. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MLETÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 361 (zobrazuje sa 171-180)<< predošlé 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23,.,37 ďalšie >>

MLETÉ MÄSO

Cannelloni s paradajkovou omáčkou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

250g mletého hovädzieho mäsa, 300g hladkej múky, 3 vajcia, 2PL olivového oleja, 2 strúčky cesnaku, 400g paradajok v konzerve, 50ml mlieka, 40g parmezánu, 100g mozzarely, 1PL masla, 1PL čerstvej bazalky, 1 cibuľa, rozmarín, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Preosejeme múku a uprostred urobíme jamku. Rozklepneme do nej vajcia a vlejeme 1PL oleja. Vypracujeme cesto, zabalíme ho do fólie a necháme odležať 30min. v chladničke. Na zvyšnom oleji osmaží-
me posekaný cesnak, pridáme paradajky a rozvaríme. Omáčku zjemníme mliekom a maslom, dochutíme bazalkou, soľou a korením. Mleté mäso osolíme, okoreníme a poriadne ho premiešame s nasekanou cibuľou a nakrájaným rozmarínom. Cesto vyberieme z chladničky a rozvaľkáme na hrúbku asi 1mm a rozkrájame ho na obdĺžniky ( 10 x 8 cm ). Z mäsa vytvarujeme valce asi 8cm dlhé a každý valec zabalíme do cesta. Cannelloni rozložíme do vymasteného pekáča a zalejeme pripravenou omáčkou, posypeme syrom a vložíme do rúry vyhriatej na 90st. na 40minút. Podávame teplé.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jana K. (januscha23) ID 104163 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 11.2.2010, 23:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Plnená fašírková roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

Mleté mäso-1kg,4 vajcia surové+8ks uvarených na tvrdo,mčk,soľ-podľa chuti,1 veľká cibuľa,6 strúčikov cesnaku,majorán,1-2dl mlieka,2-3 PL solamylu,vegeta. Pomôcky: mikroténový sáčok veľký,alebo Tesco taška,ako som dala ja.

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkoch...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Bozena M. (bombiska) ID 79911 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 26.3.2013, 9:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

NASE KLOBASY*****



POTREBNÉ PRÍSADY

NA 10kg mäsa dávame:22dg soľ,4dg mleté čierne korenie,5dg sladká červená paprika,2dg rasca,5dg cesnak,1pl práškový cukor,tenké bravčové črevá

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové pliecko pokrájame na menšie kúsky,môžeme pridať aj časť bôčika.Mastné pomelieme na riečici s menšími dierkami,ostatné na riečici s väčšimi okami.Pridáme pomletý cesnak a ostatné koreniny.Ak máme radšej ostré,pridáme štipľavú papriku alebo viac korenia.So soľou opatrne!Premiešame tak,aby sa nám mäso rovnomerne ochutilo.Plníme do čriev .Ak máme dobrého suseda,vyúdi.
RECEPT pochádza od RIMASOMBAT.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 5.12.2010, 16:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Frikadelky po švédsky



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g cvikly, 1 ošúpaná cibuľa, očistený strúčik cesnaku, 400 g mletého mäsa, 1 lyžička nasekanej petržlenovej vňate, 3 lyžice strúhanky, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, 4 paradajky, 18 l šľahačkovej smotany, 60 g strúhaného chrenu, 2 lyžice nasekanej pažítky, 2 lyžice oleja na smaženie

POSTUP PRÍPRAVY

1.Cviklu, cibuľu a cesnak pokrájame na malé kúsky a v miske premiešame s mletým mäsom, petržlenovou vňaťou, strúhankou a vajíčkami.
2.Hmotu dobre vypracujeme, osolíme a okoreníme. Vyformujeme 8 frikadeliek a uložíme do chladu.
3.Na paradajkách poodkrajujeme jeden koniec a vydlabeme ich. Osolíme a obrátené dnom hore necháme dobre odkvapkať. Vyšľaháme tuhú šľahačku, primiešame chren, ochutíme a paradajky touto zmesou naplníme.
4.Na rozpálenom oleji opečieme frikadelky dohneda. Podávame s plnenými paradajkami, posypanými nasekanou pažítkou.

Vďaka cvikle zostávajú tieto frikadelky šťavnaté. Cvikla sa uvarí v šupke, aby nepustila šťavu. Čas prípravy sa skráti, ak sa použije hotová zaváraná zelenina. V oboch prípadoch sa budete oblizovať.
V mrazničke vydržia do 3 mesiacov. Frikadelky zmrazujte upečené.
Príprava: 35 minút, Smaženie: 15 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Katarína B. (kava4) ID 47637 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Plnený kapustný list ( po východňarsky HOLUBKY )



POTREBNÉ PRÍSADY

ryža, mleté mäso, kapusta, paradajkový pretlak, soľ´, korenie, ocot, olej, cibuľa, červená sladká paprika mletá,bravčová masť.

POSTUP PRÍPRAVY

Vyhrnúť si rukávy a poďme na to :-D

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

peter Š. (lolko4) ID 122953 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 25.11.2016, 23:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Plnená paprika



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g mletého bravčového mäsa, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, majoránka, soľ, čierne korenie, 1 hrnček ryže, 5 ks zelenej papriky omáčka: olej, múka, červená mletá paprika, 2 paradajkové pretlaky, bobkový list, 2 PL cukru, škorica

POSTUP PRÍPRAVY

1. uvaríme si hrnček ryže a necháme ju vychladnúť

2. postrúhanú cibuľu, pretlačený cesnak, mleté mäso, vajíčko, majoránku, soľ, čierne korenie zmiešame a pomocou strúhanky tvarujeme guľky, prípadne hmotu tlačíme do pripravenej umytej a jaderníka zbavenej papriky

3. takto pripravené naplnené papriky a guľky dáme na cca. 35 min. variť do omáčky, ktorú pripravíme nasledovne

4. v hrnci rozohrejeme olej, pridáme múku, mletú červenú papriku a urobíme zásmažku - zalejeme vodou, pridáme paradajkový pretlak, bobkový list, cukor, škoricu a necháme prejsť varom, pridáme guľky a papriku

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Dominika Budjač (chymenitta33) ID 44245 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 19.11.2015, 12:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

PLNENY KAPUSTNY LIST_HOLUBKY*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Pekná hlávka kapusty,kyslá kapusta aj so šťavou,mleté mäso,ryža,mleté čierne korenie,cesnak,soľ ,1-2 vajíčka

POSTUP PRÍPRAVY

Vo veľkom hrnci dáme variť vodu s troškou oleja.Kapustový hlúbik narežeme na kríž a hlúbikom nahor dáme do vriacej vody.Postupne orezávame listy,ktoré sa vo vode sparia a mäknú.Ide to pomaly.Hrubú stranu listov obrežeme.Ryžu opláchneme a udusíme.Nemusí byť úplne mäkká.Zmiešame s pomletým mäsom,ochutíme cesnakom,korením,soľou,pridáme vajíčka a dobre premiešame.Môžeme dať aj vegetu.List si položíme na dlaň orezanou stranou ,dáme za lyžicu plnky ,stočíme a z oboch strán prstom konce zatlačíme dnu.Do hrnca dáme vrstvu kyslej kapusty,na ňu ukladáme vedľa seba holubky.Prikryjeme dalšou vrstvičkou kapusty a postup opakujeme,kým neminieme všetky listy.Navrch dáme kapustu.Vlejeme vodu z kapusty(asi do jednej štvrtiny) a dusíme pomaly v rúre alebo na šporáku.POZOR,aby zo spodu neprihorelo.
Pred podávaním prikryté opečieme na panvici,najlepšie na bravčovej masti.Dostanú takú karamelovú príchuť.
JE TO PIPLACKA,ale výsledok stojí za to.
Mäso dávam bravčové,hovädzie alebo morčacieho stehno.Nie prsia,tie sú suché,pomer zhruba jedna k jednej.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) posledné: 27.9.2017, 22:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Moje chilli con carne (u nás mimoriadne obľúbené jedlo :-))



POTREBNÉ PRÍSADY

500-750g mletého hovädzieho (alebo zmes hovädzie+bravčové), 1 väčšia cibuľa, olivový alebo slnečnicový olej, sušená chilli paprička (alebo aj 2-3, resp. kto koľko zvláda :-)), 1 krabička rajčinového pyré (500g, predáva sa v tetrapacku, značky sú rôzne), 2 konzervy červených fazúľ (ja pouzvam zn. Iska, La Doria alebo Giana), 1 konzerva kukurice (staci obycajna, aj Tesco), 2 pol. lyžice kremžskej horčice, cca 5 pol. lyžíc kečupu, MČK, solčanka alebo vegeta, 5 strúčikov cesnaku, sušená alebo aj čerstvá bazalka (na toto množstvo cca kávová lyžička sušenej, čerstvej od oka). Príloha: originál tortilla z kukuričnej múky, poprípade arabský chlieb, alebo výborné je to aj s lokšami :-). Strúhaný syr a kyslá smotana.

POSTUP PRÍPRAVY

Na olej dáme nakrájanú cibuľu, trocha osmažíme, pridáme mleté mäso a papričky a opekáme, kým nezbelie (miešame stále, aby sa mäso rozdrobilo, nesmú ostať hrudky), potom podlejeme vodou a dusíme do mäkka (podlievame vodou podľa potreby). Prilejeme pyré, vodu podľa potreby (celá konzistencia jedla má byť polohustá, nesmie to byť riedke), pridáme horčicu, kečup, prelisovaný cesnak, precedené a prepláchnuté fazule a precedenú a prepláchnutú kukuricu. Celé to ppremiešame a necháme len zovrieť, nevaríme už, lebo sa fazule rozpadnú. Konzistencia jedla má byť polohustá, nesmie to byť riedke. Odstavíme, okoreníme MČK, vegetou a bazalkou, ak treba, osolíme.

Na tanier dáme tortillu/lokšu, na polovicu dáme masu, lyžicu kyslej smotany, posypeme postrúhaným syrom, priklopíme. Ak máme arabský chlieb, rozrežeme, dovnútra naplníme rovnakým postupom. Na záver môžeme dať trocha prehriať do mikrovlnky, aby aj sa tortilla/placka/arab. chlieb tiež trocha prehriali, samozrejme, smotanu vtedy dávajte až po vybratí z MV (ale ak máme čerstvo uvarené, ani netreba prehrievat). Dá sa to samozrejme podávať aj s klasickým chlebom á la guláš.
Môj muž toto miluje a je schopný jesť to aj viac dní po sebe (z tej dávky to aj tak vyjde :-), je toho plný väčší hrniec). Už som to varila aj pre kamošov a najmä chlapi sa nevedeli dojesť ,-). Kto chce menšie množstvo, stačí pol kila mäsa, jedna konzerva fazúľ, malá konzerva kukurice, poprípade menej cesnaku, ostatné zostáva (a dajte samozrejme menej vody, aby to nebolo riedke).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Adriana L. (kikina) ID 231 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 25.11.2013, 17:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Zabíjačková - hurková kaša



POTREBNÉ PRÍSADY

50 dg bravčového bôčika, 25 dg br. srdca, 25 dg br. pečienky, 15 dg krúpov (ja používam veľkosť č.7), 2 cibule, 2-4 strúčky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, masť.

POSTUP PRÍPRAVY

Srdce a bôčik varíme v tlakovom hrnci v slanej vode 25 minút. Potom pridáme pečienku a varíme spolu ešte 10 minút. Mäso vyberieme, necháme vychladnúť a do vody, v ktorej sa varilo, dáme uvariť krúpy. Keď sú mäkké, precedíme cez sito a necháme tiež vychladnúť (vodu nevylejeme, ešte z nej trochu použijeme do kaše)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Jarmila P. (jatea) ID 106659 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 7.2.2013, 14:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Sarma, alebo plnená kapusta



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5- 2 l rajčinovej šťavy (džús, domáci pretlak), 1stredne veľká kapusta, 1 kg kyslej kapusty, 300 g guľatej ryže, 600 g mletého mäsa, 1 väčšia cibuľa, olej, čierne korenie, soľ,1 vajce, kyslá smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si urobíme hmotu ako do plnenej papriky: Upražte cibuľu, pridajte mleté mäso, smažte do siva, osoľte a okorente, ešte smažte a pochvíli odstavte a dajte vychladnúť. V druhom hrnci osmažte cibuľu pridajte opláchnutú a odkvapkanú ryžu, osmažte a zalejte vodou asi 1,5 cm nad ryžou. Na najnižšom ohni varte ryžu. Má byť lepkavá. Uvarenú ryžu zmiešajte s osmaženým mäsom, dajte vychladnúť. Pridajte vajce, premiešajte a urobte stredne veľké guľky, alebo šulce.

Oddelte si kapustové listy, tie krátko ovarte vo vriacej vode, aby zmäkli. Do listov zabalte guľky. Na dno plechu alebo Jenskej misy dajte polovicu kyslej kapusty. Na ňu poukladajte tesne vedľa seba guľky v kapustných listoch, prikryte ich druhou polovicou kyslej kapusty a zalejte zvrchu paradajkovou šťavou. Pečte v trúbe až kým sa to dobre neprepečie a rajčinová šťava nevsiakne do guliek, t. j asi 30 - 40 minút. Podľa potreby.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Miroslava H. (mirečka) ID 110954 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 17.8.2010, 15:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 361 (zobrazuje sa 171-180)<< predošlé 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23,.,37 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu