. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MLETÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 361 (zobrazuje sa 151-160)<< predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21,.,37 ďalšie >>

MLETÉ MÄSO

Domácí sekaná



POTREBNÉ PRÍSADY

150g slaniny, 2 nakrájené cibule, 1 kg mletého masa (hovězí + vepřové), 2 starší nakrájené rohlíky, 100ml mléka, 5 stroužků česneku, 3 lžičky čerstvého tymiánu, 2 lžíce majoránky, 3 lžíce hořčice. Směs na potření sekané: 3 lžíce dijonské hořčice, 3 lžíce piva, 2 lžíce oleje, 2 lžičky mleté sladké papriky

POSTUP PRÍPRAVY

Do pánve dáme nadrobno nakrájenou slaninu a necháme opražit, dokud nepustí tuk. Pak přidáme cibuli a obojí smažíme, aby cibule zesklovatěla. Do mísy dáme maso, přidáme rohlíky, které jsme předtím namočily do vlahého mléka a pak vymačkaly. Maso rukama zamícháme a přidáváme všechny ostatní suroviny a koření. Když maso drží pohromadě, vyndáme ho zmísy a zpracujeme na vále. Z masa utvarujeme pevnou šišku, kterou pěkně uhladíme rukama namočenýma ve studené vodě. Než dáme sekanou do trouby, potřeme jí směsí, kterou jsme si připravili předem. Sekanou potíráme během pečení a pečeme jí odkrytou při 180°C. Pekáče můžete před pečením sekané vyložit papírem na pečení, protože se pak snadněji myje!
Sekanou podáváme teplou nebo studenou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 11.4.2010, 13:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Koložvárska kapusta



POTREBNÉ PRÍSADY

- mleté bravčové mäso (ja dávam krkovičku) - kyslá kapusta - ryža - kyslá smotana - vajce - tvrdý syr

POSTUP PRÍPRAVY

V jednom hrnci si dáme si udusiť kyslú kapustu, v druhom udusíme ryžu a v treťom na cibuľke udusíme mleté mäso. Do mäsa použijeme všetky korenia, ktoré uznáte za vhodné -ja dávam mletú rascu, majoránku a mletú sladkú papriku. Keď sú všetky suroviny udusené, pripravíme si jenskú misu, trochu ju pomastíme a začneme vrstviť. Na spodok dáme kyslú kapustu ( ja ju veľmi zo štavy nežmýkam, aby bola koložvárska šťavnatejšia, na ňu dáme vrstvu mletého mäsa a na povrch udusenú ryžu. Zakryjeme to ďalšou vrstvou kapusty a potrieme povrch kyslou smotanou. Opäť zopakujem všetky vrstvy a nakoniec na vrchnú kapustu natrieme smotanu, v ktorej sme rozmiešali vajíčko a posypeme nastrúhaným syrom. Povrch polejeme trochu olejom. Dáme do rúry a do zlatista upečieme. Podávame s uvarenými zemiakmi. DOBRÚ CHUŤ !!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Soňa H. (pepi) ID 9240 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 24.8.2010, 10:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Sviatočná plnená roláda/na efektnú studenú misu



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg mletého bravčového pliecka /určite môže byť aj iný druh mäsa/**2,5 dl mlieka** soľ a korenie podľa chuti** vegeta**/ja som dala 2 zarovnané ČL soli + 1ČL vegety, trošku korenia / 200 g šunky**150 g plátkového taveného syra**pol téglika /asi 1 dl/ kyslej pochúťkovej smotany /alebo len kyslej/** olej na potretie plechu ************************************************************************************************* Zdroj: knižka receptov a rád zo Slovenky od p. Renáty Mišovej z Košíc

POSTUP PRÍPRAVY

Deň pred pečením mäso pomelieme, posolíme, okorením, ovegetujeme-nemusíme, pridáme mlieko
a dobre premiešame. Odložíme prikryté na noc do chladničky. Masu potom rozotrieme na čistú mokrú utierku /alebo na mokrú hrubšiu fóliu/ na hrúbku 1 - 1,5 cm, rozložíme na ňu plátky šunky, syr, pomocou
utierky zrolujeme a preložíme na vymastený plech. Povrch rolády potrieme polovicou smotany a dáme piecť asi na 1 hodinu. Počas pečenia podlejeme roládu trochou horúcej vody a ešte raz potrieme smotanou. Vvytvorí sa pekná kôrka.***************** Môžeme podávať teplé, so zemiakmi, ryžou a zeleninovou oblohou, alebo z úhľadne nakrájanej rolády pripravíme efektnú studenú misu / my ju takto máme najradšej /. V oboch prípadoch chutí výborne. *************************************************************************************

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Želka G. (dzaja26) ID 80145 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 8.4.2010, 11:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Tortilly plnené mletým mäsom



POTREBNÉ PRÍSADY

Tortilly (receptík na ne najdete u mna),mlete mäsko,cibula,cesnak,pretlak alebo kečup,zmes korenín,šampiony,struhany syr OBLOHA: miešaný šalat,cesnakový dresing,sladka čili omačka

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si orestujeme na oleji cibulku,pridame cesnak (podla chuti) a šupneme tam aj mäsko.Riadne pomiešame a ked zmení farbu tak ho ochutíme koreninami ,pretlakom a pridame šampiony.Zakryjeme a dusíme do makka.Netreba podlievat,všetko si pustí trochu štavy a to stačí,nepotrebujeme omačku.Cesnakový dresing robím tak ze zmiešam kyslu smotanu s troškou tatarky a pridam rotlačeny cesnak podla chuti.Ak je moc husty mozete rozriedit mliekom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Lečové rezance



POTREBNÉ PRÍSADY

250g širokých rezancov, 250g mletého brav. mäsa, 1 malý pohár leča, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, petrž. vňať, 1dl smotany na varenie, 50g nivy, soľ, MČK, korenie gyros, mletá rasca.

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme mäso, ktoré sme si predtým okorenili MČK, korením gyros, soľou, rascou. Orestovujeme mäsko, pridáme lečo a podusíme, ak je potrebné, tak podlejeme vodou (aby bolo dosť sťavičky) a dusíme. Uvaríme si rezance (mne sa osvedčili KUK-FUKY - široké) a zmiešame s uduseným mäskom. Pridáme do zmesi nastrúhanú nivu, petrž. vňať, cesnak a podlejeme smotanou, poriadne premiešame. Vymastíme si zapekaciu misku a zmes vložíme do misky a dáme zapiecť (ja to ešte na chvíľu prikrývam alobalom).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Alena K. (alenie3) ID 135571 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Velikonoční sekaná


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Videorecept na tuhle dobrotu najdete na mých stránkách http://ekucharka.net/velikonocni_sekana

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Ivana M. (ivik12) ID 143849 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Hamburger-Trochu americky dnes



POTREBNÉ PRÍSADY

mleté maso, eidam, soľ, korenie, vegeta, strúhanka, žemle, zelenina, barbecue a plátky syra, hranolky

POSTUP PRÍPRAVY

maso, korenie, sol, vegeta a syr zmiešať, spraviť placky a obaliť v strúhanke, vypražiť

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Veronika G. (veronika45) ID 20591 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 5.7.2014, 18:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Syrovo-kelové fašírky pre (ešte stále) zaľúbených:)))



POTREBNÉ PRÍSADY

Mleté mäsko, kel, tvrdý syr, vajíčka, strúhanka, cesnak, koreniny (kto aké dáva)

POSTUP PRÍPRAVY

Samozrejme som zabudla nafotiť, ale stačí koniec:). Sú to vlastne klasické fašírky + domäkka uvarený kel a nastrúhaný, resp. mletý:) tvrdý syr. Ja som ho tentoraz pomlela, nechcelo sa mi ešte strúhať.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Estera Š. (esti7) ID 16522 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Voňavé guľky v smotanovej omáčke



POTREBNÉ PRÍSADY

mlete masko,vajíčko,sol,korenie,tymian,fašírkove korenie,strúhanka,cibula,cesnak OMÁČKA: šlahačkova smotana,kečup,horčica,vegeta (sol) PRÍLOHA: zemiaky,maslo,tymian,rozmarín,sol,rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Z mleteho maska,vajička,korenín,nakrajanej cibule a cesnaku si vymiešame zmes na gulky.Nebojte sa korenin a byliniek ,musí to byt aromaticke ,nie bez chuti.Zahustime struhankou tak, aby sme mohli tvarovat male guličky.Pred pečenim poprašime hladkou mukou a opekame na troške oleja kym nebudu hotove.Vyberieme a zakryjeme.Do vypeku vylejeme smotanu,pridame kečup a horčicu podla chuti. Nakoniec dochutime solou alebo vegetou.Zemiaky nakrajame na kolieska ,osolíme,pridame rascu,tymian a rozmarin,dobre premiešame.Pekač vymastime maslom,naukladame zemiaky,na vrch dame ešte kusky masla a pečieme do chrumkava.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 17.6.2010, 10:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

ZAPEKANÉ MLETÉ s haluškami****



POTREBNÉ PRÍSADY

krupicové halušky-u mna nepodarené,2 vajcia,koreniny/dala som majorán,grilovacie,trocha pol.korenia../mleté masko asi pol kila-podla množstva halušiek+ nasekaná cibulka,či cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

povodne som robila krupicové halušky,do polievky-no dala som vela kypriaceho-takže po zovretí to bola skor -kaša-NEVYHADZUJTE! od jedu som ich precedené zmiešala s mletým maskom...doplnila vajciami ,cibulou a koreninami-všetko premiešala,a dala do silikonovej formy zapiect- mnamka

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Soňa K. (malúšik) ID 11603 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 5.3.2010, 18:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 361 (zobrazuje sa 151-160)<< predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21,.,37 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu