. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 181-190)<< predošlé 1,.,14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24,.,126 ďalšie >>

POLIEVKY

rýchla mliečna hrášková polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

Moje deti milujú túto polievku a pravdu povediac, ja ju zbožňujem...takže potrebujeme: plechovku zeleného hrášku v slanom náleve-ja používam klasický z coop jednoty, soľ, vegetu, cesnak dľa chuti, mliečko, smotana na varenie alebo 33%, hl. a plhr.múka, voda...je to rýchlovka...vždy ma zachráni, keď celé dopoludnie strávim vybavovačkami v meste..:-)

POSTUP PRÍPRAVY

Obsah plechovky i s nálevom vlejeme do hrnca, prilejeme vriacu vodu z rýchlovarnej konvice, osolíme troška, troška vegety a dáme variť...keď je hrášok mäkký, pridáme do polievky halušky, ktoré robíme klasicky: hladká +polohrubá múka+soľ+studená voda=riedke cestíčko, a hádžeme halušky pomocou haluškárne rovno do polievky...povaríme, kým nie sú halušky akurát...pridáme roztlačený cesnak, necháme obehnúť klokočom a zahustíme hladkou múkou roztrepanou v mlieku/v smotane-v smotane je lepšie, je potom lahodnejšia...povaríme chvíľočku a hotovo!!!...je super, kto má rád mliečne polievky-pochutná si!!!...:-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Lenka Š. (lienok1) ID 98707 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 4.12.2012, 8:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Krémová polievka z pečenej tekvice



POTREBNÉ PRÍSADY

1 maslová tekvica,3 celé strúčiky cesnaku (v šupke),1 červená cibula,1 čl rasce,3 PL oleja,1,5 l kuracieho vývaru,1 čl čili pasty,1/2 kelímka šlahačkovej smotany KRUTÓNY: biely chlieb,oliv.olej,javor.sirup,ml.červ.paprika

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 19.10.2012, 14:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Párkový guláš s fazuľou



POTREBNÉ PRÍSADY

400g párkov /najlepšie pikantnejších typu spišské/, 1 konzerva fazule /tí čo majú dosť času a fazule ako ja, si ju môžu uvariť a potom pridať podľa receptu/, 2 cibule, malý rajčinový pretlak, zemiaky, 3 strúčky cesnaku, 1 zeleninová paprika, feferónka /podľa chuti/, majoránka, tymián, soľ, MČK, olej, vývar

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept bol kedysi dávno uverejnený v jednom kalendári a my sme si ho dosť obľúbili. Keďze som tu nič podobné nenašla, podelím sa s Vami o recept. Dúfam, že bude chutiť tak ako nám.\\r\\n\\r\\nNa troche oleja si osmažíme párky pokrájané na kolieska, vyberieme ich a na tom istom oleji osmažíme kolieska cibule a papriky. Pridáme na kocky pokrájané zemiaky, tiež trochu osmažíme, pridáme pretlak, zalejeme vývarom a varíme do mäkka. Keď sú zemiaky mäkké pridáme fazuľu /z konzervy alebo svoju uvarenú aj s tým fazuľovým vývarom/, feferónku, korenie, dosolíme podľa chuti a varíme ešte cca. 5 min. Nakoniec pridáme osmažené párky, pretlačený cesnak, majoránku, tymián a odstavíme z ohňa. Podávame s chlebom alebo posúchom, najlepšie takým doma upečeným.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Jana B. (Jane B) ID 132643 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Geniálny ´kuchynský´ gulášik



POTREBNÉ PRÍSADY

Gulas robeny v pohodli vasej kuchyne, ale chuti rovnako dobre ako kotlikovy, je bajecny a u nas velmi oblubeny. Potrebujete: hovazdie maso 700g, bravcove maso 300g, 1x velka cibula, bravcova mast cca 2PL, 3x paradajka, 1x cervena a 1x zelena paprika (najlepsie mäsité), husty paradajkovy pretlak cca 80-100g, zemiaky cca 0.5kg , cesnak podla chuti, voda. koreniny: sol, cierne korenie, rasca drvena, mleta cervena paprika sladka a paliva, majoranka

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravime si vsetky suroviny: maso a zemiaky nakrajame na kocky, cibulu nadrobno a papriku na mensie kusky. Paradajky olupeme a nakrajame na kocky(pozdlzne nakrojime a v miske ich zalejeme vriacou vodou,chvilu pockame, vodu zlejeme a zalejeme studenou, potom olupeme).
1. Do velkeho hrnca dame rozpalit bravcovu mast (aby nam pokryla dno) a dame prazit cibulu dosklovita.
2. pridame pretlak, chvilu orestujeme
3. pridame vsetko maso, okorenime a pridame rascu, zamiesame, restujeme
4. za staleho miesania pridame roztlaceny cesnak a mletu cervenu papriku (kto ma rad, moze aj palivu, nech to ma grady :) )
5. podlejeme vodou a osolime, cca 20 minut podusime
6. zalejeme vodou, pridame papriku, paradajky a zemiaky
7. varime. kym maso nezmakkne, ak sa nam zda gulas riedky, mozme don este postruhat jeden zemiak

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Ivana B. (brculka8) ID 173421 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 25.2.2014, 14:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Cícerovo - zemiaková polievka ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

sterilizovaný cícer * zemiaky * polievková zmes / bujón v kocke / * cibuľa * olej * ....../ cícer aj polievková zmes sú BIO a kúpila som ich v DM drogéria /

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpirácia z relácie... Bez servítky :-) .... Táto polievočka je chutná, zdravá a rýchlo pripravená. Všetko v obrázkovom postupe.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 13.10.2013, 0:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Cícerová polievočka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 malého balíčka cíceru, bobkový list, 3 guľôčky nového korenia, smotana na varenie 250 ml, 1 PL hladkej múky

POSTUP PRÍPRAVY

Cícer som nechala namočený vo vode cca 5 hodín, potom som ho aj vo vode, v ktorej sa máčal, dala variť. Pridala som k nemu ešte vodu (robila som do 4 l hrnca ), bobkový list a nové korenie. Skúšala som kedy je uvarený (nie rozvarený), v smotane na varenie som rozmiešala múku a pridala za stáleho miešania do hrnca. Podľa chuti som pridala soľ. Nemala som času nazvyš, chcela som pridať aj pár zemiakov, tie dám nabudúce. Pred podávaním som dochutila ume octom.
Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Monika B. (Monullik) ID 170902 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Recepty zo školskej jedálne


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

Nedá mi nepodeliť sa s Vami o fantasticky spracované recepty zo školskej jedálne, ktoré som náhodou objavila na stránke Základnej školy v Trenčianskych Tepliciach.
Recepty spracovala pani Mgr. Jela Flaškárová, ktorej týmto ďakujem.
Vkladám link na polievky ale aj ostatné recepty:

http://www.ttzs.sk/data/img/kuchyna/hotjed/polievky/polievky.pdf
http://ttzs.sk/data/img/kuchyna/hotjed/bravcove/bravcove.pdf
http://www.ttzs.sk/data/img/kuchyna/hotjed/hovadzie/hovadzie.pdf
http://ttzs.sk/data/img/kuchyna/hotjed/hydina/hydina.pdf

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 263 návštěvníkov)

Eva S. (kao) ID 1893 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (66) posledné: 13.1.2022, 7:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Polievka z tekvice Hokaido



POTREBNÉ PRÍSADY

Dávam od oka, nič nevážim : 1 cibuľa, trochu oleja, polovicu, alebo menšiu hlavu tekvice Hokaido bez šupy a zrniek, 1 mrkva, zopár zemiakov, bujón, bobový list, sójová omáčka, trošku kari korenia /nemusí však byť/ a bieleho mletého korenia, smotana na varenie, prípadne hladká múka na dohustenie /ale skôr nebude treba/, petržlenová vňať-pažitka, cesnak /ja dávam celú hlavičku/, krutóny alebo nasucho opražené rožky pokrájané na kocky,

POSTUP PRÍPRAVY

Speníme cibuľku, zelejeme vodou, pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, na kocky nakrájanú tekvicu a zemiaky, bobkový lis a bujóny /2/. Uvaríme do mäkka, vyberieme bobkový list a rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme prelisovaný cesnak, zriedime tak na akurát so smotanou. Dochutíme korením, dosolíme, a za stáleho miešania ešte trošku povaríme. Podáva sa s nasekanou pažitkou, či vňaťou a posype sa krutonmi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Tina H. (kokaZM) ID 102821 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 2.9.2012, 11:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

osviežujuca studená višňová - ovocná polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

odkôstkované višne- čerstvé, alebo kompot, iné ovocie s tvrdšou dužinou /broskyne, hrušky... pozor, jablká sa rozvaria/- nakrájané na vkusné kusky, citron, celá škorica, klinčeky, kryšt.cukor, sol, na 4L vody 1sladká smotana+1až 1,5sačku vanilkového pudingu

POSTUP PRÍPRAVY

pôvodný recept je len na višne, ale podla fantázie kuchárky a zásob ho možno vylepšiť aj iným ovocím

*do hrnca nalej vodu, kolko chceš, pridaj klinčeky, celú škoricu, trochu soli, dosť cukru, pár kružkov citronu

*spolu povaríme asi 10-15minut, scedíme

*ochutenu vodu dáme opať variť, ak máme ovocie s tvrdšou dužinou, tiež ho pridáme a varime chvilu

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Ingrid D. (ingridd) ID 12073 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 3.9.2012, 21:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Polievka z tekvicovej alebo cukinovej dužiny


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Vydlabaná dužina z tekvice alebo cukiny, mrkva, petržlen, zeler, cesnak, cibuľa, zeleninový bujón, celé korenie, prípadne soľ, vegeta.

POSTUP PRÍPRAVY

Tekvicu alebo cukinu klasicky vydlabeme, ja to robím lyžicou. Jadierka aj s dužinou pokrájame na menšie kúsky - asi na 3-4 cm. Tekvicu a cukinu potom spracujeme ako chceme. Dužinu vložíme do horúcej vody, pridáme zeleninu, cesnak, cibuľu, zelerovú alebo petržlenovú vňať, celé korenie. Dochutíme zeleninovým bujónom.
Keď je zelenina uvarená, vyberieme ju, polievku precedíme a ešte podľa potreby dochutíme.
Polievka je perfektná. Stačí do nej pridať pečienkové halušky a je na nerozoznanie od mäsovej.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Helena Č. (Eminababa) ID 54700 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 7.9.2012, 12:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 181-190)<< predošlé 1,.,14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24,.,126 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu