končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.734 (zobrazuje sa 141-150) | << predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,174 ďalšie >> |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Labužnícke kuracie stehná zo zemiakmi v červenej paprikePOTREBNÉ PRÍSADY 4 kuracie stehná, 3 strúčiky cesnaku, bazalka, drvená rasca, soľ, č.m. paprika, strúhanka, olej...ZEMIAKY V ČERVENEJ PAPRIKE-olej, 1 cibuľa, č.m. paprika, zemiaky POSTUP PRÍPRAVY Kuracie stehná si osolíme, potrieme celé pretlačením cesnakom, posypeme bazalkou, drvenou rascou a č.m. paprikou, pokvapkáme olejom. V takomto stave ich necháme asi 1 1/2 hodinu odpočívať v chladničke. Potom posypeme po vrchu letmo strúhankou. Podlejeme asi 3/4 pohárom vody, zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry na 180°C. Keď sú už na kus makké, alobal odkryjeme, teplotu zvýšime na 200°C a za občasného polievania upečieme do chrumkava. Krásne upečené do chrumkava, voňavé...podávame s ryžou opekanými zemiakmi a samozrejme i šalátom alebo zo zemiakmi v červenej paprike ktoré si spravíme takto:Na panvici rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, usmažíme, nakoniec pridáme č.m. papriku. Premiešame kým všetko nedostane červenú farbu. Po dokončení nalejeme na varené zemiaky a dobre premiešame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 12.6.2013, 21:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia alebo noha v jogurtePOTREBNÉ PRÍSADY -príprava 15 minút, 4 porcie, čas pečenia 10-15 minút, elektrická rúra 200°C.......POTREBUJEME- 500 g kuracích pŕs, 2 tégliky bieleho jogurtu, 100 g strúhaného syra, 150 g strúhanky, 2 lyžice vňate, č.m. korenie, olej na vymastenie pekáča, soľ, olej na pokvapkanie masa POSTUP PRÍPRAVY V 1 miske zmiešame postrúhaný syr, posekanú petržlenovú vňať, strúhanku. Do 2 misky nalejeme jogurty. Kuracie prsia opláchneme, osušíme a nakrájame na podlhovasté kúsky. Kúsky masa osolíme, okoreníme. Najprv namočíme do jogurtu, potom do syrovo- strúhankovej zmesi a poukladáme na vymastený pekáč. Takto pripravené maso pokropíme olejom a upečieme vo vyhriatej rúre dozlatista. Podávame zo zemiakovou kašou a zelenínovým šalátom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Morčacie ragu s kalerábomPOTREBNÉ PRÍSADY 60 dkg morčacích pŕs, soľ, čerstvo mleté korenie, 2 PL hladkej múky, 10 dkg údenej slaniny, 1 zväzok petržlenovej vňatky, 3 dkg masla. Ku kalerábovej omáčke potrebujeme: 1 zväzok jarnej cibuľky, 60 dkg kalerábu, 1,5 dl smotany, 1,5 dl šľahačkovej smotany, 2 KL kremžskej horčice, 1 PL maizeny, 2 bobkové listy (ja sa priznám, ja som bobkové listy vynechala) POSTUP PRÍPRAVY Recept som znova odkukala z www.stahl.hu Keďže jar je charakteristická mladými šťavnatými kalerábmi, tak sa mi to zdalo ako ideálne jedlo nateraz. Ide o veľmi rýchle jedlo, ktoré sa dá stihnúť do pol hodiny a je ideálne na tie dni, keď nemáme náladu za krásneho teplého počasia stáť za sporákom. 1. Ako prvé si pripravíme morčacie prsia, ktoré si dôkladne umyjeme a pokrájame na cca 2x2 cm kocky. Následne ich osolíme, okoreníme a poprášime múkou. Následne si nakrájame na kocky aj slaninku, bielu časť jarnej cibuľky si nakrájame na tenké krúžky. Petržlenovú vňatku si nasekáme na drobno. Kaleráb si očistíme a nakrájame na polovičnú veľkosť ako máme mäso. 2. K omáčke: smotanu, šľahačku, horčicu a majzenu si vyšľaháme v miske s ručným mixérom poriadne do penista. 3. Vezmeme si panvicu asi o priemere 28 cm a popražíme si na nej slaninku, následne slaninku vyberieme a na slaninkovej masti opečieme do zlata morčacie kocky. Následne si vyberieme aj tieto. 4. Na masti, ktorá nám zostala na panvici si opečieme cibuľku, pridáme kaleráb a petržlenovú vňatku a ak myslíte, tak aj bobkové listy (ja som tie vynechala). Pridáme 2 dcl teplej vody a povaríme dobrých 10 minút. 5. Následne do panvice pridáme naspäť slaninku a mäsko a zalejeme pripravenou omáčkou. Povaríme ešte ďalšie 3 - 4 minúty, kým nám zmes zhustne. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Eva M. (Pohodovka) ID 30428 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kurča pečené na zemiakochPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kurča, soľ, 130 g masla, 500 g zemiakov POSTUP PRÍPRAVY Do maslom vymastenej misky na pečenie poukladáme asi pol centimetra silné plátky surových zemiakov. Každú vrstvu primerane osolíme. Umyté kurča na hrudi rozrežeme, z oboch strán posolíme a roztvorené položíme na zemiaky chrbtom hore. Okolo kurčaťa na okrajoch ešte poukladáme tenké plátky masla. Prikryjeme pokrievkou a v rúre pečieme na 200°C, dokiaľ nie je maso makké. Pred dopečením necháme kurča chvíľu bez pokrievky zlatnúť. Podávame so zeleninovým šalátom. Ak chceme kurča na grécky sposob pri príprave posypeme zemiaky i kurča mletou škoricou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 20.6.2013, 15:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia v panáde zo zemiakovým šalátom a olivamiPOTREBNÉ PRÍSADY 2 kuracie prsia, 200 g strúhanky, 300 ml mlieka, 200 ml mlieka ( na namáčanie), 200 g hladkej múky, 3 cesnaky- strúčiky, 1 kypriaci prášok do pečiva, lyžica bazalky, lyžica sladkej papriky, lyžica pálivej papriky, 1/2 lyžičky č. m. korenia, lyžičku soli, olej, petržlenová vňať....NA ZEMIAKOVÝ ŠALÁT S OLIVAMI POTREBUJEME-500 g zemiakov, 150 g olív, 4 cibule, 4 lyžice balzamikového octu, 1 lyžica cukru, 2 lyžice kapary s nálevom, 100 ml oleja, 1 strúčik cesnaku, 100 ml vody, petrželová vňať, soľ, č.m. korenie POSTUP PRÍPRAVY SUCHÁ PANÁDA- Do jednej misy nasypeme múku, strúhanku, kypriaci prášok, soľ, č. korenie, sladkú a štipľavú papriku, lisovaný cesnak a všetko zamiešame....MOKRÁ PANÁDA-Do druhej misy dáme mlieko, bazalku, vňať petržlenovú, pridáme 5 lyžíc panády suchej z prvej misy a premiešame....Kuracie prsia nakrájame na kúsky, najskor namočíme do mlieka a potom obalíme v panáde. Čiže najprv do mokrej a potom do suchej panády obalíme. Smažíme na oleji do chrumkava. Odporúčam k tomuto masku si spraviť zemiakový šalát s olivami ktorý ZNIE- Zemiaky uvaríme, olúpeme, necháme vychladnúť a nakrájame na plátky. Do 100 ml vriacej vody s octom a cukrom dáme na plátky nakrájanú cibuľu a varíme asi 5 minút do zmaknutia. Pridáme nakrájané kapary s nálevom, olivy, roztlačený cesnak a chvíľu povaríme. Nasypeme do misy na nakrájané zemiaky, pridáme petržlenovú vňať, osolíme a zľahka premiešame. Hotovo :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 11.6.2013, 23:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia alebo noha v cestíčkuPOTREBNÉ PRÍSADY CESTÍČKO- 1 žĺtok, 80 g hladkej múky, štipka prášku do pečiva, 2 lyžice bieleho vína alebo vody, soľ POSTUP PRÍPRAVY 3 porcie kuracích pŕs mierne naklepeme, osolíme, obalíme v hladkej múke potom v cestíčku a vyprážame vo vriacom oleji z oboch strán. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Zapečené kuracie stehnáPOTREBNÉ PRÍSADY 5 horných kuracích stehien, 300 g šampiónov, polohrubá múka, maslo, č. m. paprika, č. m. korenie, drvená rasca, soľ, 600 g zemiakov POSTUP PRÍPRAVY Do misy dajte trochu soli, papriky, korenia, polohrubej múky. V tejto zmesi obaľte horné kuracie stehná. Misu z jenského skla vyložte maslom, uložte kuracie stehná, pridajte šampióny pokrájané na plátky, zemiaky pokrájané na plátky, obložte nimi dookola stehná. Dochuťte drvenou rascou, zakryte a pečte v rúre na 200°C asi 50 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 11.6.2013, 23:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Falošná sviečková so šampiňónmi ♥POTREBNÉ PRÍSADY šampiňóny, kuracie prsia, dve mrkvy, vačšia cibuľa, maslo, hladká múka, soľ,ml.čierne korenie, vegeta na dochutenie, smotana na varenie POSTUP PRÍPRAVY 125g masla si rozpustíme a orestujeme nadrobno nakrájanú cibulku........na to dáme podusiť kuracie prsia,ktoré sme predtým osolili a okorenili.....ďalej pridáme na polky rozrezané šampiňóny,ktoré sme predtým tiež osolili.....podusíme, trošku pustia šťavu.....pridáme mrkvu nastruhanú najemno....podlejeme vodou a dusíme domakka......ked je masko aj šampiňóny makké, zalejeme smotanou na varenie.....v troške smotany alebo mlieka rozšľaháme hladkú múku a spravíme zátrepku a zahustíme omáčku....dochutíme vegetou, prebubleme a podávame s knedlou.... Veľkáá mňamka, prajem dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Zuzana K. (Zuzana Kováčová) ID 5910 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (26) posledné: 21.2.2018, 13:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Marinované kuracie kocky so zeleninouPOTREBNÉ PRÍSADY Na 2 porcie potrebujeme: 2 kuracie prsia, 2 stredne veľké cibule, 1 väčšiu mrkvu, 1 čerstvú červenú papriku, korenie na gyros, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Čas prípravy- 30 minút + 2 hodiny marinovanie. ***1. Kuracie prsia nakrájame na väčšie kocky. Posypeme ich 2 lyžicami korenia na gyros, zalejeme 2 lyžicami olivového oleja a dáme minimálne na 2 hodiny do chladničky. ***2. Všetku zeleninu nakrájame na väčšie kusy, mrkvu na hrubšie kolieska, cibuľu na osminky, červenú papriku na kocky. ***3. Zeleninu dáme na troche oleja opiecť na panvicu na 10 minút, v prípade potreby podlievame troškou vody. Potom zeleninu vyberieme bokom na tanier. ***4. Na prázdnu panvicu vysypeme kuracie mäso a sprudka opečieme. Takto sa pekne zatiahne a vnútri ostane šťavnaté. Vsypeme zeleninu, podlejeme trochou vody a pod pokrievkou necháme podusiť asi 10 minút. Zelenina má byť ešte trochu tvrdšia, nie úplne rozvarená. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana R. (zuzuli90) ID 278741 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 9.6.2013, 14:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Zapekané kuracie prsia so zelenou fazuľkouPOTREBNÉ PRÍSADY Na 2 porcie potrebujeme: 2 stredne veľké kuracie prsia, 1 konzerva fazuľových luskov, 1 cibuľa, 1 mozzarella (ideálne light), olivový olej, čierne korenie, soľ POSTUP PRÍPRAVY Čas prípravy približne 40 minút. ***1. Na panvici speníme na olivovom oleji cibuľu, pridáme nakrájané fazuľové lusky a spolu ešte popražíme na panvici asi 5 minút. ***2. Na panvicu pridáme kuracie mäso nakrájané na menšie kocky, okoreníme, osolíme, opečieme 10 minút. *** 3. prilejeme trochu vody a 5 minút ešte podusíme. ***4. Predohrejme si rúru na 190 stupňov. Zmes z panvice vysypeme do zapekacej misy (na menši plech), navrch nakrájame na plátky mozzarellu a dáme na 10 minút zapiecť *** Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana R. (zuzuli90) ID 278741 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.734 (zobrazuje sa 141-150) | << predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,174 ďalšie >> |