.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkem: 1.784 (zobrazuje se 101-110)<< předchozí 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,179 další >>
KURACIE MÄSO A HYDINA
Marinované kuracie kocky so zeleninou

POTREBNÉ PRÍSADY

Na 2 porcie potrebujeme: 2 kuracie prsia, 2 stredne veľké cibule, 1 väčšiu mrkvu, 1 čerstvú červenú papriku, korenie na gyros, olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Čas prípravy- 30 minút + 2 hodiny marinovanie. ***1. Kuracie prsia nakrájame na väčšie kocky. Posypeme ich 2 lyžicami korenia na gyros, zalejeme 2 lyžicami olivového oleja a dáme minimálne na 2 hodiny do chladničky. ***2. Všetku zeleninu nakrájame na väčšie kusy, mrkvu na hrubšie kolieska, cibuľu na osminky, červenú papriku na kocky. ***3. Zeleninu dáme na troche oleja opiecť na panvicu na 10 minút, v prípade potreby podlievame troškou vody. Potom zeleninu vyberieme bokom na tanier. ***4. Na prázdnu panvicu vysypeme kuracie mäso a sprudka opečieme. Takto sa pekne zatiahne a vnútri ostane šťavnaté. Vsypeme zeleninu, podlejeme trochou vody a pod pokrievkou necháme podusiť asi 10 minút. Zelenina má byť ešte trochu tvrdšia, nie úplne rozvarená. Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana R. (zuzuli90) ID 278741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 9.6.2013, 14:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Zapekané kuracie prsia so zelenou fazuľkou

POTREBNÉ PRÍSADY

Na 2 porcie potrebujeme: 2 stredne veľké kuracie prsia, 1 konzerva fazuľových luskov, 1 cibuľa, 1 mozzarella (ideálne light), olivový olej, čierne korenie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Čas prípravy približne 40 minút. ***1. Na panvici speníme na olivovom oleji cibuľu, pridáme nakrájané fazuľové lusky a spolu ešte popražíme na panvici asi 5 minút. ***2. Na panvicu pridáme kuracie mäso nakrájané na menšie kocky, okoreníme, osolíme, opečieme 10 minút. *** 3. prilejeme trochu vody a 5 minút ešte podusíme. ***4. Predohrejme si rúru na 190 stupňov. Zmes z panvice vysypeme do zapekacej misy (na menši plech), navrch nakrájame na plátky mozzarellu a dáme na 10 minút zapiecť *** Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana R. (zuzuli90) ID 278741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
jednoduchý kurací perkelt

POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie rezne, maslo, menšia cibuľa - nemusí byť, červená sladká paprika, 1 šľahačka 33%, soľ, čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Na masle speníme nadrobno pokrájajú cibuľku (kto nemá rád cibuľu, nemusí ju dávať), pridáme na malé kocky nakrájané kuracie rezne (ja pre 3 osoby použijem 2 menšie kuracie rezne) a mäsko opražíme "do biela", pridám 1 čajovú lyžičku červenej papriky, pomiešam a rýchlo podlejem vodou - tak aby mäso nebolo celkom zaliate, musí sa totiž dusiť. Pridám soľ, môžme aj čierne korenie a udusíme do mäkka, asi 30 minút - občas premiešame, ak je málo vody, dolejeme. Keď je mäso už mäkké, šťavu zahustíme šľahačkou, do ktorej sme pridali 1 vrchovatú polievkovú lyžicu hladkej múky a vlejeme k mäsu. Mne sa to väčšinou podarí urobiť veľmi husté, vtedy pridám ešte vývar z polievky alebo čistú vodu a nechám to prevrieť.
AKo prílohu podávam cestovinové kolienka.
Obed je hotový za 45 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

Dana P. (pokemonka) ID 48024 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 11.7.2014, 11:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Indické kuracie stehná

POTREBNÉ PRÍSADY

2 ks celých kuracích stehien, soľ, mleté čierne korenie Pác: 1/2 PL mletého kmínu, 1/2 pl mletého koriandru, 1 ks čerstvého zázvoru o veľkosti jedného prstu (alebo 1/2 KL mletého sušeného zázvoru), 1/4 KL mletej škorice, 2-3 strúčiky cesnaku, 2 dl kvalitného krémového jogurtu, 2 PL lyžice olivového oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Vynikajúca svieža chuť stehien pre labužníkov alebo len na spestrenie nedeľného menu. Recept som odkukala zo stránky www.stahl.hu. Stehienka sú šťavnaté so sviežou chuťou, krásne do červena opečené a chutia skvelo so šalátovou prílohou. Ideálne jedlo na letné dni.

Postup:
1. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
2. Pripravíme si kuracie stehná, umyjeme ich, zbavíme ich kože, trochu pozarezávame, osolíme a okoreníme a odložíme ich bokom, kým si pripravíme pác
3. Jogurt si nalejeme do misky, potom pridáme rascu, koriander. Očistíme si zázvor a nastrúhame ho úplne najemno na dierkovanom strúhadle. Pridáme ho do pácu.
4. Nakoniec primiešame škoricu, trochu olivového oleja, čerstvo mletého korenia, soľ a nakoniec nastrúhaný cesnak. Všetko spolu pekne premiešame.
5. Kuracie stehienka namočíme zo zarezanej strany do pácu a touto stranou ich položíme na pekáč. Potom stehná potrieme aj z druhej strany zmesou. Zvyšok pácu pomaly nakvapkáme na mäsko.
6. Pekáč prikryjeme alobalom a stehná pečieme približne 45 minút prikryté. Potom ich odokryjeme a pečieme pekne do červena.

Ja som ich podávala so šalátom: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=53956

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Eva M. (Pohodovka) ID 30428 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 7.6.2013, 12:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Rímske kura "ikea"

POTREBNÉ PRÍSADY

4 kuracie stehná, 1 malá cuketa, 1 červená,žltá a zelená paprika / tzv. trikolóra alebo semafor /, 4 paradajky, čierne olivy, korenie na pečené kura, americké korenie, pikantný alebo sladký kečup, soľ, olej, kúsok /asi štvrťka kocky/ maggi mäsového bujónu

POSTUP PRÍPRAVY

Zeleninu umyjeme, pokrájame na kocky alebo pásiky, asi tak 2x1 cm. Do zapekacej misy dáme trocha oleja, na to nasypeme všetku pokrájanú zeleninu plus olivy / asi pol sklíčka cca 100-150 gramov/, posypeme americkým korením /teda presnejšie korením na americké zemiaky /, posolíme, pridáme cca 3 lyžice kečupu /miešam ostrý aj sladký / , rozmrvený bujón a premiešame. Kto má rád pikantné,múže dať len ostrý. Navrch uložíme kuracie stehná,ktoré sme okorenili korením na pečené kura, troška podlejeme vodou a prikryté necháme piecť v rúre asi tak 30-35 minút. Potom odkryjeme a necháme dopiecť ,kým stehná nechytia tú správnu zlatú farbu. Teplota rúry je taká,ako keď pečiete kurence, ja mám plynovú 8-stupňovú a pečiem tak na 5 stupni.
Ako prílohu podávame najlepšie hranolky,ale môžu byť aj klasické varené zemiaky, prípadne aj nič pre tie,ktoré radšej jedia bez prílohy.
Jedla som toto kura v Ikei a zložky som odhadla len podľa chuti,ale u nás sa tento recept veru ujal. Tak prajem dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) poslední: 6.6.2013, 7:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Kura na zelenom kari

POTREBNÉ PRÍSADY

viď postup

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jana P. (dzenettka) ID 33460 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 23.9.2013, 21:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Kurča z marinády

POTREBNÉ PRÍSADY

1 kyslá smotana,gril.korenie,soľ,cesnak 3-4 strúčiky,trocha strúhanky,kurča

POSTUP PRÍPRAVY

kyslú smotanu,gril.korenie,soľ a cesnak zmiešame dohromady,kurča si naporcujeme a naložíme do marinády tak na 12h (ja som to dala na noc),naložené kurča poukladáme do pekáča a každý kúsok mäsa posypeme v tenkej vrstve strúhankou(po upečení bude chrumkavá),podlejeme trochou vody a dáme piecť do rúry na 150-160°C cca 90min.Pečieme odokryté.Dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Viera Š. (visi) ID 41265 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Extra jemné kuracie fašírky

POTREBNÉ PRÍSADY

Na 12 ks stredne-veľkých fašíriek potrebujeme: 500g (3 ks) kuracích pŕs, 1 väčšia cibuľa, 1 vajíčko, ČL majoránky, ČL oregána, štipka korenia (ja mám v mlynčeku čierne + zelené), štipka soli, 25 ml oleja

POSTUP PRÍPRAVY

1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky. Nasledovne ich pomlieme ponorným mixérom, takže nám z nich vznikne úplne mazľavá kaša.

2. Očistíme si cibuľu a tiež si ju pomelieme ponorným mixérom na kašu. (Kto má rád veľké kúsky cibule vo fašírkach, stačí nakrájať nadrobno).

3. Obe masy zmiešame v mise a pridáme celé vajíčko, majorán, oregáno, korenie a soľ. Celé to dobre premiešame a vytvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v strúhanke.

4. Hotové fašírky si naukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie a potrieme z oboch stán olejom (ja to robím štetkou, ktorou obvykle vymazávam plech na pečenie).

5. Potreté fašírky vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 15 minút na 180°C. Po 15 minútach nastavíme teplotu na 225°C a dopekáme kým nezhnednú - ja mám rúru s grilovaním resp. výhrevom len hornej špirály, ktorá mi fašírky krásne zapečie po 3 minútach.

Fašírky sú extra jemné, plné chuti a s minimom oleja.

Dnes 13/06/2013 som našla trik na vylepšenie:
Kuracie mäso nakrájané na kocky dáme do misy spolu s čerstvým oreganom, celým korením, soľou a celé to spoločne rozmixujeme. Pridáme vajíčko, rozmixovanú cibuľu a urobíme fašírky. Čerstvé oregano dá fašírkam neuveriteľnú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

Katarina P. (Lanah) ID 250627 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) poslední: 22.12.2013, 10:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Kuracie mini roládky v smotanovej omáčke

POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia, šunka, syr, 1-2 šľah. smotany, 2-4 PL kečupu (na 1 smotanu idú 2-3 PL kečupu), bazalka, korenie, soľ, 1-2 strúčiky prelisovaného cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia si naklepeme, osolíme, okoreníme a uložíme na ne šunka, syr - zrolujeme. Dáme do zapekacej misy, navrch naukladáme plátky syra (alebo posypeme strúhaným) a pripravíme si omáčku. Zmiešame si v miske šľah. smotanu s kečupom, (ja som robila z 2 šľah. smotán a 5 PL kečupu) prelisovaným cesnakom a bazalkou, trošku osolíme a vylejeme na mäso. Pečieme na 200°C asi 3/4 hod.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)

Lucia S. (24lula24) ID 271629 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) poslední: 3.1.2014, 22:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Kurča a la zajac

POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie stehná, biele víno, horčica, slanina, soľ, provensálske bylinky

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept je oficiálne na králika, ale mne tak chutil, že som ho začala pripravovať aj s kuriatkom. Je to rýchle a výborné jedlo :) Takže kuracie stehná si osolíme, potrieme horčicou a naukladáme do pekáča. Asi 1-2dcl bieleho vína zmiešame s 1 lyžičkou horčice, troškou provensálskych byliniek a osolíme. Kuriatko podlejeme, ešte to celé posypeme provensálskymi bylinkami a na každé stehno dáme plátok slaninky. Prikryjeme a na 200°C dáme piecť do rúry. Ako príloha sa najviac hodia uvarené maslové zemiaky.
Fotka je fotená až na druhý deň, tak to už nie je také pekné :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Viera H. (vieruska25) ID 114096 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 9.6.2013, 21:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkem: 1.784 (zobrazuje se 101-110)<< předchozí 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,179 další >>