končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY Marinované kuracie nugetky v zemiakovom cestičku (400) 28.3.2024, 7:48 Rýchla jednoduchá torta (3) 15.3.2024, 13:03 Fantastický nemecký tvarohový koláč bez múky (1) 29.2.2024, 12:42 jednoduchý kurací perkelt (23) 16.2.2024, 23:10 SILVESTROVSKÁ KAPUSTNICA super de luxe špeciál :-) (74) 31.12.2023, 14:23 Medvedie labky - straaasne stary ale vynikajuci recept (4) 25.12.2023, 13:34 Nepečená"ZEBRA" (32) 22.12.2023, 9:27 Perníčky (medovníčky) zaručene hneď mäkké (180) 20.12.2023, 20:21 Domáce rezance (niťovky) (12) 7.12.2023, 22:29 Kasíno Vajcia po nasom (18) 18.11.2023, 9:24 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 103 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
BublaninaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g polohrubá múka, 360 g kryštálový,alebo práškový cukor, 2 veľké lyžice vanilkový cukor, 300 ml mlieko, 4 ks vajce, 200 ml olej, 1ks kypriaci prášok,1/2 KL sóda jedlá, kakao, čerstvé jahody, maliny / použila som z konzervy POSTUP PRÍPRAVY Do veľkej misy dáme olej, mlieko, vajcia a cukor. Metličkou spolu vymiešame. Pridáme múku, s kypriacim práškom a jedlou sódou. Poriadne vymiešame a potom si oddelíme polovicu cesta do druhej misky, do ktorej pridáme kakao. Cesto vylejeme na plech, najprv bielu vrstvu, na ktorú nasypeme čerstvé ovocie, ja som dala aj čerstvé jahody aj maliny z konzervy, potom kakakovú vrstvu, na ktorú tiež pokladieme ovocie, vylejeme na hlboký plech a dáme piecť na 180 stupňov asi 35 minút. Pre istotu drevenou špajdľou vyskúšame, či je bublanina upečená. Pečieme, kým nebude špajdľa čistá. PS: bublania sa dá urobiť aj čisto len z bieleho cesta. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Katarína D. (PetraPA) ID 90945 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
šťavnatá zdravá bublaninaPOTREBNÉ PRÍSADY 80 g kvalitné maslo 5 PL med 2 ks vajce 2 dl mlieka 200 g špaldová múka 50g mleté mandle 1/2 ks prášok do pečiva Dr.Oetker ks ovocie POSTUP PRÍPRAVY 1. K zmäknutému maslu pridáme med a vymiešame. 2. Pridáme žĺtka a mlieko a zamiešame. Z bielkov si vyšľaháme sneh. 3. Do cesta pridáme múku, pomleté mandle a PDP. Na najmenšom stupni mixéra zmiešame a zľahka primiešame sneh. 4. Cesto vylejeme do formy na tortu (kto má menší plech môže aj na plech). Na vrch posypeme ovocie (ja som dala mrazenú zmes lesného ovocia - podľa chuti môžete pridať čerstvé ovocie alebo kto má rád, tak kompót). Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Livia K. (Livi liluška) ID 322180 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 18.3.2017, 10:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Maková bublanina s ovocím bez múky na malý plech pre nás bezlepkových :-)POTREBNÉ PRÍSADY 300 g mletého maku 120 g hnedého cukru 1 lyžička mletej škorice 1 lyžička sody bikarbony 5 vajec 250 g termizovany tvaroh 100 g rozpusteného masla ovocie ja som dala jostu POSTUP PRÍPRAVY Mak ,cukor , škoricu a sodu pomiešame pridáme žltka ,tvaroh,maslo pomiešame .Cesto je také hustejšie ak je moc pridáme lyžicu medu , nakoniec vmiešame pomaly bielok dáme na plech vystlaný pečiacim papierom a poukladáme ovocie ja som dala jostu pečieme 40 minút pri teplote 175 stupňov z oboch strán . Toto isté cesto môžte použiť na bábovku :-) formu vymastíte a vysypete kokosom pečiete 45 minút kto ma rád mak je fakt super lepšiu makovú dobrotu som ešte nejedla :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Adriana N. (adka656) ID 168449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 1.5.2016, 0:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Bezlepková bublanina s višňami na malom plechu :-)POTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia 150 gramov trstinový cukor+ 1 ks vanilkový 150 gramov bezlepkovej múky ja dávam MANTLER 1ks prášok do pečiva 1ks tvaroh termizovany 250 gramov 100 gramov rozpustené maslo 0,5 až 1 deci kyslého mlieka POSTUP PRÍPRAVY Žltka vymiešame s cukrom pridáme múku ,tvaroh a maslo vymiešame pridáme prášok do pečiva cesto má byť také hustejšie a podľa hustoty vmiešame kyslé mlieko a nakoniec mierne vmiešame sneh z bielkov dáme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo môžme aj vymastiť maslom a vysypať kokosom to je tiež super pre nás bezlepkových :-) poukladáme višne ja som dala kompot .Pečieme pri teplote 170 stupňov z oboch strán ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Adriana N. (adka656) ID 168449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Exkluzívna višňová bublanina s kúskami čokolády a marcipánuPOTREBNÉ PRÍSADY 5 vajíčok (zvlášť žĺtky a bielky), 250g polohrubej múky, 250g práškového cukru, 1 dl voda, 1 dl olej, 1 prášok do pečiva, 1 PL kakao, višne (čerstvé, mrazené), 50g horkej čokolády, 50g marcipánu, práškový cukor na posypanie, štipka soli, hrubú múku na vysypanie plechu POSTUP PRÍPRAVY Úžasná a ako obláčik ľahučká bublanina .... viac-menej klasika, ale keďže mi od sviatkov zostala načatá horká čokoláda a marcipán, a v mrazničke višne s minuloročnej úrody - skúsila som skombinovať a nakoniec sa ukázalo, že je to výborná kombinácia ... z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh - odložíme do chladničky (robím v robote najskôr sneh aby som nemusela použiť zbytočne druhú misku - po snehu nemusíme umývať misu a môžeme priamo šľahať žĺtky). Zo žĺtkov a cukru vyšľaháme penu, postupne pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec vareškou jemne vmiešame sneh z bielkov. Pekáč potrieme olejom a vysypeme hrubou múkou. Na pekáč nalejeme 3/4 cesta. Do zvyšného cesta vmiešame kakao. Kakaovým cestom pofŕkame biele cesto (samozrejme, kto nechce dvojfarebnú môže urobiť len bielu), posypeme nasekanou čokoládou a nasekaným marcipánom, uložíme višne bez kôstok. Pečieme cca 25 - 30 minút v rúre vyhriatej na 180°C. Nakoniec posypeme práškovým cukrom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 23.2.2019, 17:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Tvarohovo - špaldová bublaninaPOTREBNÉ PRÍSADY 100 g špaldovej hrubej alebo polohrubej múky 100 g kukuričnej polenty /kukuričná krupica/ 4 ČL kypriaceho prášku 1 ČL vanilkového extraktu alebo treste 500 g tvarohu 140 g masla 2 vajcia 150 ml /asi 12 PL/ agávového sirupu 4 PL citrónovej šťavy ovocie podľa chuti asi 500 g / odporúčam čučoriedky pre priaznivý plvyv na glykémiu/ napr. čučoriedky, maliny,jahody,.. POSTUP PRÍPRAVY Rúru predhrejeme na 180 C. Tvaroh s maslom vyšľaháme ručným šľahačom vo veľkej mise dohladka. Všetky ostatné suroviny okrem ovocia pridáme do misy k tvarohovej zmesi a vyšľaháme na hladké cesto.\r\nMenšiu formu alebo plech na pečenie vymažeme a vysypeme polentou alebo špaldovou múkou. Vlejeme do nej cesto a poukladáme naň ovocie.\r\nPečieme asi 30 minút.\r\nV koláčiku sú suroviny s nízkym glykemickým indexom a 80-100 g zodpovedá asi 3 SJ. Záleží však od toho koľko a aké tam dáte ovocie.\r\nNajlepšie je čerstvé alebo mrazené ovocie.\r\nVýborne chutí a Váš malý aj veľký diabetik bude mať radosť, že si môže dať aj väčší kus koláča ako obvykle. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
***Dokonalá jahodovo - kokosová bublanina*** podľa A.PolákovejPOTREBNÉ PRÍSADY 2HR polohrubej múky alebo bezlepkovej múky PROMIX UNI 2 HR strúhaného kokosu 1 HR práškového cukru 2 HR mlieka 1 HR oleja 1 prášok do pečiva 3 vajíčka a veeeeľa jahôd POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky vymiešame s cukrom a potom pridáme postupne počas pomalého miešania aj olej a mlieko. Múku premiešame s práškom do pečiva a po lyžiciach pridávame k vajíčkovej zmesi a miešame. Potom primiešame aj kokos a na koniec vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vymazaný maslom a posypaný kokosom a bohato posypeme jahodami. Pečieme pri 180 stupňoch asi 30 -40 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) Nikoleta N. (Nikol2204) ID 206927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 7.5.2015, 11:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Krehká jahodová bublaninaPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto : vajíčka (3-6 kusov), kryštálový cukor, polohrubá múka, 1/2 prášku do pečiva, 8 polievkových lyžíc horúcej vody, 1 - 2 PL kakao (ak chceme kakaovú piškótu) + čerstvé jahody nakrájané na menšie kúsky (množstvo podľa chuti a veľkosti pekáča - na bežný pekáč cca 20-25 kusov) POSTUP PRÍPRAVY ... odvážime si vajíčka - celé aj so škrupinou (na bežný plech cca 4-5 kusov), do cesta následne použijeme rovnaké množstvo kryštálového cukru aj polohrubej múky (toľko gramov, koľko vážili vajíčka) oddelíme bielky od žĺtkov, žĺtka vareškou vymiešame s práškom do pečiva do nadýchanej peny (trvá to len chvíľku), osobitne ušľaháme bielka, postupne zašľaháme kryštáľový cukor, pridáme po lyžiciach horúcu vodu, následne žĺtkovú zmes a nakoniec múku, ... môžeme hmotu rozdeliť a do jednej časti pridať kakao - získame mramorovú bublaninu), cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech, na vrch rozložíme pokrájané jahody a pečieme na 180°C cca 15 - 20 minút (vyskúšame špajľou) ... bublanina je úžasná, krehká a ľahká ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
jemná bezlepková bublaninaPOTREBNÉ PRÍSADY 220g MixC, 4 vajcia, 120g kryš.cukru, 1 vanilkový cukor, 1/2 bal. kypr. prášku (Dr.Oetker), 220ml acidka, 100ml oleja, štipka soli, ovocie POSTUP PRÍPRAVY 1. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na pevný sneh, 2. Žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom do peny (2-3min na stredných otáčkach), 3. Do žĺtkovej peny pridáme 1 hrnček acidka a 1dcl oleja, pomiešame, prisypeme múku s kypriacim práškom a na pomalých otáčkach rozmiešame.. 4. Pridáme sneh a jemne (ručne) ho do cesta vmiešame - vznikne napenené jemné krémové cesto. 5. Cesto vylejeme na papierom vystlaný plech, navrch naložíme ovocie a dáme upiecť (pomalšie, pri 180´C asi 40-45 minút). Hotovú bublaninu ešte za horúca posypeme vanilkovým cukrom. (Na plechu 33x23cm je bublanina vyše 4cm vysoká.) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Janka T. (takaJanka) ID 29118 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 11.12.2013, 12:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Krehunka bublanina podla JanushinkyPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY Najlepsia bublanina na svete, uz som robila aj tortu a len sa po nej zaprasilo, univerzalnejsie cesto a kolac som este nejedla http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=26137 ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Alena K. (alenie3) ID 135571 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 103 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >> |