. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > HOVÄDZIE MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 210 (zobrazuje sa 141-150)<< predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,21 ďalšie >>

HOVÄDZIE MÄSO

Horniacky guláš z miešaného masa - s haluškami



POTREBNÉ PRÍSADY

* 700g maso /350g hov + 350g brav/ * 3 cibule * 3 dcl lečo * 2 hrste sušených hríbov / v prípade núdze aj šampióny/ * 150g orav.slanina * 2 PL červ.paprika * 1 sušená chili paprička * 4 PL kečup * 5 strúčikov cesnak * 1 ML ml.rasca * MČK * soľ * vegeta * majoránka * 1 zemiak nastrúhaný na zahustenie *

POSTUP PRÍPRAVY

- receptík mám zo staručkej slovenskej kuchárky, ktorá konkrétne uvádzala k tomuto gulášu prílohu jedine klasické múčne halušky - možno je to divné, že s haluškami - ale keď sa to tak vezme, halušky sú typické slovenské jedlo a vážne je to spolu dobré

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (22) posledné: 3.7.2010, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

trochu iný GULÁŠ - so smotanou



POTREBNÉ PRÍSADY

2kg hovadzie maso nakrájené na kocečky, cibula, 3stručiky cesnaku, masť, paprika, rasca celá, ocot, majorán, smotana kyslá aj sladká, paradajkový pretlak ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ pre fajnšmekrov aj kocečky slaniny, prípadne korenová zelenina

POSTUP PRÍPRAVY

ZOPAR RÁD od skusených kuchárov k vareniu guláša:

1** veeela cibule- zhruba polovica alebo 3/4 hmotnosti mäsa

2** mletu papriku k smaženej cibuli na začiatku pridávame len symbolicky, vačšiu dávku dávame na záver, aby nezhorkla a zostala pekná červená

3**majorán tiež dávame na záver- aby si zachoval svoju aromu a chuť

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Ingrid D. (ingridd) ID 12073 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 14.6.2011, 19:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovädzie v slivkovej omáčke



POTREBNÉ PRÍSADY

Hovädzie mäsko, poprípade aj bravčové, ocot, sušené slivky cca 300g, červené suché víno, škorica, citrónová kôra, slanina

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko si deň dopredu naklepeme prešpikujeme slaninkou a naložíme do octu, aby zmäklo. Omáčka: Do hrnca dáme variť sušené slivky, ktoré podlievame vínom, posypeme troškou škorice a vložíme kúsok citrónovou kôrou. Slivky necháme rozvariť a následne rozmixujem, celú dobu podlievame vínom. Po rozmixovaní by mala byť omáčka hustá, ak by nebola múže sa zahustiť múkou a maslom. Mäsko opražíme na oleji necháme podusiť do mäkka a s výpekom vložíme do omáčky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Martina T. (Miamai) ID 10156 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Orientalne telacie ragu na slovenskej ryzi alias "Tas Kebap"



POTREBNÉ PRÍSADY

2 salotky* 2 struciky cesnaku* 2 PL pikantnej paprikovej pasty* 1/2 CL mleteho rimskeho kminu* 1 CL cerstveho Thymianu* 3 PL olivoveho oleja* 700 g telacieho mäsa (alebo jahnacieho,podla mna moze aj bravcove)* 1/2 l mäsoveho vyvaru* 50g susenych marhul* sol,cierne korenie* 350g slovenskej ryze

POSTUP PRÍPRAVY

Salotku a cesnak ocistime a najemno nasekame.Paprikovu pastu vymiesame s rimskym kminom(rascou ak nemame rimsku tak normalnou)a thymianom.Olej rozohrejeme a na kocky pokrajane mäso na nom orestujeme asi 10 min.Koreninovu zmes z pasty,kminu a thymianu pridame a kratko spolu poprazime.Pridame vyvar a nadrobno nakrajane susene marhule,zlahka osolime a okorenime.Prikryjeme a dusime na miernom ohni 45min.(podla mäsa ake pouzijete).Medzitym si podla obvykleho sposobu uvarime slovensku ryzu v osolenej vode.Oplachneme,nechame odkvapkat a pridame k ragu.Vsetko spolu premiesame a este na zaver osolime a okorenime podla chuti.Papame so zeleninovym salatom a jogurtom zmiesanym so solou a cesnacikom alebo s zaziki.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 25.9.2009, 19:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Maďarský guláš s domácou knedľou



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hovadzieho masa, cibula, paradajka, paprika, mleta cerv. paprika, cierne korenie, tymian, majoranka, rasca, sol, vegeta, olej, zemiakovy skrob. A ak mame, mozeme pouzit aj gulasove korenie, ci gulasovy bujon.Ale ak nie je, vobec nebude chybat

POSTUP PRÍPRAVY

v obrazkovom postupe. Ale ako prve si zacneme pripravovat knedlik http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17921&user=21747. Kym kysne, tak sa pustime do gulasu

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Zuzana C. (zch) ID 21747 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.9.2009, 12:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

najlepšia ČÍNA na svete ! ! !



POTREBNÉ PRÍSADY

pre 4 osoby: 500g pravej hovädzej sviečkovej !!! NUTNÉ; 4 PL sladkej sojovej omáčky (Ketjab Manis) - Kaufland; 1 ČL čili-omáčky - nemusí byť, ale nie je cítiť; 2 PL škrobu; 2-3 ČL Aceto Balsamico (balsamico-ocot: tmavy,skoro čierny) - Kaufland; 3 PL suchého Sherry (špeciálny typ vína); 2 ČL hnedého cukru; štipka soli; 4 PL arašidového oleja; 2 ČL sézamového oleja; 1 PL sézam.semiačok na posypanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso umyť, osušiť, nakrájať na tenučké rezance (dĺžka 5cm, šírka 0,5 cm). Dobre pomiešať so sójovou omáčkou 2PL, čili omáčkou a škrobom. Zakryté v chladničke cca. 0,5-1 hodinu nechať postáť.

Zvyšok sój.omáčky miešame s acetom balsamicom, sherry, cukrom, soľou, kým sa všetko nerozpustí (nazvem to koreninová zmes).

2 PL araš.oleja zohrejem vo woku pri najvyššej teplote. Pridáme 1/3 mäsa za stáleho (rýchleho) miešania opečieme do hneda. DOBA OPEKANIA JE CCA. 5-10MIN - PRETO JE NUTNÉ ABY BOLO KVALITNÉ JEMNÉ MäSO. NEODPORÚČAM NA ŇOM ŠETRIŤ A KÚPIŤ FALOŠNÚ SVIEČKOVÚ - inak zostane jedlo tvrdé, a nedostaneme chuťový efekt, ktorý chceme!

Po upečení prvej várky vložíme do misky a prikryjeme, aby mäso zostalo teplé.
Pokračujeme pridaním 1 PL araš. oleja s druhou a treťou tretinou mäsa - obdobne udržujeme v teple.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Aneta C. (Anet_007) ID 67403 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (36) posledné: 26.5.2011, 10:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Šolet s mäsovou knedľou - zo židovskej kuchyne



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg hovädzieho mäsa 2 lyžice oleja 1 cibuľa asi 2 lyžičky soli 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia 6 malých zemiakov 1 hrnček fazule 1/2 hrnčeka jačmenných krúp, viď obrázok dole 4 strúčiky cesnaku vývar na mäsovú knedľu: 1 hrnček chlebovej striedky 1 hrnček mletého hovädzieho mäsa 1 vajce 1/4 - 1/2 lyžičky nastrúhaného muškátového orieška 3 strúčiky cesnaku asi 1/2 lyžičky soli asi 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia 1 lyžica pokrájanej petržlneovej vňate

POSTUP PRÍPRAVY

1. Mäso pokrájame, opečieme na oleji, pridáme pokrájanú cibuľu, posolíme, okoreníme a odstavíme. Ošúpeme zemiaky, rozpolíme ich a spolu s mäsom vložíme do pekáča alebo hrubostenného hrnca. Pridáme vopred namočenú fazuľu a krúpy, ochutíme prelisovaným cesnakom a zalejeme vývarom /alebo vodou/ tak, aby hladina siahala tesne nad suroviny, a pomaly varíme 2 až 3 hodiny. Počas varenia podľa potreby podlievame.

2. Medzitým pripravíme mäsovú knedľu. Na mäsovú knedľu zmiešame v studenej vode namočený a vytlačený chlieb s mletým mäsom, vajcom, muškátovým orieškom, prelisovaným cesnakom, soľou, čiernym korením a petržlenovou vňaťou a vytvarujeme knedľu. Knedľu vložíme do šoletu a vo veľmi mierne vyhriatej rúre /asi 120 C/ pečieme cez noc do druhého dňa.

Obmena: Šolet môžeme namiesto fazuľe pripraviť z hrachu, na ochutenie môžeme pridať sladkú, prípadne štipľavú mletú papriku. Pomer strukovín a krúp môžeme zmeniť na 3 : 1, teda 3 hrnčeky fazule alebo hrachu a 1 hrnček krúp.

P.S.Šolet je známy už od najstarších dôb. Už v Talmude sa s ním stretávame pod názvom chamin /z hebrejského slova cham - teplý/. Nie je vylúčené, že názov šolet pochádza z jidiš slovašul-end, označujúceho koniec rannej bohoslužby, a tým aj čas pochutnať na sviatočnom šolete. Len čo rodina po návrate zo synagógy usadila k stolu, domáca pani vytiahla objemný hrniec voňavého šoletu z rúry, kde ho udržiavala teplý od piatku. Pre šabat totiž platí zákaz rozkladať oheň, a preto bolo potrebné šolet pripraviť skôr. Na vidieku si gazdinky často uľahčovali prácu tým, že hrnce so šoletom ukladali do perín, kde vydržal
teplý do druhého dňa.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Katarína B. (kava4) ID 47637 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

BANÁNOVÁ ROLÁDA


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

320g hovädzieho mäsa, 2PL parmezánu, 1PL horčice, 2 banány, 2PL hladká múka, 2PL sójová omáčka, mleté čierne korenie, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Plátky mäsa potrieme horčicou, posypeme korením a strúhaným parmezánom. Do každého zarolujeme kus banánu a upevníme špáradlom alebo niťou. Na rozpálenom oleji opražíme zo všetkých strán, prilejeme asi 2 dcl vody a dusíme. Potom rolády vyberieme, pokrájame a rozdelíme na taniere. Do šťavy pridáme 2dcl vody s múkou, povaríme a ochutíme sójovou omáčkou. Výborne chutí s karí ryžou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jana K. (januscha23) ID 104163 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.2.2010, 15:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Nejoblíbenější roštěnka mého manžela



POTREBNÉ PRÍSADY

hovězí maso ( nejlépe zadní nebo roštěnku ), hladká mouka, sůl, pepř, masox 1-2, 2 větší cibule, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Maso naklepeme , osolíme a opepříme a obalíme v hladké mouce.Na pánvi opečeme do růžova v oleji a naskládáme do pekáče.Posypeme nakrájenou cibulí, rozdrobíme masox ( množství podle chuti ), podlijeme vodou a na sporáku necháme probublat.
Pak přikryjeme a dáme péct na 200-220 stupňů, podle druhu masa.Musíme častěji míchat, mouka se trošku chytá.Pečeme zhruba 1,5 hodiny, spíš podle měkkosti.
Během pečení podle potřeby podléváme vodou a nesmíme zapomenout míchat, hlavně ode dna.
Vhodná příloha je rýže, těstoviny nebo brambory, ale třeba i knedlík.Kdo co má rád.

Přeji dobrou chuť

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

Monika K. (monky3) ID 23876 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 15.7.2012, 19:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovadzie na orientalny sposob



POTREBNÉ PRÍSADY

Hovadzie masko,Orientalne korenie(vitana),tymian,hl.muka,slaninka,cibula,plechovka kokosoveho mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Masko si nakrajame na kocky,riadne okorenime a nechame postat. medztym si orestujeme slaninku a cibulu,ked je to hotove vyberieme to na tanier.masko v mise poprašime hl.mukou,premiešame a prudko restujeme vo vypeku z cibule a slaninky,ak treba pridame olej.restujeme do hneda.cele to dame do tlakoveho hrnca a podlejeme trochou vody,mozeme pridat hovadzi bujon..Na miernom ohni dusime asi 40 min.Ked je masko makke ,pridame kokosove mlieko a prevarime..ak treba ešte dochutime..Ja som k tomu spravila kari ryzu so šampionmi a zeleninou a pita chlieb (recept mam u seba)...Je to chutne ,na sposob indickeho beef curry..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.7.2009, 19:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 210 (zobrazuje sa 141-150)<< predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,21 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu