. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 141-150)<< predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,190 ďalšie >>

TORTY

Svieža ovocná torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Piškóta:8 ks sneh z bielkov,8 ks žĺtky,300 g cukor práškový,2 dl mlieko,1,5 dl olej,400 g múka polohrubá, 1 ks prášok do pečiva. Kakao Krém: 1 Mascarpone 500g 1 Tvaroh jemný 500g 3 ks Smotana pochúťková 1 Šľahačková smotana 1 Želatína v prášku Práškový cukor podľa chuti Podlhovasté piškóty, silná čierna káva Na dozdobenie:Piškóty, ovocie podľa chuti, číra želatína

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:
Vymiešame žĺtky s cukrom, postupne pridáme mlieko, olej, múku s práškom do pečiva a nakoniec jemne zamiešame sneh z bielkov. Viac ako polovicu cesta vylejeme na plech, do ostatného pridáme kakao a vlejeme do svetlého cesta. Pečieme na plechu, pri 180°C cca. 15-20 min., podľa rúry. Po vychladnutí vyklopíme na tácku alebo na miesto kde už zostane, lebo pohnúť sa ňou už nedá. Orežeme okraje, natrieme vrstvou lekváru a začneme lepiť dookola piškóty. Mne vystal čokoládový krém z košíčkov, tak som použila ten, ale keby som nemala tak by som asi použila nutelu. Jemne zviazať dookola nejakou stuhou, aby nám držali piškóty.

Krém:
Vyšľaháme mascarpone, zvlášť vymiešame tvaroh s kyslou smotanou, a zvláť vyšľaháme šľahačku.
Práškovú želatínu zalejeme asi 1 dcl vody, keď ztuhne pomaly ju rozpúšťame, ale nesmie vrieť. Keď už má tekutú konzistenciu tak vmiešame do nej z tvarohovo smotanovej zmesy troška nahrejeme a vmixujeme do mascarpone a nakoniec vmiešame šľahačku.
Keď zmes začne tuhnúť, ukladáme z nej lyžičkou vrstvu na korpus (asi polovicu), na krém uložíme piškóty
namočené do silnej kávy a prikryjeme druhou polovicou zmesy. Dáme stuhnúť do chladničky.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Eva A. (alex37) ID 17814 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 6.6.2013, 16:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Krtkova torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 4 vajcia, 150 g cukru, 140g múka hladká, 15 g kakaa, 1 lyžička sódy bikarbóny, KRÉM: 500 ml mlieko 2ks vanilkoveho pudingu, 5 lyžíc cukru, 2ks vanilkového cukru, 100g masla a 2 šlahačky

POSTUP PRÍPRAVY

vymiešame vajcia a cukor do penista
- pridáme ostatné prísady a poriadne vymiešame
- natrieme do vymastenej a múkou vymazanej formy a pečieme pri 180 stupnoch
- vydlabeme sted korpusu
- uložíme pozdĺžne prekrojené banány
- vyšľaháme šľahačku, pridáme stužovač a nakoniec postrúhanú
- uhladíme
- namrvíme vydlabany korpus

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Veronika O. (Vinusa) ID 161623 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Croquembouche -isnpirace z pořadu Prostřeno :-))



POTREBNÉ PRÍSADY

Výraz „krokánbuš“ znamená „křupe v ústech“ . Označuje drobné kousky pečiva potažené páleným cukrem. Vytvoříme pyramidu z kuliček plněných krémem nebo šlehačkou, máčených v karamelu a opředených jemným cukrovým závojem.

POSTUP PRÍPRAVY

Odpalované těsto

Ingredience:

•1/4 l vody
•1/2 lžičky soli
•100 g másla
•150 g hrubé nebo polohrubé mouky

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Libuše g. (Liba1963) ID 146455 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 25.4.2012, 8:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Jednoduchá tvarohová torta s ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

Piskotove cesto: kolko vajec, tolko lyzic praskoveho cukru a polohrubej muky + PDP, napr. 5 vajec, 5 PL praskoveho cukru, 5 PL polohrubej muky + 1 PDP PLNKA: 400g tvarohu, krystalovy cukor podla chuti, vanilkovy cukor, 1 vajicko, ovocie v plechovke, lekvar Poleva: 350g nutella, oriesky

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: Oddelime bielka od zltok a vyslahame tuhy sneh. Do snehu zamiesame (neslahame) zltka, potom po lyziciach pridame polohrubu muku, cukor a prasok do peciva. Vylejeme do vymastenej a vysypanej okruhlej formy a dame piect do vyhriatej rury na 150 stupnov. Tip: na spodok formy si vystrihujem papier na pecenie, pre istotu. Pecieme dozlatista, rozkrojime podla poziadaviek na dve alebo tri casti. Plnka: tvaroh zmiesame s cukrom, vanilkovym cukrom a vajickom.
Spodnu cast cesta potrieme lekvarom, na kraje poukladame ovocie, najlepsie mesiaciky broskyn, na to dame polocicu tvarohovej plnky, ozdobime ovocim, pokryjeme druhym platom cesta a opakujeme postup ( ovocie + tvaroh + ovocie), zakryjeme poslednym platom. Roztopime si nutelu, potrieme tortu a ozdobime.
Tip 2. polovicu plnky mozme zafarbit kakaom a pouzit jasne ovocie a na bielu cast pouzit tmave ovocie (cucoriedky, jahody....)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Ivana B. (brculka8) ID 173421 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Hokejová



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre mladých hokejistov torta na slano

POSTUP PRÍPRAVY

viac fotiek v postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Mária Š. (vikieli) ID 113025 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 16.4.2012, 20:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Do prace pre kolegov



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre radost

POSTUP PRÍPRAVY

Nech ochutnajú aj v praci

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Patricia B. (Mala Didulik) ID 143021 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.4.2012, 19:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Velkonočna torta



POTREBNÉ PRÍSADY

korpus:4 vajcia,4 PL vody,200g práš.cukru,1 vanilka,125g polohrubej muky,100g škrobovej múčky(solamyl),1 lyžička PDP, na zvlhčenie korpusu:1 velký pomaranč,2 PL pomarančoveho likeru, krém:1 hera,2 žltky,150g práš.cukor zdobenie:čokoláda na varenie,cera,pestre cukrove vajíčka a mlete orechy

POSTUP PRÍPRAVY

Z bielkov a vody vyšlahame sneh do ktorého zašlahame cukor a vanilku.do snehu vmiešame žltka,muku ,solamyl a PDP.predhrejeme si ruru na 180,podla toho ako vám pečie rura,pečieme vo vymastenej mukou vysypanej forme lež sa neupečie.
krém:može sa šlahat nad parou alebo bez pary do zhustnutia .bez pary všetky ingrediencie spolu vyšlahame.a dáme zachladit..alebo nad parou vajíčka z cukrom a potom zašlahat maslo ked je vychladnutý krém.
korpus prekrojíme na dve časti, vyžmýkame pomaranč pomiešame z likerom a pomokríme korpusy.tretinu si odložím na zdobenie,zvyšny krem si dáme na polovicu ,prvou polovicou natrieme korpus položíme druhý korpus,druhou polovicou krému potrieme celu tortu .na vrch torty nalejeme roztopenu čokoládu.potom ked stuhne ozdobíme tortu podla fantazie.boky torty ozdobíme mletými orechmi.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

lucia h. (3bitka) ID 69705 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.4.2012, 20:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Marlenka



POTREBNÉ PRÍSADY

100 g masla, 2 PL medu, 250 g cukru, 1 KL octu, 1 PL jedlej sódy, 2 vajcia, 700 g hladkej múky, 200 - 500 g masla, 1 Salko, 50 g na sucho opražených a na hrubo posekaných vlašských orechov, káva a koňak (nemusí byť).

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca dáme maslo, med, cukor a dôkladne vyšľaháme. Pridáme ocot, do ktorého vopred zamiešame sódu, vajcia a na miernom ohni miešame, až kým sa na povrchu neobjaví pena a zmes nezačne hnednúť. Potom pridáme preosiatu hladkú múku, vypracujeme cesto, prikryjeme a necháme hodinu odpočívať na teplom mieste. Odporúčam čím skôr vmiešať celé množstvo múky, lebo keď pridávate postupne, tak sa ťažšie spojí. Odpočinuté cesto rozdelíme na 8 - 12 guliek. Každú z nich vyvaľkáme na tenkú placku a dáme piecť, ale pozor, čím viac guliek máme, tým ťažšie sa vyvaľkajú... ideálne je max 10 ks, ale ak zvládnete 12, tak to je super! :) Každý plát pečieme také 2-3 minútky.
Salko najmenej 3 hodiny mierne varíme úplne ponorené vo vode (ja zvyknem deň vopred)... skúšala som aj karamelové salko, ale nie je tak dobré, ako keď to klasické uvaríte! Vychladnuté ho rozmixujeme s maslom, prípadne pridáme oriešky... množstvo masla je vyslovene na Vás, prvý-krát som dala 250 g masla, ale marlenka bola dosť sladká, takže odporúčam podľa chuti domiešavať maslo.
Ja každú placku natieram kávou zmiešanou s nejakým likérom, aby bola mäkučká a potom krémom... kladieme na seba. Poslednú placku nastrúhame na krém - na povrch torty a na boky.
Tortu odložíme na chladné miesto (nie do chladničky) na 7 až 8 hodín. Nakoniec ju pokrájame a podávame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Ingrid B. (Incika) ID 161443 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Smotanovo-ovocná torta



POTREBNÉ PRÍSADY

3 kyslé smotany, 1 sladká smotana, 4 van. cukre, 1 želatína, 2 dcl vody, piškoty, ovocie (jahody, banány, kivi, mandarinkový alebo ananásový kompót)

POSTUP PRÍPRAVY

Do vyššej nádoby dáme 3 kyslé smotany, 1 sladkú smotanu, 4x van. cukor a želatínu rozmiešanú vo vode... všetko spolu rozmixujeme (ale pozor, lebo to frká, keďže zatiaľ je to veľmi tekutá masa, ktorá stuhne až neskôr!). Dno tortovej formy vyložíme pišótami na ne poukladáme 1 druh ovocia (napr. jahody) a polejeme časťou smotanovej masy... takto pokračujeme ďalej ešte 2x a zavŕšime smotanovou masou. Nakoniec môžeme ozdobiť šľahačkou a ovocím... keď stihnete skôr ako zjete! :))
Dobrú chuť! :)

P.S.: Množstvo surovín, ktoré som uviedla je na klasickú okrúhlu tortovú formu, na obrázku je veľká obdlžniková torta, kde som použila cca 10 smotán... bežne robím klasickú okrúhlu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Ingrid B. (Incika) ID 161443 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Jablková torta



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg ošúpaných jabĺk, 4 dcl vody, 4-5 PL cukru, 2 zlaté klasy, piškóty, čokoláda + Cera na polevu

POSTUP PRÍPRAVY

Jablká ošúpeme a 1 kg čistej váhy postrúhame do hrnca na hrubšom strúhadle, pridáme 2 dcl vody a cca 4-5 PL cukru (môže byť aj menej, keď sú jablká sladké, prípadne viac, keď sú kyslejšie), takto varíme 35 minút na platni, kým sa nám voda nevyparí. Občas miešať! V šálke zmiešame 2 dcl vody a 2 Zlaté klasy a vlejeme do jablkovej masy, povaríme 2 minúty a odstavíme.
Do tortovej formy poukladáme na spodok piškóty, na ne vrstva jablkovej masy, a toto ešte 2x a ukončíme piškotami... dokopy máme 4 vrstvy piškót a 3 vrstvy jabĺk.
Necháme vychladnúť (ja zvyknem dať na noc do špajze) a na záver polejeme čokoládovou polevou.
Je skvelá a vhodná aj pre detičky, nakoľko v nej nie je veľa cukru (nemusí byť vôbec!) a piškótky nám zmäknú od jabĺčok! Je mäkučká a šťavnatá.
Dobrú chuť! :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Ingrid B. (Incika) ID 161443 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 141-150)<< predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,190 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu