končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.647 (zobrazuje sa 131-140) | << predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,165 ďalšie >> |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Medovo orechovy chlebikPOTREBNÉ PRÍSADY Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu :http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2013/11/medovo-orechovy-chlebik.html 190g masla(nesoleneho ,ale ak pouzijete solene jednoducho nepouzite sol ),+ extra na vymastenie formy 190g hladkej muky,+extra na vysypanie formy 190 g krupicoveho cukru 3 vajicka 1 CL prasku do peciva 1/4 CL soli 25 g jogurtu,natural 1 CL vanilkoveho extraktu 2 PL medu 60 g vlasskych orechov ( nasekanych na mensie kusky ) POSTUP PRÍPRAVY Ruru si predhrejeme na 170C.Formu si namastime,vysypeme mukou. Pomocou elektr.mixera si zmiesame maslo a cukor do hladka.Po jednom si pridame vajicka. V dalsej miske si preosejeme muku,prasok do peciva a sol a pridame si to po castiach do maslovej zmesi.Dobre to premiesame a pridame jogurt a vanilkovy extrakt,1 PL medu a orechy.Zamiesame a nalejeme do vopred pripravenej formy .Povrch uhladime a dame piect na 50-60 min..Zatial co sa nam chlebik pecie si mozme pripravit sirup ktorym ho polejeme po vytiahnuty z rury : 50 ml vody a zvysnu 1 PL medu si dame do mensieho hrnca a varime az do bodu kym sa nam sirup zredukuje na polovicu.Este kym je horuci ho nalejeme na prave vytiahnuty chlebik z rury ( ja som do neho urobila dierky pomocou sparatka takze sa mi sirup vstrebal do kolacika. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zapečené zemiačky so smotanou (lacné a chutné jedlo)POTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, kyslá smotana, cibulka, paprika, máslo, sol, petržlenová vňať (ja som dala i nakrájanú salámu) POSTUP PRÍPRAVY Ošúpané a nakrájané zemiačky som si dala variť v slanej vode. Medzitým som si do misky nachystala kyslú smotanú, trošku pokrájanej cibulky a petržlenovú vnať a všetko pekne premiešať. V hrnci som podusila cibulu, nakrájanú papriku (salámu), nakoniec uvarené zemiačky. Trošku osmažené som odstavila a vliala tam nachystanú smotanu a cele riadne premiešala.\r\nDo pekáča som dala roztopené máslo a nato celú zemiačkovú zmes a dala piecť na 180 stupnoch aspon 8-12 minúť.\r\nBolo to výborné..... :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Ivana P. (vivaba) ID 166657 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Plnené zemiaky bryndzouPOTREBNÉ PRÍSADY Zemiaky, bryndza, oravská slanina, cibuľa, 2 PL kyslej smotany, soľ, čierne korenie, olej POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky dáme variť v šupke. Po vychladnutí vydlabeme vnútro. Použijeme ho do zmesi, ktorou potom zemiaky naplníme. Cibuľku nakrájame a dáme opiecť na panvicu. Pridáme slaninku nakrájanú na rezance. Opečieme. K vydlabnej časti zo zemiakov pridáme túto cibuľu so slaninku. Dáme ešte smotanu a dochutíme. Poriadne premiešame a plníme zemiaky. Na záver posypeme čiernym korením a pečieme. Na 200 stupňoch cca 30 min, resp. dozlata. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) andrea sečkarova (sveand) ID 44482 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 28.1.2014, 14:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Vynikajúci karfiol,ako vyprážaný.POTREBNÉ PRÍSADY 1 ks karfiol/stredne veľký/ 2 vajcia, soľ,1/2 hrnčeka hladkej múky,1/2 hrnčeka vody,olej,strúhanka POSTUP PRÍPRAVY Odporúčam Vám tento receptík. Je to vlastne vyprážaný karfiol bez vyprážania a hlavne bez pracného obaľovania. Skúste neobanujete ... viď postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 85 návštěvníkov) Katarína U. (kacena65) ID 86546 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (36) posledné: 17.6.2017, 14:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Tekvicove lievancePOTREBNÉ PRÍSADY Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu :http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2013/11/tekvicove-lievance.html 3/4 poh hladkej muky 1/4 poh celozrnnej muky 2 PL hnedeho cukru 1 CL prasku do peciva 1 CL sody bikrabony 1/4 CL soli 1 CL mletej skorice 1/4 CL mleteho muskatove orieska 1/8 CL mletych klincekov 1/8 CL mleteho zazvoru 1 poh buttermilk alebo natural jogurtu 1 vajicko 1/4 poh tekvicoveho pyre 1/2 PL masla,roztopeneho a vychladnuteho POSTUP PRÍPRAVY V miske si zmiesame muky,cukor,prasok do peciva,sodu bikarbonu,sol,skoricu,muskatovy oriesok,klinceky,zazvor. V dalsej miske si zmiesame buttermilk(jogurt),vajicko,tekvicove pyre,rozpustene maslo.Pridame si to k mukovej zmesi.Cesto bude hrudkovane ale vobec sa nelakajte.Je to uplne v poriadku.Lievance si osmazime na panvici (ktoru si natrieme maslom,olejom co len chcete ) a podavame s javorovym sirupom :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Focaccia - cesnakováPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky, kocka droždia, 400 ml teplej vody, 80 ml olivového oleja, 4 - 5 strúčikov cesnaku, 1 lyžička soli, 1 lyžička rasce (nedrvenej) POSTUP PRÍPRAVY Droždie rozdrobíme v miske s teplou vodou, postupne prisýpame múku, soľ, rascu, pridáme olivový olej, pretlačený cesnak a miešame, kým nevypracujeme cesto. Ja som podľa potreby ešte trochu prisypala múky. Krásne hladké cesto prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a urobíme dva bochníky, ktoré šupneme na plech s papierom na pečenie. Potrieme olivovým olejom, prstom urobíme jamky, olej cez jamky vsiakne do cesta, a posypeme rascou. Vložíme do horúcej rúry, rozpálenej na maximum, a pečieme asi 10 - 15 minút. Upečený chlebík potrieme olivovým olejom a necháme trochu vychladnúť. Pôvodný recept mám z knihy, bez cesnaku, ale som si ho trochu upravila, tento chlebík sa podáva s olivovým olejom, do ktorého sa focaccia namáča a zajedá olivami, syrom, prípadne potretá maslom. Ja ho napríklad podávam ako prílohu k cesnakovej polievke, alebo aj k pečenému mäsu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Denisa K. (zurka) ID 23860 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 5.11.2013, 18:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zapekaný karfiolPOTREBNÉ PRÍSADY Karfiol uvarený na ružičky, saláma (akákoľvek - diétna, šunková), tvrdý syr - Eidam - takých 15 dkg, 1 cibuľa, 2 vajcia, 1 pochúťková smotana, obyčajné maslo, trochu oleja (aj do zmesi, aj na vymazanie zapekacej misy), pažítka, petržlenová vňať, soľ. POSTUP PRÍPRAVY Vo väčšej mise uvarený karfiol roztlačíme vidličkou, pridáme salámu a cibuľu pokrajanú na drobné kocky, pridáme asi lyžičku oleja a premiešame, potom šup dve vajcia, smotanu, trochu posolíme, prisypeme petržlenovú vňať a pažítku a nakoniec nahrubo nastrúhaný syr 3/4 alebo 2/3 :-) (zvyšok si necháme na posypanie), premiešame. Celú zmes dáme do vymastenej zapekacej misy, posypeme zvyšným nastrúhaným syrom a polejeme rozpusteným maslom (asi 2-3 lyžice), prikryjeme alobalom a dáme piecť, odhadom 30 - 40 minút a potom odkryté zapečieme aj z vrchu. Podávame so zeleninovým šalátom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Denisa K. (zurka) ID 23860 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 22.11.2014, 18:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Vegetarianska vežaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Mozte urobit v z akejkolvek zeleniny, tieto moje som robila z tekvice Hokaido a mrkvy. Podrobny obrazkovy postup napisem v pripade zaujmu, je to vsak velmi jednoduche a nenarocne na cas. Suroviny: 3 vacsie kusky z tekvice Hokaido, 1 vacsia mrkva, 1 vacsi zemiak alebo 2 mensie, sol, 1 vajicko, trosku tymianu pripadne koreniny ake len chcete, susene paradajky, mozzarela, 1 cibulka orestovana do zlatista( nakrajana na drobno) POSTUP PRÍPRAVY Nastruhat tekvicu na struhadle na jemno, pridat postruhanu mrkvu a zemiaky, posolime, pridame 1 vajicko, ja som dala 2 lyzicky paradajkoveho pesta, nasekane nadrobno susene paradajky...a nakoniec zahustime Hraskou, kto pozna vie,ze je to uzasna vec, ktora prida hoc akemu jedlu uzasnu chut. Ak nemate hrasku, zahustime mukou. Na malinko tuku vysmazame placky ( nie velmi hrube), podla fantazie poukladame na seba, medzi placky mozte dat mozzarelu, susenu paradajku, cuketu cokolvek mate doma, ked mate vezicku hotovu spojime sparadlom a dame do rury na 180 st na 10 minut... mozte podavat so zeleninkou, alebo nejakym dressingom alebo aj kyslom uhorkou... Tieto placky miluju aj moje babule, su fantasticke a mozte ich urobit z akejkovek zeleniny co Vas len napadne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Michelle A. (salsavitamina) ID 187905 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
ZEMIAKOVO-HUBOVÝ KOLÁČPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, múka, mlieko, vajcia, vegeta, soľ, droždie, pažítka, cibuľa, šampiňóny, syr, maslo, olej POSTUP PRÍPRAVY 4 cibule a štvrť kila šampiňónov som nadrobno nakrájal a osmažil na panvici s deci oleja dozlatista. Kilo v šupke uvarených, očistených zemiakov som nahrubo nastrúhal, pridal štvrť kila hladkej múky, 10 deka nastrúhaného syra, 4 vajcia, lyžicu vegety alebo lyžičku soli, lyžicu sušenej pažítky, deci vlažného mlieka, pol kocky rozmrveného droždia, osmaženú cibuľku so šampiňónmi a olejom z panvice. Namiesto oleja môžete použiť roztopenú kocku masla. Všetko som riadne rozmiešal (cesto má byť poloriedke, lepkavé) a nechal hodinku kysnúť v miske-rýchlokyske. Po vyskysnutí som cesto vylial do vyššieho plechu a piekol v rúre pri teplote 180 stupňov 40-50 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 28.4.2015, 22:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Hokaido plackyPOTREBNÉ PRÍSADY Tekvica - Hokaido, a to vydlabaná časť z tekvice, komplet vnútro, jedine jadierka povyberáme, 2 vajcia, rasca - celá, soľ, 4-5 strúčikov cesnaku, 1 cibuľa, hrubá múka POSTUP PRÍPRAVY Tento recept je obdobný ako na haruľu, akurát namiesto zemiakov ide tekvica - oranžová. Môj prvotný nápad - pokus nastal, keď sme synovi do školy pripravovali Halloween-sku tekvicu, ostalo mi vydlabané vnútro a nevedela som, čo s tým, tak som s odstupom času 24 hodín, keďže som nechcela variť polievku, použila tekvicový zvyšok na tieto placky. Nech sa páči: Postup - vydlabané vnútro tekvice, a to komplet, len bez jadierok, my sme dlabali tekvicu lyžicou, takže to bolo také ako na rezance, menšie kusy, to som nechala v mise, také väčšie kusy som ešte dostrúhala, aby neboli také veľké kusy. Šup s tým do misy a pridať 2 vajcia, rascu, kto chce, môže majoránku, prelisovaný cesnak, cibuľu pokrájanú na jemno, soľ (osolíme trochu viac ako pri zemiakových plackách, nakoľko tekvica je sladšia). Nakoniec pridáme hrubú múku, kto ako chce, hustejšie, redšie cesto. Napokon vyprážame na horúcom oleji, vypražené placky ukladáme na servítku, aby sme ich zbavili prebytočného tuku. Tieto placky sú také jemnejšie ako zemiakové, až sa rozpadajú v rukách, chutné sú aj za studena. Ak má niekto cuketku doma navyše, môže tiež pristrúhať. Dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Denisa K. (zurka) ID 23860 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.647 (zobrazuje sa 131-140) | << predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,165 ďalšie >> |