. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 131-140)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,190 ďalšie >>

TORTY

penová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

moja prvá penová torta...po dlhej dobe som sa na ňu konečne odhodlala...nie je ktovie ako pekná ,ale chuťovo je úžastna

POSTUP PRÍPRAVY

Na 10 bielkov 700 g kr. cukru.
Plnka: 10 žĺtkov, 300 g pr. cukru, 150 varovej čokolády, 1/2 dcl čiernej kávy, 1 kakao a 500 g masla.

POSTUP PRÍPRAVY

Bielky šľaháme s cukrom nad parou mixérom na najpomalšom stupni. Mne to trvá cca 45 - 50 minút. Potom pomaly pridávať rýchlosť, až kým sneh nie je úlne tuhý. Dobu šľahania treba dodržať, pretože ja som si to chcela raz skrátiť a keď som pláty upiekla tak ostali gumové a nie krehunké. Vyšľahaný sneh dáme do zdobiaceho vrecúška. Na papier na pečenie si nakreslíme tvar torty. Vreckom nastriekame tortu. Mali by výjsť štyri pláty. Na tri pláty urobíme ozdobné okraje - také pusinky, alebo vlnkovky a stred vyplníme. Štvrtý plat urobíme ozdobný.Ak nám ostane sneh môžeme urobiť malé pusinky, ktoré použijeme na ozdobu torty.
Dáme piecť na 10 minúť na 150 stupňov, potom teplotu znížime a sušíme 50 minúť na 120 stupňov. Ja to pekávam v teplovzdušnej rúre, tak je dobre dodržať asi skúsenosti s vlastnou rúrou. Pokial máte teplovzdušnú rúru, môžete dať piecť aj dva plechy naraz.Budete to mať upečené rýchlejšie.
Plnka:

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

zuzana p. (kikinato1) ID 84711 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (32) posledné: 13.10.2013, 11:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Nepečená torta pre sestričku :)



POTREBNÉ PRÍSADY

2 balíky dlhých piškôt, 1 veľký balíček detských okruhlých piškôt, 4 kyslé smotany, 4 vanilkové cukre, 1l nízkotučného mlieka, 1 malinový puding, 1 zlatý klas, jahody (ja som dala 1kg), červené želatina

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si tortovú formu, ktorej okraje obložíme dlhými piškótami a spodok okruhlými. Z 0,5 l mlieka sa uvaríme malinový puding ( ja som ho osladila piatimi umelými sladidlami ). Uvarený puding vylejeme na piškóty a poukladame náň jahody. V miske si rozrobíme smotany s vanil. cukrami. Na jahody vylejeme 1/2 smotany, na ktorú poukladame detské piškóty. Na piškóty vanilkový puding a naň jahody nakoniec zalejeme zvyškom kyslej smotany a poukladame zvyšok jahôd. Necháme stuhnúť aspoň 1 hodinku aby sa smotana nezrazila s teplou želatinou. Červenú želatinu uvaríme podľa postupu na sáčku a zalejeme ňou tortu. Necháme stuhnúť najlepšie jednu noc :))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Klaudia L. (klaudusik888) ID 194990 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 30.11.2012, 17:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Malinovo-čokoládová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS : 100g horkej čokolády, 100g zmäknutého masla, 100g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 5 vajec, strúhaná kôra z 1/2 citróna, 90g kryštálového cukru, 90 g hladkej múky KRÉM: 500g bieleho jogurtu, 120g práškového cukru, 2 PL citrónovej šťavy, 375g malín (1 sáčok mrazených malín), 8 plátkov želatíny, 200 ml smotany na šľahanie OKREM TOHO : malinový lekvár, 375 g malín (1 balenie mrazených), 1 balíček čírej tortovej želatíny, 2 PL kryštálového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Žĺtky postupne zapracujeme do maslovej zmesi. Nakoniec pridáme aj rozpustenú čokoládu a citrónovú kôru. Pridáme múku.Nakoniec vyšľaháme bielky do tuha, do ktorých zašľaháme cukor a opatrne zapracujeme do cesta. Pečieme 30 až 35 minút vo vyhriatej rúre na 170 °C .Na plnku si v miske zmiešame jogurt s práškovým cukrom a citrónovou šťavou. Asi 200 g malín prepasírujeme cez sitko a zmiešame s jogurtom. Želatínu rozpustíme podľa návodu na obale, najskôr do nej zapracujeme 2 PL malinovej zmesi a potom želatínu zamiešame do zvyšnej malinovej zmesi. Krém dáme do chladničky a medzi tým si vyšľaháme smotanu, ktorú so zvyšnými malinami zapracujeme do krému.Korpus vodorovne rozrežeme, spodný diel dáme do formy, potrieme ho 1/2 lekváru a nanesieme malinový krém. Vrchný diel potrieme lekvárom a nenatretou stranou plát položíme na krém. Tortu dáme na 1 hodinu do chladničky. Na vychladenú tortu navrstvíme maliny. Podľa návodu na obale si pripravíme tortové želé a prelejeme ním maliny. Chladíme asi 3 hodiny.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Viera M. (vierinka1) ID 111995 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 10.6.2012, 22:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Bananova Torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 6 vajec, 18dkg prask. cukru, 15dkg poloh. muky, 2dkg kakaa, tuk a muka na pomastenie a posypanie tortovej formy 1. plnka: 30dkg masla, 20dkg prask. cukru, 5g maizeny, 3dkg kakaa, 1dcl mlieka, 1 zltok, 2 banany 2. plnka: 2 banany, 4 PL marhuloveho dzemu, 1 PL citronovej stavy, 4 PL rumu Zdobenie: 1 banan, slahacka

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:
Zltky vymiesame s polovicou cukru. Z bielkov vyslahame tuhy sneh a zaslahavame don druhu polovicu cukru. Sneh, muku a kakao zlahka zapracujeme do zltkovej hmoty. Cesto vylejeme do pripravenej formy a upecieme. Upeceny korpus prekrojime na 3 platy.

1. plnka:
V ciastke studeneho mlieka rozmiesame maizenu, kakao a zltok. Zvysok mlieka nechame zovriet a do neho zamiesame predchadzajucu hmotu. Po vychladnuti po ciastkach pridavame maslo, ktore sme najprv vymiesali s cukrom.

2. plnka:
Do marhuloveho dzemu pridame rum, banany pokrajane na kolieska, lyzicu citronovej stavy a povarime na sporaku.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Lucia S. (Lucyen) ID 244848 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 30.5.2012, 7:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Narodeninová so šampanským



POTREBNÉ PRÍSADY

Svetlá piškóta, malinový sirup, malinový džem, jogurtový krém s malinami. Poťah WI 6kg

POSTUP PRÍPRAVY

:-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Alexandra H. (Lexinka9) ID 86893 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 15.6.2012, 6:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Bábätká v modrom



POTREBNÉ PRÍSADY

x

POSTUP PRÍPRAVY

x

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Klaudia B. (Klaubok) ID 87365 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 7.6.2012, 12:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Parížska torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 4vajcia, 260g pr. cukru, 260g hl. muky, 8PL horucej vody, 10PL oleja, prasok do peciva, kakao.. Parižsky krem:1l slahackovej smotany(netrvanlivej), 400g var. cokolady, + stužovače šľahačky... + Poleva: čokoláda na varenie cca 200g

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:4vajcia, 260g pr. cukru, 260g hl. muky, 8PL horucej vody, 10PL oleja, prasok do peciva, kakao\\r\\n\\r\\nZltka, cukor, vodu a olej vymiesame a nechame stat 5minut\\r\\nPridame muku, pr. do peciva, kakao a sneh\\r\\nDno tortovej formy vystelieme mastnym papierom boky nechame nevymastene\\r\\nPecieme pri teplote 180stupnov\\r\\nPo upeceni rozkrojime na 3casti a kazdy plat pokvapkame rumom a natrieme dzemom (ja som pridala aj jahody)\\r\\nNa pokvapkany a dzemom natrety plat dame parizsky krem a opakujeme kym torta nie je hotova\\r\\nvrch a boky som tiez natrela kremom\\r\\n\\r\\nParizsky krem: zohrejeme šlahačkovú smotanu, ale neprivedieme do varu, pridáme polámanú čokolácu na varenie, necháme rozpustiť(najnovšie roztápam čokoládu nad parou a už do zohriatej smotany vlejem, lepšie sa mi to potom so smotanou spojí), potom vychladnúť a na noc do chladničky. Na druhý deň, keď už máme hotový korpus, šlahačku vyšlaháme, ale ja pridávam aj stužovač šlahačky.... Na 250ml šlahačkovej smotany dám 1 stužovač. \\r\\n\\r\\nTortu nakoniec polejeme čokoládovou polevou. Vrch torty zvyknem ozdobiť jednoducho, napr. lentilkami:D Občas marcipánom na želanie detí.\\r\\n\\r\\nTorta je naozaj veľmi chutná:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Hana D. (sharmana) ID 135570 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Motorka s postupom



POTREBNÉ PRÍSADY

korpusy podľa vlastného výberu, poťahovacia hmota

POSTUP PRÍPRAVY

Dúfam, že to niektorej cukrárke trošičku pomôže. Musím pochváliť svojho manžela, pretože tá
najdôležitejšia časť tvorenia patrila jemu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Andrea O. (AďaO.) ID 5041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 1.6.2012, 13:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Extra čokoládová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto : 6 vajec, 250g kr. cukru, 250g hl. muky, PDP, 1dcl oleja, 1dlc vody, 100g horkej cokolady plnka: 1L mlieka, 3 kvalitne cokolacove pudingy, 150g kr.cukru, 200g cokolady, 200g masla, 1dcl kavy s PL rumu, kysly dzem poleva: 250 ml slahacky, 250 g cokolady (vhodne uvarit aj den skor, potom vyslahat) Pouzila som formu s priemerom 28cm.

POSTUP PRÍPRAVY

Uvarime si puding z mlieka, pudingovych praskov a cukru - nechame vychladnut. Cesto : zltka vyslahame s cukrom, potom pridame rozpustenu cokoladu - slahame, pridame olej, vodu - slahame, primiesame muku s PDP. Vmiesame vyslahane bielka a vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. Pecieme na 180 stupnov cca 45 min.
Krem: makke maslo si vyslahame s rozpustenou cokoladou, postupne pridavame puding ( pred tym je dobre ho mixerom premiesat) a miesame.

Korpus si prekrojime, spodnu cast celu pokropime kavou s rumom a potrieme dzemom, rozotrieme nan celu plnku a prikriyeme druhym korpusom ( aj ten mozete pokropit). Uvarime si slahacku s cokoladou a po vychladnuti ju vyslahame, tymto kremom potrieme cely povrch torty. Chladime cez noc.

Torta je fantasticka, ja som kombinovala kvalitne 80%cokolady s kapucinovou cokoladou, ktora chut zjemnila a prevonala.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

Monika P. (monkap) ID 69860 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 26.10.2012, 8:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Kokosová s mandarinkami ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO : 1 H polohrubej múky * 1 H kokosu * 3/4 H kryštálového cukru * 3/4 H mlieka * 3/4 H oleja * 4 celé vajcia * 1 prášok do pečiva * PLNKA : 2 šľahačky * 2 pudingy OLE bez varenia * 2 mandarínkové kompóty * NA POSYPANIE: strúhaná čokoláda *......... H = hrnček

POSTUP PRÍPRAVY

Pridávam lahodnú ovocnú tortičku , ktorú zvládnu aj malé dievčatá. Všetko sa meria na hrnčeky. Kuk do obrázkov. :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 17.8.2012, 19:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 131-140)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,190 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu