.
.
. .. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > TORTY
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkom: 1.904 (zobrazuje sa 131-140)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,191 ďalšie >>
TORTY
Marlenka

POTREBNÉ PRÍSADY

100 g masla, 2 PL medu, 250 g cukru, 1 KL octu, 1 PL jedlej sódy, 2 vajcia, 700 g hladkej múky, 200 - 500 g masla, 1 Salko, 50 g na sucho opražených a na hrubo posekaných vlašských orechov, káva a koňak (nemusí byť).

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca dáme maslo, med, cukor a dôkladne vyšľaháme. Pridáme ocot, do ktorého vopred zamiešame sódu, vajcia a na miernom ohni miešame, až kým sa na povrchu neobjaví pena a zmes nezačne hnednúť. Potom pridáme preosiatu hladkú múku, vypracujeme cesto, prikryjeme a necháme hodinu odpočívať na teplom mieste. Odporúčam čím skôr vmiešať celé množstvo múky, lebo keď pridávate postupne, tak sa ťažšie spojí. Odpočinuté cesto rozdelíme na 8 - 12 guliek. Každú z nich vyvaľkáme na tenkú placku a dáme piecť, ale pozor, čím viac guliek máme, tým ťažšie sa vyvaľkajú... ideálne je max 10 ks, ale ak zvládnete 12, tak to je super! :) Každý plát pečieme také 2-3 minútky.
Salko najmenej 3 hodiny mierne varíme úplne ponorené vo vode (ja zvyknem deň vopred)... skúšala som aj karamelové salko, ale nie je tak dobré, ako keď to klasické uvaríte! Vychladnuté ho rozmixujeme s maslom, prípadne pridáme oriešky... množstvo masla je vyslovene na Vás, prvý-krát som dala 250 g masla, ale marlenka bola dosť sladká, takže odporúčam podľa chuti domiešavať maslo.
Ja každú placku natieram kávou zmiešanou s nejakým likérom, aby bola mäkučká a potom krémom... kladieme na seba. Poslednú placku nastrúhame na krém - na povrch torty a na boky.
Tortu odložíme na chladné miesto (nie do chladničky) na 7 až 8 hodín. Nakoniec ju pokrájame a podávame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Ingrid B. (Incika) ID 161443 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
TORTY
Smotanovo-ovocná torta

POTREBNÉ PRÍSADY

3 kyslé smotany, 1 sladká smotana, 4 van. cukre, 1 želatína, 2 dcl vody, piškoty, ovocie (jahody, banány, kivi, mandarinkový alebo ananásový kompót)

POSTUP PRÍPRAVY

Do vyššej nádoby dáme 3 kyslé smotany, 1 sladkú smotanu, 4x van. cukor a želatínu rozmiešanú vo vode... všetko spolu rozmixujeme (ale pozor, lebo to frká, keďže zatiaľ je to veľmi tekutá masa, ktorá stuhne až neskôr!). Dno tortovej formy vyložíme pišótami na ne poukladáme 1 druh ovocia (napr. jahody) a polejeme časťou smotanovej masy... takto pokračujeme ďalej ešte 2x a zavŕšime smotanovou masou. Nakoniec môžeme ozdobiť šľahačkou a ovocím... keď stihnete skôr ako zjete! :))
Dobrú chuť! :)

P.S.: Množstvo surovín, ktoré som uviedla je na klasickú okrúhlu tortovú formu, na obrázku je veľká obdlžniková torta, kde som použila cca 10 smotán... bežne robím klasickú okrúhlu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Ingrid B. (Incika) ID 161443 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
TORTY
Jablková torta

POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg ošúpaných jabĺk, 4 dcl vody, 4-5 PL cukru, 2 zlaté klasy, piškóty, čokoláda + Cera na polevu

POSTUP PRÍPRAVY

Jablká ošúpeme a 1 kg čistej váhy postrúhame do hrnca na hrubšom strúhadle, pridáme 2 dcl vody a cca 4-5 PL cukru (môže byť aj menej, keď sú jablká sladké, prípadne viac, keď sú kyslejšie), takto varíme 35 minút na platni, kým sa nám voda nevyparí. Občas miešať! V šálke zmiešame 2 dcl vody a 2 Zlaté klasy a vlejeme do jablkovej masy, povaríme 2 minúty a odstavíme.
Do tortovej formy poukladáme na spodok piškóty, na ne vrstva jablkovej masy, a toto ešte 2x a ukončíme piškotami... dokopy máme 4 vrstvy piškót a 3 vrstvy jabĺk.
Necháme vychladnúť (ja zvyknem dať na noc do špajze) a na záver polejeme čokoládovou polevou.
Je skvelá a vhodná aj pre detičky, nakoľko v nej nie je veľa cukru (nemusí byť vôbec!) a piškótky nám zmäknú od jabĺčok! Je mäkučká a šťavnatá.
Dobrú chuť! :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Ingrid B. (Incika) ID 161443 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
TORTY
Tvarohova torta s jahodami z 2 vajec

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 2 vajcia 0,6 dcl oleja, 16 dkg kryštálového cukru, 1/2 práš. do pečiva, 22 dkg polohrubej muky, 1dcl čista minerálka Plnka: 500ml mlieka, 1 vanilk. cukor, 2 zlatých klasov, 250g masla, cukor (podla potreby) , 300g tvarohu (ja som dala 1 jemný ) , citrónová kôra, džem, jahodový kompót. Poťahová hmota: 90g mashmalow, trochu žltého potravinárskeho farbiva, 400g práškového cukru, cera vo veľkosti orecha, 1 lyžica citrónky, 1 lyžica vody

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: Vajcia, olej a cukor - dobre vyšľaháme na penu. Pridáme prášok do pečiva zmiešaný s múkou (miešam hladkú aj polohrubú) a postupne prilievame minerálku. Keď chceme kakaovú piškótu, pridáme kakao. Pečieme ako riadnu piškótu.

Plnka: Z mlieka, zlatých klasov uvaríme puding. Tvaroch zmiešame s maslom a cukrom. Postupne pridávame vychladnutý puding a trošku citrónovej kory.

Cesto prerežeme na polovicu. Pokropíme šťavou z jahôd. Natrieme ľubovolným džemom. Na džem natrieme polovicu plnky, poukladáme jahody a na to druhú polovicu plnky. Prikryjeme druhým cestom.
Ak chceme tortu potiahnúť, natrieme na cesto jemnú vrstvu maslového krému. Necháme zatuhnúť a poťahujeme.

Poťahová hmota: Cukríky si umyjeme. Dáme do misky, pridáme 1 lyžicu vody, tuk, kys. citrónovú, 1/2 kav. lýžičky potravinárského farbiva a dáme na cca2min do mikrovlnky rozpustiť, (pravidelne po 15sek vyberať a premiešavať). Vmiešame 200g preosiatého práškového cukru, vyklopíme na pocukrovanú dosku a vmiesime ešte asi 100-150g cukru, aby bola hmota tvárna, ale držala tvar.
Vaľkáme na doske podsýpanej (ak je treba) práškovým cukrom so solamilom.
MMF hmotu je možné skladovať v sáčku v chladničke. Pre opätovné použitie treba na 10-15 sekúnd zohriať v mikrovlnke a premiesiť mokrými rukami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 8.5.2012, 12:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR
TORTY
Pat a Mat opravuju auto

POTREBNÉ PRÍSADY

van.piskota,parížsky krem

POSTUP PRÍPRAVY

van.piskota,parížsky krem

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

monika n. (árminka) ID 129239 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 26.6.2012, 16:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR
TORTY
červene srdiečko

POTREBNÉ PRÍSADY

van.piskota,parížsky krem

POSTUP PRÍPRAVY

van.piskota,parížsky krem

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

monika n. (árminka) ID 129239 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.3.2012, 22:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR
TORTY
ženske torzo

POTREBNÉ PRÍSADY

van.piskota,parížsky krem

POSTUP PRÍPRAVY

van.piskota,parížsky krem

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

monika n. (árminka) ID 129239 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
TORTY
pre mladu modnu navrharku

POTREBNÉ PRÍSADY

van.piskota,čoko parížsky krem

POSTUP PRÍPRAVY

van.piskota,coko parížsky krem

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

monika n. (árminka) ID 129239 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 26.6.2012, 16:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR
TORTY
postup na křivý dort

POTREBNÉ PRÍSADY

korpus čoko+ořech,krémy čoko+vanila,potah marcipán

POSTUP PRÍPRAVY

1-spodní korpus má výšku promazaný 10 cm,průměr 23 cm
2-korpus seřezaný zešikma
3-pohled na odřezaný kus
4-překlopit ho na protější stranu
5-na spodní díl si přiložit formu z prostředního dílu a naznačit -co se bude vyřezávat
6-pohled zboku-na vyřezaný a pomazaný spodní díl
7-pohled zepředu na spodní díl
8-vrchní díl- průměr 18 cm -pomazaný,seřezaný zešikma /prostředek průměr 20 cm/
9spodní díl-potáhnutý marcipánem

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Lilka Ž. (Lilka46) ID 105452 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 30.3.2012, 12:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR
TORTY
Moja prvá torta

POTREBNÉ PRÍSADY

Mascarpone s nutellou, korpus, pasta gama top, silikónové vytláčače, farba a lepidlo :-)

POSTUP PRÍPRAVY

Ja som robila korpus s vaječným likérom a nutellovú plnku - krém zmiešaný s mascarpone.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Paola W. (Velcikova) ID 9522 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 19.4.2012, 14:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.904 (zobrazuje sa 131-140)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,191 ďalšie >>
© 2004 - 2015 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Čierna listina | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku