končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,43 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
ZAVÁRANÉ LEČO VARENÉPOTREBNÉ PRÍSADY paprika, rajčiny, pomôcka na konzervovanie Dr.oetker - jednoduchá príprava a v zime super POSTUP PRÍPRAVY v obrázkovom postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Iveta P. (narcis26) ID 42855 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 28.7.2018, 14:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
KEČUP „HEINZ“POTREBNÉ PRÍSADY 2kg paradajky, 25dkg cibuľa, 3 mäsité červené papriky /môže byť aj feferónka/ 1 cvikla, 1 kúsok škorice, 4 klinčeky, 10ks nové korenie, 5ks čierne korenie, 3ks bobkový list, kúsok badiánu 2lyžičky sladkej papriky, 1,25dcl octu, 1 poliev.lyžica horčice, 1 lyžica solamyl, 2 kávové lyžičky soli, 20dkg cukor. POSTUP PRÍPRAVY Paradajky, cibuľu, papriku, feferónku a ošúpanú surovú cviklu pokrájame a dá- me variť. Škoricu, klinčeky, nové korenie, čierne korenie, bobkový list a badián dáme do gázy alebo do kúska plátna, zaviažeme a varíme spolu so zeleninou. Varíme asi 2hodiny. Uvarené okrem korením prepasírujeme, pridáme sladkú papriku a cukor. Dáme znovu variť. Keď sa varí a cukor je rozpustený pridáme nálev z octu, horčice, soli a solamylu. Necháme prejsť varom. Horúce dáme do pohárov, uzavrieme a sterilizujeme cca 10min. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Helena B. (hela2) ID 37749 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 8.8.2014, 19:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
◄ Zavárané strúhané jablká ►POTREBNÉ PRÍSADY * jablká POSTUP PRÍPRAVY Jablká umyjeme, očistíme a nastrúhame. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Jana S. (Popka) ID 40159 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (43) posledné: 8.10.2013, 17:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
SIPKOVY LEKVAR_KLASIKA*****POTREBNÉ PRÍSADY zrelé šípky prejdené mrazom,kryštálový cukor,kyselina citronová POSTUP PRÍPRAVY šípky očistíme od okvetia a stopky,najlepšie malým nožom,potom preplachneme pod tečúcou vodou.Dáme do rajnice a zalejeme vodou tak,aby boli zakryté.Uvaríme do mäkka.pozor,sem-tam premiešať,aby neprihoreli.Uvarené necháme vychladnúť,ale nie úplne.Prichystáme si silonky-podkolienky ,naplníme asi do polovice a polovička to potom žmýka ako handru pri umyvaní dlážky.Samozrejme,do čistej širšej rajnice. Ked máme všetky šípky prepasírované,odvážime.Pridáme kryštálový cukor jedna k jednej a premiešame.Necháme do druhého dna postať, cukor sa nám rozpustí skoro všetok. Pridáme kyselinu citronovú -podľa chuti-nie veľa.Premiešame a po troške-2-3naberačky-varíme do zhustnutia.,. Skúška hustoty-na tanierik za lyžicu lekváru,ak prejdeme lyžicou po strede a nezlieva sa,ale zostáva cestička,je hotový.Plníme do malých čistých pohárov,utrieme okraj mokrou čistou utierkou a zaviečkujeme.Otočíme dole viečkom a necháme vychladnúť. JE TO PAN LEKVAR, postup foto pridám,až sa to naučím vkladať a budú dozrievať šípky OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 10.10.2013, 19:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Pečený slivkový lekvár s rumomPOTREBNÉ PRÍSADY Na 1kg sliviek potrebujeme 250-300 g krystaloveho cukru a asi 1-1,5dl rumu. POSTUP PRÍPRAVY 2-3 kg sliviek priecne rozkrojime a povyberame kostky. Dame na hlboky plech a zasypeme cukrom. Pri teplote asi 170stupnov pecieme,kym sa nevypari stava. Obcas treba ruru otvorit, aby vysla para a lekvar premiesat. Lekvar sa pecie tak 3 hodinky, zalezi od rury a od sliviek. Upeceny je husty a stava vyparena. Premiesame ho , aby sa poriadne spojil a slivky trochu popucime (kto nema rad kusky ovocia, moze premixovat ponornym mixerom). Hotovy zalejeme rumom, premiesame a horuci lekvar plnime do flias, ktore otocime vieckom dole, zabalime do deky a nechame v nej vychladnut. PS: lekvar robila mamka Marta :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (35) posledné: 25.1.2012, 23:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Hroznový džemPOTREBNÉ PRÍSADY Hrozno, želírovací cukor POSTUP PRÍPRAVY Hrozno som umyla, mierne rukou popučila, nechala obvariť asi 30 min, aby to pustillo šťavu, a aby šupky zmäkli, potom som to všetko rozmixovala, a nakoniec prepasírovala. Na 1000g ovocia - šťavy - ide 1 bal želírovacieho cukru, privesť k varu a povariť 5 min, potom som dala ešte 1 kl kyseliny citrónovej a naplnila som fľaše. Po uzatvorení som nechala fľaše hore dnom asi 15 min, a je to :-) A tá vôňa čo je v byte :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Nina G. (shitanshah) ID 70486 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (24) posledné: 10.11.2016, 13:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Červená kapusta - sterilizovanáPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 - 2 kg hlávka červenej kapusty a 1,5 - 2 kg bielej kapusty ( 1:1 ), 1 deko, 3 stredne veľké cibule POSTUP PRÍPRAVY v obrázkoch OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 30.9.2011, 12:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
jablkový lekvárPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg jabĺk, 400 g kryštálového cukru, 2 PL octu POSTUP PRÍPRAVY jablká si očistíme nakrájame, pridáme cukor, ocot a dáme do chladničky na 24 hodín. Na druhý deň uvaríme, rozmixujeme a horúce dáme do pohárov, ktoré otočíme hore dnom, zakryjeme do deky a necháme vychladnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Martina Š. (avivazka) ID 137431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 1.11.2014, 19:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Kapustovo mrkvový šalát sladkokyslýPOTREBNÉ PRÍSADY 5kg hlavkovej kapusty, 1kg mrkvy, 1kg cibule, 1 nakladač (deko) POSTUP PRÍPRAVY Kapustu nakrájame, mrkvu postrúhame na hrubo a cibuľu na menšie plátky. Uvaríme sladkokyslý nálev podľa nakladača, scedíme ho a všetko spolu zamiešame. Necháme hodinku-dve postáť a plníme poháre, zvyšnú šťavu tiež porozdeľujeme do pohárov. Mne vyšlo 10pohárov. Sterilizujeme krátko, aby sa len viečka chytili. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Kapusta s červenou repouPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg kapusta biela hlávková 0,5 kg repa červená 300 g cibuľa 0,5 l voda 2 dcl ocot 2 čl soľ 200 g cukor kryštál POSTUP PRÍPRAVY uvarím červenú repu, asi tri ks na jednu hlávkovú kapustu. repu varievam vopred, aby som nerobila s horúcou, očistím ju aj kapustu zbavím nečistoty a hlúbov. Po tomto odvážim a podľa toho vypočítam koľko ostatných surovín budem potrebovať. Teraz sme robili z celkovej hmotnosti 5,5 kg. Z vody, octu, cukru a soli - uvariť nálev a nechať vychladnúť. Aj týchto surovín musí byť viacej, ak je viac repy,kapusty a cibule - to aby sa náhodou niekto nezmýlil. Repu nastrúhať na strúhadle väčšom. Kapustu na pásiky, aj cibuľu - toto som robila mixérom. Dala som do veľkého hrnca /repu,kapustu,cibuľu/ a zaliala vychladnutým nálevom. Neskôr som premiešala, až keď to trochu povolilo. asi za 15 minút. Môže sa aj hneď, ale ide to ťažšie a mala som aj tak málo miesta na miešanie. Túto zmes necháme odstáť minimálne 1 hodinu. Jemne natláčame do pohárov a dolievame nálev. Bude sa zdať, že je ho málo, ale vždy mi to vyjde, niekedy je aj trochu navyše. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Marianna F. (Marianna76) ID 165776 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 26.10.2011, 8:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,43 ďalšie >> |