. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > HOVÄDZIE MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 210 (zobrazuje sa 101-110)<< predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,21 ďalšie >>

HOVÄDZIE MÄSO

Pikantní roštěná



POTREBNÉ PRÍSADY

4 porce: 800 g hovězí roštěné, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 1 menší salátová okurka, 6 cherry rajčátek nebo 2-3 rajčata (podle velikosti), žlutá paprika, provensálské koření, pepř, 100 ml zakysané smetany, Knorr jíška, olej, sůl.

POSTUP PRÍPRAVY

Maso nakrájíme na užší plátky, naklepeme, osolíme a opepříme, pak orestujeme zprudka na oleji, pak maso vyndáme, ve výpeku osmažíme cibulku s plátky česneku téměř do hněda, zalijeme jí vodou, vrátíme orestované maso a dusíme. Když začne maso měknout, přidáme provensálské koření, rajčata na kousky, papriku na plátky a okurku nakrájenou na měsíčky.
Dusíme dále a ke konci dušení dáme zakysanou smetanu a to tak, že si do hrnečku dáme naběračkou trochu omáčky, v ní rozmícháme smetanu a vrátíme zpět (omáčka se nesrazí a zůstane pěkně krémová...).
Pak už jen zajíškujeme,jakou hustotu omáček máme rádi a dosolíme ještě podle chuti.
Podáváme s rýží nebo hranolkami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 9.11.2010, 22:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Steak s burgundskými šampiónmi a zlatými zemiakmi



POTREBNÉ PRÍSADY

NA STEAKY: 4 steaky z hovädzej sviečkovej,sol,korenie,sojova omačka,rozmarín BURGUNDSKE ŠAMPIONY: šampiony,1 PL masla,4 stručky cesnaku,jarna cubulka alebo por,1 dcl červeneho vína,sol,korenie,kusok masla na koniec,petržl.vnat ZLATE ZEMIAKY:zemiaky nakrajane a uvarene,20 g masla, 3-4 cibule,tymian,2 bobkove listy,olej,petrž.vnat

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 4.7.2012, 0:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Maďarský guláš alebo pravý maďarský hovädzí perkelt - od našich južných susedov



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg hovädzieho mäsa, olej, 2 veľké cibule, 1PL mletej červenej papriky, 2 paradajky alebo 1 konzerva nakrájaných lúpaných paradajok, 2 papriky, 2PL paradajkového pretlaku, 4 strúčiky cesnaku, soľ, mčk, (kto chce môže dať 1 dcl červeného vína)

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané mäso a pražíme, kým sa nezatiahne, potom pridáme 1PL mletej červenej papriky, pomiešame, prilejeme trošku vody, cca 1/2 dcl a pod pokrievkou dusíme do polomäkka. Keď sa šťava odvarí, prilejeme vždy len po 1/2 dcl vody, lebo mäso sa musí dusiť v hustej šťave, inak by malo varenú chuť. Cca po jednej hodine dusenia pridáme nakrájané paradajky, nakrájané papriky, 2 PL paradajkového pretlaku, osolíme, okoreníme a ďalej dusíme. Dusíme, kým nie je mäso mäkké, cca 2 hodiny. Pred odstavením pridáme nastrúhané strúčiky cesnaku a kto chce pred posledným zovretím môže pridať aj 1 dcl červeného vína. Na konci ak je šťavy málo, pridáme vodu koľko myslíme a dochutíme ak treba, necháme zovrieť. Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov)

Kristína V. (Kira13) ID 57637 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 5.9.2014, 18:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovadzie smotanové kari so šampiňónmi a karfiolom



POTREBNÉ PRÍSADY

* 350g hov.maso * 250g šampiňóny * 1/2 malého karfiolu * 1 cibuľa * 2 ML kari korenia * 1/2 ML kurkuma * 1/2ML ml.zázvor * 2 strúčiky cesnak * 250ml šľahačková smotana * 250ml mlieko * 1 PL pol.múka * soľ * vegeta * MČK * maslo *

POSTUP PRÍPRAVY

- veľmi chutná voňavá variácia hov.maska na smotane

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (24) posledné: 8.10.2012, 18:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

BYCIE ZLAZY_NA BELEHRADSKY SPOSOB*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Byčie žľazy,cibuľa,paprika,paradajky,kečup,olej,soľ,mleté čierne korenie,červená paprika,cesnak,chilli paprička,voda-vývar

POSTUP PRÍPRAVY

Byčie žľazy rozkrojíme,vykrojíme prieduchy a sparíme vriacou vodou. Prekrojíme na polovice a pokrájame na plátky.Cibuľu nakrájame na drobno,speníme na oleji,pridáme plátky žliaz a červenú papriku a orestujeme.Papriku pokrájame na rezance,paradajky na plátky,pridáme k orestovanému základu,osolíme a okoreníme,šupneme 2-3 lyžice kečupu.Podlejeme vriacou vodou alebo vývarom a dusíme do mäkka.Môžeme dochutiť cesnakom,prípadne chilli papričkou.Sťavu zredukujeme,nezahusťujeme múkou.
Podávame s čerstvým chlebom.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 27.6.2010, 20:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Zasnežené hovädzie rezančeky



POTREBNÉ PRÍSADY

Hovädzie mäsko,syr niva,čierne korenie,soľ,smotana na varenie,hl.múka,syr niva

POSTUP PRÍPRAVY

Receptík je úplne jednoduchý a hlavne veľmi chutný.Mäsko pokrájame na rezančeky,mierne osolíme,pridáme mleté č.korenie,prudko opražíme na oleji,pridáme vývar a podusíme do mäkka.
V smotane vymiešame PL hl.múky,trochu nastrúhanej nivy a pridáme do mäska.Necháme tr.povariť.Podávame s opečenými zemiačikmi a na tanieri mäso dobre zasypeme strúhanou nivou.Dobrú chuť,)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 2.12.2012, 23:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Guláš...



POTREBNÉ PRÍSADY

Všetko mám v postupe..... :oD

POSTUP PRÍPRAVY

...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Veronika G. (veronika45) ID 20591 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

FALOSNÉ SRNACIE RAGÚ



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hovädzieho predneho alebo zadneho, 50g masti, 40g cibule, 80g korenovej zeleniny, citronova kora, cierne a nove cele korenie, 1 bobkovy list, 5ks borievok, kusok tymianu, 3dcl cerveneho vina, 3PL slivkoveho lekvaru, 20g hladkej muky, 20g masla 1Pl oleja 100g cerstvych hub

POSTUP PRÍPRAVY

Takze receptik pre Evitchku, ktora mala chut posledne dni na divinu ale nijaka sa jej nenachadzala v mrazaku. Ale aj pre vas vsetky,ktore si radi pochutite na divine no zial.....o takomto mäsku len snivate.Ponukam vam trik,ktory ma naucil jeden moj dlhorocny znamy, ako si pripravit hovädzie mäso,ktore je po priprave chutou na nerozoznanie od srnacieho.Tak Evi, venujem za inspiraciu na divinu z kuracinky:

1.Mäso umyjeme a pokrajame na kocky.Prelozime do hlbokej misy alebo hrnca zalejeme cervenym vinom,pridame koreniny (cierne a nove korenie,borievky,tymian,bobkovy list),premiesame a nechame cez noc prikryte v naleve.(Tento trik-nalev pouzite pri hocijakom recepte na divinu ak ju nemate).
2.Na druhy den spenime na oleji cibulku a pridame ocistenu a nadrobno nakrajanu korenovu zeleninu.Chvilu poprazime a pridame maso aj s marinadou.Premiesame a spolu poprazime.Pridame este trocha vody,citronovu koru(nastruhanu) a dusime, kym nie je mäso mäkke.Ochutime a zamiesame slivkovy lekvar.
3.Urobime si extra zaprazku z muky a masla.Zahustime omacku.
4.Ocistene a nakrajane huby si oprazime na panvici s olejom a pridame do omacky.
5.Ochutime este podla chuti,mozeme doliat este cervene vino,kto ako citi a podavame bud s knedlou alebo s ryzou.Ja som robila Zemiakove pusinky od Adriky co bolo vyborne a dakujem za super receptiik.Mäso chuti na nerozoznanie od srnacieho mäsa.Skuste

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (27) posledné: 11.1.2011, 21:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovädzie mäso Stroganov



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hovädzieho mäsa/ ja som mala predné/,2-3 PL oleja,3PL hl.múky,8PL sladkej smotany na varenie,3PL paradajkového pretlaku,1 väčšia cibuľa,mleté čierne korenie,soľ,1ČL horčice,1ČL cukru,1kocka hovädzieho bujónu.

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 154 návštěvníkov)

Iveta K. (ivetka001) ID 90150 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (58) posledné: 27.1.2019, 9:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Tokáň so smotanou - trochu inak


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

halušky z celozrnnej múky a do smotany vmiešaná ovsená múka, stačí oveľa menej ako pšeničnej

POSTUP PRÍPRAVY

zdravšia verzia môjho obľúbeného jedla :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Mária M. (majkatorka) ID 10016 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 210 (zobrazuje sa 101-110)<< predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,21 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu