končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 151-160) | << predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >> |
HOVÄDZIE MÄSO |
*♥*Maďarský guláš - taký správny :-) *♥*POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hovädzieho na guláš (najlepšie krk, glejovka-resp. močing), 3 cibule, 6 strúčikov cesnaku, 2 čL ml.sladkej papriky, 1/2 čL mčk, 1/2 čL mletej rasce, 1/4 čL celej rasce, 1 PL majoránky, 1 chilli paprička, 1 - 2 ks zelenej papriky, 2 čL paradajkového pretlaku, soľ, na zahustenie 1 postrúhaný zemiak alebo 2 čL hladkej múky rozmiešané s trochou studenej vody POSTUP PRÍPRAVY Umyté, osušené mäso zbavíme blán a prípadne i tuku. Pokrájame na väčšie kúsky. Cibuľu a trochu cesnaku pokrájame a dáme restovať na olej. Časť cesnaku necháme na záverečné dochutenie. Cibule by mala byť rovnaká kopa ako mäsa. Na cibuľu dáme restovať mäso. Opekáme ho čo najrýchlejšie pri vysokej teplote, aby sa čím skôr uzavreli póry, preto mäsko aktívne miešame. Keď je už poriadne orestované, pridáme koreniny. Opäť restujeme, aby sa všetky kúsky pekne obalili a osmahlo sa i korenie, len to nesmie dlho trvať (aby nezhorkla paprika). Pridáme zelenú papriku a chilli papričku. Taktiež pridáme pretlak, restujeme a osolíme. Týmto sa nám urobila krásna šťavička. Ale keďže ideme dusiť, musíme pridať potrebné množstvo vody. Uzavrieme vrchnák tlakáča a necháme dusiť. Čas dusenia v papiňáku pre rôzne druhy mäsa (či mias :-) ? ) je orientačný, takže budeme musieť experimentálne zistiť pre to naše aktuálne mäsko. Moje mäsko sa dusilo 50 minút. A bolo krásne mäkulinké a šťavnaté (Bohužiaľ, musím priznať, že nebolo kúpené u nás, ale u južných susedov. U nás kúpené bolo na pohľad pekné, ale dusila som ho oveľa dlhšie, kým zmäklo a nebolo také dobré :-( takže kvalita mínus ) Guláš po otvorení tlakáča ochutnáme, šťava zhustla od rozdusenej cibule, ale ak chceme viac šťavy, pridáme potrebné množstvo horúcej vody a dochutíme ju. Zahustíme pridaním jemne postrúhaného zemiaka alebo pridaním zátrepky z malého množstva vody a múky. Povaríme. Dochutíme už len prelisovaným cesnakom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 64 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (27) posledné: 31.10.2014, 19:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Kastrólová roštenkaPOTREBNÉ PRÍSADY cca 750 g hovädzieho stehna, olej, 2 väčšie cibule, soľ, mleté čierne korenie, cca 1 kg zemiakov, mletá rasca, červená mletá paprika POSTUP PRÍPRAVY *** OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 14.3.2013, 8:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Omamine natur šnicle (rezne)POTREBNÉ PRÍSADY hovädzie mäso, trochu oleja, strúhanka, cibuľa, soľ POSTUP PRÍPRAVY Trošku naruším ten dlhý rad krásnych tortičiek nejakým mäskom:o) Príprava je úplne jednoduchá, do posoleného mäsa vklepeme strúhanku, opečieme ho na oleji, zasypeme cibuľou, podlejeme vodou a udusíme do mäkka. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 25.6.2012, 17:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie mäso na horčiciPOTREBNÉ PRÍSADY Hovadzie maso (alebo bravcove) * plnotucna horcica * cibula * sol * cierne korenie mlete POSTUP PRÍPRAVY Citaj dalej... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov) Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (30) posledné: 28.6.2013, 10:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Držkovy perkeltPOTREBNÉ PRÍSADY držky,cibula,cesnak,koreniny,sol,sladka smotana,hl.muka.. POSTUP PRÍPRAVY Držky kupujem uz pripravene,ochutene...ved kto by sa chcel babrat s čerstvymi..Robim to cele v kuchte,trva to asi hodinku..takze na masti si spenime cibulku,pridame drzky,ak budete mat tie čo ja tak netreba podlievat,pridame koreniny,ml.červenu papriku,so solou opatrne alebo vobec(drzky su uz ochutene).Zavrieme a nechame na miernom ohni asi hodinku,to sa uz budu krasne rozpadavat.Ja som si medzi tym urobila knedlu(mam ju v receptoch,je super).V sladkej smotane si rozmiešame hl.muku a pridame ku držkam,pomiešame a povarime,ak treba ešte dochutime,nakoniec pridame majoranku.Kto ma rad držky tak si určite pochutí! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 5.10.2009, 16:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
španielské vtáčiky s tarhonou na bratislavsky sposobPOTREBNÉ PRÍSADY Takže..toto je moj prvy recept a mozno uz je ich tu viac ,ale ja prikladam ako ho robim ja.A ospravedlnte ma za moje 1 fotky:) Potrebujeme: *cca 1,kg (radsej mam z hovadzieho,ale nemali)* *vajec* *uhorky podla potreby * *slanina* *mleté cierne korenie* *horcica* *sol* POSTUP PRÍPRAVY Ako prve maso nakrajame na platky a poriadne vyklepeme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) martina c. (chalupka) ID 89394 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 24.2.2017, 12:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Pražská hovädzia pečienkaPOTREBNÉ PRÍSADY 750 g hov. stehna, soľ, mleté č. korenie, 1 cibuľa, olej, 50 g hrášku, 50 g šunky, 1 kápia, 1 vajce, 1 lyžica kečupu, 1,5 dl mäsového vývaru, 1 lyžička solamylu, 2 klinčeky, rasca POSTUP PRÍPRAVY Umyté mäso odblaníme a osušíme. V smere vlákna narežeme dlhým nožom tak, aby vznikla dosť hlboká kapsa. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú šunku a kápiu, hrášok, osolíme, okoreníme, pridáme vajce, zamiešame a necháme stuhnúť. Plnkou naplníme mäso, otvor zašijeme, mäso previažeme niťou a na rozohriatom oleji opražíme zo všetkých strán. Podlejeme vývarom, pridáme kečup, klinčeky, rascu a prikryté dusíme do mäkka. Mäso vyberieme a šťavu zahustíme solamylom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Jana G. (sokolka) ID 66132 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Moja hovädzinka na divoko - VadašPOTREBNÉ PRÍSADY Hovädzie mäsko /ja som mala hovädzie zadné/, čerstvá zeleninka /ja dávam všetko čo doma mám napr. mrkvu, petržlen, zeler, kaleráb, brokoličku, pór, cibulku, cesnak, hrášok/, zhruba 1dcl šlahačkovej smotanky, korenie, soľ, bobkový list a trocha masla a oleja. Ja dávam sušený estragón /od Kotányho/ dá tomu fantastickú chuť. POSTUP PRÍPRAVY Kuk, postup je trocha dlhší ale oplatí sa s tým pohrať, výsledok stojí zato. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) VLADIMIRA I. (MIMIMI) ID 10009 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 10.5.2009, 13:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Soté StroganovPOTREBNÉ PRÍSADY 3/4 kg hov. roštenky, alebo falošnej sviečkovej, veľká cibuľa, olej, soľ, MČK, worcesterová omáčka, horčica plnotučná, kyslé uhorky cca 5 ks, čerstvé šampiňóny 200-250 g, veľká kyslá smotana, prípadne aj cca 0,5 litra hovädzieho vývaru ( ale netreba, môže sa podlievať aj vodou ), trocha hladkej múky na zahustenie POSTUP PRÍPRAVY Večer pred prípravou si hov. mäsko umyjeme, odblaníme, nakrájame na tenké rezance, ktoré premiešame s troškou oleja a cca 2 lyžicami worcesterovej omáčky. Dáme odležať do chladu do druhého dňa. Na druhý deň si na oleji podusíme cibuľu, pridáme mäso, pokoreníme MČK, necháme trochu opiecť a keď je mäsko už mierne "zatiahnuté", osolíme a zalejeme vodou, alebo hov. vývarom ( v tom prípade mäsko osolíme samozrejme menej ). Pridáme dobré 2 lyžice plnotučnej horčice a dusíme pol hodinku. Potom pridáme na plátky pokrájané ČERSTVÉ šapiňóny.Semtam premiešame. Dusíme podľa druha mäsa aj hodinku - hodinku a pol. Keď je mäso už takmer mäkké, pokrájame si kyslé uhorky na tenké plátky a pridáme k mäsu. Uhorky ešte dusíme cca 15-20 minút. Nakoniec pridáme rozhabarkovanú kyslú smotanu ( tú najväčšiu RAJO - neviem, má asi 400 ? gramov...). Ak treba, odložíme si trocha smotany nabok, rozmiešame v nej hladkú múku a omáčku aj s mäskom zahustíme. Je to óbr mňamka, kto nemá rád hovädzinu, dá sa urobiť aj z bravčového. Výborne to chutí s knedľou hocijakého druhu, prípadne aj ryžou a môžu byť aj cestoviny. Ja to robím najradšej s hrnčekovou knedľou podľa EMKY http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=192 ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Jana H. (bobenko) ID 2706 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 25.10.2011, 8:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
"rozstrelené"španielske vtáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY hovädzie mäso, soľ, korenie, horčica, cibuľa, olej, párky, uhorky, uvarené vajíčka, bujón POSTUP PRÍPRAVY recept som videla v telke a veľmi ma zaujal svojou jednoduchosťou, tak som ho hodila aj sem pre inšpiráciu pre maminy, ktoré majú radi španielske vtáčiky, ale nechce sa im toľko s nimi prplať. Pretože v tomto recepte sa nemusia plniť - teda ani motať, veď pozrite foto-postup a uvidíte. Chutia senzačne... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 115 návštěvníkov) Martina Z. (mata198511) ID 20128 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (61) posledné: 13.9.2019, 16:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 151-160) | << predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >> |