.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkom: 49.707 (zobrazuje sa 11-20)<< předchozí 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,4971 další >>
TORTY
Jednoducha torta na prve narodeniny c.2
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Klasicka nepecena jablkova torta s piskotami ozdobena marcipanom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Jana S. (cianna) ID 178261 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
TORTY
Jednoducha torta na prve narodeniny
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Klasicka nepecena jablkova torta s piškótami pokryta kremom z jemneho tvarohu a kyslej smotany zmiesanej s vanilkovym cukrom. Ozdoby z marcipanu použila som formičky na vykrajovanie medovníkov. Na ozdobu okolo torty som odsrtihla kus tortoveho papiera a prilozila sam sa prilepil o tvarohovy krem. Torta je osviežujúca, chutná a mala úspech u malých aj veľkých maskrtnikov :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jana S. (cianna) ID 178261 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 2.3.2015, 11:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Fazuľovo-krúpová polievka

POTREBNÉ PRÍSADY

Vývar z údeného mäsa, fazuľa, jačmenné krúpy stredné, pomer je na každom podľa chuti, koreňová zelenina, zemiaky, soľ, ml.korenie, ml.rasca majorán.

POSTUP PRÍPRAVY

Deň vopred si namočíme fazuľu. Osobitne uvaríme údeninu a osobitne varíme fazuľu. Ak nemáme údeninu, urobíme klasickú zápražku paprikovú. Keď je fazuľa na polovice uvarená, pridáme krúpy, zeleninu, zemiaky, podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme rascu a varíme domäkka. Nakoniec pridáme majorán. \r\nPS: U nás sa tejto polievke hovorí geršňa :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zlatica Š. (zlatka67) ID 146123 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
ORECHOVÉ REZY

POTREBNÉ PRÍSADY

1.cesto: 1 vajce, 150 g masla, 100 g práš.cukru, 50 g ml.orechov, 250 g hladkej múky, 1/2 prášku do pečiva 2.cesto:5 vajec, 180 g kryštál. cukru, 40 g hrubej múky, 70 g hladkej múky, 1,5 dl oleja, 40-50 g kakaa, 1/2 prášku do pečiva Krém: 300 g cukru, 1 Zlatý klas, 2 dl vody, 250 g masla džem na potretie cesta čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

1 cesto: Suroviny na prvé cesto zmiešame, rozvaľkáme na veľkosť plechu, upečieme a natrieme džemom. 2.cesto: Žĺtky vyšľaháme s 1/3 cukru do peny a postupne prilievame olej. Zvlášť vyšľaháme sneh a pridáme zvyšný cukor. Primiešame hladkú múku zmiešanú z práškom do pečiva a kakaom. Všetko spolu zmiešame, vylejeme na vymastený plech a upečieme. Upečené cesto priložíme na plát natretý džemom. Cukor rozpálime na karamel, pridáme studenú vodu a za stáleho miešania rozvaríme.
Krém: V 2 dl vody rozmiešame Zlatý klas a pridáme do karamelu a uvaríme puding. Studený primiešame k 250 g vymiešaného masla a natrieme na druhý plát. Na vrch dáme čokoládovú polevu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zlatica Š. (zlatka67) ID 146123 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
Výborný šalát z reďkoviek, čerstvého feniklu a uhorky

POTREBNÉ PRÍSADY

cca 6 reďkoviek, 1 fenikel, polovica uhorky, 1 kopcovitá ČL cukru, 2 PL ryžového octu, 1 PL sójovej omáčky, 1 PL sezamového oleja (prípadne olivového), strúhaný cca 3 cm kúsok zázvoru

POSTUP PRÍPRAVY

Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame - uhorku na polkolieska, reďkovku na kolieska a fenikel nakrájaný na polmesiačiky. Suroviny na dresing dobre zmiešame a dresingom prelejeme zeleninu, premiešame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MLETÉ MÄSO
Absolútne fantastické mäsové guľôčky s teriyaki omáčkou, ryžou a pikantným šalátikom

POTREBNÉ PRÍSADY

Mäsové guľôčky: 500 g mletého bravčového mäsa, prípadne mix bravčového a hovädzieho (ja som robila z čisto hovädzieho), 1 vajce, hrsť strúhanky, 1 drvený strúčik cesnaku, postrúhaný cca 5 cm kúsok zázvoru, 2 nadrobno pokrájané jarné cibuľky, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, rastlinný olej na opekanie TERAYAKI omáčka: pol šálky sójovej omáčky, štvrť šálky hnedého cukru, pol šálky vody, 1 PL sezamového oleja, prípadne iného rastlinného), 1 PL octu (ideálne ryžového), strúhaný cca 3cm kúsok zázvoru, 2 PL kukuričného škrobu /Gustin/, 1 PL sezamu (nemusí byť - ja som ho zabudla pridať) ... Feniklovo – redkvičkovo - uhorkový šalát s pikantným zázvorovým dresingom: polovica zväzku redkvičiek, 1 fenikel, polovica uhorky, 1 kopcovitá ČL cukru, 2 PL ryžového octa, 1 PL sójovej omáčky, 1 PL sezamového oleja, prípadne olivového, strúhaný cca 3 cm kúsok zázvoru ... ryža ako príloha (jasmínová, hnedá ... ja som mala len obyčajnú a bolo to OK)

POSTUP PRÍPRAVY

za inšpiráciu ďakujem Anetke a jej úžasnému blogu (nielen) o varení (www.anetagoesyummi.blogspot.sk) ... Dáme variť ryžu. Urobíme si mäsové guľôčky zmiešaním všetkých surovín na guľôčky a mokrými rukami tvarujeme guľôčky o veľkosti väčších vlašských orechov. Guľôčky opečieme na panvici zo všetkých strán, cca 8 minút. V miske zmiešame všetky suroviny na omáčku okrem sezamových semienok. Keď opečiete poslednú dávku mäsových guľôčok, vylejte olej z panvice, utrite ju papierovým obrúskom, vráťte do nej mäsové guľôčky a nechajte ich ohrievať na miernom plameni a nalejte na ne omáčku. Miešajte, kým omáčka neprejde varom a nezhustne vďaka škrobu. Celé jedlo nazáver posypte sezamom. Ja som dnes dala najskôr omáčku, nechala som ju jemne zhustnúť - trvá to len minútku, prisypala som guľôčky a nechala prevrieť. Na výborný šalátik umyjeme a pokrájame zeleninu - fenikel na mesiačiky, reďkovku na kolieska a uhorku na polkolieska a zalejeme ju dresingom, ktorý vytvoríme zmiešaním surovín určených na dresing. Bol to môj prvý počin s čerstvým feniklom ale oplatilo sa ... super šalátik.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MLETÉ MÄSO
Mleté mäsko so špenátom, šampiňónmi a olivami

POTREBNÉ PRÍSADY

400 g mletého mäsa (odporúča sa hovädzie, morčacie alebo kuracie), 1 väčšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL mletej červenej papriky, čili podľa chuti, 1 PL oregana, 1/2 PL mletej rímskej rasce, cca 10 šampiňónov, 1 veľký balík čerstvého špenátu, 4 kopcovité PL kapár alebo 1 veľká hrsť zelených olív, väčšia hrsť lieskových orechov (mandlí, vlašských alebo kešu orechov), čerstvo mleté čierne korenie, soľ, olivový olej + veľká panvica a veľká misa

POSTUP PRÍPRAVY

... prudko jedlý recept - ako inak od Anetky ... určite stojí za to vyskúšať ... ja som robila z hovädzieho mäska, nabudúce skúsim morčacie alebo kuracie ....teda ideme na to : ... nakrájame nadrobno cibuľu a cesnak a hodíme na rozpálenú panvicu s trochou oleja, opekáme cca 3 minútky. Plameň pod panvicou nastavíme na maximum, pridáme mleté mäso, mletú červenú papriku, čili, oregano, rímsku rascu - dobre premiešame, aby sa mäso rozdrobilo. Osolíme a okoreníme, miešajte cca 8 minút, aby bolo mäso tepelne upravené, následne obsah panvice presypeme nabok do veľkej misy. Nakrájame na plátky šampiňóny, do panvice nalejeme trocha oleja a opečieme na ňom huby cca 5 minút. Osolíme, okoreníme a pridáme ich do misy k mäsu. Do panvice znovu dáme trocha olivového oleja a nasypeme špenát. Miešame cca 1 minútu, kým špenát trochu nezvädne. Pridajte ho tiež do misy bokom. Panvicu opäť vráťte na sporák, rozohrejte ju a nasucho na nej opečieme orechy cca 1-2 minúty, následne ich pridáme do veľkej misy, prihodíme aj kapary alebo olivy. Všetko v mise dobre premiešame a dochutíme v prípade potreby soľou a korením. Podávame so šalátom príp. s toastom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
CUKROVINKY
Strúhaný tvarožník

POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 400gr.hl.múka,**150 gr.ml.cukor,**250 gr.maslo,**1 žĺtok,**1 prášok do peč.,**4 lyžice kakao,** PLNKA: 750 gr.tvaroh,**200 gr.práškový cukor,**1 vanilkový cukor,**3 žĺtky,**4 bielky,**trocha citrónovej kôry,**

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na cesto spracujeme,rozdelíme na dva diely a dáme na pol hodinu do chladničky.
Urobíme si plnku :tvaroh,cukor,vanilkovy cukor,žĺtky a trocha citrónovej kôry vymiešame.Z bielkov vyšľaháme sneh a jemne zamiešame do plnky.Vymastíme si plech a vysypeme múkou,naň nastrúhame jednu polovicu cesta,dáme plnku a nastrúhame druhú polovicu cesta.Pečieme pri teplote 180 °C cca 30 minút ,treba skúsiť špajchlou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

maria z. (majsim) ID 57336 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Kysla srbska corba

POTREBNÉ PRÍSADY

masko a kosti na vyvar /ja som dala kuracie/, korenovu zeleninu, cele cierne korenie, ocot, ryza, sol, kys. smotana, paliva paprika /nemusi byt/

POSTUP PRÍPRAVY

Polievocka nie je presne podla receptu, kedze tam ma ist baranie masko, ale aj tato verzia je perfektna.


Dame si varit vyvar, do ktoreho pridame korenovu zeleninu a sol. Postupne pridavame cierne korenie, ryzu, smotanu, ocot. Masko a kosti vyberieme, masko pokrajame a vratime do polievky. Kto chce prida palivu papriku. Dobru chut

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Alena K. (alenie3) ID 135571 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
Úžasný mrkvový šalát podľa Gordona Ramseyho

POTREBNÉ PRÍSADY

5 mrkiev, tekvicové a slnečnicové semienka podľa chuti + na DRESING : 1 pomaranč, 1 a pol ČL mletej rímskej rasce, 1 PL dijonskej horčice, 1 PL medu, 1 PL bieleho vínneho octu, 3-4 PL olivového oleja, soľ, 3 PL sekaného čerstvého koriandru (možno nahradiť petržlenovou vňaťou), 3 PL sekanej čerstvej mäty

POSTUP PRÍPRAVY

... výborný lahodný šalátik k mäsku alebo len samotný .... mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubo. Pridáme tekvicové a slnečnicové semienka podľa chuti. Osobitne v miske zmiešame ostatné suroviny na dresing - kôru a šťavu z pomaranča, rímsku rascu, horčicu, med, ocot, olej a soľ. Dresing vylejeme na mrkvu a pridáme bylinky, dobre premiešame. Šalát vydrží v chladničke vo vzduchotesnej nádobe i dva dni.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 1.3.2015, 16:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 49.707 (zobrazuje sa 11-20)<< předchozí 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,4971 další >>