. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > HOVÄDZIE MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 210 (zobrazuje sa 121-130)<< predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,21 ďalšie >>

HOVÄDZIE MÄSO

Stroganov



POTREBNÉ PRÍSADY

Hovadzie stroganov s horcicou 900g hovadzej svieckovej 10-15 zrniek noveho korenia cierne korenie 110g masla sol 2 lyzice muky 2 velke lyzice kyslej smotany 1 lyzica horcice hovadzi bujon kopor podla chuti

POSTUP PRÍPRAVY

2 hodiny pred podavanim nakrajajte maso na kocky, posolte a pridajte nove korenie. Polku mnozstva masla zmiesajte s lyzicou muky, jemne poprazte, zalejte 2 salkami bujonu, pridajte horcicu a cierne korenie. Zamiesajte, privedte do varu a odstavte. Pred podavanim pridajte kyslu smotanu a kopor. Maso opecte na zvysku masla, pridajte do omacky, prehrejte a podavajte.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lucia B. (pantheraa) ID 141908 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.6.2014, 12:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovädzie so zeleninou a chrumkavé pečené zemiaky podľa Martušky



POTREBNÉ PRÍSADY

hovädzie maso & mrkva & petrzlen & zeler & cibula & hladka muka & kysla smotana & bujon (kocka) & sol, mlete cier.korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Dnes ma moja draha mamka prekvapila,ked som prisla do kuchyne a ona mi, zlatucka, fotila recept ,ktory som jej den predtym spominala, ze chcem dat na MMB :-) Takze, dnes vari super-mamka-Marta :-*

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 17.4.2012, 14:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

HOVÄDZI GULAS ZAPEKANY so zemiakmi,paradajkami a ementalom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1kg hovädzieho gulásu, 6velkých zemiakov, 4 strúciky cesnaku, 6 paradajok, 200g strúhaného ementálu, sol,Mck,tymián,3-4 vetvicky rozmarínu,1 bobkový list,2PL paprikovej pasty,1Pl olivoveho oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso na gulás nakrájame.V hrnci si rozpálime olivový olej a prudko mäso opecieme,podlejeme vodou a dusíme cca 1,5hodiny.Potom osolíme,okoreníme,pridáme bobkový list,rozmarín,tymián,paprikovú pastu este asi 10 minut podusíme.Obsah hrnca potom vylejeme do zapekacej misy,pridáme na mesiaciky nakrájané zemiaky a paradajky,prikryjeme alobalom a dame do rúry na 1hodinu.Potom vyberieme,a posypeme nastrúhaným ementálom.Uz neprikrývame ale necháme takto volne este pol hodiny zapiect.Podavame s chlebom a salátom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 9.4.2010, 9:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Vždy mäkké hovädzie s lečom a ryžou Basmati



POTREBNÉ PRÍSADY

Hovädzia mäso, lečo, strúhanka

POSTUP PRÍPRAVY

Pri obrázkoch...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Petra G. (Pat) ID 9688 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 11.12.2011, 15:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Teľací perkelt



POTREBNÉ PRÍSADY

Teľacie mäsko, olej, vegeta, gulášové korenie, cesnak sušený, paradajkový pretlak, 1 ČL cukru, pažítka (sušená alebo čerstvá)

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko pokrájame na kocky, dáme do hrnca, pridáme olej (ja používam olivový) a opražíme. Potom pridáme ostatné koreniny, pretlak, cukor a zalejeme vodou a dusíme. Ja varím v tlakovom hrnci a tak je perkelt hotový za cca 20-30 minút. Nakoniec zahustím solamylom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Etela, Ing. Š. (etelinka) ID 29660 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 7.3.2010, 19:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

*♥*Hovädzie so šunkou na šampiňónoch*♥* - v tlakáči



POTREBNÉ PRÍSADY

750 g hovädzieho mäsa (roštenka, stehno, pierko), hladká múka, mleté čierne korenie, soľ, horčica plnotučná, 50 g údenej slaniny (oravská, gazdovská), 100 g pražskej šunky , 1 veľká cibuľa, 75 - 100 ml červeného vína (nemusí byť), 1 - 2 cesnakové strúčiky, 2 - 3 PL oleja, vývar (môže byť z bujónovej kocky), 150 g šampiňónov, mletá rasca

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 29.9.2015, 19:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

SRBSKE FILE DJULBASTIJA*****S CESNAKOVYM MASLOM



POTREBNÉ PRÍSADY

Hovädzia sviečkovica(pravá),olej,soľ,mleté čierne korenie,cesnak,maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Sviečkovicu nakrájame na plátky asi jedenapol prsta hrubé a zľahka bokom ruky naklepeme.Strany mierne nakrojíme,aby sa nám mäso pri pečení nekrútilo.Okoreníme a na horúcej panvici na troche oleja opečieme z každej strany asi 3-4 minútky.Okoreníme,navrch dáme cesnakové maslo.
Najlepšie je plátky si nachystať o deň skôr_okoreniť a potrieť olejom-šup do chladničky.

CESNAKOVE MASLO:125gr masla poriadne vymiešame s hlávkou postrúhaného cesnaku a soľou,vytvarujeme do válčeka,zabalíme do alobalu alebo mikroténovej folie a zamrazíme.
Na horúcom kuse mäsa sa nám krásne rozpustí.
Podávame s hranolkami a zeleninovou oblohou alebo so zeleninovým šalátom.

Na toto sme chodili do GRILU URPIN v BB ,bola to lahôdka a stála za oných čias celá porcia aj s hranolkami

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 2.3.2010, 20:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Chili con carne


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

4 porcie °°500g hovädzieho mäsa°°1 cibuľa°°1lyžička hladkej múky°°2 strúčiky cesnaku°°0,5 lyžičky čili korenia °°1lyžička soli°°mleté čierne korenie°°100ml červeného vína°°1kocka mäsového bujónu°°1konzerva nakrá- janých paradajok°°1konzerva fazule v slanom náleve°°olej

POSTUP PRÍPRAVY

- Cibuľu a cesnak očistíme a pokrájame nadrobno ( cesnak posekáme na menšie kúsky).Umyté a osušené
mäso pomelieme.
- Na horúcom oleji speníme pokrájanú cibuľu,pridáme pomleté mäso,opražíme a posypeme 1 lyžičkou
hladkej múky.
- Potom pridáme posekaný cesnak,0,5 lyžičky čili korenia, lyžičku soli a mleté čierne korenie. Podlejeme
červeným vínom a mäsovým bujónom a 15 až 20 minút pod pokrievkou dusíme.
- K udusenej zmesi pridáme pokrájané paradajky a precedenú,odkvapkanú fazuľu (podľa chuti môžeme
pridať aj malú konzervu kukurice ).

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Karin H. (Karinka 111) ID 137976 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Mäsová roláda s kivi


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

°°400g hovädzieho alebo teľacieho mäsa(stehna) °°3 strúčiky cesnaku°°100g šunky°°3kusy kivi°°1 cibuľa °°50g parmezánu (alebo iného tvrdého syra)°°1PLhrubej múky°°mleté nové korenie°°soľ°°50g masti

POSTUP PRÍPRAVY

- Mäso natenko vyklepeme,osolíme,okoreníme,posypeme nadrobno posekaným cesnakom.
- Na to poukladáme plátky šunky,na kolieska nakrájané olúpané kivi a cibuľu. Túto zmes posypeme postrú-
haným parmezánom.
- Roládu zavinieme a na masti udusíme domäkka (ak treba podlejeme horúcou vodou).
- Ked´ je mäso mäkké,roládu vyberieme,masť posypeme 1PLhrubej múky,dochutíme mletým novým kore-
ním,podlejeme vodou a krátko povaríme.
- Hotovú roládu pokrájame a polejeme šťavou. Podávame s opekanými zemiakmi alebo ryžou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Karin H. (Karinka 111) ID 137976 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.3.2010, 0:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Besbarmak (mas pat prstov)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hovadzieho masa, bobkovy list, cierne korenie cele, 500 g hladkej muky, 250 g polohrubej muky, 1 vajce, sol, cibula, mlete cierne korenie, 6 - 8 zemiakov, 4 velke cibule

POSTUP PRÍPRAVY

Presny preklad znamena - Besbarmak - mas pat prstov a znaci, mas pat prstov, s ktorymi jeme (v kazachstane sa jedava rukami, u nas doma uz vidlickou :)).

Do velkeho hrnca si dame varit hovadzie masko, osolime. Po zovreti odoberieme puriny a stiahneme ohen na minimu. Pridame bobkovy list, cierne korenie cele a varime. Ked je masko uvarene, vyberieme ho von a vlozime cele zemiaky a nechame uvarit (nie rozvarit) a vyberieme.

Medzitym, ako sa masko vari si pripravime cesto. Je to slizove cesto - muku, vajce, stipka soli, vlazna voda. vypracujeme a nechame odpocivat asi pol hodinku. Rozdelime si ho casti (kazdy take, ake uzna za vhodne) a rozvalkame akykolvek tvar na tenucko. Nakrajame kocky (ziadne presne velkosti, take ake sa podari :))

Z bujonu odoberieme asi pol litra az liter do druheho hrnca, nechame prevriet a pridame ciblku nakrajanu na mesiaciky. Dostatocne okorenime a este chvilku varime, aby bola cibulka makka.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Kamila B. (Sothis) ID 135564 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 210 (zobrazuje sa 121-130)<< predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,21 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu