končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,693 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Placky z ovsených vločiekPOTREBNÉ PRÍSADY 200g masla , 100g dmBIO lesného medu, 100g hnedého cukru , 1 vanilkový lusk , 1/2 čajovej lyžičky soli, 1 vajíčko , 300g ovsených vločiek, 150g hladkej múky , 2 lyžičky sódy bikarbony , 2 lyžice chia semienok , 2 lyžica ľanových semienok . TIP : dmBIO ovsené vločky sú bez pridaného cukru , miešané s ovocím ( hrozienka , jahody , maliny , ríbezle , slnečnicové semienka , opražená pohánka ) POSTUP PRÍPRAVY Maslo musí byť mäkké , zmiešame ho s medom , cukrom , pridáme zrniečka z vanilkového lusku , soľ . Keď máme dobre vymiešané , pridáme vajíčko , vločky , múku , sódu , chia a ľanové semienka . Zmes miešame , musí byť hustejšia , aby sa nám placky neroztiekli. Uložíme na plech na ktorý dáme papier na pečenie .Rúru predhrejeme na 185°C , pečieme 12- 15 minút . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Helena B. (pivnakozmetika) ID 191611 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 22.11.2016, 19:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čokoladovo- banánové browniePOTREBNÉ PRÍSADY 200 g horkej čokolády 70%\\\\r\\\\n 150 g trstinovébo cukru\\\\r\\\\n 150 g mäkkého masla\\\\r\\\\n 100 g hladkej múky\\\\r\\\\n 2 PL kakaa\\\\r\\\\n 1 ČL kypriaceho prášku Dr. \\\\r\\\\n 2 vajíčka\\\\r\\\\n 3 banány POSTUP PRÍPRAVY Horkú čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli. Maslo vymiešame s cukrom, pridáme vajíčka a rozpustenú trošku vychladnutú čokoládu. Banány rozpučíme vidličkou a tiež primiešame do zmesi. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom, poriadne premiešame a cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 25 minút. Nakoniec som na koláčik postrúhala čokoládu z mlynčeka.\\r\\nDobrú chuť! :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Ivana S. (Ivvulienka) ID 116789 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 18.11.2016, 16:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
♠ Cheesecake s arašidovým maslom a čokopolevou.♠PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Hľadala som na internete cheesecake, v ktorom by bolo aj arašidové maslo /proste ho milujem ♥/ ... našla som ich požehnane, ale v každom mi chýbalo "to niečo", niečo jedinečné a výnimočné... jednoducho všetky sa mi zdali buď fádne alebo zas náročné na ingrediencie ale nie na chuť. Tak som si povyberala z každého kúsok a vložila do toho to moje "to niečo- výnimočné". Možno sa niekomu tiež zapáči. ZÁKLAD: 250g sušienok rozdrviť a zmiešať so 70g rozpusteného masla, natlačiť na dno vymastenej formy a dať so chladničky... ♣♣♣ PLNKA: 700g mascarpone, 150g kyslej smotany, 200g kryštálového cukru, 2 vajcia, 2 žĺtky, 250g arašidového masla, ½ šálky javorového sirupu alebo medu...♣♣♣ ČOKOPOLEVA:100g čokolády na varenie, 200g kyslej smotany... POSTUP PRÍPRAVY Mascarpone, kyslú smotanu a cukor vyšľaháme, pridáme arašidové maslo, sirup alebo med a prešľaháme. Nakoniec zamiešame žĺtky a vajcia... Vylejeme na sušienkový základ, dáme do rúry, naspodok dáme nádobu s vodou a pečieme na 170°C, 50 minút. Vypneme rúru a necháme ešte 10 minút. Cheesecake necháme v rúre vychladnúť. Potom polejeme čokopolevou a necháme v chlade aspoň 10 hodín. ČOKOPOLEVA:100g čokolády na varenie, 200g kyslej smotany... čokoládu rozpustíme a vmiešame do nej smotanu. Premiešame. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Burgyňáky - pagáče z cukrovej repyPOTREBNÉ PRÍSADY 500g hl.múky, 50g kr.cukru, 80g klasického masla, 20g droždia, cca 300ml mlieka, štipka soli, menšia cukrová repa, 5 PL maku POSTUP PRÍPRAVY Burgyňová sezóna je v plnom prúde, preto pridávam náš tradičný a dlhoročný recept na pagáče. Najskôr si uvaríme očistenú a umytú burgyňu. Alebo ju na mlieku podusíme, alebo burgyňu neuvaríme vôbec :-D mám vyskúšané všetky verzie a zakaždým robím inak. Potom si pripravíme cesto: urobíme si klasický kvások - do letného mliečka dáme štipku cukru a droždie.Necháme postáť. Múku preoseje, pridáme cukor podľa chuti, nie veľmi, lebo repa bude sladká, soľ, roztopené maslo, mak a repu postrúhanú najemno. Pridáme hotový kvások a vypracujeme cesto. Podľa potreby dolejeme mlieko alebo pridáme múku. Cesto má byť akurát :-) ani nie riedke ani nie husté. Necháme kysnúť, u nás tak cca 45min. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kolieská - pagáče. Ukladáme na plech s peč. papierom alebo tef.podložkou. Necháme chvíľu podkysnúť, potom trošku popicháme vidličkou a potrieme maslom alebo olejom. Pečieme na 180*C cca 15 min. záleží však od rúry, preto radšej sledujte. Prajem dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Burgyňové pagáče - řepánky mojej českej svokry :-)POTREBNÉ PRÍSADY 500g hl.múky, 50g kr.cukru, 80g klasického masla, 20g droždia, cca 300ml mlieka, štipka soli. Plnka: menšia cukrová repa, 5 PL maku mletého alebo aj nemletého, 50g masla, 250ml mlieka. POSTUP PRÍPRAVY Burgyňové pagáče sa u nás pečú vždy na jeseň, ale klasické pagáče, že uvarená repa ide do cesta. Tieto má rád môj manžel, a u nich sa pečú tak, ako buchty, s cukrovou plnkou vo vnútri. Takže, urobíme si klasický kvások - do letného mliečka dáme štipku cukru a droždie.Necháme postáť. Múku preoseje, pridáme cukor podľa chuti, nie veľmi, lebo plnka bude sladká a soľ, roztopené maslo. Môžeme pridať do cesta aj vajíčko, ale nie je podmienkou. Pridáme hotový kvások a vypracujeme cesto. Podľa potreby dolejeme mlieko alebo pridáme múku. Cesto má byť ako na buchty. Necháme kysnúť, u nás tak cca 45min. Pripravíme si plnku. Repu očistíme, umyjeme a postrúhame. Na masle chvíľu orestujeme. Potom podlejeme mliekom a dusíme. Nakoniec pridáme mak - záleží od nás, aký máme radi, či mletý alebo nemletý. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kolesá, ktoré plníme cukrovou plnkou. Ako buchty ich zavinieme, otočíme a uložíme na plech podkysnúť. Pred pečením potrieme olejom alebo maslom. Môžete aj vajíčkom, ale my to nemáme radi. Pečieme na 180 *C cca 20 min, záleží však od rúry, preto radšej sledujme. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
TortaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Piškóta: - 5 vajec - 5 lyžiek práš.cukru - 5 lyžiek polohrubej múky - 2 lyťice oleja - 5 lyžíc teplej vody - Prášok do pečiva 1 tmavé cesto a 1 svetlé cesto Plnka: 2 zlaté klasy – uvariť hustú kašu 1 a pol masla a cukor podľa chuti vymiešať do peny Zmiešame s kašou zo zlatého klasu a rozdelíme na dve čati. Do jednej šasti dáme kakao a mleté orechy. POSTUP PRÍPRAVY Každý korpus natrieme plnkou (alkohol(rum) - džem a teplá voda) a plníme. 1. Svetlý korpus biela plnka, tmavý korpus tmavá plna, tmavý korpus, svetlá plnka, svetlý korpus. 2. Tmavou plnkou nakoniec dáme okolo celej torty 3. Poleva (horká čokoláda a 1/3 stuženého) alebo (čokoládu zalejeme horúcou smotanou po dvoch minútach premiešame a nakoniec vmiešame maslo) 4. Okolo torty mleté orechy 5. Ozdobíme podľa svojej predstavy ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Marta U. (Evelka) ID 38210 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 26.10.2016, 10:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
rýchly koláčikPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY v postupe! POSTUP PRÍPRAVY Kolacik si pripravime nasledovne: 5 zltkov vymiešame do peny spolu so 100g kryst.cukru. Potom si k tomu pridáme 50g holandskeho kakaa a vyslahany sneh z 5 bielkov. Zmes vylejeme na menší pekac vystlany papierom a pečieme pri teplote 190 stupňov asi 10 minút. Plnku si pripravíme z odtucneneho jemného tvarohu asi 250g, ktorý v mixeri vyšľaháme so slahackovou smotanou a 3 PL práškového cukru. Upeceny plat si prekrojime, naplníme a ešte kým stihne stuhnut v chladničke, neváhajte a celý ho zjedzte... Je perfektný ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 18.10.2016, 14:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Černicový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 1 a pol šálky polohrubej múky, 1/4 čl soli, 1 balíček vanilkového cukru, 2 pl práškového cukru (alebo kryštálový), 125g masla, 1 ks vajíčko NÁPLŇ: 3 šálky černíc, 2 pl práškového cukru, 2 pl kukuričného škrobu, šťava z polovice citróna, 1 dc vody POSTUP PRÍPRAVY Jednu šálku celých černíc si odložíme bokom a zo zvyšných pripravíme plnku a to jedným z nasledujúcich spôsobov: 1) Černice si odšťavíme (zbavíme sa ich zrniečok) a potom šťavu vylejeme do hrnca, pridáme cukor, citrónovú šťavu a vodu. Chvíľku povaríme a pridáme škrob. Škrob treba pred pridaním rozmiešať s troškou vody a za stáleho miešania vlievať do černicovej šťavy. Necháme to zovrieť a potom odstavíme. 2) Ak nemáme odšťavovač, zrniečka z černíc odstránime tak, že najskôr rozvaríme černice vo vode (aby sa rozpadávali). Potom zmes precedíme cez sitko a pretlačíme černice, aby sme sa zbavili zrniečok. Precedené černice vrátime späť do hrnca a pridáme cukor a citrónovú šťavu, chvíľu povaríme a pridáme škrob, ktorý sme vopred rozmiešali s trochou vody. Pridáme ho postupne za stáleho miešania. Necháme zovrieť a odstavíme z plameňa. Túto zmes necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme cesto. Najskôr premiešame všetky sypké ingrediencie, potom pridáme vajíčko a maslo nakrájané na menšie kúsky. Ručne cesto vymiešame, zabalíme do fólie a dáme na pol hodinku do chladničky. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Katarína G. (Kačen.G) ID 304120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 21.10.2016, 21:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Svieže mandarinkové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY korpus: 4 vajcia, 12PL kryštálového cukru, 4 PL oleja, 12 PL polohrubej múky, ½ prášku do pečiva, krém: 300g mäkkého tvarohu, 250g kyslej smotany, 2 zlaté klasy, 650ml mlieka, cukor podľa chuti, 2 konzervy mandarinkového kompotu, 2 bal. BB keksov kakaových, 500ml šľahačkovej smotany, 3 vanilkové cukre, marhuľovú marmrládu POSTUP PRÍPRAVY Vajcia vyšlaháme s cukrom postupne pridávame olej a vodu. Po vyšlahaní zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie, dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri 200°C. Korpus necháme vychladnúť, odstránime papier a korpus natrieme marhuľovou marmeládou. Z mlieka, cukru, zl.klasu a scedeného kompotu uvaríme hustý puding - necháme vychladnúť, občas premiešame. Tvaroh a kyslú smotanu vymiešame s vanilkovým cukrom a mletým cukrom podľa chuti. Toto zmiešame spolu s pudingom a vymiešame na krém. Jednu polovicu krému natrieme na korpus natretý marmeládou, poukladáme BB keksy a opäť natieme zvyšný krém. Vyšľaháme šľahačku s dvomi vanilkovými cukrami a natrieme na krém. Ja som zdobila kúskami mandariniek ktoré som si odložila s kompotu. Dáme do chladničky stuhnúť a pokrájame. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Monika Š. (monini) ID 245452 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 17.10.2016, 0:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
♣ Bodkovaný cheesecake ♣POTREBNÉ PRÍSADY Receptík som síce našla na internete, ale aj tak prešiel mojimi drobnými úpravami - potrebujeme: 250g sušienok, 100g rozpusteného masla, 1 PL mletej škorice... 500g mascarpone, 250g kyslej smotany, 150g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 PL vanilkovej esencie, 3 vajcia, 2 PL kukuričného škrobu, 1 PL holandského kakaa... POSTUP PRÍPRAVY Sušienky rozdrviť, zmiešať s maslom a škoricou, zmes natlačiť na vymastené dno koláčovej formy. Mascarpone, smotanu, cukor, vanilkový cukor a vajcia vymiešame, pridáme vanilkovú esenciu a škrob, premiešame a 3/4 krému vylejeme na sušienkový základ. Do zvyšku vmiešame kakao a pomocou cukrárskeho sáčku do cesta nastriekame bodky. Pečieme 15 minút na 180 °C a potom ešte 45 minút na 150°C. Necháme vychladnúť v pootvorenej rúre a potom na aspoň 12 hodín v chladničke. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 6.9.2016, 18:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,693 ďalšie >> |