končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 361 (zobrazuje sa 151-160) | << predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21,.,37 ďalšie >> |
MLETÉ MÄSO |
Domácí sekanáPOTREBNÉ PRÍSADY 150g slaniny, 2 nakrájené cibule, 1 kg mletého masa (hovězí + vepřové), 2 starší nakrájené rohlíky, 100ml mléka, 5 stroužků česneku, 3 lžičky čerstvého tymiánu, 2 lžíce majoránky, 3 lžíce hořčice. Směs na potření sekané: 3 lžíce dijonské hořčice, 3 lžíce piva, 2 lžíce oleje, 2 lžičky mleté sladké papriky POSTUP PRÍPRAVY Do pánve dáme nadrobno nakrájenou slaninu a necháme opražit, dokud nepustí tuk. Pak přidáme cibuli a obojí smažíme, aby cibule zesklovatěla. Do mísy dáme maso, přidáme rohlíky, které jsme předtím namočily do vlahého mléka a pak vymačkaly. Maso rukama zamícháme a přidáváme všechny ostatní suroviny a koření. Když maso drží pohromadě, vyndáme ho zmísy a zpracujeme na vále. Z masa utvarujeme pevnou šišku, kterou pěkně uhladíme rukama namočenýma ve studené vodě. Než dáme sekanou do trouby, potřeme jí směsí, kterou jsme si připravili předem. Sekanou potíráme během pečení a pečeme jí odkrytou při 180°C. Pekáče můžete před pečením sekané vyložit papírem na pečení, protože se pak snadněji myje! Sekanou podáváme teplou nebo studenou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 11.4.2010, 13:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Koložvárska kapustaPOTREBNÉ PRÍSADY - mleté bravčové mäso (ja dávam krkovičku) - kyslá kapusta - ryža - kyslá smotana - vajce - tvrdý syr POSTUP PRÍPRAVY V jednom hrnci si dáme si udusiť kyslú kapustu, v druhom udusíme ryžu a v treťom na cibuľke udusíme mleté mäso. Do mäsa použijeme všetky korenia, ktoré uznáte za vhodné -ja dávam mletú rascu, majoránku a mletú sladkú papriku. Keď sú všetky suroviny udusené, pripravíme si jenskú misu, trochu ju pomastíme a začneme vrstviť. Na spodok dáme kyslú kapustu ( ja ju veľmi zo štavy nežmýkam, aby bola koložvárska šťavnatejšia, na ňu dáme vrstvu mletého mäsa a na povrch udusenú ryžu. Zakryjeme to ďalšou vrstvou kapusty a potrieme povrch kyslou smotanou. Opäť zopakujem všetky vrstvy a nakoniec na vrchnú kapustu natrieme smotanu, v ktorej sme rozmiešali vajíčko a posypeme nastrúhaným syrom. Povrch polejeme trochu olejom. Dáme do rúry a do zlatista upečieme. Podávame s uvarenými zemiakmi. DOBRÚ CHUŤ !!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Soňa H. (pepi) ID 9240 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 24.8.2010, 10:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Sviatočná plnená roláda/na efektnú studenú misuPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg mletého bravčového pliecka /určite môže byť aj iný druh mäsa/**2,5 dl mlieka** soľ a korenie podľa chuti** vegeta**/ja som dala 2 zarovnané ČL soli + 1ČL vegety, trošku korenia / 200 g šunky**150 g plátkového taveného syra**pol téglika /asi 1 dl/ kyslej pochúťkovej smotany /alebo len kyslej/** olej na potretie plechu ************************************************************************************************* Zdroj: knižka receptov a rád zo Slovenky od p. Renáty Mišovej z Košíc POSTUP PRÍPRAVY Deň pred pečením mäso pomelieme, posolíme, okorením, ovegetujeme-nemusíme, pridáme mlieko a dobre premiešame. Odložíme prikryté na noc do chladničky. Masu potom rozotrieme na čistú mokrú utierku /alebo na mokrú hrubšiu fóliu/ na hrúbku 1 - 1,5 cm, rozložíme na ňu plátky šunky, syr, pomocou utierky zrolujeme a preložíme na vymastený plech. Povrch rolády potrieme polovicou smotany a dáme piecť asi na 1 hodinu. Počas pečenia podlejeme roládu trochou horúcej vody a ešte raz potrieme smotanou. Vvytvorí sa pekná kôrka.***************** Môžeme podávať teplé, so zemiakmi, ryžou a zeleninovou oblohou, alebo z úhľadne nakrájanej rolády pripravíme efektnú studenú misu / my ju takto máme najradšej /. V oboch prípadoch chutí výborne. ************************************************************************************* OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Želka G. (dzaja26) ID 80145 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 8.4.2010, 11:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Tortilly plnené mletým mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY Tortilly (receptík na ne najdete u mna),mlete mäsko,cibula,cesnak,pretlak alebo kečup,zmes korenín,šampiony,struhany syr OBLOHA: miešaný šalat,cesnakový dresing,sladka čili omačka POSTUP PRÍPRAVY Najprv si orestujeme na oleji cibulku,pridame cesnak (podla chuti) a šupneme tam aj mäsko.Riadne pomiešame a ked zmení farbu tak ho ochutíme koreninami ,pretlakom a pridame šampiony.Zakryjeme a dusíme do makka.Netreba podlievat,všetko si pustí trochu štavy a to stačí,nepotrebujeme omačku.Cesnakový dresing robím tak ze zmiešam kyslu smotanu s troškou tatarky a pridam rotlačeny cesnak podla chuti.Ak je moc husty mozete rozriedit mliekom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Lečové rezancePOTREBNÉ PRÍSADY 250g širokých rezancov, 250g mletého brav. mäsa, 1 malý pohár leča, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, petrž. vňať, 1dl smotany na varenie, 50g nivy, soľ, MČK, korenie gyros, mletá rasca. POSTUP PRÍPRAVY Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme mäso, ktoré sme si predtým okorenili MČK, korením gyros, soľou, rascou. Orestovujeme mäsko, pridáme lečo a podusíme, ak je potrebné, tak podlejeme vodou (aby bolo dosť sťavičky) a dusíme. Uvaríme si rezance (mne sa osvedčili KUK-FUKY - široké) a zmiešame s uduseným mäskom. Pridáme do zmesi nastrúhanú nivu, petrž. vňať, cesnak a podlejeme smotanou, poriadne premiešame. Vymastíme si zapekaciu misku a zmes vložíme do misky a dáme zapiecť (ja to ešte na chvíľu prikrývam alobalom). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Alena K. (alenie3) ID 135571 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Velikonoční sekanáPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Videorecept na tuhle dobrotu najdete na mých stránkách http://ekucharka.net/velikonocni_sekana ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Ivana M. (ivik12) ID 143849 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Hamburger-Trochu americky dnesPOTREBNÉ PRÍSADY mleté maso, eidam, soľ, korenie, vegeta, strúhanka, žemle, zelenina, barbecue a plátky syra, hranolky POSTUP PRÍPRAVY maso, korenie, sol, vegeta a syr zmiešať, spraviť placky a obaliť v strúhanke, vypražiť OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Veronika G. (veronika45) ID 20591 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 5.7.2014, 18:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Syrovo-kelové fašírky pre (ešte stále) zaľúbených:)))POTREBNÉ PRÍSADY Mleté mäsko, kel, tvrdý syr, vajíčka, strúhanka, cesnak, koreniny (kto aké dáva) POSTUP PRÍPRAVY Samozrejme som zabudla nafotiť, ale stačí koniec:). Sú to vlastne klasické fašírky + domäkka uvarený kel a nastrúhaný, resp. mletý:) tvrdý syr. Ja som ho tentoraz pomlela, nechcelo sa mi ešte strúhať. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Estera Š. (esti7) ID 16522 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Voňavé guľky v smotanovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY mlete masko,vajíčko,sol,korenie,tymian,fašírkove korenie,strúhanka,cibula,cesnak OMÁČKA: šlahačkova smotana,kečup,horčica,vegeta (sol) PRÍLOHA: zemiaky,maslo,tymian,rozmarín,sol,rasca POSTUP PRÍPRAVY Z mleteho maska,vajička,korenín,nakrajanej cibule a cesnaku si vymiešame zmes na gulky.Nebojte sa korenin a byliniek ,musí to byt aromaticke ,nie bez chuti.Zahustime struhankou tak, aby sme mohli tvarovat male guličky.Pred pečenim poprašime hladkou mukou a opekame na troške oleja kym nebudu hotove.Vyberieme a zakryjeme.Do vypeku vylejeme smotanu,pridame kečup a horčicu podla chuti. Nakoniec dochutime solou alebo vegetou.Zemiaky nakrajame na kolieska ,osolíme,pridame rascu,tymian a rozmarin,dobre premiešame.Pekač vymastime maslom,naukladame zemiaky,na vrch dame ešte kusky masla a pečieme do chrumkava. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 17.6.2010, 10:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
ZAPEKANÉ MLETÉ s haluškami****POTREBNÉ PRÍSADY krupicové halušky-u mna nepodarené,2 vajcia,koreniny/dala som majorán,grilovacie,trocha pol.korenia../mleté masko asi pol kila-podla množstva halušiek+ nasekaná cibulka,či cesnak POSTUP PRÍPRAVY povodne som robila krupicové halušky,do polievky-no dala som vela kypriaceho-takže po zovretí to bola skor -kaša-NEVYHADZUJTE! od jedu som ich precedené zmiešala s mletým maskom...doplnila vajciami ,cibulou a koreninami-všetko premiešala,a dala do silikonovej formy zapiect- mnamka OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Soňa K. (malúšik) ID 11603 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 5.3.2010, 18:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 361 (zobrazuje sa 151-160) | << predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21,.,37 ďalšie >> |