.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkom: 1.787 (zobrazuje sa 101-110)<< předchozí 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,179 další >>
KURACIE MÄSO A HYDINA
Morčacie ragu s kalerábom

POTREBNÉ PRÍSADY

60 dkg morčacích pŕs, soľ, čerstvo mleté korenie, 2 PL hladkej múky, 10 dkg údenej slaniny, 1 zväzok petržlenovej vňatky, 3 dkg masla. Ku kalerábovej omáčke potrebujeme: 1 zväzok jarnej cibuľky, 60 dkg kalerábu, 1,5 dl smotany, 1,5 dl šľahačkovej smotany, 2 KL kremžskej horčice, 1 PL maizeny, 2 bobkové listy (ja sa priznám, ja som bobkové listy vynechala)

POSTUP PRÍPRAVY

Recept som znova odkukala z www.stahl.hu
Keďže jar je charakteristická mladými šťavnatými kalerábmi, tak sa mi to zdalo ako ideálne jedlo nateraz. Ide o veľmi rýchle jedlo, ktoré sa dá stihnúť do pol hodiny a je ideálne na tie dni, keď nemáme náladu za krásneho teplého počasia stáť za sporákom.
1. Ako prvé si pripravíme morčacie prsia, ktoré si dôkladne umyjeme a pokrájame na cca 2x2 cm kocky. Následne ich osolíme, okoreníme a poprášime múkou. Následne si nakrájame na kocky aj slaninku, bielu časť jarnej cibuľky si nakrájame na tenké krúžky. Petržlenovú vňatku si nasekáme na drobno. Kaleráb si očistíme a nakrájame na polovičnú veľkosť ako máme mäso.
2. K omáčke: smotanu, šľahačku, horčicu a majzenu si vyšľaháme v miske s ručným mixérom poriadne do penista.
3. Vezmeme si panvicu asi o priemere 28 cm a popražíme si na nej slaninku, následne slaninku vyberieme a na slaninkovej masti opečieme do zlata morčacie kocky. Následne si vyberieme aj tieto.
4. Na masti, ktorá nám zostala na panvici si opečieme cibuľku, pridáme kaleráb a petržlenovú vňatku a ak myslíte, tak aj bobkové listy (ja som tie vynechala). Pridáme 2 dcl teplej vody a povaríme dobrých 10 minút.
5. Následne do panvice pridáme naspäť slaninku a mäsko a zalejeme pripravenou omáčkou. Povaríme ešte ďalšie 3 - 4 minúty, kým nám zmes zhustne.

Ja som podávala s cestovinami a na vrch som ešte nasypala za hrsť čerstvo nasekanej petržlenovej vňatky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Eva M. (Pohodovka) ID 30428 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Kurča pečené na zemiakoch

POTREBNÉ PRÍSADY

1 kurča, soľ, 130 g masla, 500 g zemiakov

POSTUP PRÍPRAVY

Do maslom vymastenej misky na pečenie poukladáme asi pol centimetra silné plátky surových zemiakov. Každú vrstvu primerane osolíme. Umyté kurča na hrudi rozrežeme, z oboch strán posolíme a roztvorené položíme na zemiaky chrbtom hore. Okolo kurčaťa na okrajoch ešte poukladáme tenké plátky masla. Prikryjeme pokrievkou a v rúre pečieme na 200°C, dokiaľ nie je maso makké. Pred dopečením necháme kurča chvíľu bez pokrievky zlatnúť. Podávame so zeleninovým šalátom. Ak chceme kurča na grécky sposob pri príprave posypeme zemiaky i kurča mletou škoricou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 20.6.2013, 15:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Kuracie prsia v panáde zo zemiakovým šalátom a olivami

POTREBNÉ PRÍSADY

2 kuracie prsia, 200 g strúhanky, 300 ml mlieka, 200 ml mlieka ( na namáčanie), 200 g hladkej múky, 3 cesnaky- strúčiky, 1 kypriaci prášok do pečiva, lyžica bazalky, lyžica sladkej papriky, lyžica pálivej papriky, 1/2 lyžičky č. m. korenia, lyžičku soli, olej, petržlenová vňať....NA ZEMIAKOVÝ ŠALÁT S OLIVAMI POTREBUJEME-500 g zemiakov, 150 g olív, 4 cibule, 4 lyžice balzamikového octu, 1 lyžica cukru, 2 lyžice kapary s nálevom, 100 ml oleja, 1 strúčik cesnaku, 100 ml vody, petrželová vňať, soľ, č.m. korenie

POSTUP PRÍPRAVY

SUCHÁ PANÁDA- Do jednej misy nasypeme múku, strúhanku, kypriaci prášok, soľ, č. korenie, sladkú a štipľavú papriku, lisovaný cesnak a všetko zamiešame....MOKRÁ PANÁDA-Do druhej misy dáme mlieko, bazalku, vňať petržlenovú, pridáme 5 lyžíc panády suchej z prvej misy a premiešame....Kuracie prsia nakrájame na kúsky, najskor namočíme do mlieka a potom obalíme v panáde. Čiže najprv do mokrej a potom do suchej panády obalíme. Smažíme na oleji do chrumkava. Odporúčam k tomuto masku si spraviť zemiakový šalát s olivami ktorý
ZNIE- Zemiaky uvaríme, olúpeme, necháme vychladnúť a nakrájame na plátky. Do 100 ml vriacej vody s octom a cukrom dáme na plátky nakrájanú cibuľu a varíme asi 5 minút do zmaknutia. Pridáme nakrájané kapary s nálevom, olivy, roztlačený cesnak a chvíľu povaríme. Nasypeme do misy na nakrájané zemiaky, pridáme petržlenovú vňať, osolíme a zľahka premiešame. Hotovo :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 11.6.2013, 23:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Kuracie prsia alebo noha v cestíčku

POTREBNÉ PRÍSADY

CESTÍČKO- 1 žĺtok, 80 g hladkej múky, štipka prášku do pečiva, 2 lyžice bieleho vína alebo vody, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

3 porcie kuracích pŕs mierne naklepeme, osolíme, obalíme v hladkej múke potom v cestíčku a vyprážame vo vriacom oleji z oboch strán.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Zapečené kuracie stehná

POTREBNÉ PRÍSADY

5 horných kuracích stehien, 300 g šampiónov, polohrubá múka, maslo, č. m. paprika, č. m. korenie, drvená rasca, soľ, 600 g zemiakov

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dajte trochu soli, papriky, korenia, polohrubej múky. V tejto zmesi obaľte horné kuracie stehná. Misu z jenského skla vyložte maslom, uložte kuracie stehná, pridajte šampióny pokrájané na plátky, zemiaky pokrájané na plátky, obložte nimi dookola stehná. Dochuťte drvenou rascou, zakryte a pečte v rúre na 200°C asi 50 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 11.6.2013, 23:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Falošná sviečková so šampiňónmi ♥

POTREBNÉ PRÍSADY

šampiňóny, kuracie prsia, dve mrkvy, vačšia cibuľa, maslo, hladká múka, soľ,ml.čierne korenie, vegeta na dochutenie, smotana na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

125g masla si rozpustíme a orestujeme nadrobno nakrájanú cibulku........na to dáme podusiť kuracie prsia,ktoré sme predtým osolili a okorenili.....ďalej pridáme na polky rozrezané šampiňóny,ktoré sme predtým tiež osolili.....podusíme, trošku pustia šťavu.....pridáme mrkvu nastruhanú najemno....podlejeme vodou a dusíme domakka......ked je masko aj šampiňóny makké, zalejeme smotanou na varenie.....v troške smotany alebo mlieka rozšľaháme hladkú múku a spravíme zátrepku a zahustíme omáčku....dochutíme vegetou, prebubleme a podávame s knedlou....
Veľkáá mňamka, prajem dobrú chuť
:-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Zuzana K. (Zuzana Kováčová) ID 5910 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (25) poslední: 4.5.2014, 10:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Marinované kuracie kocky so zeleninou

POTREBNÉ PRÍSADY

Na 2 porcie potrebujeme: 2 kuracie prsia, 2 stredne veľké cibule, 1 väčšiu mrkvu, 1 čerstvú červenú papriku, korenie na gyros, olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Čas prípravy- 30 minút + 2 hodiny marinovanie. ***1. Kuracie prsia nakrájame na väčšie kocky. Posypeme ich 2 lyžicami korenia na gyros, zalejeme 2 lyžicami olivového oleja a dáme minimálne na 2 hodiny do chladničky. ***2. Všetku zeleninu nakrájame na väčšie kusy, mrkvu na hrubšie kolieska, cibuľu na osminky, červenú papriku na kocky. ***3. Zeleninu dáme na troche oleja opiecť na panvicu na 10 minút, v prípade potreby podlievame troškou vody. Potom zeleninu vyberieme bokom na tanier. ***4. Na prázdnu panvicu vysypeme kuracie mäso a sprudka opečieme. Takto sa pekne zatiahne a vnútri ostane šťavnaté. Vsypeme zeleninu, podlejeme trochou vody a pod pokrievkou necháme podusiť asi 10 minút. Zelenina má byť ešte trochu tvrdšia, nie úplne rozvarená. Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana R. (zuzuli90) ID 278741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 9.6.2013, 14:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Zapekané kuracie prsia so zelenou fazuľkou

POTREBNÉ PRÍSADY

Na 2 porcie potrebujeme: 2 stredne veľké kuracie prsia, 1 konzerva fazuľových luskov, 1 cibuľa, 1 mozzarella (ideálne light), olivový olej, čierne korenie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Čas prípravy približne 40 minút. ***1. Na panvici speníme na olivovom oleji cibuľu, pridáme nakrájané fazuľové lusky a spolu ešte popražíme na panvici asi 5 minút. ***2. Na panvicu pridáme kuracie mäso nakrájané na menšie kocky, okoreníme, osolíme, opečieme 10 minút. *** 3. prilejeme trochu vody a 5 minút ešte podusíme. ***4. Predohrejme si rúru na 190 stupňov. Zmes z panvice vysypeme do zapekacej misy (na menši plech), navrch nakrájame na plátky mozzarellu a dáme na 10 minút zapiecť *** Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana R. (zuzuli90) ID 278741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
jednoduchý kurací perkelt

POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie rezne, maslo, menšia cibuľa - nemusí byť, červená sladká paprika, 1 šľahačka 33%, soľ, čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Na masle speníme nadrobno pokrájajú cibuľku (kto nemá rád cibuľu, nemusí ju dávať), pridáme na malé kocky nakrájané kuracie rezne (ja pre 3 osoby použijem 2 menšie kuracie rezne) a mäsko opražíme "do biela", pridám 1 čajovú lyžičku červenej papriky, pomiešam a rýchlo podlejem vodou - tak aby mäso nebolo celkom zaliate, musí sa totiž dusiť. Pridám soľ, môžme aj čierne korenie a udusíme do mäkka, asi 30 minút - občas premiešame, ak je málo vody, dolejeme. Keď je mäso už mäkké, šťavu zahustíme šľahačkou, do ktorej sme pridali 1 vrchovatú polievkovú lyžicu hladkej múky a vlejeme k mäsu. Mne sa to väčšinou podarí urobiť veľmi husté, vtedy pridám ešte vývar z polievky alebo čistú vodu a nechám to prevrieť.
AKo prílohu podávam cestovinové kolienka.
Obed je hotový za 45 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

Dana P. (pokemonka) ID 48024 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 11.7.2014, 11:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Indické kuracie stehná

POTREBNÉ PRÍSADY

2 ks celých kuracích stehien, soľ, mleté čierne korenie Pác: 1/2 PL mletého kmínu, 1/2 pl mletého koriandru, 1 ks čerstvého zázvoru o veľkosti jedného prstu (alebo 1/2 KL mletého sušeného zázvoru), 1/4 KL mletej škorice, 2-3 strúčiky cesnaku, 2 dl kvalitného krémového jogurtu, 2 PL lyžice olivového oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Vynikajúca svieža chuť stehien pre labužníkov alebo len na spestrenie nedeľného menu. Recept som odkukala zo stránky www.stahl.hu. Stehienka sú šťavnaté so sviežou chuťou, krásne do červena opečené a chutia skvelo so šalátovou prílohou. Ideálne jedlo na letné dni.

Postup:
1. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
2. Pripravíme si kuracie stehná, umyjeme ich, zbavíme ich kože, trochu pozarezávame, osolíme a okoreníme a odložíme ich bokom, kým si pripravíme pác
3. Jogurt si nalejeme do misky, potom pridáme rascu, koriander. Očistíme si zázvor a nastrúhame ho úplne najemno na dierkovanom strúhadle. Pridáme ho do pácu.
4. Nakoniec primiešame škoricu, trochu olivového oleja, čerstvo mletého korenia, soľ a nakoniec nastrúhaný cesnak. Všetko spolu pekne premiešame.
5. Kuracie stehienka namočíme zo zarezanej strany do pácu a touto stranou ich položíme na pekáč. Potom stehná potrieme aj z druhej strany zmesou. Zvyšok pácu pomaly nakvapkáme na mäsko.
6. Pekáč prikryjeme alobalom a stehná pečieme približne 45 minút prikryté. Potom ich odokryjeme a pečieme pekne do červena.

Ja som ich podávala so šalátom: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=53956

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Eva M. (Pohodovka) ID 30428 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 7.6.2013, 12:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.787 (zobrazuje sa 101-110)<< předchozí 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,179 další >>