končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.647 (zobrazuje sa 1451-1460) | << predošlé 1,.,141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151,.,165 ďalšie >> |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Kaleráb-opražený na maslePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY chlieb,kaleráb,maslo,sol,korenie POSTUP PRÍPRAVY Na masle si opražíme nastrúhaný kaleráb.Pražíme ho asi 3-5 minut-zaleží ako máme radi opražené.Ochutíme soľou a korením.Podávame na chlebe ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Erika j. (erikaPN3) ID 258622 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Cesto na pizzu podla Jamieho OliveraPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/08/cesto-na-pizzu-podla-jamieho-olivera.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:3 1/2 poh hladkej muky 1 CL suseneho drozdia stipka cukru 1 1/4 poh vlaznej vody 2 CL soli 2 PL olivoveho oleja Postup:Do misky si dame muku a v strede urobime jamku.Pridame drozdie a cukor a pomocou vidlicky vmiesame vodu.Napokon pridame sol a olej a pomocou ruky vytvarujeme cesto ( nesmie sa lepit a musi byt hladke .)Ulozime do misky ktoru sme si natreli olivovym olejom.Prikrijeme utierkou a ulozime na teple miesto .Cesto by malo zdvojnasobit svoj objem.Cesto si rozvalkame (na namucenej doske ) na rozmer plechu (alebo si prekrojte na pol a urobte 2 mensie pizze ).Prelozime na plech vystlani papierom na pecenie.Pecieme pri maximalnej teplote 10-15 minut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 25.8.2015, 8:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Výborné zapekané hrušky plnené NivouPOTREBNÉ PRÍSADY rozpis pre 2 osoby : 1 väčšia pevnejšia hruška, 20g syra s plesňou výraznejšej chuti (Niva, Gorgonzola), 10g vlašské orechy, 1 sušená figa, 20g strúhaného parmezánu, 1/2 PL jablčný ocot, 1 PL med, 2 klinčeky, 1/2 citróna, cca 3 PL vody, šalát podľa chuti (rukola, polníček, čerstvý špenát) POSTUP PRÍPRAVY inšpirácia od Pyca z knihy Moje jedlo 2 ... chuťovo výborné jedlo ... rúru si dáme vyhriať na 190°C ... figu pokrájame nadrobno a namočíme do misky s vodou, orechy posekáme alebo pomeliem, zmiešame s 1 PL medu, parmezánom a plesňovým syrom. Hrušku umyjeme, po dĺžke rozkrojíme na polovicu, vyberieme jadrovník, a lyžičkou opatrne vydlabeme dužinu aby na okrajoch ostalo trocha dužiny, ktorá bude držať hrušku počas pečenia - hrušky ihneď pokvapkáme citrónovou šťavou. Do orechovo-medovo-parmezánovej zmesi pridáme nadrobno pokrájanú dužinu z hrušiek a scedené figy, premiešame a zmesou naplníme polovice hrušiek. V miske zmiešame jablčný ocot, 1 PL medu, roztlčené klinčeky a vodu. Hrušky uložíme do zapekacej nádoby, podlejeme 2/3 pripravenej zálievky a v rozhorúčenej rúre pečieme asi 20 minút. Potom hrušky oblejeme zvyškom marinády, rúru prepneme na funkciu gril a pri teplote 230°C zapekáme cca 5-6 minút. Po upečení vyberieme, necháme chvíľu odstáť. Šťavu z pekáča zlejeme, dáme schladiť do mrazničky a schladenou polejeme šalát, na ktorý uložíme upečené hrušky ... alebo dáme do menšieho hrnca, prilejeme 0,5 dl portského a 0,5 dl bieleho vínka, kvapku balzamikovej redukcie a na sporáku vyredukujeme na 1/2, pridáme kúsok studeného masla a máme výbornú omáčku na poliatie ... mňam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 15.2.2016, 10:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Výborná pohánka s Nivou / bryndzouPOTREBNÉ PRÍSADY na 2 - 3 porcie : 150g pohánky (mala som krúpy), 1 väčšia tvrdšia paradajka, 1 červená paprika, 2-3 šampiňóny, 2 jarné cibuľky, 4 PL rastlinný olej, soľ, korenie, 1-2 strúčiky cesnaku, 80g bryndze alebo nivy, 1,5 dl vody alebo bieleho vína, čerstvá petržlenová vňať prípadne iné čerstvé bylinky podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY ... inšpirácia z knihy od Pyca ... pohánku dobre prepláchneme a necháme odkvapkať ... cibuľku očistíme, pokrájame a do sklovita orestujeme na rozpálenom oleji ... pridáme nadrobno pokrájanú papriku, chvíľu restujeme, pridáme postrúhanú paradajku, pokrájané šampiňóny (nemusia byť - ja som robila aj bez a bolo to rovnako dobré), prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme, premiešame, pridáme prepláchnutú a odkvapkanú pohánku, zalejeme studenou vodou alebo vínom a pod pokrievkou dusíme cca 10 minút, nakoniec pridáme Nivu alebo bryndzu (s Nivou mi chutilo o kúštik viac), posekanú vňať alebo byliny, zľahka premiešame a necháme 10 minút pod pokrievkou mimo tepelného zdroja "dôjsť" ... alebo dusíme dlhšie (asi 15 minút), a po pridaní a roztopení syra / bryndze môžeme hneď podávať ... mňam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
CVIKLOVÉ HALUŠKYPOTREBNÉ PRÍSADY Na 4 porcie potrebujeme : 600 g pyré z upečenej alebo uvarenej červenej repy (cvikla) 1 bielok 150 - 200 g múky (celozrnná, špaldová, polohrubá, hladká, ...) štipka soli na omáčku : 80 - 100 g syra s modrou plesňou 20 g parmezán cca 1,5 - 2 dl smotana alebo mlieko sušené oregano (nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY Príprava je veľmi jednoduchá a nezaberie veľa času. Vlastne iba vareškou zmiešame pyré z červenej repy (rozmixovaná uvarená alebo upečená a očistená červená repa), múku (ja som kombinovala celozrnnú špaldovú s pšeničnou polohrubou), bielok (ja som použila žĺtok, ktorými zvýšil z iného receptu a myslím si, že aj maličké celé vajíčko by urobilo rovnakú službu) a soľ na konzistenciu klasického haluškového cesta. Halušky uvaríme v osolenej vriacej vode - keď vyplávajú navrch hneď ich vyberieme von - dlhším varením stratia farbu. Halušky sú jemnejšie ako klasické zemiakové, preto s nimi treba narábať opatrnejšie - ja som časť omáčky dala na dno taniera, naložila som halušky a navrch som dala zvyšok omáčky (ktorá tým ako chladla aj tuhla, ale na chuti jej to neubralo). K syru s modrou plesňou sa hodí oregano, tak ak máte radi kľudne posypte. Syrovú omáčku robím veľmi jednoduchú, vlastne iba v smotane alebo mlieku rozpustím syr výraznej chuti a dochutím štipkou sušeného oregana - tak nám chutí najviac. Kopec ďalších zaujímavých receptov nájdete na mojom blogu : www.svetnatanieri.blogspot.sk ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Pastiersky syr v cestickuPOTREBNÉ PRÍSADY syr, najlepsie nejaky na vyprazanie alebo klasicky Eidam, sunka, sampiony, kapia, co ma kto rad na plnku, vajicka, muka mlieko, sol, olej POSTUP PRÍPRAVY Syr narezeme na platky, naplnime podla chuti, ja som dala sampiony , sunku a kapiu, spojime a obalime najprv v muke a potom cele v pripravenom cesticku.. Cesticko: na 600 gramov syra potrebujeme cesticko z- 2 vajicok,2 dc mlieka, 80-100 gramov hladkej muky sol, z ingrediencii vymiesame hladke cesticko, v ktorom potom obalime syr a supneme do rozpaleneho oleja a vyprazame.. Dobru chut... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Miska K. (fiji11) ID 348 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Instantná kašaPOTREBNÉ PRÍSADY Pre vsetky zaneprazdnene zienky ( ktora nieje zaneprazdnena):-) POSTUP PRÍPRAVY . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Klaudia R. (kladika) ID 65067 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 14.5.2009, 0:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Slaná ovsená kaša so zeleninou...POTREBNÉ PRÍSADY Ja dávam na 1 osobu toľkoto, ale môže to byť kľudne viac : 30 g ovsených vločiek, 1/4 kocky bujónu, zelenina ( paradjka, paprika, uhorka, redkovka... ) POSTUP PRÍPRAVY Vo vriacej vode rozpustíme bujón a pridáme ovsené vločky. Varíme klasickým spôsobom, až kým nezhustnú na kašu. Zeleninu si nakrájame na malé kocky a primiešame ku kaši. Je to slaná varianta, pre tých, ktorí nemajú radi sladké... ( môj nápad...=)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zdenka R. (Zdenka67) ID 65214 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 3.6.2009, 22:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Palacinky na slanoPOTREBNÉ PRÍSADY Plnka: 40 g cibule, 150 g šampiňonov, 3 vajíčka, olej, soľ, mleté čierne korenie Na cestíčko: 4 vajíčka, hladká múka, mlieko,soľ Na obaľovanie: múka,vajce,strúhanka Na vyprážanie: olej POSTUP PRÍPRAVY Plnka: očistenú a pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji. Pridáme pokrájané šampiňony a spolu podusíme. Posolíme a okoreníme mčk. Do udusených šampiňonov pridáme rozšľahané vajíčka a urobíme hustú praženicu,ktorú necháme vychladnúť. Po vychladnutí náplň rozdelíme do upečených palaciniek a stočíme. Na koncoch môžeme uchytiť špajdlíkom.Naplnenú palacinku opatrne obalíme v múke,vajíčku a strúhanke. Vypražíme na rozohriatom oleji. Cestíčko: Mlieko,vajce, soľ a múku vymiešame na hladké cestíčko. Na rozohriatu panvicu dáme malé množstvo oleja. Nalejeme cesto,rovnomerne rozlejeme po celom dne a opečieme po obidvoch stranách. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Petra A. (peetka) ID 28978 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
vajickove chleby so syromPOTREBNÉ PRÍSADY chleba, vajicka, olej, platkovy syr ementaler alebo iny :) POSTUP PRÍPRAVY Toto sem davam len na ispiraciu "co si dame" jasne ze vsetci pozname vajickove chleby alebo chleba vo vajci :) ja som ich prilepsila syrom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Adriana G. (adkap) ID 606 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 21.8.2007, 21:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.647 (zobrazuje sa 1451-1460) | << predošlé 1,.,141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151,.,165 ďalšie >> |