končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
HARULA S KYSLOU KAPUSTOUPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg zemiakov, niečo vyše pol kila kyslej kapusty, 3 vajcia, 3PL hladkej múky, soľ, korenie, majoránka, 2 hlavičky cesnaku,cca 4PL strúhanky na zahustenie. POSTUP PRÍPRAVY Použila som domácu kapustu, ktorá bola dosť ostrá, čiže soľ a korenie, podľa toho aká je chuťovo kapusta. Cesnak som použila bez strúčikový, tiež dajte toľko ako máte cesnak radi, ja ho milujem a haruľa si žiada dosť cesnaku. Zemiaky zbavíme šupky a na jemnom strúhadle nastrúhame do misy. Pár zemiakov nastrúhame na hrubšie. Kapustu vyžmýkame od šťavy a nakrájame nadrobno. Šťavu vypijeme, je véééľmi zdravá :-) premiešame, pridáme vajcia, pretlačíme cesnak. Pridáme múku, soľ, korenie, majoránku a premiešame. Nakoniec dohustíme strúhankou. Smažíme na oleji alebo masť a olej do hneda, okraje by mali byť chrumkavé :-) Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (20) posledné: 1.2.2012, 18:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
PEČENÁ CVIKLAPOTREBNÉ PRÍSADY 500g cvikla,cesnak, tymián, maslo, olivový olej, balsamico, morská soľ, korenie. Momentálne mi ostalo málo cvikle, a nemala som doma ani syr, tak je to trošku chudobnejšia varianta. Inak je vhodné pridať cca 200g fety, alebo mozarelly. Množstvo závisí od počtu ľudí aformy v ktorej robíte. Toto jedlo je vhodné ako príloha, ale ja si robím samostatne ako obedík, alebo len tak s pivkom :-) POSTUP PRÍPRAVY Cviklu si namočíme do misky s vodou a riadne šupku umyjeme. Potom podľa veľkosti nakrájame na polovice, alebo štvrťky. Do maslom vymastenej formy dáme cviklu, cesnak v šupke /ja som mala posledný, inak dávam viac.Pečený cesnak je fantastický/. Ak chceme pridáme kúsky syra. Cviklu zakapeme balsamicom, všetko pokapeme olivovým olejom. Osolíme,okoreníme, pridáme tymián. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200stupňov cca 45 minút. Dĺžka pečenia závisí aj do veľkosti cvikle, tak si treba sledovať. Ale tento čas zvyčajne stačí. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) KOMENTÁRE (50) posledné: 21.10.2021, 17:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
SPINACH AND PINE NUT TART - od ALEXPOTREBNÉ PRÍSADY Lístkové cesto, 2 vajcia, trošku mlieka, feta cheese, štipku soli a korenia, nastrúhaný parmezan, dve lyžice gréckeho jogurtu, cca 3 hrste-mladý špenát, píniové oriešky. POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto /najlepšie je, ktoré sa krásne vrství/ vyvaľkáme do štvorca. Do misky dáme trošku mlieka, vajíčka, rozdrobíme fetu, ochutíme soľou a korením, pridáme parmezan a jogurt a rozšprudľujeme :-))))) Na suchej panvici zvaríme zopár hrstí mladého špenátu, keď sú hotové zlejeme tekutinu /listy netlačíme ani nežmýkame :-)))/ Pridáme špenát do misky k ostatným prísadám a vmiešame. Do okrúhlej formy rozložíme plát cesta tak, aby štyri konce pretŕčali cez formu, roztlačíme cesto tak, aby krásne sadlo do formy, ale pozor-nesmieme ho pretrhnúť, musí byť celistvé. Vymiešanú masu vylejeme na cesto, posypeme ďalšou troškou nastrúhaného parmezanu a posypeme surovými-nepraženými píniovými orieškami. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (6) posledné: 26.4.2010, 18:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |