. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,693 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Placky z ovsených vločiek



POTREBNÉ PRÍSADY

200g masla , 100g dmBIO lesného medu, 100g hnedého cukru , 1 vanilkový lusk , 1/2 čajovej lyžičky soli, 1 vajíčko , 300g ovsených vločiek, 150g hladkej múky , 2 lyžičky sódy bikarbony , 2 lyžice chia semienok , 2 lyžica ľanových semienok . TIP : dmBIO ovsené vločky sú bez pridaného cukru , miešané s ovocím ( hrozienka , jahody , maliny , ríbezle , slnečnicové semienka , opražená pohánka )

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo musí byť mäkké , zmiešame ho s medom , cukrom , pridáme zrniečka z vanilkového lusku , soľ . Keď máme dobre vymiešané , pridáme vajíčko , vločky , múku , sódu , chia a ľanové semienka . Zmes miešame , musí byť hustejšia , aby sa nám placky neroztiekli. Uložíme na plech na ktorý dáme papier na pečenie .Rúru predhrejeme na 185°C , pečieme 12- 15 minút .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Helena B. (pivnakozmetika) ID 191611 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.11.2016, 19:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čokoladovo- banánové brownie



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g horkej čokolády 70%\\\\r\\\\n 150 g trstinovébo cukru\\\\r\\\\n 150 g mäkkého masla\\\\r\\\\n 100 g hladkej múky\\\\r\\\\n 2 PL kakaa\\\\r\\\\n 1 ČL kypriaceho prášku Dr. \\\\r\\\\n 2 vajíčka\\\\r\\\\n 3 banány

POSTUP PRÍPRAVY

Horkú čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli. Maslo vymiešame s cukrom, pridáme vajíčka a rozpustenú trošku vychladnutú čokoládu. Banány rozpučíme vidličkou a tiež primiešame do zmesi. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom, poriadne premiešame a cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 25 minút. Nakoniec som na koláčik postrúhala čokoládu z mlynčeka.\\r\\nDobrú chuť! :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Ivana S. (Ivvulienka) ID 116789 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 18.11.2016, 16:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

♠ Cheesecake s arašidovým maslom a čokopolevou.♠


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Hľadala som na internete cheesecake, v ktorom by bolo aj arašidové maslo /proste ho milujem ♥/ ... našla som ich požehnane, ale v každom mi chýbalo "to niečo", niečo jedinečné a výnimočné... jednoducho všetky sa mi zdali buď fádne alebo zas náročné na ingrediencie ale nie na chuť. Tak som si povyberala z každého kúsok a vložila do toho to moje "to niečo- výnimočné". Možno sa niekomu tiež zapáči. ZÁKLAD: 250g sušienok rozdrviť a zmiešať so 70g rozpusteného masla, natlačiť na dno vymastenej formy a dať so chladničky... ♣♣♣ PLNKA: 700g mascarpone, 150g kyslej smotany, 200g kryštálového cukru, 2 vajcia, 2 žĺtky, 250g arašidového masla, ½ šálky javorového sirupu alebo medu...♣♣♣ ČOKOPOLEVA:100g čokolády na varenie, 200g kyslej smotany...

POSTUP PRÍPRAVY

Mascarpone, kyslú smotanu a cukor vyšľaháme, pridáme arašidové maslo, sirup alebo med a prešľaháme. Nakoniec zamiešame žĺtky a vajcia...
Vylejeme na sušienkový základ, dáme do rúry, naspodok dáme nádobu s vodou a pečieme na 170°C, 50 minút. Vypneme rúru a necháme ešte 10 minút. Cheesecake necháme v rúre vychladnúť. Potom polejeme čokopolevou a necháme v chlade aspoň 10 hodín.



ČOKOPOLEVA:100g čokolády na varenie, 200g kyslej smotany... čokoládu rozpustíme a vmiešame do nej smotanu. Premiešame.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Burgyňáky - pagáče z cukrovej repy



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hl.múky, 50g kr.cukru, 80g klasického masla, 20g droždia, cca 300ml mlieka, štipka soli, menšia cukrová repa, 5 PL maku

POSTUP PRÍPRAVY

Burgyňová sezóna je v plnom prúde, preto pridávam náš tradičný a dlhoročný recept na pagáče.

Najskôr si uvaríme očistenú a umytú burgyňu. Alebo ju na mlieku podusíme, alebo burgyňu neuvaríme vôbec :-D mám vyskúšané všetky verzie a zakaždým robím inak.

Potom si pripravíme cesto: urobíme si klasický kvások - do letného mliečka dáme štipku cukru a droždie.Necháme postáť. Múku preoseje, pridáme cukor podľa chuti, nie veľmi, lebo repa bude sladká, soľ, roztopené maslo, mak a repu postrúhanú najemno. Pridáme hotový kvások a vypracujeme cesto. Podľa potreby dolejeme mlieko alebo pridáme múku. Cesto má byť akurát :-) ani nie riedke ani nie husté.
Necháme kysnúť, u nás tak cca 45min. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kolieská - pagáče. Ukladáme na plech s peč. papierom alebo tef.podložkou. Necháme chvíľu podkysnúť, potom trošku popicháme vidličkou a potrieme maslom alebo olejom. Pečieme na 180*C cca 15 min. záleží však od rúry, preto radšej sledujte.

Prajem dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Burgyňové pagáče - řepánky mojej českej svokry :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hl.múky, 50g kr.cukru, 80g klasického masla, 20g droždia, cca 300ml mlieka, štipka soli. Plnka: menšia cukrová repa, 5 PL maku mletého alebo aj nemletého, 50g masla, 250ml mlieka.

POSTUP PRÍPRAVY

Burgyňové pagáče sa u nás pečú vždy na jeseň, ale klasické pagáče, že uvarená repa ide do cesta. Tieto má rád môj manžel, a u nich sa pečú tak, ako buchty, s cukrovou plnkou vo vnútri.

Takže, urobíme si klasický kvások - do letného mliečka dáme štipku cukru a droždie.Necháme postáť. Múku preoseje, pridáme cukor podľa chuti, nie veľmi, lebo plnka bude sladká a soľ, roztopené maslo. Môžeme pridať do cesta aj vajíčko, ale nie je podmienkou. Pridáme hotový kvások a vypracujeme cesto. Podľa potreby dolejeme mlieko alebo pridáme múku. Cesto má byť ako na buchty. Necháme kysnúť, u nás tak cca 45min.

Pripravíme si plnku. Repu očistíme, umyjeme a postrúhame. Na masle chvíľu orestujeme. Potom podlejeme mliekom a dusíme. Nakoniec pridáme mak - záleží od nás, aký máme radi, či mletý alebo nemletý.

Po vykysnutí cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kolesá, ktoré plníme cukrovou plnkou. Ako buchty ich zavinieme, otočíme a uložíme na plech podkysnúť. Pred pečením potrieme olejom alebo maslom. Môžete aj vajíčkom, ale my to nemáme radi. Pečieme na 180 *C cca 20 min, záleží však od rúry, preto radšej sledujme.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Torta


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Piškóta: - 5 vajec - 5 lyžiek práš.cukru - 5 lyžiek polohrubej múky - 2 lyťice oleja - 5 lyžíc teplej vody - Prášok do pečiva 1 tmavé cesto a 1 svetlé cesto Plnka: 2 zlaté klasy – uvariť hustú kašu 1 a pol masla a cukor podľa chuti vymiešať do peny Zmiešame s kašou zo zlatého klasu a rozdelíme na dve čati. Do jednej šasti dáme kakao a mleté orechy.

POSTUP PRÍPRAVY

Každý korpus natrieme plnkou (alkohol(rum) - džem a teplá voda) a plníme.
1. Svetlý korpus biela plnka, tmavý korpus tmavá plna, tmavý korpus, svetlá plnka, svetlý korpus.
2. Tmavou plnkou nakoniec dáme okolo celej torty
3. Poleva (horká čokoláda a 1/3 stuženého) alebo (čokoládu zalejeme horúcou smotanou po dvoch minútach
premiešame a nakoniec vmiešame maslo)
4. Okolo torty mleté orechy
5. Ozdobíme podľa svojej predstavy

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Marta U. (Evelka) ID 38210 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.10.2016, 10:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

rýchly koláčik


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

v postupe!

POSTUP PRÍPRAVY

Kolacik si pripravime nasledovne: 5 zltkov vymiešame do peny spolu so 100g kryst.cukru. Potom si k tomu pridáme 50g holandskeho kakaa a vyslahany sneh z 5 bielkov. Zmes vylejeme na menší pekac vystlany papierom a pečieme pri teplote 190 stupňov asi 10 minút. Plnku si pripravíme z odtucneneho jemného tvarohu asi 250g, ktorý v mixeri vyšľaháme so slahackovou smotanou a 3 PL práškového cukru. Upeceny plat si prekrojime, naplníme a ešte kým stihne stuhnut v chladničke, neváhajte a celý ho zjedzte... Je perfektný

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 18.10.2016, 14:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Černicový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 1 a pol šálky polohrubej múky, 1/4 čl soli, 1 balíček vanilkového cukru, 2 pl práškového cukru (alebo kryštálový), 125g masla, 1 ks vajíčko NÁPLŇ: 3 šálky černíc, 2 pl práškového cukru, 2 pl kukuričného škrobu, šťava z polovice citróna, 1 dc vody

POSTUP PRÍPRAVY

Jednu šálku celých černíc si odložíme bokom a zo zvyšných pripravíme plnku a to jedným z nasledujúcich spôsobov:

1) Černice si odšťavíme (zbavíme sa ich zrniečok) a potom šťavu vylejeme do hrnca, pridáme cukor, citrónovú šťavu a vodu. Chvíľku povaríme a pridáme škrob. Škrob treba pred pridaním rozmiešať s troškou vody a za stáleho miešania vlievať do černicovej šťavy. Necháme to zovrieť a potom odstavíme.

2) Ak nemáme odšťavovač, zrniečka z černíc odstránime tak, že najskôr rozvaríme černice vo vode (aby sa rozpadávali). Potom zmes precedíme cez sitko a pretlačíme černice, aby sme sa zbavili zrniečok. Precedené černice vrátime späť do hrnca a pridáme cukor a citrónovú šťavu, chvíľu povaríme a pridáme škrob, ktorý sme vopred rozmiešali s trochou vody. Pridáme ho postupne za stáleho miešania. Necháme zovrieť a odstavíme z plameňa.

Túto zmes necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme cesto. Najskôr premiešame všetky sypké ingrediencie, potom pridáme vajíčko a maslo nakrájané na menšie kúsky. Ručne cesto vymiešame, zabalíme do fólie a dáme na pol hodinku do chladničky.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Katarína G. (Kačen.G) ID 304120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.10.2016, 21:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Svieže mandarinkové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

korpus: 4 vajcia, 12PL kryštálového cukru, 4 PL oleja, 12 PL polohrubej múky, ½ prášku do pečiva, krém: 300g mäkkého tvarohu, 250g kyslej smotany, 2 zlaté klasy, 650ml mlieka, cukor podľa chuti, 2 konzervy mandarinkového kompotu, 2 bal. BB keksov kakaových, 500ml šľahačkovej smotany, 3 vanilkové cukre, marhuľovú marmrládu

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia vyšlaháme s cukrom postupne pridávame olej a vodu. Po vyšlahaní zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie, dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri 200°C. Korpus necháme vychladnúť, odstránime papier a korpus natrieme marhuľovou marmeládou. Z mlieka, cukru, zl.klasu a scedeného kompotu uvaríme hustý puding - necháme vychladnúť, občas premiešame. Tvaroh a kyslú smotanu vymiešame s vanilkovým cukrom a mletým cukrom podľa chuti. Toto zmiešame spolu s pudingom a vymiešame na krém. Jednu polovicu krému natrieme na korpus natretý marmeládou, poukladáme BB keksy a opäť natieme zvyšný krém. Vyšľaháme šľahačku s dvomi vanilkovými cukrami a natrieme na krém. Ja som zdobila kúskami mandariniek ktoré som si odložila s kompotu. Dáme do chladničky stuhnúť a pokrájame.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Monika Š. (monini) ID 245452 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 17.10.2016, 0:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

♣ Bodkovaný cheesecake ♣



POTREBNÉ PRÍSADY

Receptík som síce našla na internete, ale aj tak prešiel mojimi drobnými úpravami - potrebujeme: 250g sušienok, 100g rozpusteného masla, 1 PL mletej škorice... 500g mascarpone, 250g kyslej smotany, 150g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 PL vanilkovej esencie, 3 vajcia, 2 PL kukuričného škrobu, 1 PL holandského kakaa...

POSTUP PRÍPRAVY

Sušienky rozdrviť, zmiešať s maslom a škoricou, zmes natlačiť na vymastené dno koláčovej formy. Mascarpone, smotanu, cukor, vanilkový cukor a vajcia vymiešame, pridáme vanilkovú esenciu a škrob, premiešame a 3/4 krému vylejeme na sušienkový základ. Do zvyšku vmiešame kakao a pomocou cukrárskeho sáčku do cesta nastriekame bodky. Pečieme 15 minút na 180 °C a potom ešte 45 minút na 150°C. Necháme vychladnúť v pootvorenej rúre a potom na aspoň 12 hodín v chladničke.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 6.9.2016, 18:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,693 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu