končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 141-150) | << predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,21 ďalšie >> |
HOVÄDZIE MÄSO |
Horniacky guláš z miešaného masa - s haluškamiPOTREBNÉ PRÍSADY * 700g maso /350g hov + 350g brav/ * 3 cibule * 3 dcl lečo * 2 hrste sušených hríbov / v prípade núdze aj šampióny/ * 150g orav.slanina * 2 PL červ.paprika * 1 sušená chili paprička * 4 PL kečup * 5 strúčikov cesnak * 1 ML ml.rasca * MČK * soľ * vegeta * majoránka * 1 zemiak nastrúhaný na zahustenie * POSTUP PRÍPRAVY - receptík mám zo staručkej slovenskej kuchárky, ktorá konkrétne uvádzala k tomuto gulášu prílohu jedine klasické múčne halušky - možno je to divné, že s haluškami - ale keď sa to tak vezme, halušky sú typické slovenské jedlo a vážne je to spolu dobré OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (22) posledné: 3.7.2010, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
trochu iný GULÁŠ - so smotanouPOTREBNÉ PRÍSADY 2kg hovadzie maso nakrájené na kocečky, cibula, 3stručiky cesnaku, masť, paprika, rasca celá, ocot, majorán, smotana kyslá aj sladká, paradajkový pretlak ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ pre fajnšmekrov aj kocečky slaniny, prípadne korenová zelenina POSTUP PRÍPRAVY ZOPAR RÁD od skusených kuchárov k vareniu guláša: 1** veeela cibule- zhruba polovica alebo 3/4 hmotnosti mäsa 2** mletu papriku k smaženej cibuli na začiatku pridávame len symbolicky, vačšiu dávku dávame na záver, aby nezhorkla a zostala pekná červená 3**majorán tiež dávame na záver- aby si zachoval svoju aromu a chuť OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Ingrid D. (ingridd) ID 12073 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 14.6.2011, 19:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie v slivkovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY Hovädzie mäsko, poprípade aj bravčové, ocot, sušené slivky cca 300g, červené suché víno, škorica, citrónová kôra, slanina POSTUP PRÍPRAVY Mäsko si deň dopredu naklepeme prešpikujeme slaninkou a naložíme do octu, aby zmäklo. Omáčka: Do hrnca dáme variť sušené slivky, ktoré podlievame vínom, posypeme troškou škorice a vložíme kúsok citrónovou kôrou. Slivky necháme rozvariť a následne rozmixujem, celú dobu podlievame vínom. Po rozmixovaní by mala byť omáčka hustá, ak by nebola múže sa zahustiť múkou a maslom. Mäsko opražíme na oleji necháme podusiť do mäkka a s výpekom vložíme do omáčky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Martina T. (Miamai) ID 10156 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Orientalne telacie ragu na slovenskej ryzi alias "Tas Kebap"POTREBNÉ PRÍSADY 2 salotky* 2 struciky cesnaku* 2 PL pikantnej paprikovej pasty* 1/2 CL mleteho rimskeho kminu* 1 CL cerstveho Thymianu* 3 PL olivoveho oleja* 700 g telacieho mäsa (alebo jahnacieho,podla mna moze aj bravcove)* 1/2 l mäsoveho vyvaru* 50g susenych marhul* sol,cierne korenie* 350g slovenskej ryze POSTUP PRÍPRAVY Salotku a cesnak ocistime a najemno nasekame.Paprikovu pastu vymiesame s rimskym kminom(rascou ak nemame rimsku tak normalnou)a thymianom.Olej rozohrejeme a na kocky pokrajane mäso na nom orestujeme asi 10 min.Koreninovu zmes z pasty,kminu a thymianu pridame a kratko spolu poprazime.Pridame vyvar a nadrobno nakrajane susene marhule,zlahka osolime a okorenime.Prikryjeme a dusime na miernom ohni 45min.(podla mäsa ake pouzijete).Medzitym si podla obvykleho sposobu uvarime slovensku ryzu v osolenej vode.Oplachneme,nechame odkvapkat a pridame k ragu.Vsetko spolu premiesame a este na zaver osolime a okorenime podla chuti.Papame so zeleninovym salatom a jogurtom zmiesanym so solou a cesnacikom alebo s zaziki. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 25.9.2009, 19:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Maďarský guláš s domácou knedľouPOTREBNÉ PRÍSADY 500g hovadzieho masa, cibula, paradajka, paprika, mleta cerv. paprika, cierne korenie, tymian, majoranka, rasca, sol, vegeta, olej, zemiakovy skrob. A ak mame, mozeme pouzit aj gulasove korenie, ci gulasovy bujon.Ale ak nie je, vobec nebude chybat POSTUP PRÍPRAVY v obrazkovom postupe. Ale ako prve si zacneme pripravovat knedlik http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17921&user=21747. Kym kysne, tak sa pustime do gulasu OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Zuzana C. (zch) ID 21747 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 22.9.2009, 12:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
najlepšia ČÍNA na svete ! ! !POTREBNÉ PRÍSADY pre 4 osoby: 500g pravej hovädzej sviečkovej !!! NUTNÉ; 4 PL sladkej sojovej omáčky (Ketjab Manis) - Kaufland; 1 ČL čili-omáčky - nemusí byť, ale nie je cítiť; 2 PL škrobu; 2-3 ČL Aceto Balsamico (balsamico-ocot: tmavy,skoro čierny) - Kaufland; 3 PL suchého Sherry (špeciálny typ vína); 2 ČL hnedého cukru; štipka soli; 4 PL arašidového oleja; 2 ČL sézamového oleja; 1 PL sézam.semiačok na posypanie. POSTUP PRÍPRAVY Mäso umyť, osušiť, nakrájať na tenučké rezance (dĺžka 5cm, šírka 0,5 cm). Dobre pomiešať so sójovou omáčkou 2PL, čili omáčkou a škrobom. Zakryté v chladničke cca. 0,5-1 hodinu nechať postáť. Zvyšok sój.omáčky miešame s acetom balsamicom, sherry, cukrom, soľou, kým sa všetko nerozpustí (nazvem to koreninová zmes). 2 PL araš.oleja zohrejem vo woku pri najvyššej teplote. Pridáme 1/3 mäsa za stáleho (rýchleho) miešania opečieme do hneda. DOBA OPEKANIA JE CCA. 5-10MIN - PRETO JE NUTNÉ ABY BOLO KVALITNÉ JEMNÉ MäSO. NEODPORÚČAM NA ŇOM ŠETRIŤ A KÚPIŤ FALOŠNÚ SVIEČKOVÚ - inak zostane jedlo tvrdé, a nedostaneme chuťový efekt, ktorý chceme! Po upečení prvej várky vložíme do misky a prikryjeme, aby mäso zostalo teplé. Pokračujeme pridaním 1 PL araš. oleja s druhou a treťou tretinou mäsa - obdobne udržujeme v teple. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Aneta C. (Anet_007) ID 67403 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (36) posledné: 26.5.2011, 10:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Šolet s mäsovou knedľou - zo židovskej kuchynePOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg hovädzieho mäsa 2 lyžice oleja 1 cibuľa asi 2 lyžičky soli 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia 6 malých zemiakov 1 hrnček fazule 1/2 hrnčeka jačmenných krúp, viď obrázok dole 4 strúčiky cesnaku vývar na mäsovú knedľu: 1 hrnček chlebovej striedky 1 hrnček mletého hovädzieho mäsa 1 vajce 1/4 - 1/2 lyžičky nastrúhaného muškátového orieška 3 strúčiky cesnaku asi 1/2 lyžičky soli asi 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia 1 lyžica pokrájanej petržlneovej vňate POSTUP PRÍPRAVY 1. Mäso pokrájame, opečieme na oleji, pridáme pokrájanú cibuľu, posolíme, okoreníme a odstavíme. Ošúpeme zemiaky, rozpolíme ich a spolu s mäsom vložíme do pekáča alebo hrubostenného hrnca. Pridáme vopred namočenú fazuľu a krúpy, ochutíme prelisovaným cesnakom a zalejeme vývarom /alebo vodou/ tak, aby hladina siahala tesne nad suroviny, a pomaly varíme 2 až 3 hodiny. Počas varenia podľa potreby podlievame. 2. Medzitým pripravíme mäsovú knedľu. Na mäsovú knedľu zmiešame v studenej vode namočený a vytlačený chlieb s mletým mäsom, vajcom, muškátovým orieškom, prelisovaným cesnakom, soľou, čiernym korením a petržlenovou vňaťou a vytvarujeme knedľu. Knedľu vložíme do šoletu a vo veľmi mierne vyhriatej rúre /asi 120 C/ pečieme cez noc do druhého dňa. Obmena: Šolet môžeme namiesto fazuľe pripraviť z hrachu, na ochutenie môžeme pridať sladkú, prípadne štipľavú mletú papriku. Pomer strukovín a krúp môžeme zmeniť na 3 : 1, teda 3 hrnčeky fazule alebo hrachu a 1 hrnček krúp. P.S.Šolet je známy už od najstarších dôb. Už v Talmude sa s ním stretávame pod názvom chamin /z hebrejského slova cham - teplý/. Nie je vylúčené, že názov šolet pochádza z jidiš slovašul-end, označujúceho koniec rannej bohoslužby, a tým aj čas pochutnať na sviatočnom šolete. Len čo rodina po návrate zo synagógy usadila k stolu, domáca pani vytiahla objemný hrniec voňavého šoletu z rúry, kde ho udržiavala teplý od piatku. Pre šabat totiž platí zákaz rozkladať oheň, a preto bolo potrebné šolet pripraviť skôr. Na vidieku si gazdinky často uľahčovali prácu tým, že hrnce so šoletom ukladali do perín, kde vydržal teplý do druhého dňa. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Katarína B. (kava4) ID 47637 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
BANÁNOVÁ ROLÁDAPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 320g hovädzieho mäsa, 2PL parmezánu, 1PL horčice, 2 banány, 2PL hladká múka, 2PL sójová omáčka, mleté čierne korenie, olej POSTUP PRÍPRAVY Plátky mäsa potrieme horčicou, posypeme korením a strúhaným parmezánom. Do každého zarolujeme kus banánu a upevníme špáradlom alebo niťou. Na rozpálenom oleji opražíme zo všetkých strán, prilejeme asi 2 dcl vody a dusíme. Potom rolády vyberieme, pokrájame a rozdelíme na taniere. Do šťavy pridáme 2dcl vody s múkou, povaríme a ochutíme sójovou omáčkou. Výborne chutí s karí ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Jana K. (januscha23) ID 104163 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 15.2.2010, 15:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Nejoblíbenější roštěnka mého manželaPOTREBNÉ PRÍSADY hovězí maso ( nejlépe zadní nebo roštěnku ), hladká mouka, sůl, pepř, masox 1-2, 2 větší cibule, olej POSTUP PRÍPRAVY Maso naklepeme , osolíme a opepříme a obalíme v hladké mouce.Na pánvi opečeme do růžova v oleji a naskládáme do pekáče.Posypeme nakrájenou cibulí, rozdrobíme masox ( množství podle chuti ), podlijeme vodou a na sporáku necháme probublat. Pak přikryjeme a dáme péct na 200-220 stupňů, podle druhu masa.Musíme častěji míchat, mouka se trošku chytá.Pečeme zhruba 1,5 hodiny, spíš podle měkkosti. Během pečení podle potřeby podléváme vodou a nesmíme zapomenout míchat, hlavně ode dna. Vhodná příloha je rýže, těstoviny nebo brambory, ale třeba i knedlík.Kdo co má rád. Přeji dobrou chuť OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) Monika K. (monky3) ID 23876 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 15.7.2012, 19:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovadzie na orientalny sposobPOTREBNÉ PRÍSADY Hovadzie masko,Orientalne korenie(vitana),tymian,hl.muka,slaninka,cibula,plechovka kokosoveho mlieka POSTUP PRÍPRAVY Masko si nakrajame na kocky,riadne okorenime a nechame postat. medztym si orestujeme slaninku a cibulu,ked je to hotove vyberieme to na tanier.masko v mise poprašime hl.mukou,premiešame a prudko restujeme vo vypeku z cibule a slaninky,ak treba pridame olej.restujeme do hneda.cele to dame do tlakoveho hrnca a podlejeme trochou vody,mozeme pridat hovadzi bujon..Na miernom ohni dusime asi 40 min.Ked je masko makke ,pridame kokosove mlieko a prevarime..ak treba ešte dochutime..Ja som k tomu spravila kari ryzu so šampionmi a zeleninou a pita chlieb (recept mam u seba)...Je to chutne ,na sposob indickeho beef curry.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 1.7.2009, 19:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 141-150) | << predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,21 ďalšie >> |