končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 183 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,19 ďalšie >> |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Irsky sodovy chlieb (Irish soda bread )POTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu :http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/04/irsky-sodovy-chlieb-irish-soda-bread.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:250g hladkej muky 250g celozrnnej muky 1 CL sody bikarbony 1 CL soli 420 ml kyslej smotany + extra muka na poprasenie pracovneho povrchu Postup:Ruru si predhrejeme na 200C.Plech si vylozime papierom na pecenie. V miske si zmiesame obe muky,sol,sodu.Pridame kyslu smotanu a pomocou ruky dobre vymiesame az pokial vytvarujeme z cesta gulku (bude celkom lepkava nebojte sa toho).Pracovny povrch si trosku vysypeme mukou a dame nan cesto.Opatrne ho vytvarujeme do gulky ( tento chleba sa nemiesi ) a dame na plech s papierom na pecenie.Rukou trosku pritlacime a pomocou nozika si urobime tzv.krizik.Posypeme mukou a dame piect na 30 min .Po vytiahnuti z rury nechame vychladnut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 11.4.2014, 21:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
VAJÍČKOVÝ CHLIEB S CIBUĽOUPOTREBNÉ PRÍSADY Chlieb, vajcia, cibuľa, soľ, olej POSTUP PRÍPRAVY Budeme potrebovať chlieb (môže byť aj starší), vajíčka, cibuľu, soľ, olej. Nakrájame si chlieb a cibuľu. V miske rozmiešame vajíčka. Primiešame nadrobno nakrájanú cibuľu a osolíme. Obalíme chlebíky z každej strany a vypražíme ich na rozpálenom oleji. Energetická hodnota jedného chlebíka je 500 kJ. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 7.2.2014, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
JABLKOVÝ CHLIEB vhodný aj pre delenú stravuPOTREBNÉ PRÍSADY tie isté suroviny ako je tu nižšie uvedené na Rýchlu škoricovú hrnčekovú bábovku bez vajec a mlieka len POSTUP JE INÝ. Chlieb je fantastický a ak sa hneď nezje tak dlho vydrží je veľmi vhodný keď človek niekam cestuje treba na dovolenku. POSTUP PRÍPRAVY recept som uviedla v obrázkovom postupe, foto aj recept je z knihy Recepty zo Života č.12 OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Monika Š. (monini) ID 245452 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Domáci chlieb bez mieseniaPOTREBNÉ PRÍSADY 3 hrnčeky na čaj múka hladká T650 1/4 čajová lyžička droždie sušené 1 + 1/4 čajová lyžička soľ 1 + 1/2 hrnčeka voda POSTUP PRÍPRAVY Postup prípravy receptu Všetky suroviny dáme do misy a zamiešame len aby sa spojili, nemiesime !, aj keď to človeka pokúša. Vznikne vám taký maglajz a ak ste doteraz nepochybovali, tak teraz už určite. Misku zakryte potravinárskou fóliou, ozaj, misa nemusí byť nijako nadrozmerná, pretože masa sa asi zdvojnásobí. Potom skúste na tento polotovar zabudnúť na dlhých a teraz to príde 12 až 18 hodín. Ja som cesto urobila v sobotu večer o 18 hodine. Teraz vás bude štvať, že ste sa dali na pokus, lebo v mise sa nič nedialo, ani v noci. V nedeľu ráno si na chlieb spomeňte a tak o 8 hodine, keď sa už aj tí spaktoši zobudia, cesto vyklopíme na pracovnú dosku, dobre podsypeme múkou, napodiv cesto je hebké a trochu sa lepilo, pár krát len tak preložíme, necháme tak 15 minút oddýchnuť, potom sa naša nálada prudko zlepší, lebo vyzerá to ako normálne vykysnutý chlieb. Dokladám foto vykysnutého chlebu pred vložením do nádoby na dokysnutie, aby bolo jasné, ako má táto fáza vyzerať.Potom si pripravte utierku, dobre ju pomúčte a vytvarovaný bochník na ňu uložíme a prikryjeme ďalšou utierkou. No a teraz sa venujeme príprave obeda a na chlieb zase zanevrieme až na 2 hodiny. Pol hodinu pred uplynutím času tých dvoch hodín zapneme rúru na 230 stupňov a vložíme najlepšie liatinovú nádobu s vrchnákom, mohla by to byť aj napr. kameninová nádoba, ale podstatný je aj ten vrchnák. No a teraz prichádza najhorší okamih, ten nádejných chlieb musíte do tej horúcej otvorenej nádoby trafiť, podľa možnosti bez popálenín 3 stupňa, prikryť a pečieme zatvorené 30 minút, potom nádobu odokryjeme a teraz uz aj najhorším pochybovačom podskočí srdiečko, lebo ten pohľad stojí ta to. No a v tejto radosti prežijeme ešte 15 až 20 minút, ktoré náš báječný chlebík potrebuje na kôročku. Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť na mriežke. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) Janka K. (janka1972) ID 101841 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 10.12.2014, 21:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
bezlepkový zemiakový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 400g bezl. múky Mix B, 150-180g uvarených pretlačených zemiakov (pribl. 3 zemiaky, môže byť aj menej), 3PL oleja (slnečnicový), 1 vajce, 250ml vody, soľ, na kvások: 1/3 kvasníc Fala, 2KL cukru, deci vlažnej vody POSTUP PRÍPRAVY Základ receptu je podľa Schäru - Oscarove recepty (potato bread) :-) - pripravím si kvások (rozmiešam vo väčšom hrnčeku nasucho kvasnice s cukrom kým sa neroztečú, potom dolejem deci vlažnej vody a nechám postáť pribl. 5minút) - vo veľkej mise zmiešam múku a soľ - uvarené vychladnuté zemiaky na tanieri dôkladne roztlačím vidličkou, v múke ich rozmiešam - urobím niečo ako "múkovo-zemiakovú mrveničku", prípadné hrudky vidličkou (alebo prstami) rozpučím, - do zemiakovo múčnej zmesi postupne vmiešam kvások, vajce, olej a za hrnček vody - vymiesim vláčne cesto - dosypávam podľa potreby - aby bolo cesto jemné, mäkké a kompaktné skoro tak aby sa dalo chytiť do ruky.. - cesto vložím do formy (vyloženej papierom alebo naolejovanej), vrch uhladím a zároveň naolejujem prstami, nechám vykysnúť (pribl. 35min). Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Janka T. (takaJanka) ID 29118 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 12.12.2013, 23:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Chlieb pre pekára...PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY váha 4,8 kg... POSTUP PRÍPRAVY piškóta, pribináčikový krém, maliny, čučoriedky, poťah a ozdoby MMF... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 21.10.2013, 14:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
ChliebPOTREBNÉ PRÍSADY 220g ražnej múky chlebovej,110g pšeničnej múky chlebovej,2 čl rasce,polovica balenia sušeného droždia,1 čl soli,250 ml vody,1 čl octu,1/4 dcl slnečnicového oleja,prídávam aj za hrsť orechov POSTUP PRÍPRAVY Tento recept mám od mojej tety a je fantastický,cesto poriadne vymiesime,necháme kysnúť,kysne pomaly,nechávam asi tak 1-1.30h.,misku kisku nemám,potom nakysnuté cesto dáme na plech s papierom na pečenie a rúru zohrejeme na 250st.,pečieme 15 min na 250 st. a potom stíšime na 180 st. cca 40min,po upečení potrieme chceba vodou a necháme vychladnúť,dobrú chuť OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Viera Š. (visi) ID 41265 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 11.10.2013, 10:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Voňavý tekvicový chlieb s čokoládou (Chocolate Pumpkin Bread)POTREBNÉ PRÍSADY 1 a 1/2 H (hrnček) špaldovej múky (alebo polohrubej) *1ČL sódy bikarbóny *štipka soli *1ČL škorice *1/4 ČL mletého muškátového orieška *1/4 ČL mletého zázvoru *1/2 H cukru *3/4 H tekvicového pyré (upečená roztlačená/rozmixovaná tekvica) *1/2 H oleja *2ČL instantnej kávy *2 vajcia *2/3 H teplej vody *100g Čokolády *1PL rumu POSTUP PRÍPRAVY Tekvicové pyré si pripravíme tak, ze tekvicu pozdĺžne rozkrojíme, vydlabeme a dáme piecť na 180C na asi 30 až 45 minút do mäkka. Potom vnútro vydlabeme a roztlačíme či rozmixujeme. *V jednej mise zmiešame suché ingrediencie-múku, sódu, soľ, koreniny a cukor. *V druhej vymiešame tekvicové pyré s olejom, primiešame po jednom vajíčka, kávu, teplú vodu a rum. *Do suchej zmesi nalejeme tekutú a nasekanú čokoládu, premiešame varechou - pozor aby sme cesto neprešľahali. Nalejeme do formy na chlebíček vystlanej papierom na pečenie a dáme do rúry na 180C (horkovzduch) na 50-60 minút . Chlebíček je vláčny, voňavý...mňam:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Zuzana S. (zunicka) ID 114201 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Semienkový bochník (chlieb)POTREBNÉ PRÍSADY na 1kg chlebíka treba: 480ml vody, 2 a pol PL repkového oleja, 2 a pol PL medu, 2čl soli, 200g hladkej múky, 230g žitnej múky (dala som špaldovú), 230g celozrnnej múky, 1 droždie, 100g ľanových semienok, 30g slnečnicových semienok, 20g celého maku POSTUP PRÍPRAVY Suroviny dávajte do pekárničky v poradí v akom vyžaduje váš typ a piecť treba v programe na celozrnný chlieb. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Lucia B. (lucikaTN) ID 84069 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Domáci celozrnný chlieb inšpirovaný rožkami kristiny s. /niginy/POTREBNÉ PRÍSADY 400 g pšenično - ražnej múky, * 100 g celozrnnej ražnej múky, * 1 a pol ČL soli, * 2 ČL majoránky, * 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, * 1 ČL mletej rasce, * pol kocky droždia, * 1 ČL cukru, * asi 200-250 ml vlažnej vody, * 2 ČL octu, * 4 ČL olivového oleja, * 2 PL slnečnicových semienok / alebo rôzne iné,ľanové, tekvicové a pod. / odkaz na pôvodný recept: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=52796 Po skúsenostiach s rozličnými druhmi múky jednoznačne radím ruskovskú múku pšenično-ražnú....ostatné mi tak krásne nevykysli - dá sa kúpiť v Tescu . Chlieb sa dá samozrejme upiecť aj bez majoránky a cesnaku a dostaneme super chutný klasický celozrnný chlebík. POSTUP PRÍPRAVY Našla som tu nedávno fantastické celozrnné rožky od kristiny s. a keďže mi veľmi chutili a my sme rodinka skôr chlebová, po miernej úprave som vyskúšala upiecť chlieb. Je pečený v klasickej plynovej rúre, miesený obyčajným ručným hnetačom na cesto. Droždie rozmiešame vo vlažnej ocukrenej vode, múku a všetky ostatné prísady dáme do misky, prilejeme rozpustené droždie a poriadne vymiesime., kým sa cesto pekne neodliepa od misky. Vymiesené cesto poprášime múkou a necháme vykysnúť. Potom na doske vyváľame do tvaru bochníka / opatrne, aby sa príliš nezdusil / a vložíme do obdĺžnikovej formy , vyloženej papierom na pečenie.Necháme ešte podkysnúť cca 20 -30 minút - vizuálne by mal narásť na dvojnásobok pôvodného objemu. Potrieme ho mierne osolenou vodou /alebo ideálne porosíme rozprašovačom, kde sme naliali slanú vodu - chlebík tak zostane dokonale vytvarovaný a ani o milimeter neklesne / s vložíme do maximálne vyhriatej rúry asi na 15 minút. Do rúry súčasne s chlebom dáme aj plechovú nádobu s vodou.Za tých 15 minút by mal chlebík chytiť peknú zlatú farbu. Znova potrieme vodou a pečieme pri mierne zníženej teplote / o nejaké 2 - stupne / ďalších 25 - 30 minút Ja pečiem v starej plynovej rúre a pred dopečením cca 5 minút vyberiem hrnček s vodou z rúry a chlieb je krásne chrumkavý..Po upečení hneď vyklopíme a necháme na vzduchu voľne vychladnúť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 22.7.2013, 18:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 183 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,19 ďalšie >> |