končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 183 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,19 ďalšie >> |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Francúzsky bezlepkový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY Recept mám z časopisu Your life od firmy Schar. Je určený pre pekárne, ale ja som ho piekla v rúre, keďže pekáreň mi vypovedala. Bol veľmi chutný, tak trošku na sladko.Odvtedy som iný ani nepiekla lebo dcére veľmi chutil. 350 ml vlažnej vody, 5 g soli, 20 g masla alebo 2 PL oleja, 350 g múky Mix B, 20 g medu alebo 2 PL , 12 g čerstvého droždia- ja som dala VIVO. POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si kvások. Do časti vlažnej vody pridáme 1 PL medu a rozpustíme v nej droždie. Do misky nalejeme zvyšnú vodu, pridáme olej , zvyšný lyžicu medu, na to nasypeme múku + soľ. Mixérom trochu vymiešame a pridáme kvások. Ručným mixérom s metličkami na kysnuté cesto miesime asi 5 min. Cesto vylejeme do formy a nechame kysnúť asi 30 min. kým zdvojnásobí objem. Rúru predhrejeme na 220 C a pečieme 5 min. potom znížime na 180 C a pečieme 45 min. Do rúry vložíme hrnček s vodou, aby sa nám spravila chrumkava kôrka :) Kto by chcel vyskúšať v pekárni, tak oni piekli na pekárni kenwood - program bezlepkovy 3 hod., 750 g. Foto priložím neskôr. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Andrea M. (andy29) ID 44947 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (24) posledné: 19.4.2014, 12:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Domaci chliebPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY http://www.akosatorobi.sk/video/472/tradicny-domaci-chlieb-peceny-v-peci POSTUP PRÍPRAVY Hmmm hned by som isla k tej babicke na prazdniny,podoba sa na moju babcu.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Marianna S. (Marijanna) ID 49716 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 12.4.2010, 15:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Soft wrap bread (podobny ako arabský chlieb na plnenie,ale lepší :-))POTREBNÉ PRÍSADY 1 1/2 šalky polohr.muky,1 1/2 šalky hl.muky,1 1/4 šalky vriacej vody,1 uvareny a nastuhaný zemiak (menší),1 1/4 čl soli,2 PL oleja,1 čl inst.droždia POSTUP PRÍPRAVY Muky zmiešajte a 2 šalky nasypte do pekarničky,zalejte vriacou vodou a nechajte miesit do hladka.Vypnite a nechajte 20 min oddychovat.Vdruhej mise si zmiešame zemiak,muku,sol,drozdie a olej.Pridame do pekarničky a nechame miesit ešte asi 10 minut aby to bolo pekne makke a hladke.Nechame 1/2 hodinku kysnut.Rozdelime na 8 častí a na pomučenej podložke vyvalkame ,nie na príliš tenko-potom sa vam nevytvoria kapsy.Zakryjeme čistou utierkou a nechame 10-15 min.Rozpalime si teflonovu panvicu (ja som robila na stupni 5 elektr.sporak).Placky sa nesmu robit pomaly lebo budu tvrde,a vysušene ale ani rychlo lebo v strede budu surove.Tak asi 1 minutku z kazdej strany a pritlačajte nejakou placačkou.Mali by sa pekne nafuknut ako balon.Pečieme kym nebudu mat hnede škvrny.Hned ukladajte do igelitoveho sačka a uzatvorte.postupne pridajte aj všetky ostatne.Pekne sa tam sparia a zostanu makke. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 26.7.2014, 15:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Corn bread - kukuricovy chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 125 g polohrubej muky, 125 g kukuricnej krupice, 1 PL PRDOPEC., 1/2 - 1 KL soli (podla chuti),5 jarnych cibuliek, 150 g kukurice z konzervy (moze byt aj mrazena), 2 stredne velke vajcia, 284 ml smotany (prip. jogurtu, ja som dala polsky kefir), 50 g masla, plech na pecenie o rozmerov 20x20cm ( ja som pouzila jeden srnci chrbat a jednu chlebovu formu), asi 10 dkg stvrdeho syra POSTUP PRÍPRAVY Tak toto, moje mile, sa na nas tradicny slovensky chlebik nepodoba ani z IC rychlika na trase Bratislava-Kosice:). No, ale je to nieco ine, naco sme zvyknuti, vyzera to dobre a ono to este aj kotucha jedna malo napodiv dobru chut. Tento akoze chlebik je vyborny doplnkom ku roznym salatikom, alebo i tak samotny s kopcom zeleniny. Nenarocne na pripravu, suroviny, mozno niekomu ulahodi tento receptus. Pochadza z jednej anglickej kucharskej knihy, ktoru som si uz tentokrat nekupila, len som si "prepozicala" z nej tento receptik:). Takze: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Adriana S. (adrika280) ID 34442 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 9.8.2011, 20:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Formičky na chliebPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Ahoj maminky.Nemate niektora skusenosti z Formickami na pecenie na chlieb? viz. foto.Vyzeraju velmi pekne a zaujimavo.Dakujem za odpovede. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Dana B. (tawa) ID 47716 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (41) posledné: 2.9.2011, 22:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Zemiakový chlieb z DPPOTREBNÉ PRÍSADY 210 ml vody, 1 1/2 ČL octu, 525 g múky T650, 160 g uvarených a popučených zemiakov, 2 ČL soli, 1 ČL cukru, 1 sáčok sušeného droždia Dr. Oetker ( 7g ) alebo 1/2 kocky čerstvých kvasníc, 1 ČL rasce ( ja som dala ľanové semienka, lebo moji neznášajú rascu ) POSTUP PRÍPRAVY Program RÝCHLY alebo základný OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Grahamový chlieb - vynikajúciPOTREBNÉ PRÍSADY 320 ml vody 2 lyžice oleja 1 lyžica octu 150 g grahamovej múky 100 g tmavej chlebovej múky 250 g svetlej chlebovej múky 1,5 lyžičky soli 1 lyžička cukru necelá 1/3 kocky droždia semienka, ja som dala slnečnicové 1 lyžička rasce POSTUP PRÍPRAVY Do pekárne dáme suroviny v poradí tekuté, potom sypké.... Vody dajte najprv 300 ml, potom v prípade potreby dolievať po lyžičkách, grahamová múka je trochu suchšia ako ostatné.... Semienka buď dať po pípnutí alebo ja dávam hneď s múkou. Program 3,10 hod, hmotnosť 900 g, mam Tesco pekareň, dávam na program c. 1.... Chlebík je vynikajúci OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Zuzana D. (avanka) ID 14337 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (23) posledné: 4.1.2015, 9:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chlieb (nielen) pre začiatočníkovPOTREBNÉ PRÍSADY 3,5 šalky (2,5 decovej )hl.muky,1 1/2 šalky teplej vody,1 1/2 čl soli,3/4 čl droždia (inst.) alebo 1/2 kocky čerstveho,1 čl rasce POSTUP PRÍPRAVY Postup je veeelmi jednoduchy,takze kto začina piect chlebiky, tak pre neho idealny..Stručne by som napisala postup ako zmiesit,vykysnut a upiect.. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 62 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (64) posledné: 18.3.2016, 9:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
bio chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 1 celozrnná hladká múka (taká fialová, dostať ju bežne v obchodoch-tesco, kaufland, má 800 g), 1 droždie, voda, soľ, slnečnicové/tekvicové semienka, (sézam, ľan), štipka sódy bikarbóny POSTUP PRÍPRAVY Zarobíme si kvások (ja ho robím iba s vlažnou vodou), ale kto nemá problém, tak klasický kvások. Necháme kvasiť 5-10 min. Múku vysypeme do misky, prilejeme kvások, vodu, štipku (polovičku malej lyžičky) sódy bikarbóny, pridáme semienka - cca 100 gramov, môže to byť mix, prípadne aj orechy. Zarobíme vláčne cesto, ktoré sa nemá lepiť. Necháme kysnúť v teple pod utierkou cca 1,5 hod. Vypracujeme dva menšie bochníky, na plechu ich necháme odstáť ešte 20 minúť. Dáme piecť. 170 stupňov 60-75 minúť. Pri pečení 3-4x chlebík vyberieme a postriekame vodou. Keď sa chlebík dopečie, prikryjeme ho čistou mokrou utierkou. Chlebik je najlepší, keď je čerstvý, žiaľ, nevydrží dlho (keďže sú tam neni ečka a zlepšovače). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 31.12.2009, 13:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Biskupský chliebPOTREBNÉ PRÍSADY (ešte sa pečie, keď bude hotový, pridám aj foto) 3 vajcia, 9 dg kryšt. cukru, 1ČL vanilk. cukru, 7,5 dg polohrubej múky, 3 dg hrozienok, 7,5 dg sekaných orechov, 3,5 dg sekanej čokolády, 6 dg kandizovaného ovocia (ja som dala moje presladené ovocie http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=20318&user=106659 ) POSTUP PRÍPRAVY Bielka vyšľaháme s 2 PL cukru, žĺtka s ostatným cukrom, pridáme múku a premiešame. Zamiešame opatrne k vyšľahaným bielkam, pridáme hrozienka, orechy, čokoládu, kandizované ovocie a zľahka premiešame. Dáme na papier do formy srnčí chrbát. Pečieme 5 minut pri 250 st.C, potom teplotu znížime na 200 st. C. Pečie sa celkom asi 30 minut. Pozor, rúru neotvárame skôr, ako 15 minút od začiatku pečenia OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Jarmila P. (jatea) ID 106659 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 183 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,19 ďalšie >> |