strúčik cesnaku, 1 PL kvalitnej balzamikovej redukcie, slaný syr, čerstvá mäta

POSTUP PRÍPRAVY

... inšpirovala som sa receptom na úžasné pečené papriky, ktorý som myslím našla na MMB a veľmi podobným receptom na nete ... a postupne som ho doladila podľa svojej chuti, a keďže nakoniec z toho vzniklo fantastické papaníčko, ktoré by som ja mohla jesť snáď aj každý deň - posúvam ďalej ... papriky umyjeme, osušíme, prekrojíme na polovice, ktoré očistíme od žiliek a semien, dáme na pekáč vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej cca na 200 - 220°C až pokiaľ sa na paprikách neurobia čierne pľuzgiere ... následne vyberieme do misy, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme chladnúť cca 20 minúť, ošúpeme vrchnú tenkú šupu, pokrájame na pásiky, dáme do misy, osolíme, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak, balzamikovú redukciu a dobre premiešame - ak vydržíme necháme odležať napr. cez noc, aby sa chute prepojili, ale výborné to je aj keď podávame hneď ... na tanieri ozdobíme slaným syrom a natrhanou čerstvou mätou ... veeeeľkááá mňamka

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Tibetské postne jedlo



POTREBNÉ PRÍSADY

Cibuľa alebo por, olej, cesnak 2 strúčiky,čínska kapusta, mrazená zeleninová zmes čínska alebo čo máme doma, kečup, sojová omáčka, 1dcl zeleninového vývaru, 1 PL solamilu,údené tofu...

POSTUP PRÍPRAVY

Omáčka : do malého hrnca dáme na miernom ohni a troške oleja smažiť rozpučený cesnak len kým zavonia nenecháme zhnednúť alebo spáliť...pridáme 2PL lyžice kečupu, 4PL sojovej omáčky...premiešame prilejeme cca 1dcl vývaru...a pridáme menšiu PL solamylu...trošku necháme prebublať ...ak je omáčka príliš hustá prilejeme ešte trošku vývaru alebo vody...
Vo vačšej panvici alebo hrnci osmahneme nakrájanú cibulu alebo por...pridáme na pásiky nakrájanú čínsku kapustu a mrazenú čínsku zeleninovú zmes ( ja som tentokrát nemala dala som zelené lúsky), tofu nakrájané na kocky... prikryté dusíme do makka cca 15 min...ked je zelenina hotová pridáme do nej omáčku ktoru sme si pred tym pripravili...premiešame, necháme prebublať trošku a môžeme podávať...my to najčastejšie jeme s ryžou alebo chlebom...alebo len tak..dobrú chuť...ak má niekto chuť može tofu zameniť za kuracie alebo iné maso.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 11.3.2015, 16:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Fantastické plnené baklažánové závitky



POTREBNÉ PRÍSADY

Rozpis pre 2 osoby : 1 väčší baklažán pozdĺžne nakrájaný na plátky, 150 g syr Feta nakrájaný na kocky, 2 paradajky bez semien nahrubo nasekané, 1 cibuľa najemno nakrájaná, 2 PL extra panenský olivový olej, 2 strúčiky cesnaku, nadrvené, 2 PL petržlenovej vňate, 2 PL čerstvej bazalky (príp. petržlenová vňať), 30 g strúhaný parmezán. Na rajčinovú omáčku: 1 konzervu krájaných rajčín, asi 400 g, 2 PL extra panenského olivového oleja, 2 roztlačené strúčiky cesnaku, 2 PL nasekanej čerstvej bazalky (alt. petržlenovej vňate), 1 PL balzamikového octu

POSTUP PRÍPRAVY

... recept od Z. Pohlreicha, ktorý predčil všetky moje očakávania ... je výbornýýý ... predhrejte rúru na 180 °C. V panvici na olivovom oleji restujeme baklažán do zlatista, potom vyberieme na tanier. Cibuľu restujeme na troche olivového oleja domäkka, pridáme cesnak a restujeme ešte minútu. Orestovanú cibuľku s cesnakom dáme do misy, pridáme nasekané čerstvé rajčiny, nakrájaný syr a bylinky. Dobre premiešame. Vzniknutú zmes nanesieme na plátky baklažánu a zabalíme.
Omáčka : na olivovom oleji zľahka restujte 2 strúčiky cesnaku, pridajte zvyšné ingrediencie a zvoľna priveďte k varu. Osoľte a okoreňte. Uvarenú omáčku dajte do malého pekáča alebo zapekacej misy, pridajte závitky a posypte parmezánom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 10 minút. Servírujeme teplé.
Ja som nezohnala čerstvú bazalku, tak som použila petržlenovú vňať, ale na chuti to vôbec neubralo - prosto výýýborné ... môžem len a len odporučiť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 465 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,47 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu