.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > MLETÉ MÄSO
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkem: 367 (zobrazuje se 171-180)první << předchozí 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 další >>
MLETÉ MÄSO
Fašírky s ľanovým semienkom

POTREBNÉ PRÍSADY

500g mletého mäsa 2 staršie rožky 2 vajcia 1 dl mlieka 10 pol. lyžíc ľanového semienka soľ, korenie, majorán 1 cibuľa 3 strúčiky cesnaku strúhanka

POSTUP PRÍPRAVY

Rožky zalejeme mliekom, v ktorom sme rozhabarkovali žĺtky a zmiešame s mletým mäsom a ľanovým semienkom. Pridáme vychladnutú podusenú cibuľu, pretlačený cesnak, ochutíme korením, majoránkou a soľou. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov, tvarujeme malé guľky, ktoré obalíme v strúhanke, stlačíme a na oleji vyprážame fašírky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lucia K. (lusilusilusi) ID 33419 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MLETÉ MÄSO
"Čo dom dal" v lístkovom ceste :-)
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Základ: lístkové cesto + mleté mäso, ostatné podľa vlastnej voľby a chute :-) Ja som použila ešte klobásu, slaninu, vajíčka natvrdo, strúhaný syr, samozrejme soľ, sladkú papriku a mleté čierne korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto rozvaľkáme, uvarené vajíčka nakrájame na drobné kúsky, podobne aj klobásu a slaninku - tie upražíme na oleji (môžete pridať aj cibuľku), syr nastrúhame. Všetko zmiešame s mletým mäsom, okoreníme, osolíme a uložíme na lístkové cesto - môžeme ho vcelku zvinúť alebo vopred narezať štvorčeky asi 6x6 cm a zložiť do batôžkov. Pečieme dozlatista vo vopred rozohriatej rúre, tesne pred dopečením môžeme posypať ešte strúhaným syrom. Podávame so zeleninovou oblohou alebo zemiakovou kašou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Deni K. (OBLEČKO) ID 31450 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MLETÉ MÄSO
Cannelloni s paradajkovou omáčkou
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

250g mletého hovädzieho mäsa, 300g hladkej múky, 3 vajcia, 2PL olivového oleja, 2 strúčky cesnaku, 400g paradajok v konzerve, 50ml mlieka, 40g parmezánu, 100g mozzarely, 1PL masla, 1PL čerstvej bazalky, 1 cibuľa, rozmarín, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Preosejeme múku a uprostred urobíme jamku. Rozklepneme do nej vajcia a vlejeme 1PL oleja. Vypracujeme cesto, zabalíme ho do fólie a necháme odležať 30min. v chladničke. Na zvyšnom oleji osmaží-
me posekaný cesnak, pridáme paradajky a rozvaríme. Omáčku zjemníme mliekom a maslom, dochutíme bazalkou, soľou a korením. Mleté mäso osolíme, okoreníme a poriadne ho premiešame s nasekanou cibuľou a nakrájaným rozmarínom. Cesto vyberieme z chladničky a rozvaľkáme na hrúbku asi 1mm a rozkrájame ho na obdĺžniky ( 10 x 8 cm ). Z mäsa vytvarujeme valce asi 8cm dlhé a každý valec zabalíme do cesta. Cannelloni rozložíme do vymasteného pekáča a zalejeme pripravenou omáčkou, posypeme syrom a vložíme do rúry vyhriatej na 90st. na 40minút. Podávame teplé.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jana K. (januscha23) ID 104163 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 11.2.2010, 23:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MLETÉ MÄSO
Plnená fašírková roláda

POTREBNÉ PRÍSADY

Mleté mäso-1kg,4 vajcia surové+8ks uvarených na tvrdo,mčk,soľ-podľa chuti,1 veľká cibuľa,6 strúčikov cesnaku,majorán,1-2dl mlieka,2-3 PL solamylu,vegeta. Pomôcky: mikroténový sáčok veľký,alebo Tesco taška,ako som dala ja.

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkoch...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Bozena M. (bombiska) ID 79911 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) poslední: 26.3.2013, 9:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MLETÉ MÄSO
NASE KLOBASY*****

POTREBNÉ PRÍSADY

NA 10kg mäsa dávame:22dg soľ,4dg mleté čierne korenie,5dg sladká červená paprika,2dg rasca,5dg cesnak,1pl práškový cukor,tenké bravčové črevá

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové pliecko pokrájame na menšie kúsky,môžeme pridať aj časť bôčika.Mastné pomelieme na riečici s menšími dierkami,ostatné na riečici s väčšimi okami.Pridáme pomletý cesnak a ostatné koreniny.Ak máme radšej ostré,pridáme štipľavú papriku alebo viac korenia.So soľou opatrne!Premiešame tak,aby sa nám mäso rovnomerne ochutilo.Plníme do čriev .Ak máme dobrého suseda,vyúdi.
RECEPT pochádza od RIMASOMBAT.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) poslední: 5.12.2010, 16:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MLETÉ MÄSO
Frikadelky po švédsky

POTREBNÉ PRÍSADY

200 g cvikly, 1 ošúpaná cibuľa, očistený strúčik cesnaku, 400 g mletého mäsa, 1 lyžička nasekanej petržlenovej vňate, 3 lyžice strúhanky, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, 4 paradajky, 18 l šľahačkovej smotany, 60 g strúhaného chrenu, 2 lyžice nasekanej pažítky, 2 lyžice oleja na smaženie

POSTUP PRÍPRAVY

1.Cviklu, cibuľu a cesnak pokrájame na malé kúsky a v miske premiešame s mletým mäsom, petržlenovou vňaťou, strúhankou a vajíčkami.
2.Hmotu dobre vypracujeme, osolíme a okoreníme. Vyformujeme 8 frikadeliek a uložíme do chladu.
3.Na paradajkách poodkrajujeme jeden koniec a vydlabeme ich. Osolíme a obrátené dnom hore necháme dobre odkvapkať. Vyšľaháme tuhú šľahačku, primiešame chren, ochutíme a paradajky touto zmesou naplníme.
4.Na rozpálenom oleji opečieme frikadelky dohneda. Podávame s plnenými paradajkami, posypanými nasekanou pažítkou.

Vďaka cvikle zostávajú tieto frikadelky šťavnaté. Cvikla sa uvarí v šupke, aby nepustila šťavu. Čas prípravy sa skráti, ak sa použije hotová zaváraná zelenina. V oboch prípadoch sa budete oblizovať.
V mrazničke vydržia do 3 mesiacov. Frikadelky zmrazujte upečené.
Príprava: 35 minút, Smaženie: 15 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Katarína B. (kava4) ID 47637 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MLETÉ MÄSO
Plnený kapustný list ( po východňarsky HOLUBKY )

POTREBNÉ PRÍSADY

ryža, mleté mäso, kapusta, paradajkový pretlak, soľ´, korenie, ocot, olej, cibuľa, červená sladká paprika mletá,bravčová masť.

POSTUP PRÍPRAVY

Vyhrnúť si rukávy a poďme na to :-D

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

peter Š. (lolko4) ID 122953 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) poslední: 8.12.2012, 14:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MLETÉ MÄSO
Plnená paprika

POTREBNÉ PRÍSADY

250 g mletého bravčového mäsa, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, majoránka, soľ, čierne korenie, 1 hrnček ryže, 5 ks zelenej papriky omáčka: olej, múka, červená mletá paprika, 2 paradajkové pretlaky, bobkový list, 2 PL cukru, škorica

POSTUP PRÍPRAVY

1. uvaríme si hrnček ryže a necháme ju vychladnúť

2. postrúhanú cibuľu, pretlačený cesnak, mleté mäso, vajíčko, majoránku, soľ, čierne korenie zmiešame a pomocou strúhanky tvarujeme guľky, prípadne hmotu tlačíme do pripravenej umytej a jaderníka zbavenej papriky

3. takto pripravené naplnené papriky a guľky dáme na cca. 35 min. variť do omáčky, ktorú pripravíme nasledovne

4. v hrnci rozohrejeme olej, pridáme múku, mletú červenú papriku a urobíme zásmažku - zalejeme vodou, pridáme paradajkový pretlak, bobkový list, cukor, škoricu a necháme prejsť varom, pridáme guľky a papriku

5. podávame s varenými zemiakmi alebo s knedlou:-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Dominika Budjač (chymenitta33) ID 44245 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 9.3.2010, 16:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MLETÉ MÄSO
PLNENY KAPUSTNY LIST_HOLUBKY*****

POTREBNÉ PRÍSADY

Pekná hlávka kapusty,kyslá kapusta aj so šťavou,mleté mäso,ryža,mleté čierne korenie,cesnak,soľ ,1-2 vajíčka

POSTUP PRÍPRAVY

Vo veľkom hrnci dáme variť vodu s troškou oleja.Kapustový hlúbik narežeme na kríž a hlúbikom nahor dáme do vriacej vody.Postupne orezávame listy,ktoré sa vo vode sparia a mäknú.Ide to pomaly.Hrubú stranu listov obrežeme.Ryžu opláchneme a udusíme.Nemusí byť úplne mäkká.Zmiešame s pomletým mäsom,ochutíme cesnakom,korením,soľou,pridáme vajíčka a dobre premiešame.Môžeme dať aj vegetu.List si položíme na dlaň orezanou stranou ,dáme za lyžicu plnky ,stočíme a z oboch strán prstom konce zatlačíme dnu.Do hrnca dáme vrstvu kyslej kapusty,na ňu ukladáme vedľa seba holubky.Prikryjeme dalšou vrstvičkou kapusty a postup opakujeme,kým neminieme všetky listy.Navrch dáme kapustu.Vlejeme vodu z kapusty(asi do jednej štvrtiny) a dusíme pomaly v rúre alebo na šporáku.POZOR,aby zo spodu neprihorelo.
Pred podávaním prikryté opečieme na panvici,najlepšie na bravčovej masti.Dostanú takú karamelovú príchuť.
JE TO PIPLACKA,ale výsledok stojí za to.
Mäso dávam bravčové,hovädzie alebo morčacieho stehno.Nie prsia,tie sú suché,pomer zhruba jedna k jednej.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) poslední: 10.10.2013, 18:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MLETÉ MÄSO
Moje chilli con carne (u nás mimoriadne obľúbené jedlo :-))

POTREBNÉ PRÍSADY

500-750g mletého hovädzieho (alebo zmes hovädzie+bravčové), 1 väčšia cibuľa, olivový alebo slnečnicový olej, sušená chilli paprička (alebo aj 2-3, resp. kto koľko zvláda :-)), 1 krabička rajčinového pyré (500g, predáva sa v tetrapacku, značky sú rôzne), 2 konzervy červených fazúľ (ja pouzvam zn. Iska, La Doria alebo Giana), 1 konzerva kukurice (staci obycajna, aj Tesco), 2 pol. lyžice kremžskej horčice, cca 5 pol. lyžíc kečupu, MČK, solčanka alebo vegeta, 5 strúčikov cesnaku, sušená alebo aj čerstvá bazalka (na toto množstvo cca kávová lyžička sušenej, čerstvej od oka). Príloha: originál tortilla z kukuričnej múky, poprípade arabský chlieb, alebo výborné je to aj s lokšami :-). Strúhaný syr a kyslá smotana.

POSTUP PRÍPRAVY

Na olej dáme nakrájanú cibuľu, trocha osmažíme, pridáme mleté mäso a papričky a opekáme, kým nezbelie (miešame stále, aby sa mäso rozdrobilo, nesmú ostať hrudky), potom podlejeme vodou a dusíme do mäkka (podlievame vodou podľa potreby). Prilejeme pyré, vodu podľa potreby (celá konzistencia jedla má byť polohustá, nesmie to byť riedke), pridáme horčicu, kečup, prelisovaný cesnak, precedené a prepláchnuté fazule a precedenú a prepláchnutú kukuricu. Celé to ppremiešame a necháme len zovrieť, nevaríme už, lebo sa fazule rozpadnú. Konzistencia jedla má byť polohustá, nesmie to byť riedke. Odstavíme, okoreníme MČK, vegetou a bazalkou, ak treba, osolíme.

Na tanier dáme tortillu/lokšu, na polovicu dáme masu, lyžicu kyslej smotany, posypeme postrúhaným syrom, priklopíme. Ak máme arabský chlieb, rozrežeme, dovnútra naplníme rovnakým postupom. Na záver môžeme dať trocha prehriať do mikrovlnky, aby aj sa tortilla/placka/arab. chlieb tiež trocha prehriali, samozrejme, smotanu vtedy dávajte až po vybratí z MV (ale ak máme čerstvo uvarené, ani netreba prehrievat). Dá sa to samozrejme podávať aj s klasickým chlebom á la guláš.
Môj muž toto miluje a je schopný jesť to aj viac dní po sebe (z tej dávky to aj tak vyjde :-), je toho plný väčší hrniec). Už som to varila aj pre kamošov a najmä chlapi sa nevedeli dojesť ,-). Kto chce menšie množstvo, stačí pol kila mäsa, jedna konzerva fazúľ, malá konzerva kukurice, poprípade menej cesnaku, ostatné zostáva (a dajte samozrejme menej vody, aby to nebolo riedke).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Adriana L. (kikina) ID 231 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) poslední: 25.11.2013, 17:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkem: 367 (zobrazuje se 171-180)první << předchozí 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 další >>