končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 131-140) | << predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,190 ďalšie >> |
TORTY |
penová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY moja prvá penová torta...po dlhej dobe som sa na ňu konečne odhodlala...nie je ktovie ako pekná ,ale chuťovo je úžastna POSTUP PRÍPRAVY Na 10 bielkov 700 g kr. cukru. Plnka: 10 žĺtkov, 300 g pr. cukru, 150 varovej čokolády, 1/2 dcl čiernej kávy, 1 kakao a 500 g masla. POSTUP PRÍPRAVY Bielky šľaháme s cukrom nad parou mixérom na najpomalšom stupni. Mne to trvá cca 45 - 50 minút. Potom pomaly pridávať rýchlosť, až kým sneh nie je úlne tuhý. Dobu šľahania treba dodržať, pretože ja som si to chcela raz skrátiť a keď som pláty upiekla tak ostali gumové a nie krehunké. Vyšľahaný sneh dáme do zdobiaceho vrecúška. Na papier na pečenie si nakreslíme tvar torty. Vreckom nastriekame tortu. Mali by výjsť štyri pláty. Na tri pláty urobíme ozdobné okraje - také pusinky, alebo vlnkovky a stred vyplníme. Štvrtý plat urobíme ozdobný.Ak nám ostane sneh môžeme urobiť malé pusinky, ktoré použijeme na ozdobu torty. Dáme piecť na 10 minúť na 150 stupňov, potom teplotu znížime a sušíme 50 minúť na 120 stupňov. Ja to pekávam v teplovzdušnej rúre, tak je dobre dodržať asi skúsenosti s vlastnou rúrou. Pokial máte teplovzdušnú rúru, môžete dať piecť aj dva plechy naraz.Budete to mať upečené rýchlejšie. Plnka: Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) zuzana p. (kikinato1) ID 84711 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (32) posledné: 13.10.2013, 11:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Nepečená torta pre sestričku :)POTREBNÉ PRÍSADY 2 balíky dlhých piškôt, 1 veľký balíček detských okruhlých piškôt, 4 kyslé smotany, 4 vanilkové cukre, 1l nízkotučného mlieka, 1 malinový puding, 1 zlatý klas, jahody (ja som dala 1kg), červené želatina POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si tortovú formu, ktorej okraje obložíme dlhými piškótami a spodok okruhlými. Z 0,5 l mlieka sa uvaríme malinový puding ( ja som ho osladila piatimi umelými sladidlami ). Uvarený puding vylejeme na piškóty a poukladame náň jahody. V miske si rozrobíme smotany s vanil. cukrami. Na jahody vylejeme 1/2 smotany, na ktorú poukladame detské piškóty. Na piškóty vanilkový puding a naň jahody nakoniec zalejeme zvyškom kyslej smotany a poukladame zvyšok jahôd. Necháme stuhnúť aspoň 1 hodinku aby sa smotana nezrazila s teplou želatinou. Červenú želatinu uvaríme podľa postupu na sáčku a zalejeme ňou tortu. Necháme stuhnúť najlepšie jednu noc :)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Klaudia L. (klaudusik888) ID 194990 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 30.11.2012, 17:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Malinovo-čokoládová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY KORPUS : 100g horkej čokolády, 100g zmäknutého masla, 100g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 5 vajec, strúhaná kôra z 1/2 citróna, 90g kryštálového cukru, 90 g hladkej múky KRÉM: 500g bieleho jogurtu, 120g práškového cukru, 2 PL citrónovej šťavy, 375g malín (1 sáčok mrazených malín), 8 plátkov želatíny, 200 ml smotany na šľahanie OKREM TOHO : malinový lekvár, 375 g malín (1 balenie mrazených), 1 balíček čírej tortovej želatíny, 2 PL kryštálového cukru POSTUP PRÍPRAVY Maslo vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Žĺtky postupne zapracujeme do maslovej zmesi. Nakoniec pridáme aj rozpustenú čokoládu a citrónovú kôru. Pridáme múku.Nakoniec vyšľaháme bielky do tuha, do ktorých zašľaháme cukor a opatrne zapracujeme do cesta. Pečieme 30 až 35 minút vo vyhriatej rúre na 170 °C .Na plnku si v miske zmiešame jogurt s práškovým cukrom a citrónovou šťavou. Asi 200 g malín prepasírujeme cez sitko a zmiešame s jogurtom. Želatínu rozpustíme podľa návodu na obale, najskôr do nej zapracujeme 2 PL malinovej zmesi a potom želatínu zamiešame do zvyšnej malinovej zmesi. Krém dáme do chladničky a medzi tým si vyšľaháme smotanu, ktorú so zvyšnými malinami zapracujeme do krému.Korpus vodorovne rozrežeme, spodný diel dáme do formy, potrieme ho 1/2 lekváru a nanesieme malinový krém. Vrchný diel potrieme lekvárom a nenatretou stranou plát položíme na krém. Tortu dáme na 1 hodinu do chladničky. Na vychladenú tortu navrstvíme maliny. Podľa návodu na obale si pripravíme tortové želé a prelejeme ním maliny. Chladíme asi 3 hodiny. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Viera M. (vierinka1) ID 111995 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 10.6.2012, 22:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Bananova TortaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 6 vajec, 18dkg prask. cukru, 15dkg poloh. muky, 2dkg kakaa, tuk a muka na pomastenie a posypanie tortovej formy 1. plnka: 30dkg masla, 20dkg prask. cukru, 5g maizeny, 3dkg kakaa, 1dcl mlieka, 1 zltok, 2 banany 2. plnka: 2 banany, 4 PL marhuloveho dzemu, 1 PL citronovej stavy, 4 PL rumu Zdobenie: 1 banan, slahacka POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Zltky vymiesame s polovicou cukru. Z bielkov vyslahame tuhy sneh a zaslahavame don druhu polovicu cukru. Sneh, muku a kakao zlahka zapracujeme do zltkovej hmoty. Cesto vylejeme do pripravenej formy a upecieme. Upeceny korpus prekrojime na 3 platy. 1. plnka: V ciastke studeneho mlieka rozmiesame maizenu, kakao a zltok. Zvysok mlieka nechame zovriet a do neho zamiesame predchadzajucu hmotu. Po vychladnuti po ciastkach pridavame maslo, ktore sme najprv vymiesali s cukrom. 2. plnka: Do marhuloveho dzemu pridame rum, banany pokrajane na kolieska, lyzicu citronovej stavy a povarime na sporaku. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Lucia S. (Lucyen) ID 244848 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 30.5.2012, 7:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Narodeninová so šampanskýmPOTREBNÉ PRÍSADY Svetlá piškóta, malinový sirup, malinový džem, jogurtový krém s malinami. Poťah WI 6kg POSTUP PRÍPRAVY :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Alexandra H. (Lexinka9) ID 86893 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 15.6.2012, 6:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Bábätká v modromPOTREBNÉ PRÍSADY x POSTUP PRÍPRAVY x OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Klaudia B. (Klaubok) ID 87365 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 7.6.2012, 12:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Parížska tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 4vajcia, 260g pr. cukru, 260g hl. muky, 8PL horucej vody, 10PL oleja, prasok do peciva, kakao.. Parižsky krem:1l slahackovej smotany(netrvanlivej), 400g var. cokolady, + stužovače šľahačky... + Poleva: čokoláda na varenie cca 200g POSTUP PRÍPRAVY Cesto:4vajcia, 260g pr. cukru, 260g hl. muky, 8PL horucej vody, 10PL oleja, prasok do peciva, kakao\\r\\n\\r\\nZltka, cukor, vodu a olej vymiesame a nechame stat 5minut\\r\\nPridame muku, pr. do peciva, kakao a sneh\\r\\nDno tortovej formy vystelieme mastnym papierom boky nechame nevymastene\\r\\nPecieme pri teplote 180stupnov\\r\\nPo upeceni rozkrojime na 3casti a kazdy plat pokvapkame rumom a natrieme dzemom (ja som pridala aj jahody)\\r\\nNa pokvapkany a dzemom natrety plat dame parizsky krem a opakujeme kym torta nie je hotova\\r\\nvrch a boky som tiez natrela kremom\\r\\n\\r\\nParizsky krem: zohrejeme šlahačkovú smotanu, ale neprivedieme do varu, pridáme polámanú čokolácu na varenie, necháme rozpustiť(najnovšie roztápam čokoládu nad parou a už do zohriatej smotany vlejem, lepšie sa mi to potom so smotanou spojí), potom vychladnúť a na noc do chladničky. Na druhý deň, keď už máme hotový korpus, šlahačku vyšlaháme, ale ja pridávam aj stužovač šlahačky.... Na 250ml šlahačkovej smotany dám 1 stužovač. \\r\\n\\r\\nTortu nakoniec polejeme čokoládovou polevou. Vrch torty zvyknem ozdobiť jednoducho, napr. lentilkami:D Občas marcipánom na želanie detí.\\r\\n\\r\\nTorta je naozaj veľmi chutná:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Hana D. (sharmana) ID 135570 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Motorka s postupomPOTREBNÉ PRÍSADY korpusy podľa vlastného výberu, poťahovacia hmota POSTUP PRÍPRAVY Dúfam, že to niektorej cukrárke trošičku pomôže. Musím pochváliť svojho manžela, pretože tá najdôležitejšia časť tvorenia patrila jemu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Andrea O. (AďaO.) ID 5041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 1.6.2012, 13:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Extra čokoládová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY cesto : 6 vajec, 250g kr. cukru, 250g hl. muky, PDP, 1dcl oleja, 1dlc vody, 100g horkej cokolady plnka: 1L mlieka, 3 kvalitne cokolacove pudingy, 150g kr.cukru, 200g cokolady, 200g masla, 1dcl kavy s PL rumu, kysly dzem poleva: 250 ml slahacky, 250 g cokolady (vhodne uvarit aj den skor, potom vyslahat) Pouzila som formu s priemerom 28cm. POSTUP PRÍPRAVY Uvarime si puding z mlieka, pudingovych praskov a cukru - nechame vychladnut. Cesto : zltka vyslahame s cukrom, potom pridame rozpustenu cokoladu - slahame, pridame olej, vodu - slahame, primiesame muku s PDP. Vmiesame vyslahane bielka a vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. Pecieme na 180 stupnov cca 45 min. Krem: makke maslo si vyslahame s rozpustenou cokoladou, postupne pridavame puding ( pred tym je dobre ho mixerom premiesat) a miesame. Korpus si prekrojime, spodnu cast celu pokropime kavou s rumom a potrieme dzemom, rozotrieme nan celu plnku a prikriyeme druhym korpusom ( aj ten mozete pokropit). Uvarime si slahacku s cokoladou a po vychladnuti ju vyslahame, tymto kremom potrieme cely povrch torty. Chladime cez noc. Torta je fantasticka, ja som kombinovala kvalitne 80%cokolady s kapucinovou cokoladou, ktora chut zjemnila a prevonala. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) Monika P. (monkap) ID 69860 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 26.10.2012, 8:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Kokosová s mandarinkami ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY CESTO : 1 H polohrubej múky * 1 H kokosu * 3/4 H kryštálového cukru * 3/4 H mlieka * 3/4 H oleja * 4 celé vajcia * 1 prášok do pečiva * PLNKA : 2 šľahačky * 2 pudingy OLE bez varenia * 2 mandarínkové kompóty * NA POSYPANIE: strúhaná čokoláda *......... H = hrnček POSTUP PRÍPRAVY Pridávam lahodnú ovocnú tortičku , ktorú zvládnu aj malé dievčatá. Všetko sa meria na hrnčeky. Kuk do obrázkov. :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 17.8.2012, 19:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 131-140) | << predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,190 ďalšie >> |