končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 792 (zobrazuje sa 101-110) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,80 ďalšie >> |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Karé zázračnej kuchárkyPOTREBNÉ PRÍSADY - bravčové karé - vajicia - horčicu - kečup - soľ - korenie - cibuľu - worchestrovú omáčku - vegetu - (podľa chuti čili) - olej POSTUP PRÍPRAVY Bravčové karé nakrájame na malé kocky, osolíme, okoreníme, dáme vegetu, vajcia vyšľaháme, premiešame s karé. Pridáme trošku horčice, kečupu, worchestrovej omáčky a zakryjeme. Na noc dáme odležať do chladničky. Na druhý deň na oleji opražíme cibuľku, do cibule pridáme mäso, najprv prudko osmažíme a potom postupne po troške podlievame vodou. Dusíme zakryté. Výborne chutí s hranolkami, ale i s pečivom a čerstvou zeleninou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Katarína G. (Katy230) ID 239445 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 4.6.2014, 15:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Zapekané reznePOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg bravčového karé bez kosti, 150 g šunky, 150 g oravskej slaninky, 4 väčšie cibule, 3 zelené papriky 4 väčšie paradajky, 3 vajíčka, strúhanka, trochu mileka, olej, soľ, mčk, grilovacie korenie, 100 g nastrúhaného eidamu POSTUP PRÍPRAVY Recept som našla dávnejšie na internete. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov) Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (43) posledné: 30.3.2017, 23:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Sviečkova na smotanePOTREBNÉ PRÍSADY bravčové karé vcelku (asi cca 20cm dlhé)-neviem váhu slaninku cibuľa olej bobkový list nove korenie soľ zelenina pod sviečkovú (tak sa to volá, je mrazená v sáčku) smotana na varenie cukor kryštálový ocot POSTUP PRÍPRAVY 1. Ako prvé si pripravíme mäso vcelku. Nožom urobíme do mäska pár zárezov z každej strany (nie diery, ale zárezy) a potom do každého zárezu napcháme slaninku (slaninku normálne nakrájať na kocočky) 2. Do hrnca si dáme troška oleja a mäso na ňom opečieme, aby sa chytilo, aby zvnútra bolo šťavnaté. Otáčame na každú stránku. 3. Keď uvidíme, že je hotové, vyberieme ho von. Do druhého hrnca dáme olej, pokrájanú slaninku, nie veľa, tak ako na halušky, opražíme a keď bude do polovice hotová, pridáme cibuľu na kocky. Osmažíme. Keď to bude hotové, do toho vložíme to naše mäsko, a zalejeme vodou tak, aby mäsko bolo prikryté. Necháme variť cca asi hodinu. Osolíme, dáme dva bobkové listy, dve guličky nového korenia. Po pol hodine varenia mäska vo vode, pridáme celý sáčok zeleniny pod sviečkovú a varíme ešte aspoň 40 minút. 4. Po hodine, skúsime, či je mäsko mäkké. Ak áno, vyberieme ho von z hrnca a ponorným mixérom pomixujeme tú vodičku so zeleninou. Vznikne krásna oranžová omáčka. 5. V malom hrnci si pripravíme karamel. Dáme asi 4 lyžičky cukru a miešame, kým sa cukor nerozpustí a nezhnedne. Ak už bude tekutý, vlejem doňho pohár vody. Pozor bude to troška prskať. Pomaličky miešame, až kým sa voda s tvrdým cukrom nespoja. 6. Potom vlejeme časť karamelu do omáčky. Časť preto, lebo postupne musíme dochucovať. 7. Premiešame, vlejeme smotanu na varenie. Necháme prevrieť, ak bude veľmi riedka, v zaváracom pohári si zmiešame deci mlieka s lyžicou a pol hladkej múky, poriadne rozmiešame a vylejeme. Necháme opäť prevrieť. Osolíme. Ochutnáme, či treba ešte karamel, soľ. Po vypnutí dáme asi pol lyžičky octu. 8. HOTOVO ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Slava K. (mravvcek) ID 12166 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 18.1.2013, 15:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Zapečená krkovička v marináde.POTREBNÉ PRÍSADY 8 plátky bravčovej krkovičky, 10-12 strúčikov cesnaku, soľ, 2 veľké cibule. Na marinádu: 4 PL oleja, 4 PL sójovej omáčky,10 PL pikantného kečupu, 1 PL medu, 1 PL sladkej mletej papriky,1 kl čierneho korenia, POSTUP PRÍPRAVY ...viď obrázkový postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 295 návštěvníkov) Katarína U. (kacena65) ID 86546 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (102) posledné: 7.10.2016, 6:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
udene koleno + kapusta na zobkyPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY u nas sa to takto vola..lebo tu zobnes, tam zobnes a hned prazdny tanier :))..udene koleno striedam s s neudenym..podla toho ake kupim..dnes som robila udene...do hrnca dam kyslu kapustu / aj stavu/, pridam koleno, bobkovy list, nove korenie, cierne korenie cele, rascu, cibulu na polku alebo stvrtky pokrajsanu a cesnaky, zalejem vodou a varim, kym sa mäsko neoddeluje od kosti..podla potreby este dochutim..hotove koleno dam na tanier, k tomu kapusticku, chlebik, kazdemu lyzicu do ruky a zobkame :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) ivana p. (iivvkkaa) ID 111055 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 18.6.2012, 8:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Domáca šunka - trošku inakPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg bravčového pliecka, 20 g rýchlosoľ, 1 čl soľ, 1 čl kryštál. cukor, 1,5 dcl vlažná voda POSTUP PRÍPRAVY Mäsko odblaníme, a odvážime 1,5 kg. Nakrájame na kocky tak 1x1 cm. Vo vode rozpustíme soli a cukor. Po úplnom rozpustení vmasírujeme do mäska až tekutina zostane úplne v mäsku. Masírujeme. Dáme do chladničky na 24-48 hod a 2x denne premiesime. Zmes vtláčame do formy, aby neboli fugy medzi kúskami. A teraz to hlavné: nemám vysoký hrniec, aby som mohla šunku variť, tak som ju dala do rúry na teplovzdušnú (len zadný ventilátor) a teplotu som nastavila na 80 C. Od rozohriatia za 2,5 hod som rúru vypla. Šunka musí úplne vychladnúť (tak 3 hoďky), potom ju môžeme otvoriť. Je šťavnatá, krehká, voňavá, ružová, dá sa krájať na tenúčko. A to hlavné: je bez Éčiek a iných chemikálii a má skoro 100% mäska !!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Lenka F. (lienkaf) ID 13213 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 28.10.2012, 10:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Šťavnatá Krkovička so Šošovicovým šalátomPOTREBNÉ PRÍSADY Mäso: 500g krkovičky bez kosti, korenie na bravčové mäso, horčica, soľ Šošovica: balík šošovice, 3 mrkvy, 2 veľké zemiaky, bujón POSTUP PRÍPRAVY 1. Namočenú šošovicu dáme variť, po 10 minútach pridáme kolieska mrkvy a kocky zemiakov. Varíme kým, nie je všetko mäkké. Pozor na to, aby sa vám nerozvarili zemiaky a mrkva. Tie sa varia max 20 minút a šošovica asi 30-40. 2. Zapneme rúru na 200° a prichystáme si pekáč na mäso. 3. Umyté mäso nakrájame na plátky, okoreníme a potrieme horčicou. Sprudka osmažíme na panvici, aby sa nám vytvorila chrumkavá kôrka. 4. Osmažené mäsko premiestnime na pekáč a necháme ho v peci zmäknúť. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana S. (Sjuzicka) ID 227139 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 11.6.2012, 19:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Hamburské plece, s vynikajúcou omáčkou.POTREBNÉ PRÍSADY Bravčové mäso. Pliecko,alebo stehno, komu nevadí trocha mastného, tak to môže pripraviť aj z krkovičky. Ďalej koreňová zelenina / mrkva, petržlen, zeler /, cibuľa, 2 kyslé uhorky, Bobkový list, nové korenie, plnotučná horčica a Šľahačková smotana. POSTUP PRÍPRAVY ... viď obrázkový postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 174 návštěvníkov) Katarína U. (kacena65) ID 86546 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (68) posledné: 21.9.2016, 20:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové na cibulke a šampiňónochPOTREBNÉ PRÍSADY bravčové rezne°°°2-3 cibule°°°400g šampiňónov°°°olej°°°vegeta°°°strúhanka°°°vajíčka°°°soľ°°°tvrdý syr POSTUP PRÍPRAVY dobrý obedík :-) zdroj: varecha.sk, brnko23 OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov) Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 17.9.2012, 10:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Fasirky s Camembert syrom (Hermelin/Encian/Brie)POTREBNÉ PRÍSADY *250 g syra Camembert * 500g mleteho bravcoveho masa * 1 mensia cibula * 2 vajcia * 5 polievkovych lyzic struhanky * na dochutenie fasirok davam takyto pomer korenia (mozete vsak fasirky dochutit ´´po svojom´´ tak ako to robite pri obycajnych fasirkach) * 1 kavova lyzicka soli * 1 kavova lyzicka mletej papriky * 1/2 kavovej lyzicky stiplavej mletej papriky * 1/2 kavovej lyzicky cierneho korenia * 2 kavove lyzicky susenej majoranky *** budeme este potrebovat 2-3 vajicka a struhanku na obalenie POSTUP PRÍPRAVY Zacneme syrom, postruhame si ho do misky - tazsie sa struha lebo je makky ale da sa to zvladnut :)) Do misky si pridame vsetko ostatne, t.j.: maso, nadrobno nakrajanu cibulku, 2 vajcia, 5 polievkovych lyzic struhanky a korenie na dochutenie. Vsetko to najlepsie rucne miesame kym sa nam to pekne neprepoji a nevznikne hmota z ktorej sa budu dat tvarovat fasirky (ak je to prilis velmi lepkave tak pridame struhanku). Tvarujeme si gulky ktore obalime v struhanke a ´´pricapneme´´ ich aby vznikli fasirky, tie si potom este raz namocime do rozslahanych vajicok a este raz do struhanky (je to koli tomu syru inak by sa nam pri smazeni na oleji mohol vytekat). Takze smazime na oleji a dobru chut! My podavame z uvarenymi zemiakmi ktore si len popucime a zmiesame ich s preprazenou cibulkou. Ako priloha zavarane cibulky, uhorky a karfiol :) Ine fasirky sa u nas uz nejedia odkedy sme tento vylepseny recept oskusali prvy krat, velmi navykove este aj vecer za studena sa ide vyjedat z chladnicky :)) Zabudla som dodat v povodnom recepte bol Hermelin cize je uplne jedno aky z tychto syrov pouzijete :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Tina G. (tinna333) ID 26976 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 4.11.2021, 11:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 792 (zobrazuje sa 101-110) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,80 ďalšie >> |