. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CUKROVINKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.865 (zobrazuje sa 1711-1720)<< predošlé 1,.,167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177,.,187 ďalšie >>

CUKROVINKY

Plnený španielsky vietor



POTREBNÉ PRÍSADY

3 bielky, 200g prášk. cukru, ríbezľová marmeláda

POSTUP PRÍPRAVY

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Pri stálom šľahaní pridáme polovicu prášk. cukru a ušľaháme dobre dotuha. Druhú polku cukru zľahka vmiešame do snehu. Plech vymastíme a ukladáme naň kúsky tuhej ríbezľovej marmelády. Na každý kúsok položíme lyžicou pripravený sneh a vložíme do teplej rúry. Pri veľmi slabom ohni (teplote) upečieme do svetložlta.

ešte som to neskúšala, ale vyzerá to nenáročne a jednoducho... tak prečo nie? skúste a dajte vedieť...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

lenka t. (plienočka) ID 13045 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Kávové zrná



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balík piškót (120g) menší, 40g -60 g masla, 3 lyžice mletých orechov, 2 lyžice práškového cukru, 1 kávová lyžička nesky (myslím tým suchú kávu, nie kvapalinu:o), 1 -2 lyžice mlieka, štamprlu rumu*** na polevu: várová čokoláda, cera

POSTUP PRÍPRAVY

Recept je približne na 30 kúskov-takých menších povedzme max.3,5-4 cm dlhých, pôvodný recept bol x 2 , čiže na 60 kúskov.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 57 návštěvníkov)

Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (47) posledné: 14.3.2011, 17:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Nepečené guličky z gaštanového pyré



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balík piškót (120g) ten menší, 250g gaštanového pyré ( kocka), 1 vanilkový cukor, 1,5 polievkovej lyžice práškového cukru, cca 40g roztopeného masla, štamprlu rumu, prípadne mlieko*** na polevu:várová čokoláda, cera.

POSTUP PRÍPRAVY

Od Filmušky mi prišli mailom receptíky, tak som jeden z nich vyskúšala a troška ho upravila. Guličky sú naozaj dobré o čom svedčí aj to, že môj malý nejedák sladkého ich už zjedol hádam aj 5. Odporúčam kupovať pyré , keď je v akcii, inak je dosť drahé. Vydrží Vám určite, lebo sa kupuje zmrazené, takže trvanlivosť je tam minimálne 6 mesiacov.
Recept je cca na 30 kúskov.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 160 návštěvníkov)

Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (73) posledné: 25.12.2014, 15:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Čokoládové zápalky



POTREBNÉ PRÍSADY

150g hladkej múky, 120g cukru, 115g zmäknutého masla, 1 vajce, 25g kakaa, štipka soli
Na zdobenie :tmavú polevu alebo čokoladu na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy preosejeme múku,pridajte kakao,štipku soli a premiešajte. Zmäknuté maslo vymiešajte s cukrom do hladkého krému a zašľahajte jedno vajce. Po častiach pridajte múkovú zmes a vypracujte hladké cesto, ktoré nechajte približne hodinu stáť v chladničke. Potom ho rozvaľkajte na pomúčenej doske na tenký plát a tento nakrájajte na tyčinky (zápalky). Nakrájané zápalky naukladajte na plech pokrytý papierom na pečenie a pečte ich 8minút pri teplote 180°C. Upečené zápalky nechajte vychladnúť. Medzitým vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu,do ktorej namočte jeden koniec zápalky a nechajte stuhnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Ivana R. (ferre) ID 5433 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Mandľové rožteky (bez vajec)



POTREBNÉ PRÍSADY

150g hladkej múky (nikdy neviem akú dať, tak miešam špeciál a T-650), 100 g masla alebo margarínu (Hera, Palmarin), 50 g mletých mandlí ( v prípade núdze sa dá nahradiť orechami), 30g cukru, 50 g vanilkového cukru na obaľovanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je veľmi jednoduchý: do múky dáme maslo, mandle, práškový cukor a vypracujeme cesto, ktoré rozšúľame na dlhý valček, pokrájame na kúsky veľkosti malého orecha, sformujeme rohlíčky, dáme na plech (dávam na pečiaci papier) a upečieme. Hotové obaľujeme vo vanilkovom cukre.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Alexandra O. (Alexa11) ID 4164 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 25.12.2013, 19:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

+++Malinové srdiečka+++



POTREBNÉ PRÍSADY

50 dkg hladkej múky špeciál, 20 dkg práškového cukru, 1 a 1/2 cery, 3 vajcia, 1/2 prášku do pečiva, 4 malinové alebo jahodové pudingy.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko zmiešať.Miesi sa ťažko, ale treba trpezlivosť.Lepšie cesto vymiesite, ak si ceru nastrúhate..Musí byť cera a nič iné, to kvôli tým pudingom. Cesto vyvaľkať na 1/2 cm a vykrajovať srdiečka.Ja som piekla na 180°C cca 5 a viac minút. Nakoniec zlepiť s džemom a poliať čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Jana F. (DADIA) ID 18356 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 25.12.2013, 19:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Kekse z BB pudinku



POTREBNÉ PRÍSADY

25dg hl. muky, 20 dg BBpudinku 1 palmarin, 2 zltky, 10 dg pr. cukru 3 pl. mlieka 0,5 prasku do pec.

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetko zmiesit dat do vytlacacieho strojceka- pistole a robit na plech rôzne koliecka .Piect v mierne vyhriatej rure. Potom obalit v pr. cukre, chutia ako kupovane esicka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Tatiana M. (cukricek123) ID 29898 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 26.12.2013, 11:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Mäkké medovníčky po druhé



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky ( t-650, nie špeciál)
190 g práškového cukru,
125g medu,
125 g msetolu,
3 vajcia
1 káv. lyžička sódy bicarbóny
mleté klinčeky
1 káv. lyžička škorice

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešať, nechať 2 hodiny odpočinúť. Vyválať na hrúbku menej ako 1 cm. Vykrajovať, 2 x potrieť rozšľahaným vajcom. Plech na tenúčko natrieť tukom a vysypať hrubou múkou.

Cesto je riedke - dávať na plech ďalej od seba a aj vykrojiť radšej menšie tvary.

Ozdoba: 1 stredne veľký bielok, 200 g prášk.cukru a 1 malá lyžička octu - spolu vymiešať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Alexandra O. (Alexa11) ID 4164 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Mäkké medovníčky po prvé



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg hladkej múky,
1/2 masla (125g),
200g práškového cukru,
2 vajcia,
70 g mledtých orechov,
120 g roztopeného medu

a teraz to dôležité - koreniny: škorica, anýz, klinčeky, badyán - všetko spolu mleté alebo rozdrvené - do receptu dávame 1 až 1 1/2 lyžičky. Nepoužívať už kúpené perníkové korenie, nie je to ono.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu zmiešať, vyváľkať, urobiť tvary aké chceme, dať na plech , potrieť žĺtkom a dať polovicu orecha. Tieto medovníky nezdobím, len tým orechom. Moje najoblúbenejšie - inak medovníky nemusím ale tieto sú dobré.
Skladovať tak aby nevyschli.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Alexandra O. (Alexa11) ID 4164 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.12.2007, 13:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

ĽADOVKY - neskutočne dobré a ľahké na prípravu



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky, 200 g prášk.cukru, 300 g palmarín (hera), 100 g orechov, 2 lyžice medu, trochu mletej škorice, šťava a kôra z jedného citróna ( tá kôra nemusí byť a keď už, tak kúpená chemicky neošetrená), 1/2 malej kávovej lyžičky sódy bicarbóny

Krém:
1/4 l mlieka, 30 g hrubej múky ( t.j. 1 kopcovitá lyžica), 2 žĺtky - varíme to všetko spolu za stáleho miešania, kýmto nezhustne. K vychladnutému primiešame 100 g masla, 100 g prášk.cukru a 1 vanilkový cukor.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko zmiešame, vypracujeme cesto, rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska. Pečiem na 200 st. cca 10-12 minút. Vyberajú sa skôr bledšie ako tmavšie. Vychladnuté zlepujeme krémom. Zlepené necháme stuhnúť a potom namáčame v čokoládovej poleve. Ozdobíme ľubovolne: lentilkou, orechom, bielov polevou,....)
Keď sa upečú mali by do druhého dňa odstáť aby zmäkli.
Vydržia celé sviatky (no popravde u nás nie,vždy sa zjedia medzi prvými a ani návšteva nezostane len pri 1 kuse). Do cesta nejde žiadne vajce.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Alexandra O. (Alexa11) ID 4164 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.865 (zobrazuje sa 1711-1720)<< predošlé 1,.,167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177,.,187 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu