.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkem: 1.761 (zobrazuje se 101-110)první << předchozí 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 další >>
KURACIE MÄSO A HYDINA
Provensálske kurča

POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie stehná, paradajkový pretlak, biele víno, bazalka, soľ, olej, cesnak, čierne korenie,

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie stehná opražíme prudko na panvici. Osolíme, okoreníme a naukladáme do pekáča. Do výpeku prilejeme pohár bieleho vína, prípadne trošku vody, malý paradajkový pretlak, pridáme 2 strúčiky cesnaku a 1 čl bazalky. Omáčkou podlejeme kurča, môžeme ho ešte posypať troškou bazalky a dáme piect do rúry. Pred dopečením otvoríme pekáč, aby nám kuriatko schrumkavelo :) Podávame s opekanými zemiakmi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Viera H. (vieruska25) ID 114096 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 14.4.2013, 14:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Penne so špenátom a kuracím mäsom

POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia, špenát listový, smotana na varenie, olej olivový, soľ, korenie čierne mleté, cesnak, strúhaný syr , cestovina Penne

POSTUP PRÍPRAVY

Rozpálime olivový olej a na ňom orestujeme na menšie kocky pokrájané kuracie mäso. Osolíme a okoreníme.Pridáme nahrubo nakrájaný špenát a keď sa nám scvrkne a pustí vodu tak podľa chuti prelisovaného cesnaku.Potom všetko zalejeme smotanou a necháme zredukovať. Ak je omáčka ešte veľmi riedka, tak zahustíme trochou nastrúhaného syra.Nakoniec do omáčky pridáme penne, premiešame, cca 1-2 minúty spolu povaríme a podávame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

katarina k. (misskate) ID 170780 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 17.3.2013, 14:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Kurča na cibuli a jablkách - jednoduché!!!

POTREBNÉ PRÍSADY

Kurča, 4 cibule, 4 jablká, soľ, grilovacie korenie, soľ, olej.

POSTUP PRÍPRAVY

Úplne jednoduché!!! Naše deti ho milujú.
Kurča si umyjeme, rozporcujeme. Osolíme, okoreníme a poukladáme na olejom jemne vytretý pekáč. Cibulu nakrájame na polkolečká, jablká aj so šupkou na mesiačiky a pridáme na kurča. Podlejeme vodou, alebo vývarom, zakryjeme a pečieme na 200 stupňov ai 55 minút - potom odokryjeme a ešte zapečieme. Podávame s ryžou, do ktorej sme pri varení dali hrozienka. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Miroslava K. (Miroslava77) ID 89227 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) poslední: 26.5.2013, 19:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Kuracie prsia s hubovou omackou

POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia cca 400g, 2 hrste susenych hub, polovica malej cervenej cibule, 1PL olivoveho oleja, sol, korenie, smotana na varenie, stonka rozmarinu, stonka tymianu, stipka mletej rasce

POSTUP PRÍPRAVY

Huby si namocime asi 3h vopred. Na olivovom oleji oprazime nadrobno pokrajanu cibulu dosklovita a pridame maso nakrajane na kocky. Oprazime, osolime, okorenime, pridame nadrobno pokrajany rozmarin, rascu a stonku tymianu. Postupne pridame huby s polovicou vody, v ktorej sa mocili, ak treba podlejeme troskou vody. Dusime asi pol hodinu. Na zaver pridame smotanu, nechame prevriet a je to.. Podavame s lubovolnou prilohou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Ivana B. (brculka8) ID 173421 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 16.11.2013, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
*♥*Krehké šťavnaté rezne s Bystřickým cestíčkom*♥*

POTREBNÉ PRÍSADY

4 kuracie rezne, 1 vajco, 3 PL hustého bieleho jogurtu, 2 PL kyslej smotany, vegeta, soľ, hladká múka, trocha mletej papriky, strúhanka, olej na vyprážanie, zopár koliesok mrkvy

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je ako pri klasických rezňoch, akurát miesto vajca používame cestíčko, ktoré zabezpečí, že rezníky sú krásne krehké a šťavnaté.... a nemusia ani vylihovať v marináde. Cestíčko sa hodí aj na vyprážanie zeleniny (karfiol, brokolica a také zeleninové všeličo :-) Ja som okrem kuracích pŕs obaľovala aj kuraciu pečienku a nemalo to chybu. Odteraz už robím rezne len takto.


1) Kuracie prsia naplocho prerežeme a jemne naklepeme, osolíme a necháme postáť v chlade.
2) V miske rozmiešame vajco, pridáme jogurt, smotanu, vegetu, soľ,papriku, asi 2,5 PL múky a dobre rozmiešame vidličkou
3) Na linku ku sporáku si pripravíme tri misky a) s múkou, b) s jogurtovým cestíčkom , c) so strúhankou
4) Do panvice dáme olej, rezníky dáme do múky, rýchlo capneme do cestíčka, trocha necháme stiecť a vložíme do strúhanky, ktorú popritláčame k mäsu a hneď vkladáme do rozpáleného oleja.
5) Rezne pomaly vypražíme z obidvoch strán v prítomnosti zopár koliesok mrkvy, ktorú potom vyhodíme. Hotové kladieme na papierové utierky .

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) poslední: 5.1.2014, 7:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Bačovský plnený rezeň

POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie prsia, vajíčka, šunka, červená paprika, bryndza, petržlenová vňať, štipka soli a čierneho mletého korenia, trojobal ( múka, vajce, strúhanka)

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia si vyklepeme, osolíme a okoreníme. Z 2 vajec si urobíme praženicu. K praženici pridáme šunku a papriku nakrájanú na kocky a bryndzu. Nakoniec dochutíme soľou a korením a pridáme petržlenovú vňať. Zmes dobre premiešame a necháme vychladnúť. Rezne naplníme zmesou a obalíme v trojoobale a následne vypražíme.
Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Michaela C. (michaela2107) ID 129046 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Kuracie prsia s červenou kapustou po čínsky

POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia, 1 väčšia hlávka červenej kapusty, 1 veľká konzerva kukurice, soľ, rasca, kari korenie, sójová omáčka, olej, med, ryža

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia si nakrájame na rezance a deň vopred dáme do marinády zo sójovej omáčky, soli a kari korenia. Nič sa nedeje ak mäsko v marináde nebude, ale je to chutnejšie.
V hrnci rozohrejeme olej, pridáme 1 polievkovú lyžicu medu a urobíme karamel. Keď je karamel hotový pridáme kuracie prsia a orestujeme, potom osolíme, pridáme trošku rasce, aspoň 1 pl sójovej omáčky a 1čl kari korenia - každý podľa chuti. Kapustu nakrájame na tenké pásiky a pridáme k mäsku, podlejeme 1dcl vody a necháme dusiť. Keď je kapusta mäkšia prisypeme celú konzervu kukurice. Dusíme, kým je kapusta mäkká. Podávame s ryžou.
Jedno z jedál, o ktoré je u nás doma vždy boj...kto zaváha, ne..papá :) Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Viera H. (vieruska25) ID 114096 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) poslední: 11.3.2013, 20:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Jednoduché zelené kari
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

pre 2-3 osoby: pol kg kuracieho mäsa, cibuľa, cesnak, 1PL zelenej kari pasty, 400ml kokosového mlieka, soľ, korenie, 1PL rímskej racse, zelenina,..

POSTUP PRÍPRAVY

Celú rascu popučíme nožom a na suchej panvici na osuch na chvíľku opražíme, uvoľní sa tam jej vôňa, pridáme na drobno pokrájanú cibuľu, cesnak a trocha oliv.oleja, kari pastu a orestujeme. Pridáme pokrájané kuracie mäso, poopekáme kým sa nezatiahne, dokoreníme a necháme chvíľku dusiť pod pokrievkou. prilejeme kokosové mlieko a dusíme do mäkka. nakoniec pridáme zeleninu (ak je mrazená- napr thajska zmes, ak čerstvá, tak skôr), hodia sa aj mandľové lupienky. podávame s obľúbenou prílohou.
kari pasta vyzerá napr aj takto: http://eshop.vivacomex.cz/cs/produkt/223-kari-pasta-zelena-1kg/
samozrejme, dostať aj menšie balenia
a odporúčam použiť rímsku rascu, je iná než naša klasická

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 16.4.2013, 21:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Kuracie prsia s karí, ananásom a hrozienkami

POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg kuracích pŕs, 2 cibule, 2 polievkové lyžice masla, 1 plechovka ananásu, 1 smotana na šľahanie / 250 ml /, 100 g hrozienok, 2-3 kávove lyžičky karí korenia, soľ a mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia si nakrájame na rezančeky, alebo menšie kocky. V hlbšej panvici roztopíme maslo a opražíme do sklovita nakrájanu cibuľu.
Pridáme mäso, posolíme, okoreníme podľa chuti. Ja dávam namiesto soli vegetu. Podliať troškou vody, alebo rovno šťavou s ananásu a dusiť na miernom ohni za občasného zamiešania cca 15 minút. Nepodlievajte veľa, tak cca 2 dcl,lebo tam ešte pôjde všetka šťava s ananásu a smotana, tak aby z toho nebola polievka.
Medzitým si nakrájam ananás na menšie kocky. Mala som kúpený už na kocky nakrájaný ananás, ale bol aj tak dosť veľký, tak som ho ešte poprekrajovala na polovicu.
Po 15 minútach dusenia pridať k mäsu ananás so šťavou, hrozienka a dusiť ďalších 15 minút. Trošku neskôr 2-3 kávové lyžičky karí korenia.
Na záver ešte pridať šľahaćkovú smotanu a nechať prejsť varom. Podávame s ryžou.
Dobrú chuť !

Recept mám od kamarátky. Dosť dlho bol odložený, lebo nie som veľmi veľkým fanúšikom mäsa s ovocím. Dosť som sa obávala výslednej chuti. Ale vyskúšala som a musím povedať, že som bola naozaj veľmi milo prekvapená. Chutilo mne aj manželovi a takisto mojej mamke.
Za necelú hodinku som mala navarené.

Ryžu k tomu robím úplne čistú. 2 poháre ryže najskôr v hrnci mierne opražím na troške oleja. Zalejem 4 pohármi horúcej vody, trochu osolím. Od okamihu ako začne ryža vrieť zakryjem pokrievkou, občas premiešam a varím 8-10 minút. Potom odstavím z ohňa, odložím niekde bokom. Pozor, hrniec stále zakrytý pokrievkou. Ryža behom polhodinky krásna "dôjde". Je taká akurát, nelepí sa.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Martina S. (tamyra) ID 93057 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) poslední: 21.8.2013, 19:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Stehienka na strúhanke

POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie stehná celé 5ks, maslo, 4 strúčiky cesnaku, bazalku, drvenú rascu, soľ, ml. sladkú červenú papriku, strúhanku a olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Stehná posolíme a potrieme prelisovaným cesnakom. Posypeme bazalkou, ml. paprikou a rascou. Pokvapkáme oliv. olejom a šupneme na cca. 2 hoďky do chladničky uložené v pekáči na masle. Potom len tak trošku posypeme strúhankou, podlejeme 3/4 pohárom vody a zakryjeme alobalom. Šup s tým do rúry na 180°C. Keď sú mäkké, odkryjeme a zvýšime teplotu na 200°C a občas podlievame. Upečieme do chrumkava. Ja som k tomu robila ryžu v rúre a k tomu miešaný šalátik. :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Lucia S. (24lula24) ID 271629 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkem: 1.761 (zobrazuje se 101-110)první << předchozí 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 další >>