končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 181-190) | << predošlé 1,.,14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24,.,126 ďalšie >> |
POLIEVKY |
rýchla mliečna hrášková polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Moje deti milujú túto polievku a pravdu povediac, ja ju zbožňujem...takže potrebujeme: plechovku zeleného hrášku v slanom náleve-ja používam klasický z coop jednoty, soľ, vegetu, cesnak dľa chuti, mliečko, smotana na varenie alebo 33%, hl. a plhr.múka, voda...je to rýchlovka...vždy ma zachráni, keď celé dopoludnie strávim vybavovačkami v meste..:-) POSTUP PRÍPRAVY Obsah plechovky i s nálevom vlejeme do hrnca, prilejeme vriacu vodu z rýchlovarnej konvice, osolíme troška, troška vegety a dáme variť...keď je hrášok mäkký, pridáme do polievky halušky, ktoré robíme klasicky: hladká +polohrubá múka+soľ+studená voda=riedke cestíčko, a hádžeme halušky pomocou haluškárne rovno do polievky...povaríme, kým nie sú halušky akurát...pridáme roztlačený cesnak, necháme obehnúť klokočom a zahustíme hladkou múkou roztrepanou v mlieku/v smotane-v smotane je lepšie, je potom lahodnejšia...povaríme chvíľočku a hotovo!!!...je super, kto má rád mliečne polievky-pochutná si!!!...:-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Lenka Š. (lienok1) ID 98707 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 4.12.2012, 8:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Krémová polievka z pečenej tekvicePOTREBNÉ PRÍSADY 1 maslová tekvica,3 celé strúčiky cesnaku (v šupke),1 červená cibula,1 čl rasce,3 PL oleja,1,5 l kuracieho vývaru,1 čl čili pasty,1/2 kelímka šlahačkovej smotany KRUTÓNY: biely chlieb,oliv.olej,javor.sirup,ml.červ.paprika POSTUP PRÍPRAVY . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 19.10.2012, 14:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Párkový guláš s fazuľouPOTREBNÉ PRÍSADY 400g párkov /najlepšie pikantnejších typu spišské/, 1 konzerva fazule /tí čo majú dosť času a fazule ako ja, si ju môžu uvariť a potom pridať podľa receptu/, 2 cibule, malý rajčinový pretlak, zemiaky, 3 strúčky cesnaku, 1 zeleninová paprika, feferónka /podľa chuti/, majoránka, tymián, soľ, MČK, olej, vývar POSTUP PRÍPRAVY Tento recept bol kedysi dávno uverejnený v jednom kalendári a my sme si ho dosť obľúbili. Keďze som tu nič podobné nenašla, podelím sa s Vami o recept. Dúfam, že bude chutiť tak ako nám.\\r\\n\\r\\nNa troche oleja si osmažíme párky pokrájané na kolieska, vyberieme ich a na tom istom oleji osmažíme kolieska cibule a papriky. Pridáme na kocky pokrájané zemiaky, tiež trochu osmažíme, pridáme pretlak, zalejeme vývarom a varíme do mäkka. Keď sú zemiaky mäkké pridáme fazuľu /z konzervy alebo svoju uvarenú aj s tým fazuľovým vývarom/, feferónku, korenie, dosolíme podľa chuti a varíme ešte cca. 5 min. Nakoniec pridáme osmažené párky, pretlačený cesnak, majoránku, tymián a odstavíme z ohňa. Podávame s chlebom alebo posúchom, najlepšie takým doma upečeným. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Jana B. (Jane B) ID 132643 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Geniálny ´kuchynský´ gulášikPOTREBNÉ PRÍSADY Gulas robeny v pohodli vasej kuchyne, ale chuti rovnako dobre ako kotlikovy, je bajecny a u nas velmi oblubeny. Potrebujete: hovazdie maso 700g, bravcove maso 300g, 1x velka cibula, bravcova mast cca 2PL, 3x paradajka, 1x cervena a 1x zelena paprika (najlepsie mäsité), husty paradajkovy pretlak cca 80-100g, zemiaky cca 0.5kg , cesnak podla chuti, voda. koreniny: sol, cierne korenie, rasca drvena, mleta cervena paprika sladka a paliva, majoranka POSTUP PRÍPRAVY Pripravime si vsetky suroviny: maso a zemiaky nakrajame na kocky, cibulu nadrobno a papriku na mensie kusky. Paradajky olupeme a nakrajame na kocky(pozdlzne nakrojime a v miske ich zalejeme vriacou vodou,chvilu pockame, vodu zlejeme a zalejeme studenou, potom olupeme). 1. Do velkeho hrnca dame rozpalit bravcovu mast (aby nam pokryla dno) a dame prazit cibulu dosklovita. 2. pridame pretlak, chvilu orestujeme 3. pridame vsetko maso, okorenime a pridame rascu, zamiesame, restujeme 4. za staleho miesania pridame roztlaceny cesnak a mletu cervenu papriku (kto ma rad, moze aj palivu, nech to ma grady :) ) 5. podlejeme vodou a osolime, cca 20 minut podusime 6. zalejeme vodou, pridame papriku, paradajky a zemiaky 7. varime. kym maso nezmakkne, ak sa nam zda gulas riedky, mozme don este postruhat jeden zemiak Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Ivana B. (brculka8) ID 173421 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 25.2.2014, 14:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Cícerovo - zemiaková polievka ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY sterilizovaný cícer * zemiaky * polievková zmes / bujón v kocke / * cibuľa * olej * ....../ cícer aj polievková zmes sú BIO a kúpila som ich v DM drogéria / POSTUP PRÍPRAVY Inšpirácia z relácie... Bez servítky :-) .... Táto polievočka je chutná, zdravá a rýchlo pripravená. Všetko v obrázkovom postupe. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 13.10.2013, 0:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Cícerová polievočkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 malého balíčka cíceru, bobkový list, 3 guľôčky nového korenia, smotana na varenie 250 ml, 1 PL hladkej múky POSTUP PRÍPRAVY Cícer som nechala namočený vo vode cca 5 hodín, potom som ho aj vo vode, v ktorej sa máčal, dala variť. Pridala som k nemu ešte vodu (robila som do 4 l hrnca ), bobkový list a nové korenie. Skúšala som kedy je uvarený (nie rozvarený), v smotane na varenie som rozmiešala múku a pridala za stáleho miešania do hrnca. Podľa chuti som pridala soľ. Nemala som času nazvyš, chcela som pridať aj pár zemiakov, tie dám nabudúce. Pred podávaním som dochutila ume octom. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Monika B. (Monullik) ID 170902 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Recepty zo školskej jedálnePRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY Nedá mi nepodeliť sa s Vami o fantasticky spracované recepty zo školskej jedálne, ktoré som náhodou objavila na stránke Základnej školy v Trenčianskych Tepliciach. Recepty spracovala pani Mgr. Jela Flaškárová, ktorej týmto ďakujem. Vkladám link na polievky ale aj ostatné recepty: http://www.ttzs.sk/data/img/kuchyna/hotjed/polievky/polievky.pdf http://ttzs.sk/data/img/kuchyna/hotjed/bravcove/bravcove.pdf http://www.ttzs.sk/data/img/kuchyna/hotjed/hovadzie/hovadzie.pdf http://ttzs.sk/data/img/kuchyna/hotjed/hydina/hydina.pdf Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 263 návštěvníkov) Eva S. (kao) ID 1893 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (66) posledné: 13.1.2022, 7:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Polievka z tekvice HokaidoPOTREBNÉ PRÍSADY Dávam od oka, nič nevážim : 1 cibuľa, trochu oleja, polovicu, alebo menšiu hlavu tekvice Hokaido bez šupy a zrniek, 1 mrkva, zopár zemiakov, bujón, bobový list, sójová omáčka, trošku kari korenia /nemusí však byť/ a bieleho mletého korenia, smotana na varenie, prípadne hladká múka na dohustenie /ale skôr nebude treba/, petržlenová vňať-pažitka, cesnak /ja dávam celú hlavičku/, krutóny alebo nasucho opražené rožky pokrájané na kocky, POSTUP PRÍPRAVY Speníme cibuľku, zelejeme vodou, pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, na kocky nakrájanú tekvicu a zemiaky, bobkový lis a bujóny /2/. Uvaríme do mäkka, vyberieme bobkový list a rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme prelisovaný cesnak, zriedime tak na akurát so smotanou. Dochutíme korením, dosolíme, a za stáleho miešania ešte trošku povaríme. Podáva sa s nasekanou pažitkou, či vňaťou a posype sa krutonmi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Tina H. (kokaZM) ID 102821 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 2.9.2012, 11:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
osviežujuca studená višňová - ovocná polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY odkôstkované višne- čerstvé, alebo kompot, iné ovocie s tvrdšou dužinou /broskyne, hrušky... pozor, jablká sa rozvaria/- nakrájané na vkusné kusky, citron, celá škorica, klinčeky, kryšt.cukor, sol, na 4L vody 1sladká smotana+1až 1,5sačku vanilkového pudingu POSTUP PRÍPRAVY pôvodný recept je len na višne, ale podla fantázie kuchárky a zásob ho možno vylepšiť aj iným ovocím *do hrnca nalej vodu, kolko chceš, pridaj klinčeky, celú škoricu, trochu soli, dosť cukru, pár kružkov citronu *spolu povaríme asi 10-15minut, scedíme *ochutenu vodu dáme opať variť, ak máme ovocie s tvrdšou dužinou, tiež ho pridáme a varime chvilu Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Ingrid D. (ingridd) ID 12073 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 3.9.2012, 21:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Polievka z tekvicovej alebo cukinovej dužinyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Vydlabaná dužina z tekvice alebo cukiny, mrkva, petržlen, zeler, cesnak, cibuľa, zeleninový bujón, celé korenie, prípadne soľ, vegeta. POSTUP PRÍPRAVY Tekvicu alebo cukinu klasicky vydlabeme, ja to robím lyžicou. Jadierka aj s dužinou pokrájame na menšie kúsky - asi na 3-4 cm. Tekvicu a cukinu potom spracujeme ako chceme. Dužinu vložíme do horúcej vody, pridáme zeleninu, cesnak, cibuľu, zelerovú alebo petržlenovú vňať, celé korenie. Dochutíme zeleninovým bujónom. Keď je zelenina uvarená, vyberieme ju, polievku precedíme a ešte podľa potreby dochutíme. Polievka je perfektná. Stačí do nej pridať pečienkové halušky a je na nerozoznanie od mäsovej. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Helena Č. (Eminababa) ID 54700 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 7.9.2012, 12:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 181-190) | << predošlé 1,.,14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24,.,126 ďalšie >> |