končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 141-150) | << predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,190 ďalšie >> |
TORTY |
Svieža ovocná tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Piškóta:8 ks sneh z bielkov,8 ks žĺtky,300 g cukor práškový,2 dl mlieko,1,5 dl olej,400 g múka polohrubá, 1 ks prášok do pečiva. Kakao Krém: 1 Mascarpone 500g 1 Tvaroh jemný 500g 3 ks Smotana pochúťková 1 Šľahačková smotana 1 Želatína v prášku Práškový cukor podľa chuti Podlhovasté piškóty, silná čierna káva Na dozdobenie:Piškóty, ovocie podľa chuti, číra želatína POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Vymiešame žĺtky s cukrom, postupne pridáme mlieko, olej, múku s práškom do pečiva a nakoniec jemne zamiešame sneh z bielkov. Viac ako polovicu cesta vylejeme na plech, do ostatného pridáme kakao a vlejeme do svetlého cesta. Pečieme na plechu, pri 180°C cca. 15-20 min., podľa rúry. Po vychladnutí vyklopíme na tácku alebo na miesto kde už zostane, lebo pohnúť sa ňou už nedá. Orežeme okraje, natrieme vrstvou lekváru a začneme lepiť dookola piškóty. Mne vystal čokoládový krém z košíčkov, tak som použila ten, ale keby som nemala tak by som asi použila nutelu. Jemne zviazať dookola nejakou stuhou, aby nám držali piškóty. Krém: Vyšľaháme mascarpone, zvlášť vymiešame tvaroh s kyslou smotanou, a zvláť vyšľaháme šľahačku. Práškovú želatínu zalejeme asi 1 dcl vody, keď ztuhne pomaly ju rozpúšťame, ale nesmie vrieť. Keď už má tekutú konzistenciu tak vmiešame do nej z tvarohovo smotanovej zmesy troška nahrejeme a vmixujeme do mascarpone a nakoniec vmiešame šľahačku. Keď zmes začne tuhnúť, ukladáme z nej lyžičkou vrstvu na korpus (asi polovicu), na krém uložíme piškóty namočené do silnej kávy a prikryjeme druhou polovicou zmesy. Dáme stuhnúť do chladničky. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Eva A. (alex37) ID 17814 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 6.6.2013, 16:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Krtkova tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 4 vajcia, 150 g cukru, 140g múka hladká, 15 g kakaa, 1 lyžička sódy bikarbóny, KRÉM: 500 ml mlieko 2ks vanilkoveho pudingu, 5 lyžíc cukru, 2ks vanilkového cukru, 100g masla a 2 šlahačky POSTUP PRÍPRAVY vymiešame vajcia a cukor do penista - pridáme ostatné prísady a poriadne vymiešame - natrieme do vymastenej a múkou vymazanej formy a pečieme pri 180 stupnoch - vydlabeme sted korpusu - uložíme pozdĺžne prekrojené banány - vyšľaháme šľahačku, pridáme stužovač a nakoniec postrúhanú - uhladíme - namrvíme vydlabany korpus Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Veronika O. (Vinusa) ID 161623 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Croquembouche -isnpirace z pořadu Prostřeno :-))POTREBNÉ PRÍSADY Výraz „krokánbuš“ znamená „křupe v ústech“ . Označuje drobné kousky pečiva potažené páleným cukrem. Vytvoříme pyramidu z kuliček plněných krémem nebo šlehačkou, máčených v karamelu a opředených jemným cukrovým závojem. POSTUP PRÍPRAVY Odpalované těsto Ingredience: •1/4 l vody •1/2 lžičky soli •100 g másla •150 g hrubé nebo polohrubé mouky Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Libuše g. (Liba1963) ID 146455 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 25.4.2012, 8:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Jednoduchá tvarohová torta s ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY Piskotove cesto: kolko vajec, tolko lyzic praskoveho cukru a polohrubej muky + PDP, napr. 5 vajec, 5 PL praskoveho cukru, 5 PL polohrubej muky + 1 PDP PLNKA: 400g tvarohu, krystalovy cukor podla chuti, vanilkovy cukor, 1 vajicko, ovocie v plechovke, lekvar Poleva: 350g nutella, oriesky POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Oddelime bielka od zltok a vyslahame tuhy sneh. Do snehu zamiesame (neslahame) zltka, potom po lyziciach pridame polohrubu muku, cukor a prasok do peciva. Vylejeme do vymastenej a vysypanej okruhlej formy a dame piect do vyhriatej rury na 150 stupnov. Tip: na spodok formy si vystrihujem papier na pecenie, pre istotu. Pecieme dozlatista, rozkrojime podla poziadaviek na dve alebo tri casti. Plnka: tvaroh zmiesame s cukrom, vanilkovym cukrom a vajickom. Spodnu cast cesta potrieme lekvarom, na kraje poukladame ovocie, najlepsie mesiaciky broskyn, na to dame polocicu tvarohovej plnky, ozdobime ovocim, pokryjeme druhym platom cesta a opakujeme postup ( ovocie + tvaroh + ovocie), zakryjeme poslednym platom. Roztopime si nutelu, potrieme tortu a ozdobime. Tip 2. polovicu plnky mozme zafarbit kakaom a pouzit jasne ovocie a na bielu cast pouzit tmave ovocie (cucoriedky, jahody....) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Ivana B. (brculka8) ID 173421 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
HokejováPOTREBNÉ PRÍSADY Pre mladých hokejistov torta na slano POSTUP PRÍPRAVY viac fotiek v postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Mária Š. (vikieli) ID 113025 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 16.4.2012, 20:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Do prace pre kolegovPOTREBNÉ PRÍSADY Pre radost POSTUP PRÍPRAVY Nech ochutnajú aj v praci OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Patricia B. (Mala Didulik) ID 143021 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 16.4.2012, 19:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Velkonočna tortaPOTREBNÉ PRÍSADY korpus:4 vajcia,4 PL vody,200g práš.cukru,1 vanilka,125g polohrubej muky,100g škrobovej múčky(solamyl),1 lyžička PDP, na zvlhčenie korpusu:1 velký pomaranč,2 PL pomarančoveho likeru, krém:1 hera,2 žltky,150g práš.cukor zdobenie:čokoláda na varenie,cera,pestre cukrove vajíčka a mlete orechy POSTUP PRÍPRAVY Z bielkov a vody vyšlahame sneh do ktorého zašlahame cukor a vanilku.do snehu vmiešame žltka,muku ,solamyl a PDP.predhrejeme si ruru na 180,podla toho ako vám pečie rura,pečieme vo vymastenej mukou vysypanej forme lež sa neupečie. krém:može sa šlahat nad parou alebo bez pary do zhustnutia .bez pary všetky ingrediencie spolu vyšlahame.a dáme zachladit..alebo nad parou vajíčka z cukrom a potom zašlahat maslo ked je vychladnutý krém. korpus prekrojíme na dve časti, vyžmýkame pomaranč pomiešame z likerom a pomokríme korpusy.tretinu si odložím na zdobenie,zvyšny krem si dáme na polovicu ,prvou polovicou natrieme korpus položíme druhý korpus,druhou polovicou krému potrieme celu tortu .na vrch torty nalejeme roztopenu čokoládu.potom ked stuhne ozdobíme tortu podla fantazie.boky torty ozdobíme mletými orechmi. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | lucia h. (3bitka) ID 69705 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 10.4.2012, 20:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
MarlenkaPOTREBNÉ PRÍSADY 100 g masla, 2 PL medu, 250 g cukru, 1 KL octu, 1 PL jedlej sódy, 2 vajcia, 700 g hladkej múky, 200 - 500 g masla, 1 Salko, 50 g na sucho opražených a na hrubo posekaných vlašských orechov, káva a koňak (nemusí byť). POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca dáme maslo, med, cukor a dôkladne vyšľaháme. Pridáme ocot, do ktorého vopred zamiešame sódu, vajcia a na miernom ohni miešame, až kým sa na povrchu neobjaví pena a zmes nezačne hnednúť. Potom pridáme preosiatu hladkú múku, vypracujeme cesto, prikryjeme a necháme hodinu odpočívať na teplom mieste. Odporúčam čím skôr vmiešať celé množstvo múky, lebo keď pridávate postupne, tak sa ťažšie spojí. Odpočinuté cesto rozdelíme na 8 - 12 guliek. Každú z nich vyvaľkáme na tenkú placku a dáme piecť, ale pozor, čím viac guliek máme, tým ťažšie sa vyvaľkajú... ideálne je max 10 ks, ale ak zvládnete 12, tak to je super! :) Každý plát pečieme také 2-3 minútky. Salko najmenej 3 hodiny mierne varíme úplne ponorené vo vode (ja zvyknem deň vopred)... skúšala som aj karamelové salko, ale nie je tak dobré, ako keď to klasické uvaríte! Vychladnuté ho rozmixujeme s maslom, prípadne pridáme oriešky... množstvo masla je vyslovene na Vás, prvý-krát som dala 250 g masla, ale marlenka bola dosť sladká, takže odporúčam podľa chuti domiešavať maslo. Ja každú placku natieram kávou zmiešanou s nejakým likérom, aby bola mäkučká a potom krémom... kladieme na seba. Poslednú placku nastrúhame na krém - na povrch torty a na boky. Tortu odložíme na chladné miesto (nie do chladničky) na 7 až 8 hodín. Nakoniec ju pokrájame a podávame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Ingrid B. (Incika) ID 161443 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Smotanovo-ovocná tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 3 kyslé smotany, 1 sladká smotana, 4 van. cukre, 1 želatína, 2 dcl vody, piškoty, ovocie (jahody, banány, kivi, mandarinkový alebo ananásový kompót) POSTUP PRÍPRAVY Do vyššej nádoby dáme 3 kyslé smotany, 1 sladkú smotanu, 4x van. cukor a želatínu rozmiešanú vo vode... všetko spolu rozmixujeme (ale pozor, lebo to frká, keďže zatiaľ je to veľmi tekutá masa, ktorá stuhne až neskôr!). Dno tortovej formy vyložíme pišótami na ne poukladáme 1 druh ovocia (napr. jahody) a polejeme časťou smotanovej masy... takto pokračujeme ďalej ešte 2x a zavŕšime smotanovou masou. Nakoniec môžeme ozdobiť šľahačkou a ovocím... keď stihnete skôr ako zjete! :)) Dobrú chuť! :) P.S.: Množstvo surovín, ktoré som uviedla je na klasickú okrúhlu tortovú formu, na obrázku je veľká obdlžniková torta, kde som použila cca 10 smotán... bežne robím klasickú okrúhlu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Ingrid B. (Incika) ID 161443 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Jablková tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg ošúpaných jabĺk, 4 dcl vody, 4-5 PL cukru, 2 zlaté klasy, piškóty, čokoláda + Cera na polevu POSTUP PRÍPRAVY Jablká ošúpeme a 1 kg čistej váhy postrúhame do hrnca na hrubšom strúhadle, pridáme 2 dcl vody a cca 4-5 PL cukru (môže byť aj menej, keď sú jablká sladké, prípadne viac, keď sú kyslejšie), takto varíme 35 minút na platni, kým sa nám voda nevyparí. Občas miešať! V šálke zmiešame 2 dcl vody a 2 Zlaté klasy a vlejeme do jablkovej masy, povaríme 2 minúty a odstavíme. Do tortovej formy poukladáme na spodok piškóty, na ne vrstva jablkovej masy, a toto ešte 2x a ukončíme piškotami... dokopy máme 4 vrstvy piškót a 3 vrstvy jabĺk. Necháme vychladnúť (ja zvyknem dať na noc do špajze) a na záver polejeme čokoládovou polevou. Je skvelá a vhodná aj pre detičky, nakoľko v nej nie je veľa cukru (nemusí byť vôbec!) a piškótky nám zmäknú od jabĺčok! Je mäkučká a šťavnatá. Dobrú chuť! :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Ingrid B. (Incika) ID 161443 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 141-150) | << predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,190 ďalšie >> |