. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 792 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,80 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Mäso so syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

pol kila m§sa.cibula,mrkva,strúhany syr.kusok masla,vegeta,bujon-resp.vyvar,horčica,čierne korenie..

POSTUP PRÍPRAVY

m§so potrieme horcicou,posipeme korenim,pridáme cibulu, dame zapiect a tesne pred ukoncenim pecenia posypeme struhanym syrom....zapiect dáme aj zemiaky a mrkvu-kecup ako priloha,alebo dresing k salatu-naj su rajciny,hlavkovy salat,.pekáč......každému podla chuti.....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Michaela s. (misela34) ID 265367 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 12.1.2014, 9:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

ROLáDA



POTREBNÉ PRÍSADY

Roláda -podobna ako na vtáčky ,ale len opražíme prudko,podlejeme vyvarom,chvylu podusíme.podávame zo zemiakom,,,posypeme vnatou

POSTUP PRÍPRAVY

MESO VYKLEPEME,POTRIEME HORCICOU,PLNIME PODLA CHUTI-parok uhorka,mrkbva,sunka urobime závitky,ktore zabalime v slannie ,prepichneme páratkamy tak aby netrcalya prudko osmažíme na oleji,potom podlejeme vo vyvyare a chvilu podusime -podavame s uvarenymy zemiakmy-tatrsko,alebo cerstvym salatom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Michaela s. (misela34) ID 265367 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 20.1.2013, 16:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové karé s prosciutto omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

600g bravčového karé bez kosti\r\n1 malá červená cibuľa\r\n3 plátky prosciutta\r\n2 lyžice masla\r\n1 lyžica posekanej čerstvej bazalky\r\n2 lyžice nakrájaných sušených paradajok\r\n1/2 šálky bieleho vína\r\n2/3 šálky smotany na šľahanie\r\n soľ\r\n mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Recept na Bravčové karé s prosciutto omáčkou mám zo stránky Tipnajedlo.sk

Mäso si nakrájame na 3 hrubšie rezne, vyklepeme ho, osolíme, okoreníme a necháme chvíľu odstáť. Medzi tým si nakrájame na drobno cibuľu, bazalku a sušené paradajky. Prosciuttio si natrháme na menšie kúsky. Na panvicu si dáme rozohriať maslo, pridáme mäso a opečieme z oboch strán do hneda. Mäso vyberieme z panvice. Do výpeku dáme cibuľu, bazalku a prosciuttio. Všetko spolu chvíľu opekáme, pridáme víno a smotanu. Poriadne premiešame, podľa chuti osolíme a okoreníme a pridáme do omáčky mäso. Panvicu zakryjeme a necháme dusiť 15 minút. Keď sa nám mäso podusilo môžeme ho podávať s pečenými zemiakmi alebo zemiakovým pyré.

http://tipnajedlo.sk/

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Nikoleta S. (_nikush) ID 265318 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 29.12.2014, 18:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Panelákový Kotlíkový Guláš De Luxe



POTREBNÉ PRÍSADY

Rozpis je na cca 4-5 litrov gulášu. Suroviny: Bravčové pliecko 1,5 kg // Bravčová masť (2 PL) // Rastlinný olej (4 PL) // Domáca (Gazdovská) údená slanina // Cibuľa (4 ks) // Cesnak (8 strúčkov) // Mrkva 1 ks // Petržlen 1 ks // Paprika zelená 2 ks // Paradajka 2 ks // Paradajkový pretlak malý 1 ks // Sušené hríby 2 hrste // Sladká mletá paprika 4-5 ČL // Pálivá paprika (Feferónka) podľa chuti // Mleté čierne korenie 3-4 ČL // Gulášová zmes ½ sáčku // Horčica 2 PL // Mletá rasca 1 ČL // Bobkový list 1 ks // Masox 2 kocky // Vegeta-Dobrotka 3 ČL // Svetlé pivo 1,5 dl // Zemiaky 8-10 ks // Majoránka // Soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Do veľkého kastróla dáme roztopiť na kocky nakrájanú slaninku, netreba veľa, iba pre chuť tak 2-3 PL, chvíľu topíme, pridáme bravčovú masť a olej a na to na kocky nakrájanú cibuľu, a teraz naozaj pomaly, pomaly cibuľku pražíme a miešame cca 10 minút, keď už začína chytať okraje, podlejeme ju vodou tak 2 dl, zakryjeme a dusíme ďalších aj 20 minút, je to dôležité pre celkové zahustenie a chuť gulášu. Medzitým si očistíme a nastrúhame nahrubo 1 mrkvu, 1 petržlen, pokrájame na kocky 2 papriky a 2 rajčiny a spolu s pretlakom pridáme do cibuľového základu, popražíme-podusíme ďalších 10-15 minút. Teraz je čas na mäsko, ktoré už máme nakrájané na kocky a nakorenené čiernym mletým korením, príp. aj gulášovou zmesou, hodíme do hrnca a poopekáme zo všetkých strán, kým zbelie. Pridáme koreniny: mletú sladkú papriku, pálivú (s tou radšej opatrne), čierne mleté korenie, rascu, vegetu, bobkový list, gulášovú zmes, horčicu, bujón, namočené hríby aj s nálevom, cesnak pokrájaný na plátky – ale pozor iba 4-5 strúčkov, ostatný si necháme na záverečné dochutenie. Posolíme, ale radšej s citom, aby sme to neprehnali, je tam už vegeta aj bujón a gulášová zmes tiež býva prisolená. Podlejeme pivom a mierne vodou, nie veľa, naozaj iba do ¾, aby sa mäsko dusilo a nie varilo. A teraz už len pomaly dusíme, miešame, podľa potreby prilievame vodu, dusíme tak zo 2 hodinky, skúšame či je mäsko mäkké, ja ozaj dusím kým je už skoro hotové, až potom dávam zemiaky nakrájané na kocky. Keď už sme dali zemiaky, teraz môžeme priliať vodu na potrebné množstvo a varíme na miernom ohni, kým zemiačky zmäknú a troška aj viac, musia byť také „zaguľatené“. Ak sme to neprehnali s vodou, mal by byť guláš akurát hustý, ja ničím nezahusťujem, keď, tak rozpučím pár zemiačkov cez vidličku a to stačí. Na záver ako tradične – dosolíme, doštipľavíme, pridáme 2-3 strúčky pretlačeného cesnaku a v dlaniach rozmrvený majorán. Toť vsjo! Chce to hlavne trpezlivosť a zaručujem Vám, že Vás chlapi budú nosiť na rukách :) Je to môj „vytunený“ recept a to som sa ich veru zopár 100 litrov navarila. Dokonca tento gulášik má príchuť diviny, čo aj mňa samu prekvapilo, to asi robí tá slaninka a pivo (inak sa nebojte, vôbec ho nie je cítiť). Tak hor sa do práce, ja už mám navarené a veru dobrá polka už padla za vlasť :) Pekného Silvestra všetkým! :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Maria K. (merry) ID 73219 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 29.9.2017, 22:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Zapekané karé zo syrom -naše oblúbené :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové karé,šunka ,sladká smotana ,tvrdý syr ,hovädzí bujón ,soľ,MČK

POSTUP PRÍPRAVY

Karé vyklepem ,osolím ,okorením a poukladám na vymastený plech olejom.Na každé mäsko uložím plátok šunky ,nastúham syr na jemnom strúhadle a zmiešam so sladkou smotanou aby bola tá masa nie moc riedka ani moc hustá ,dám na plátky mäsa a jemne poprášim sladkou červenou paprikou.Všetko zalejem hovädzím vývarom aby bolo mäsko ponorené .zakryjem alobalom a pečiem na 200 stupňoch cca 45 minút ,Pred koncom dám preč alobal a nechám trochu zapiecť.
Mäsko je mäkkučké s šťavnaté a ostane aj šťava na polievanie .Príloha podľa chuti ,my sme mali zemiakovú kašu .
Naše najoblúbenejšie :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 77 návštěvníkov)

Katarína V. (davido) ID 66059 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 30.4.2018, 12:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

PECENE BRAVCOVE KOLIENKA



POTREBNÉ PRÍSADY

Idealne na sviatocne dni,ale aj na nedelu ako bola dnesna!!!!!Podavala som to s pecenymi zemiacikmi a greckym salatom! Potrebujeme 2-3 bravcove kolena ,cibulu na hrubsie platky, horcicu,cervenu papriku na kolieska,alebo pasiky opat hrubsie,cesnak,rozmarin,oregano,cierne korenie-mlete,sol

POSTUP PRÍPRAVY

Nastrihame si papier na pecenie -vacsie kusy ,aby sme mohli kazde koleno riadne zabalit a tiez alobal.
Do kazdeho kolena urobime nozom diery a vsuneme prekrojeny cesnak,podla chuti,ak niekto nema rad cesnak,samozrejme nemusi dat.Poriadne posolime ,natrieme horcicou,posypeme korenim,pridame cibulu a kapiu,no a na vrch polozime kusok rozmarinu a oregana,dobre zabalime do papiera na pecenie a znova zabalime do alobalu.Dame do pekaca,zavrieme vrchnakom pekaca a pecieme 3 hodiny na 200 stupnov.
Poslednu hodinu som to pootvorila-alobal a papier,znova zakryla vrchnakom a este hodinu dopiekla.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Natali F. (druna) ID 217609 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

pečené údené koleno



POTREBNÉ PRÍSADY

údené koleno, kyslá kapusta

POSTUP PRÍPRAVY

. . .

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Martina Š. (avivazka) ID 137431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 2.12.2012, 19:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

bravčová panenka môj výmysel



POTREBNÉ PRÍSADY

1ks brav. panenky, mrazena zelenina (mexická), obyč. maslo\\r\\n\\r\\nmarináda : olej,1Pl med, 1kl.kari korenie,1kl škorica mletá, soľ, č.korenie mleté, č.paprika sladká, sójová omáčka,

POSTUP PRÍPRAVY

Panenku si nakrájame na medailonky rukou vyklepeme naložíme do marinády tak na 2 hodinky. Sprudka opečieme na panvici a oleji, nepichame nech šťava ostane v mesku. Vyberieme dame do pekaca, do vypeku dame maslo asi polovicku z maleho ked sa roztopi dame mrazenu mexicku zeleninku podla toho kolko mame meska aby toho nebolo zase privela. Zeleninku podusime asi 5 minut potom vylejeme na mesko v pekaciku ak je malo stavy podlejeme vodou a supneme do rury este na nejakych 15minutiek a na 180 stupnov. Podavame s ryzou do tej som dala trochu kari a sojovu omacku. Dobru chut prajem :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Monika B. (monkabubu) ID 261742 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 14.12.2012, 20:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Panenka na bielom víne a chlebové knedlíky :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

Panenka: množstvo mäsa podľa potreby, asi +-10 šampiňony, 1 cibuľa, 2 str.cesnaku, 150 ml bieleho vína, horčica, maslo, soľ, petrž.vňať, korenie podľa chuti...................Chlebové knedlíky: 1/2 chleba, 1 vajce, mlieko podľa potreby, soľ, 1 cibuľa, petrž.vňať, mleté č.korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Pridávam recept, taký trošku iný a netradičný ale dúfam,že nejakého záujemcu si receptík nájde.

Panenku umyjeme,vysušíme,odblaníme,pokrájame na potrebnú veľkosť.Posolíme,pokoreníme a na masti,masle alebo oleji opečieme z obidvoch strán.Mäso vyberieme a vo výpeku podusíme cibuľu a šampiňóny.Mäso vrátime späť,zalejeme vínom a dusíme,lepšie povedane čakáme,pokiaľ sa nám zredukuje víno.Potom pridáme horčicu,maslo,cesnak,petž.vňať a korenie podľa chuti.

Recept podľa: http://www.noreciperequired.com/recipe/pork-medallions-white-wine-sauce

Chleba nakrájame na kocky,zalejeme mliekom a necháme odpočívať.Medzitím si orestujeme cibuľu.Pridáme ju k chlebu,dáme vajíčko,petržlen,osolíme a okoreníme.Všetko spolu rukami poriadne vymiešame.Podľa potreby pridáme hrubú múku.Mokrými rukami vyformujeme gule,veľkosť skoro ako tenisové loptičky.Ja som ich nechala asi 2 hod. v chladničke odpočivať.Potom knedlíky povaríme v osolenej vode 8 - 10 min. - záleží od veľkosti knedlíka. Po uvarení potrieme maslo.Sú výborné a vôbec sa nerozpadajú.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 11.1.2016, 23:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

KLOBASY_DOMACE _OD NAS*****



POTREBNÉ PRÍSADY

10 kg bravčové pliecko-časť môže byť aj bôčik,22 dg soľ,4 dg mleté čierne korenie,4-5 dg dobrej červenej papriky,1-2 dg celá rasca,4-5 dg cesnaku,1 pl práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Na fotke sú klobásy robené zo 40 kg mäsa,tak nech vás množstvo nemýli.

Mäso pomelieme na mlynčeku,mastné na jemnejšie,na chudšie dáme riečicu s väčšími dierkami.Pridáme všetky pochutiny,cesnak si postrúhame alebo pretlačíme cez lis.Poriadne premiešame,aby sa všetky suroviny spojili a plníme do tenkých bravčových čriev.Popárujeme klobásky,zavesíme na palice a odnesieme do udiarne.Cez noc sa tam odležia a ráno už udíme.

Vianočná kapustnica bude úplne iná ako s klobásou z obchodu.

Ak chcete štipľavejšie,stačí pridať časť štipľavej červenej papriky namiesto sladkej.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (33) posledné: 6.1.2013, 10:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 792 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,80 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu