. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZVERINA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Karé z diviny na červenom víne (4) 15.12.2019, 19:48
PECENY DIVIAK***** (19) 25.9.2017, 13:27
Jelení guláš (13) 7.1.2017, 9:28
Skvelý zajac na cesnaku (4) 27.1.2016, 16:52
Mäso na spôsob sviečkovej (2) 7.1.2015, 14:57
JEMNÝ JELENÍ BIFTEK (1) 19.9.2014, 13:02
TAK ZVERINA? (21) 16.10.2013, 21:53
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Čo dnes varíte | posledné | nejnovější 17.4. 7:39 | všechny 895
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

ZVERINA

Diviak na smotane


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

diviak - stehno , koreňová zelenina , korenie zverina , šľahačková smotana , citrón + soľ + vegeta .

POSTUP PRÍPRAVY

Postup rovnaký ako u klasickej sviečkovej , rada varím podľa vlastnej fantázie , nepotrebujem recepty .Jedlo bolo super . Knedla domáca . Nechýbalo červené vínko . Čo k tomu dodať ?

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Alžběta K. (betulinka16) ID 210389 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 5.1.2013, 16:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Írsky králik na smotane


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2 králiky 3 PL hladkej múky mleté čierne korenie 60 g masla 2 cibule 2 strúčiky cesnaku 3 plátky prerastenej slaniny bez kože 1 1/2 hrnčeka slepačieho vývaru 1 KL štipľavej horčice 2 PL petržlenovej vňate 1/4 hrnčeka smotany

POSTUP PRÍPRAVY

Každého králika kuchynskými nožnicami rozrežeme na 6 porcií a odstránime vnútornosti, ktoré ešte zostali vo vnútri. Jednotlivé porcie obalíme v okorenenej múke a nepoužitú si odložíme.

V panvici rozohrejeme maslo do penista, pridáme cibuľu a popražíme ju 5 minút. Pridáme cesnak, slaninu a pražíme ďalších 5 minút. Potom cibuľu, cesnak a slaninu vyberieme.

Do panvice vložíme rozporciovaného králika a opečieme ho zo všetkých strán do hneda. Postupne opečieme všetky porcie. Oheň zmiernime, prilejeme polovicu vývaru, pridáme horčicu a petržlenovú vňať. Potom vmiešame opraženú cibuľu, cesnak a slaninu. Všetko preložíme do veľkej rajnice a prilejeme zvyšný vývar. Prikryjeme a dusíme, kým králik nie je mäkký.

Zvyšnú múku vymiešame s trochou smotany na kašičku a potom prilejeme zvyšnú smotanu. Pridáme ku králikovi a necháme zovrieť. Povaríme 2 minúty a ihneď podávame.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Jana R. (Tylili) ID 58990 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

TAK ZVERINA?


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Ahojte maminy,

POSTUP PRÍPRAVY

mám doma poľovníkov a tiež som pred pár rokmi pátrala po tom čo vlastne s tou zverinou idem robiť, nejaké králiky a bažanty neriešim.. chvalabohu, ale v mrazničke sa vyskytuje dosť srnčieho a diviačieho mäska. A môžem Vám s istotou povedať, že s toho mäska urobíte prakticky všetko: rezne, segedín, na smotane, v paradajkovej omáčke, pečené s knedlíkom a kapustou a rovnako aj rezancovú polievku, ja ju síce nerobím ale mamina áno a je dobrá. Môžete ho normálne pomlieť, pridať trošku slaniny lebo divina je dosť suchá a urobiť trebárs plnenú papriku alebo guľky v kyslej kapuste, skrátka použiť ako klasické mleté mäso, ale pozor nie diviaka, ten sa musí dokonale tepelne upraviť, najlepšie piecť alebo v kuchte pre vysokej teplote. Nikdy som neprišla na chuť tým brusnicovým a iným ovocným omáčkam, ktoré sa väčšinou k divine privlastňujú ani som nikdy brusnicové pokusy nerobila, neláka ma to. Akurát zbožňujem keď k mäsku máme hranolky a tatársku a do jej stredu kydnem malú lyžičku studenej brusnicovej omáčky takej tej sladkej kúpenej v šesťhrannom pohári, tú si neodpustím je to skvelá kombinácia, mimochodom aj k vyprážanému hermelínu.. ale vráťme sa k divine. Základ je mať kuchtu, ja mám dve rôzne veľkosti, ináč je divina časovo náročná na prípravu, fakt bez tlakového hrnca to nejde. Ale v ňom.. je to paráda, za 20 min. maximálne pol hodinku je mäsko tak mäkké, že sa rozpadáva. Receptíky pridám postupne, nafotím aj postup.. ak sa mi to podarí. A ešte maličkosť: ak sa Vám zdá že to mäsko "vonia" ináč ako bravčovinka, máte pravdu.. treba ho tesne pred prípravou na 15 minút ponoriť do vody v ktorej je 1 lyžica octu, krásne to vytiahne tú arómu. Tak prajem veľa úspechov milé "poľovníčky" ))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Lucia B. (luckaeuro) ID 24486 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 16.10.2013, 21:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu