končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 75 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
CUKROVINKY |
Raw rolka - rýchla a výbornáPOTREBNÉ PRÍSADY 1 dcl slnecnicovych semienok, 1/2 dcl hrozienok, 1/2 dcl orieskov, 1 dcl susenych datli, 1 PL tekuteho medu, sezamove semienka, kokos POSTUP PRÍPRAVY Semienka, oriesky, hrozienka a datle rozmixujeme na jemno, pridame med a zmiesame (ja som pridala aj trochu kokosu). Vytvarujeme rolku a tu obalime v smiesanom kokose so sezamom. \\\\r\\\\nDame vychladnut.\\\\r\\\\nJednoduche, rychle a naozaj vyborne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 5.4.2015, 14:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Veľmi chutné a jednoduché marokánkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250g roznych nasekanynch orechov, 250g nasekaneho suseneho ovocia, 250g cukru, 250 ml slahackovej smotany, 60-90g hl. muky POSTUP PRÍPRAVY Slahacku dame kratko zovriet, vypneme a primiesame posekane orechy, ovocie, cukor a muku. Z hmoty kladieme pomocou dvoch lyzic na plech s papierom na pecenie male placky (4-5cm) a pecieme kym zruzoveju okraje. Po vychladnuti spodnu cast macame v cokolade. cca 60 ks ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 19.4.2014, 23:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čokoládové soufflePOTREBNÉ PRÍSADY 75g kvalitnej horkej cokolady, 22g masla, 2 vajcia POSTUP PRÍPRAVY Cokoladu a maslo spolu rozpustime nad parou a primiesame 2 zltka. Z bielok vymiesame tuhy sneh a jemne ho vmiesame do cokoladovej zmesi. Zmes dame do vymastenych hrncekov a pecieme pri teplote 200 stupnov cca 10 -15 minut. Podla toho ako chceme mat prepecene vnutro. To by malo pripominat krem a vrch byt pekne chrumkavy. Z uvedeneho mnozstva mi vyslo 6 malych zapekacich poharikov Vyborna, jednoducha mnamka bez cukru naviac. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Pečená hokaido so zemiačkamiPOTREBNÉ PRÍSADY Hokaido, zemiaky v supke, sol korenie, tymian, olivový olej, POSTUP PRÍPRAVY Tekvicku rozkrojime, vydlabeme a nakrajame na male koceky. Zemiaky nesupeme a nakrajame na male koceky. Plech potrieme olivovym olejom, pridame tekvicu a zemiaky, dochutime koreninami a pecieme cca 40 minut na 160 stupnov, do makka. Hotovu tekvicku mozete poliat kyslou smotanou. Tekvicka je nasladla, zemiacky chrumkave, velmi chutne jedlo ci priloha. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 16.10.2012, 16:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Vynikajúce BrowniesPOTREBNÉ PRÍSADY 350g horkej coko., 100g mliecnej coko. na male kusky, 100g bielej coko. na male kusky, 375g masla, 4 vajcia, 1CL vanilkovej esencie, 1 CL soli, 1 3/4 salky cukru, 225 hl. muky POSTUP PRÍPRAVY Rozpustime si maslo a horku cokoladu - spolu. Vsetky prisady okrem coko kuskov zmiesame spolu a pridame do nich rozpustenu cokoladovu zmes, poriadne premiesame. Pridame coko kusky a rozotrieme na vymasteny a vysypany plech. Pecieme presne 25 min. pri 180 stupnoch. Po vybrati sa zda byt brownies nedopecene (keby ho krajate sa rozpada), nechajte trosku vychladnut a sup s nim do chladnicky na par hodin. Na vrchu chrumkave a vnutri husta cokoladova chut, fakt vyborne :) a hlavne jednoduche. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 26.8.2012, 20:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Výborný jablčník od našej babkyPOTREBNÉ PRÍSADY cesta:1 1/2 H hl. muky, 1 1/2 H poloh. muky, 1 H cukru, PDP, 3 vajcia ( aj 2 stacia ak nemate), hera, plnka:struhane jablka, mlete orechy POSTUP PRÍPRAVY Vsetky suroviny zmiesame, cesto rozdelime na dve casti a kazdu rozvalkame na velkost plechu. Prvy plat polozime na vymazany a vysypany plech, rozotrieme nan postruhane jablka a posypeme mletymi orechami, mozete aj skoricou, vanilkou... Polozime druhu cast rozvalkaneho cesta. Vydlickou urobime zobar dierok do cesta a upecieme.\r\n\r\nKolacik je makky, jemny a syty zaroven. Velmi sa nam paci, odporucam vyskusat :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 8.9.2016, 17:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Pavlova s lesným ovocím - keď neviete čo s bielkamiPOTREBNÉ PRÍSADY korpus :150 ml bielkov ( cca zo 4 vajec, ja som pouzila viacej, mala som zmrazenych mozno aj 8 bielkov), 220 g kr. cukru, 2 PL kukuricneho skrobu, 2 PL bieleho vinneho octa, dokoncenie: 250ml slahackovej smotany, 125 ml duziny z maracuji ( pouzila som stavu z ovocia na torte), lesne ovocie, jahody.. sukor na posypanie - nemusi byt POSTUP PRÍPRAVY Zohrejeme si ruru na 150 stupnov. Bielky dame do misky a pri nizkych otackach slahame tak dlho, az sa na metlickach zacnu tvorit tuhe spicky. Potom postupne pridavame cukor, dokladne zaslahavame, aby bol sneh pevny, leskly a zaroven bez velkych bublin.\r\nPridame skrob a ocot, zlahka preslahame. Plech potiahneme papierom na pecenie a zmes vytvarujeme do tvaru kruhu o priemere 18 cm, vnutro kruhu musi mat vyhlbenu jamku do ktorej neskor pojde slahacka. Ruru ztlmte na 120 stupnov a vlozte do nej tortu. Pecieme ju 80 minut. Potom ruru vypnite a pavlovu v nej nechajte uplne vychladnut.\r\nZatial si pripravte slahacku - uslahajte do pevna pripadne pouzite stuzovac, natrite na pavlovu, na vrch dajte stavu z ovocia a samotne ovocie. Mozete poprasit praskovym cukrom.\r\n\r\nTorta je velmi jednoducha a naozaj chutna. Je to taka velka pusinka :). Povrch je chrumkavy a vnutro makke, ked sa chut zmiesa so slahackou a ovocim, proste mnam :)) a taka nenarocna. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 20.8.2012, 20:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Sušienky s bielou čokoládou - veľmi chutnéPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 hrnčeka masla, 3/4 hrnceka cukru, 1 rozslahane vajce, 1 3/4 hrnceka hl. muky s 1 CL PDP, stipka soli, 140g nasekanej bielej cokolady, 1/2 hrnceka posekanych para orechov POSTUP PRÍPRAVY Vsetkky suroviny zmiesame spolu, pridame cokoladu orechy a tvarujeme male kopky - zvacsia sa. Plech nie je potrebne vymazat, susienky su mastne dost. Pecieme 10-15 min. na 190 stupnov. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 31.7.2012, 8:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Extra čokoládová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY cesto : 6 vajec, 250g kr. cukru, 250g hl. muky, PDP, 1dcl oleja, 1dlc vody, 100g horkej cokolady plnka: 1L mlieka, 3 kvalitne cokolacove pudingy, 150g kr.cukru, 200g cokolady, 200g masla, 1dcl kavy s PL rumu, kysly dzem poleva: 250 ml slahacky, 250 g cokolady (vhodne uvarit aj den skor, potom vyslahat) Pouzila som formu s priemerom 28cm. POSTUP PRÍPRAVY Uvarime si puding z mlieka, pudingovych praskov a cukru - nechame vychladnut. Cesto : zltka vyslahame s cukrom, potom pridame rozpustenu cokoladu - slahame, pridame olej, vodu - slahame, primiesame muku s PDP. Vmiesame vyslahane bielka a vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. Pecieme na 180 stupnov cca 45 min. Krem: makke maslo si vyslahame s rozpustenou cokoladou, postupne pridavame puding ( pred tym je dobre ho mixerom premiesat) a miesame. Korpus si prekrojime, spodnu cast celu pokropime kavou s rumom a potrieme dzemom, rozotrieme nan celu plnku a prikriyeme druhym korpusom ( aj ten mozete pokropit). Uvarime si slahacku s cokoladou a po vychladnuti ju vyslahame, tymto kremom potrieme cely povrch torty. Chladime cez noc. Torta je fantasticka, ja som kombinovala kvalitne 80%cokolady s kapucinovou cokoladou, ktora chut zjemnila a prevonala. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 26.10.2012, 8:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Piškótová bublanina s ovocím - stojí za vyskúšaniePOTREBNÉ PRÍSADY 6vajec, 220g kr. cukru, 50g masla, 180g hr.muky, 500g ovocia, hrst podrvenych detskych piskot, hr.muka na vysypanie plechu POSTUP PRÍPRAVY Formu vymazeme a vysypeme. Cesto: zltky s polovicou cukru vyslahame do hustej peny. Zaroven po troske vslahavame roztopene maslo. Z bielkov a zo zvysneho cukru vyslahame sneh, kt. s mukou striedavo vmiesavame do cesta. Ruru vyhrejeme na 180 stupnov, cesto rozotrieme na plech ( ja som pouzila formu 28cm priemerom) Ovocie zmiesame s podrvenými piskotami, aby nekleslo ku dnu a nepripalovalo sa. Pecieme asi 30 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 75 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |