. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 47 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Bylinková knedľa


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

na 1 ks knedle 6 rohlíkov /3 dňových/, 5 pokrájeme, pridáme 3 vajíčka, soľ podľa chuti, mlieko podľa potreby aby hmota nebola suchá skôr taká mokrá, majoránku, dosť orestovanej cibuľe, vegetu, petržlenovu vňať. Urobime vláčnu hmotu. Dáme variť vodu a keď bude vrieť, pridáme do hmoty nakrájaný rohlik kvôli štrutúre.. Mikroténový sášok potrieme trochou másla, hmotu vytvarujeme do tvary knedle, konce dobre zviažeme. Podotýkam že sú to malé knedličky. takže asi 2-3 ks a varíme cca 40-45 minút. V polovičke varenia obrátime a varíme druhý bok. Sú dobré k sviečkovej k jedlám kde treba knede. sú podľa mňa dobré Úsudok si urobte až ich skúsite. Nerada niečo vychvaľujem nech to posúdia iní. Tento recept mám od mojej dobrej priateľky

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Slávka B. (bačka) ID 136375 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Knedľa :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

500g polohr.múky, 3 dcl mlieka, 1 a 1/2 PL oliv.oleja, 1/2 sáčku suš.droždia ( alebo 20g čerstvého), 2 KL soli,2 KL kryšt.cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Táto knedľa je veľmi jednoduchá a určite sa Vám podarí.Recept som našla už dávnejšie niekde na nete a odvtedy používam len tento.Tak sa milé dámy nebojte a skúste receptík!

Do preosiatej múky,pridáme cukor,soľ, droždie,oliv.olej a letné mlieko.Poriadne vymiešame,cesto by nemalo byť ani riedke ani husté!Necháme v teple asi 1/2 hod.nakysnúť.Potom cesto rozdelíme na tri časti a jemne vyformujeme do tvaru bochníka.Necháme znova v teple kysnút.Pripravíme si hrniec,najlepšie vysoký a široký na dno dáme vodu,pridáme parák-sitko na knedľu.Voda nesmie presahovať sitko a necháme zovrieť vodu.Ak je cesto vykysnuté opatrne prenesieme na parák.Bochník a aj parák jemne potrieme obyč.olejom,zakryjeme pokrievkou,stlmíme plameň na min.a stopneme 20 min.Doležité je,aby sme sa vobec nepozerali do hrnca.Po 20 min. opatrne odokryjeme - dávame pozor,aby nám voda z pokrievky nekvapla na vykysnutú knedľu.Hotovú knedľu prenesieme na tanier,prepichneme 3- 4x páratkom a jemne potrieme olejom.Dolejeme do hrnca vodu,ktorá sa nám predtým vyparila a opakujeme!Z tohoto cesta sú tri menšie alebo dve vačšie knedle.Na druhý deň prihrievam nakrájanú knedľu pod fóliou v mikrovlnke.Je super!

Mám už parný hrniec,tak robím knedľu v ňom: nechám cesto 1 hod. nakysnúť,potom ho rozdelím na 2 alebo 3 časti,vyformujem tvar knedle.Nechám ešte asi 30 min podkysnúť a uložím do poriadne vymastených nádob.Keď podkysnú natriem olejom a dám pariť na 20 min.Po naparení hneď poprepichujem každú knedľu páratkom a natriem jemne olejom.Prihrievam v parnom hrnci už nakrájanú.

Prajem veľa šťastia a dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 58 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (26) posledné: 27.1.2015, 12:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Dusená červená kapusta na skaramelizovanej cibuľke, plus domáca knedľa



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: cca 800 g červenej kapusty, 2 ML soli, 1 veľká cibuľa alebo 2 malé, 3 PL kryštálový cukor, trocha oleja, 2 dcl vývaru alebo vody, šťava z 1/2 citróna...na zahustenie: 1 dcl vody, 2 ML solamylu a 1/2 ML domáca knedľa: 2 H mlieka /2 dcl/, 2 vajcia /žĺtka oddelíme a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh/, 2 ML soli, 2 ML petržlenová vňať, 2 rohlíky z predchádzajúceho dňa /opražené do chrumkava na plátku masla a 1 PL oleja/ a 400 g hrubá múka

POSTUP PRÍPRAVY

...jednoduchá ale zato skvelá príloha k pečeným mäskám alebo kačičke ktorú zbožňujeme a receptík nájdete v mojich receptoch...
..na žiadosť jednej maminy pridávam i receptík na domácu knedľu varenú v hrnčekoch, mnohé ju určite poznáte /bola som doma nútena urobiť domácu lebo som si v obchodíku objednala knedle ale aj napriek tomu ako naschvál nedošli xixixi :o))/

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 152 návštěvníkov)

Anna L. (anka29) ID 111855 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (60) posledné: 11.12.2018, 10:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Knedľa trochu inak - parená spolu s kapustou



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto na knedľu: 400g polohrubej múky, 1 vajce, 1 dl oleja, kvások (2 dl mlieka, trošku cukru, 30g droždia). Biela kapusta ochutená podľa chuti - soľ, rasca, korenie, bobkový list, ocot, cukor, cibuľa

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si kvások, ktorý pridáme do zvyšných surovín a vypracujeme klasicky cesto, ktoré necháme vykysnúť. Medzitým si udusíme kapustu - na tuku opražíme cibuľu (môžeme pridať aj kocky slaniny), do ktorej pridáme nakrájanú kapustu a ochutíme ako máme radi. Keď je polomäkká, pridáme k nej "knedle". Cesto vyvaľkáme na obdĺžnikový plát, prekrojíme na štyri dlhé pásy, môžeme potrieť masťou alebo olejom a každý pás zrolujeme. Poukladáme ich na kapustu, prikryjeme a necháme pariť 15-20 minút. Môžeme konzumovať aj samostatne, ale aj s pečeným mäsom, my k tomu máme radi pečené kuracie stehná na spôsob kačky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Petra G. (Pat) ID 9688 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 14.10.2012, 13:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Superrýchla rožková knedľa...



POTREBNÉ PRÍSADY

7ks starších rožkov * 2dcl vlažného mlieka * 1dcl oleja * 2 vajcia * petržlenová vňať * vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Rožky nakrájame na malé kúsky, pridáme všetky suroviny, dobre vymiešame, necháme chvíľu odstáť a mokrými rukami vyformujeme gule. Dáme variť do vriacej osolenej vody na 15 minút, v polovici času gule obrátime. Po uvarení vyberieme, necháme vychladnúť a nakrájame. Ak je tu už podobný recept tak som ho prehliadla a sa ospravedľňujem :).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Katarína M. (katkam) ID 62614 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 5.9.2014, 11:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PARNÝ HRNIEC

Knedla z parneho hrnca



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg hrubej muky* 1 vajce * 1 kocka drozdia* 1CL cukru * sol podla chuti * 1 dcl mlieka * vlazna voda na domiesenie* olej na potieranie

POSTUP PRÍPRAVY

Tazko sa mi pise mnozstvo, ked robim vsetko od oka. Postup je nasledovny - zohrejeme si mlieko s cukrom, pridame kvasok a nechame vykysnut. Do misy si dame muku, osolime, pridame kvasok a tolko vlaznej vody aby bolo cesto akurat - ani riedke ani huste. Dobre vymiesime. Ked nemam cas, dam vymiesit cesto do domacej pekarnicky, to je tak akurat a hlavne poriadne. Nechame pokysnut asi 1 hodinu. Potom si cesto rozdelime na 5 casti - vymastime jednotlive misky z parneho hrnca perkom namocenym v oleji a dame si tam hned 3ks knedle. Nechame pokysnut 20 min. Potom si nalejeme do parneho hrnca vodu a parime vsetky tri knedlicky 20 min. Po tomto case su uz urcite uparene, pre istotu vyskusajte spajlou. Na dalsi raz dame parit dalsie 2ks - nezabudneme vymastit misky olejom, aby sa nam neprilepili. Hotove knedle ponatierame olejom.
Su naozaj paraaaaadne a za par centov mate 5ks :-). Ak neminiete, mozete dat do mrazaka, inokedy akoby ste nasli :-))) A hlavne to nenormalne setri cas - ked som parila iba na utierke natiahnutej na hrnci, tak sa mi na jeden sup zmestila iba jedna.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

Maria I. (mucilienka) ID 47050 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (25) posledné: 12.11.2014, 19:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PARNÝ HRNIEC

Knedľa na pare - zaručene sa podarí



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg polohrubej múky, 1 malá lyžička soli, 2 vajcia, 1/2 dl oleja, kvások: malá lyžička cukru, 1/2 kocky droždia, asi 1 dcl mlieka, ďalej na vymiesenie: voda alebo mlieko, alebo pól na pól - ako dávam ja, aby bolo cesto akurát na knedľu

POSTUP PRÍPRAVY

Domácej knedle sa nevyrovná žiadna kupovaná.

Do šialky si rozdrobíme kvasnice /polovica tej kocky neuveriteľne úplne stačí/, pridáme cukor a asi 1 dcl vlažného mlieka. Necháme kysnúť, po vykysnutí kvások premiešame lyžičkou a necháme znova nakysnúť. Do väčšej misky preosejeme múku, pridáme soľ, vajcia, olej, 2 krát nakysnútý kvások a vlažného mlieka alebo vody, aby to bolo akurát - ani príliš husté, ani riedke. Radšej hustejšie, ale aby sa to dalo v pohode miesiť. Vymiešame tuhé cesto a necháme 2 krát nakysnúť a zakaždým premiešame. Potom vytvarujeme na pomúčenej doske knedle /ja robím 4/. Necháme ich nakysnúť asi 20 minút, trošku naolejujeme, hlavne parák, aby sa neprilepili, a paríme 20 minút. Hotové dáme na mierne naolejovaný plech, trochu potrieme olejom a popicháme vidličkou. Niekto to hotové potiera aj roztopenou masťou, ja to nemusím zas.

Kúpila som si parný hrniec, tak ich robím už v parnom hrnci - no podľa tohto receptu.

TIP: teplé domáce knedle sa nekrájajú nožíkom, ale sa dajú do slučky z nitky a zatiahne sa. Knedlíky tak zostanú pekné nadýchané.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

Tina H. (kokaZM) ID 102821 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 22.3.2015, 23:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

*♥*Dvojfarebná knedľa*♥* - úplne ľahučké



POTREBNÉ PRÍSADY

450 g múky (polohrubá + hladká...viac polohrubej), 1 žĺtok, necelá 1/2 kocky droždia, 1 rovná čL kryšt.cukru, 1 plná čL soli, 1/4 l vlažného mlieka, 2 PL oleja, 1/2 čL červenej papriky

POSTUP PRÍPRAVY

Múku dáme do misy, uprostred urobíme jamku a do nej nasypeme cukor, rozdrobíme droždie. Zalejeme to asi polovicou vlažného mlieka a zamiešame. Po malej chvíli pridáme zvyšok mlieka spolu s žĺtkom, osolíme a miesime cesto. Ja robievam trocha redšie cesto, lebo potom je knedľa mäkšia, hebkejšia, a preto som pridala ešte asi dve lyžice vody (to odoka) , miesime aspoň 7 - 8 minút, aby sa cesto čo najviac prevzdušnilo. V tejto fáze môžeme dať už cesto prikryté kysnúť niekam na teplé miesto, pravdaže ak chceme jednofarebnú knedľu. Ja som si práve ku koncu miesenia spomenula na tú dvojfarebnú knedľu z relácie Bez servítky a keďže v mojej kuchyni sa farbičky nenachádzajú, skúsila som miesto farbiva červenú papriku. Rozpustila som ju v oleji (no vlastne som len dala papriku na 1/3 cesta, ktoré som oddelila od pôvodného a priliala k tomu olej). Toto farebné cesto som ešte trocha premiesila, aby sa paprika rozptýlila, ale olej tomu dosť pomohol. Obidve cestá dáme vykysnúť (asi 30 - 40 minút). Na pomúčenú dosku vyklopíme biele cesto, rozvaľkáme valčekom na obdĺžnik. Farebné cesto tiež vyvaľkáme a nemusíme sa s tým nijako babrať. Capneme ho na biele cesto, trocha ho na ňom ponaťahujeme a celé pevne stočíme. V polovici závin prekrojíme a konce trocha stiahneme dole, upravíme. Rukami sformujeme do požadovaného tvaru a prikryté utierkou necháme ešte podkysnúť cca 10 min. Do hrnca dáme vodu asi do výšky 3 cm, vložíme dnu parák a vyložíme ho papierom na pečenie (knedle potom naraz vytiahneme za rohy papiera). Keď voda vrie, vložíme dnu knedle, zatvoríme a stiahneme teplotu na minimum. Po 20 minútach sú knedle hotové. Po vybratí ich popicháme a povrch potrieme olejom. Nekrájame hneď, nech sa trocha aklimatizujú na okolie :)) a potom krájame niťou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 11.8.2010, 19:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Hrncekova KNEDLA Z BABOVKOVEJ FORMY(celozrna alebo obycajna)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrncek(cca 300ml) hrubej muky (ja miesam celozrnu strednu s hrubou alebo polohrubou),1/2 KL soli,2 starsie rohliky alebo zemle( davam celozrne),2 vajcia,1 hrncek mlieka,1 CL PDP

POSTUP PRÍPRAVY

Tymto receptom som sa tiez inspirovala a velmi sa mi osvedcil pri vyrobe celozrnej knedle.Varim si ju v dietovacich dnoch a tak sa chcem s vami podelit o tento recept.Vy si samozrejme mozete knedlu pripravit z bielej hrubej muky,vyhoda je, ze takato parena knedla je super jednoducha na pripravu a este aj dobre vyzera vyklopena z babovkovej formy.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 22.12.2013, 20:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

BOHÉMSKA KNEDLA



POTREBNÉ PRÍSADY

4-5 zemli z predosleho dna,2-3 PL masla,250g polohrubej muky,1/2 balicka pdp,sol,150ml mlieka,2vajcia,mck,muskatovy oriesok

POSTUP PRÍPRAVY

Na knedle je tu uz dost receptov ale aj tato knedla je uchvatna....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 3.8.2010, 20:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 47 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu