.
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkom: 1.795 (zobrazuje sa 101-110)<< předchozí 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,180 další >>
KURACIE MÄSO A HYDINA
Zapekaná kuracia pečienka

POTREBNÉ PRÍSADY

500g pečienky (môže byť aj o niečo viac), 1 šľahačková smotana, 2 vajcia, 2dcl oleja, soľ, vegeta ja som pridala trocha majoránky ale každý si môže pridať to čo ľúbi :)

POSTUP PRÍPRAVY

Pečienku rozmixujeme, pridáme všetky ostatné suroviny. Plech alebo zapekaciu misu si vymažeme a vysypeme strúhankou (možme aj múkou) a dáme zapiecť. Pečieme na 220C, po 30min skontrolujeme, pichneme špáratkom tak ako pri koláčiku :) a pečieme podľa podľa potreby.
Podávame so zemiakovou kašou, šalátom,uhorkou alebo aj za studena na chlebíčky....fantázii sa medze nekladú :) toto množstvo je cca 5-6 "obedových" porcii....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Lucia O. (007Lucinda007) ID 116060 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 16.12.2014, 12:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Skvelé rýchle kuracie rezníky so šampiňónmi

POTREBNÉ PRÍSADY

800 g vykostené kuracie stehna, 200 g šampiňóny, 2 dl kurací vývar, 50 g maslo, Marináda: 1 dl olivový olej, 1 ČL tymián sušený, 1 ČL paprika červená mletá, 1 ČL mleté čierne korenie, 1 ČL solčanka, 1/2 KL soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Naozaj rýchly a skvelý obed z kuracieho mäska :) Postup viď v obrázkovom postupe...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Eva A. (Eviana) ID 114156 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) poslední: 2.3.2014, 14:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Morčacia rolka plnená šampiňónami :-)

POTREBNÉ PRÍSADY

na 2 rolky som potrebovala cca 800g morč.pŕs, asi 10ks šampiňónov, 6ks vajec,cibuľa, soľ, korenie, petrž.vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Možno pre niekoho klasika,možno pre niekoho dileme.....je to v podstate jednoduché.Šampiňóny očistíme,pokrájame a na cibuľi orestujeme a pod trochou vody udusíme.Nakoniec vmiešame rozmiešané vajcia a urobíme praženicu.Necháme chvíľku schladiť.Prsia rozrežeme,podľa potreby rozklepeme,posolíme,pokoreníme a rovnomerne navrstvíme praženicu.Zrolujeme, obmotáme niťou a dáme do pekáča. Na mäsko dáme kúsky masla a podlejeme vodou.pečiema na 180*C zakryté 1 hod. a potom dopekáme odokryté.

Podávame s peč.zemiakmi,kašou alebo u mňa kus kus,dusená zelenina a šampiňónová omáčka.

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Kuracie prsia a la Hawai

POTREBNÉ PRÍSADY

500 g kuracích pŕs, 1 konzerva šampiónov, 1 konzerva ananásu, karí korenie, sójová omáčka, soľ + č. korenie, 1 cibuľa, maslo, alebo olej

POSTUP PRÍPRAVY

Na masle, alebo oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na rezančeky nakrájané prsia, chvíľu orestujeme. Pridáme šampióny, osolíme, okoreníme koreninami, pridáme podľa chuti sójovú omáčku a podlejeme ananásovou šťavou z konzervy / ja som ju pridávala postupne počas dusenia, a dala som aj trochu vody, keďže sa šťava vyparovala a nechcela som mať málo šťavy/. Necháme dusiť, kým mäso nezmäkne / cca 30 minút /. Ak je šťava moc sladká, posolila som ju ešte a dala sójovú omáčku. Šťava má byť primerane sladko slaná, Keď mäso zmäklo, pridala som na kocky nakrájaný ananás, premiešala a spolu podusila ešte asi 2-3 minútky a odstavila. Ako prílohu som zvolila hranolky s ryžou a šalátový list. Všetko som ešte na tanieri posypala štipkou provensálskeho korenia.Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Martina K. (mathik84) ID 221880 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Jarné kura

POTREBNÉ PRÍSADY

500 g kuracích prs • 1,5 hrnčeka bieleho jogurtu • 100 ml kuracieho vývaru • 1 ks červenej papriky • 1 ks malé šalátovej uhorky • 1 zvazok pažitky • 5 kuskov čerstvého kopru • 2 stručiky cesnaku • 2 lyžice horčice • 3 lyžica oleja

POSTUP PRÍPRAVY

•olupaný cesnak nakrájame, papriku nakrájame na kocky.. Kuracie maso nakrájame na kocky a opečieme na panvici.
•Do vývaru zamiešame jogurt,horčicu,papriku a cesnak, privedieme k varu. Potom pridáme maso a dusíme 15 minut.
•Uhorku nakrájame na plátky, nakrajem si na drobno pažítku a kopor a pred podávaním to pridáme k masu..
Hodí sa k masku ryža.
Receptík som vyskúšala a bolo to super, hlavne na letné dni :)

ZDROJ: INTERNET

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

Daša B. (Donatela23) ID 80117 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) poslední: 19.7.2013, 16:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Kuracie prsia s čatní a ryžovými rezancami

POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie prsia /podľa počtu stravníkov 1 kúsok na osobu/, 1 pór, 1 cibuľa, 1 mrkva, soľ, mleté čierne korenie, korenie na pečené kura, trocha čínskeho korenia, 1 PL sladká sójová omáčka, ryžové rezance, 3-4 PL pikantné mangové čatní, olej, 1 PL slnečnicové semienka /nemusia byť/

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu očistíme, pokrájame na pásiky, pór pokrájame na kolieska, mrkvu postrúhame na hrubom strúhadle. Na panvici rozpálime olej a zeleninu na ňom opečieme za stáleho miešania. Kuracie prsia pokrájame na kocky, pridáme na zeleninu a spolu opekáme asi 10 inút. Osolíme,okoreníme, pridáme čatní a asi jednu PL sladkej sójovej omáčky. Prehrejeme a nakoniec prisypeme slnečnicové semienka - ja som ich dala len tak pre zvedavosť a dobre mi tam zapadli. Do vriacej osolenej vody vhodíme ryžové rezance, povaríme asi 6-8 minút /mali by sa najprv namáčať v studenej vode a potom už len krátko variť, ale dá sa to aj takto/, scedíme, prepláchneme vodou a servírujeme. Dá sa to aj s ryžou, ale tie ryžové rezance sú k tomu chuťovo akurát.\r\nPravdu povediac, tento recept je experiment typu -čo kuchyňa dala - a celkom mi to chutilo, tak sa s touto "exotikou" podelím.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Zapečené údené kuracie stehná so zemiakmi

POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie stehná, 8 stredne veľkých zemiakov, soľ, m.č. korenie, olej, 3 strúčiky cesnaku, trochu horúcej vody, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky široké asi 0,5 cm. V pekáči rozpustíme tuk, pridáme plátky zemiakov, posypeme ich rozdrveným cesnakom, korením, soľou a opatrne premiešame. Na zmes položíme kuracie stehná, trochu podlejeme vodou, dochutíme vegetou, prikryjeme alobalom, vložíme do vopred vyhriatej rúry a na miernom ohni opečieme do zmaknutia zemiakov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Labužnícke kuracie stehná zo zemiakmi v červenej paprike

POTREBNÉ PRÍSADY

4 kuracie stehná, 3 strúčiky cesnaku, bazalka, drvená rasca, soľ, č.m. paprika, strúhanka, olej...ZEMIAKY V ČERVENEJ PAPRIKE-olej, 1 cibuľa, č.m. paprika, zemiaky

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie stehná si osolíme, potrieme celé pretlačením cesnakom, posypeme bazalkou, drvenou rascou a č.m. paprikou, pokvapkáme olejom. V takomto stave ich necháme asi 1 1/2 hodinu odpočívať v chladničke. Potom posypeme po vrchu letmo strúhankou. Podlejeme asi 3/4 pohárom vody, zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry na 180°C. Keď sú už na kus makké, alobal odkryjeme, teplotu zvýšime na 200°C a za občasného polievania upečieme do chrumkava. Krásne upečené do chrumkava, voňavé...podávame s ryžou opekanými zemiakmi a samozrejme i šalátom alebo zo zemiakmi v červenej paprike ktoré si spravíme takto:Na panvici rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, usmažíme, nakoniec pridáme č.m. papriku. Premiešame kým všetko nedostane červenú farbu. Po dokončení nalejeme na varené zemiaky a dobre premiešame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 12.6.2013, 21:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Kuracie prsia alebo noha v jogurte

POTREBNÉ PRÍSADY

-príprava 15 minút, 4 porcie, čas pečenia 10-15 minút, elektrická rúra 200°C.......POTREBUJEME- 500 g kuracích pŕs, 2 tégliky bieleho jogurtu, 100 g strúhaného syra, 150 g strúhanky, 2 lyžice vňate, č.m. korenie, olej na vymastenie pekáča, soľ, olej na pokvapkanie masa

POSTUP PRÍPRAVY

V 1 miske zmiešame postrúhaný syr, posekanú petržlenovú vňať, strúhanku. Do 2 misky nalejeme jogurty. Kuracie prsia opláchneme, osušíme a nakrájame na podlhovasté kúsky. Kúsky masa osolíme, okoreníme. Najprv namočíme do jogurtu, potom do syrovo- strúhankovej zmesi a poukladáme na vymastený pekáč. Takto pripravené maso pokropíme olejom a upečieme vo vyhriatej rúre dozlatista. Podávame zo zemiakovou kašou a zelenínovým šalátom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Morčacie ragu s kalerábom

POTREBNÉ PRÍSADY

60 dkg morčacích pŕs, soľ, čerstvo mleté korenie, 2 PL hladkej múky, 10 dkg údenej slaniny, 1 zväzok petržlenovej vňatky, 3 dkg masla. Ku kalerábovej omáčke potrebujeme: 1 zväzok jarnej cibuľky, 60 dkg kalerábu, 1,5 dl smotany, 1,5 dl šľahačkovej smotany, 2 KL kremžskej horčice, 1 PL maizeny, 2 bobkové listy (ja sa priznám, ja som bobkové listy vynechala)

POSTUP PRÍPRAVY

Recept som znova odkukala z www.stahl.hu
Keďže jar je charakteristická mladými šťavnatými kalerábmi, tak sa mi to zdalo ako ideálne jedlo nateraz. Ide o veľmi rýchle jedlo, ktoré sa dá stihnúť do pol hodiny a je ideálne na tie dni, keď nemáme náladu za krásneho teplého počasia stáť za sporákom.
1. Ako prvé si pripravíme morčacie prsia, ktoré si dôkladne umyjeme a pokrájame na cca 2x2 cm kocky. Následne ich osolíme, okoreníme a poprášime múkou. Následne si nakrájame na kocky aj slaninku, bielu časť jarnej cibuľky si nakrájame na tenké krúžky. Petržlenovú vňatku si nasekáme na drobno. Kaleráb si očistíme a nakrájame na polovičnú veľkosť ako máme mäso.
2. K omáčke: smotanu, šľahačku, horčicu a majzenu si vyšľaháme v miske s ručným mixérom poriadne do penista.
3. Vezmeme si panvicu asi o priemere 28 cm a popražíme si na nej slaninku, následne slaninku vyberieme a na slaninkovej masti opečieme do zlata morčacie kocky. Následne si vyberieme aj tieto.
4. Na masti, ktorá nám zostala na panvici si opečieme cibuľku, pridáme kaleráb a petržlenovú vňatku a ak myslíte, tak aj bobkové listy (ja som tie vynechala). Pridáme 2 dcl teplej vody a povaríme dobrých 10 minút.
5. Následne do panvice pridáme naspäť slaninku a mäsko a zalejeme pripravenou omáčkou. Povaríme ešte ďalšie 3 - 4 minúty, kým nám zmes zhustne.

Ja som podávala s cestovinami a na vrch som ešte nasypala za hrsť čerstvo nasekanej petržlenovej vňatky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Eva M. (Pohodovka) ID 30428 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.795 (zobrazuje sa 101-110)<< předchozí 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,180 další >>
© 2004 - 2015 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku