. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZVERINA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Karé z diviny na červenom víne (4) 15.12.2019, 19:48
PECENY DIVIAK***** (19) 25.9.2017, 13:27
Jelení guláš (13) 7.1.2017, 9:28
Skvelý zajac na cesnaku (4) 27.1.2016, 16:52
Mäso na spôsob sviečkovej (2) 7.1.2015, 14:57
JEMNÝ JELENÍ BIFTEK (1) 19.9.2014, 13:02
TAK ZVERINA? (21) 16.10.2013, 21:53
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 44 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>

ZVERINA

TAK ZVERINA?


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Ahojte maminy,

POSTUP PRÍPRAVY

mám doma poľovníkov a tiež som pred pár rokmi pátrala po tom čo vlastne s tou zverinou idem robiť, nejaké králiky a bažanty neriešim.. chvalabohu, ale v mrazničke sa vyskytuje dosť srnčieho a diviačieho mäska. A môžem Vám s istotou povedať, že s toho mäska urobíte prakticky všetko: rezne, segedín, na smotane, v paradajkovej omáčke, pečené s knedlíkom a kapustou a rovnako aj rezancovú polievku, ja ju síce nerobím ale mamina áno a je dobrá. Môžete ho normálne pomlieť, pridať trošku slaniny lebo divina je dosť suchá a urobiť trebárs plnenú papriku alebo guľky v kyslej kapuste, skrátka použiť ako klasické mleté mäso, ale pozor nie diviaka, ten sa musí dokonale tepelne upraviť, najlepšie piecť alebo v kuchte pre vysokej teplote. Nikdy som neprišla na chuť tým brusnicovým a iným ovocným omáčkam, ktoré sa väčšinou k divine privlastňujú ani som nikdy brusnicové pokusy nerobila, neláka ma to. Akurát zbožňujem keď k mäsku máme hranolky a tatársku a do jej stredu kydnem malú lyžičku studenej brusnicovej omáčky takej tej sladkej kúpenej v šesťhrannom pohári, tú si neodpustím je to skvelá kombinácia, mimochodom aj k vyprážanému hermelínu.. ale vráťme sa k divine. Základ je mať kuchtu, ja mám dve rôzne veľkosti, ináč je divina časovo náročná na prípravu, fakt bez tlakového hrnca to nejde. Ale v ňom.. je to paráda, za 20 min. maximálne pol hodinku je mäsko tak mäkké, že sa rozpadáva. Receptíky pridám postupne, nafotím aj postup.. ak sa mi to podarí. A ešte maličkosť: ak sa Vám zdá že to mäsko "vonia" ináč ako bravčovinka, máte pravdu.. treba ho tesne pred prípravou na 15 minút ponoriť do vody v ktorej je 1 lyžica octu, krásne to vytiahne tú arómu. Tak prajem veľa úspechov milé "poľovníčky" ))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Lucia B. (luckaeuro) ID 24486 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 16.10.2013, 21:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

PECENY DIVIAK*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Mäso z diviaka,údená slanina,cesnak,soľ,rasca,voda

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso umyjeme,osušíme,potrieme cesnakom so soľou a prudko opečieme na oleji.Dáme na pekač ,posypeme rascou a polejeme opraženou slaninkou.Prikryjeme druhým pekačom a pečieme.Počas pečenia podlievame horúcou vodou.Ku koncu pečenia odkryjeme.Podávame s domácou knedľou a kyslou kapustou.Ak máme menšie kúsky mäsa,opečieme každý zo všetkých strán.


Recept som si upravila ja,pretože sa mi nepáčilo prevoňané mäso ,ktoré bolo predtým v páci.Zatiaľ nemal nikto výhrady a robila som ho veľakrát.
A NAJ Z DIVIAKA?rebierka

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 25.9.2017, 13:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Divina na dubákoch s brusnicami



POTREBNÉ PRÍSADY

Na túto dobrotu budeme potrebovať:1 kg mäsa z diviny ( jeleň, daniel , príp.diviak.Ja som mala srnčie stehno,preto som volila varenie v tlakovom hrnci)Na pác: 200 ml oleja + 1PL korenia na divinu, 2-3 PL bravčovej masti,1 väčšia cibuľa,2 bobkové listy,10 ks celého čierneho korenia,3 ks celého bieleho korenia,2 klinčeky,soľ,štipku mletého čierneho korenia,štipku rasce,150 g dubákov(ja som dal 2 hrste sušených) a brusnicový džem

POSTUP PRÍPRAVY

Je nasledovný:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 18.4.2012, 19:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Môj pokus o Marcelkinu opitú bábovku.



POTREBNÉ PRÍSADY

Nuž dámy, dnes večer sa mi manžel vracia zo služobnej cesty a ja som ho chcela prekvapiť, neviem kde sa stala chyba ale uznajte túto bábovku už opíjať zrejme nemusím.

POSTUP PRÍPRAVY

Inak vôňa je z toho fantastickáááá.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

VLADIMIRA I. (MIMIMI) ID 10009 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 4.3.2009, 11:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínom



POTREBNÉ PRÍSADY

600g jelenieho (srnčieho) stehna, 2 PL oleja, kúsok zeleru, petržlenu a mrkvy, korenie na divinu, 3 zrnká čierneho korenia, 2 zrnká borievok, 1 bobkový list, 1 dl červeného vína, brusnice, soľ, ½ kocky bujónu

POSTUP PRÍPRAVY

Stehno opláchneme, očistíme od blán, pokoreníme korením na divinu, posolíme. Na tuku opražíme mäso z každej strany a potom ho dáme do tlakového hrnca. Pridáme koreňovu zeleninou, koreniny, bobkový list, bujón, víno a podlejeme asi 2,5 dcl vody a dusíme 30-35 min. Mäkké mäso vyberieme dáme do pekáča. Šťavu aj so zeleninou rozmixujeme pridáme brusnice, povaríme . Šťavu nalejeme na mäso a dáme ho zapiecť. Podávame so zemiakovými knedličkami alebo knedľou, prípadne zemiakmi.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov)

Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 21.12.2014, 19:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Jelení guláš



POTREBNÉ PRÍSADY

1-1,3 kg orezov z jeleňa vhodných na guláš, olej alebo masť , veľká cibuľa, 1 ks veľký paradajkový pretlak alebo 2 ks malých,1 kávová lyžička mletej červenej papriky, 4-5 strúčikov cesnaku, Worčestrová omáčka, soľ , korenie, sušený alebo čerstvý tymián, rozmarín po 1/2 kávovej lyžičky alebo 1 vetvička čerstvého, borievky (cca 25 ks bobuliek) , cca 1 kg zemiakov, kto má a chce môže dať aj za hrsť sušených hríbov

POSTUP PRÍPRAVY

Keď som skoro dovarila napadlo ma, že pozriem či už tu taký recept je a nie je, tak pridávam, ale len s minimom obrázkov.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 7.1.2017, 9:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Diviak na smotane



POTREBNÉ PRÍSADY

Toľko som hľadala recept na diviaka,až som sa rozhodla pre klasiku. * (500 g) mladé diviačie mäso * (40 g) údená slanina * (40 g) masť * (50 g) cibuľa * (100 g) koreňová zelenina * celé čierne korenie * (1 ks) bobkový list * soľ * (0, 25 l) kyslá smotana * (30 g) hladká múka * ocot * cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté mäso si prešpikujeme so slaninou, kt. sme si nakrájali na plátky.
Do hrnca si vložíme hrudku masti, pridáme nadrobno posekanú cibuľu, zeleninu, kt. sme si očistili a postrúhali(alebo kúpime mrazenú:), celé čierne korenie, bobkový list, soľ, prilejeme horúcu vodu a necháme celú zmes podusiť.
Ak je mäso mäkké, vyberieme ho,zeleninu rozmixujeme, do šťavy primiešame smotanu spolu s múkou, ocot, cukor a privedieme k varu..
Hotové jedlo servírujeme spolu s knedľou a borievkami,kt.jedlu dodajú výbornú chuť.
Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 27.4.2011, 12:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

SRNCIE STEHNO A LA SVIECKOVA*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Srnčie stehno,olej,mrkva,petržlen,červená cibuľa,citron,soľ,čierne mleté korenie,bobkový list,hovädzí vývar,šľahačková smotana

POSTUP PRÍPRAVY

*

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 14.2.2013, 18:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Jelenie medailóniky s brusnicovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

jelenie stehno * mleté čierne korenie * soľ * olej * hladká múka * cibuľa * paradajkový pretlak * mletá červená paprika * bobkový list * čierne korenie celé * nové korenie * brusnicový džem s kúskami * hladká múka * červené víno

POSTUP PRÍPRAVY

Túto špecialitku som varila na svoje narodeniny, a keďže nám to chutilo tak som urobila na Silvestra repete :)

Mäso si narežeme na rezne a naklepeme. Osolíme a okoreníme. Rezne ukladáme do dózy pričom jednotlivé kúsky polejeme olejom, takto sa to môže marinovať aj dva, tri dni v chladničke.

Základ: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak a ďalej restujeme. Potom zaprášime mletou červenou paprikou a zalejeme vodou. Mierne osolíme, pridáme nové korenie, čierne celé korenie a bobkové listy.

Rezne obalíme v hladkej múke a opečieme na oleji. Opečené ukladáme do pripraveného základu. V tlakovom hrnci varíme 20 minút a potom ešte necháme 5 minút postáť. Rezne vyberieme na tanier. Do omáčky dáme brusnicový džem a červené víno. Krátko povaríme. Ochutíme. Omáčka by mala byť skôr sladká ako slaná. Omáčku zahustíme hladkou múkou rozhabarkovanou v červenom víne. Následne omáčku precedíme a prehrejeme spolu s rezňami.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 22.1.2016, 13:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Skvelý zajac na cesnaku



POTREBNÉ PRÍSADY

4 stehná zo zajaca (ja som mala dve zadné a dve predné), 1 cibuľa, 6 strúčikov cesnaku, soľ, korenie, cca 150g oravskej slaniny, 1 väčšia mrkva, kúsok zeleru, 1/3 väčšieho petržlenu, olej, 6 guľôčok čierneho korenia, 1 bobkový list

POSTUP PRÍPRAVY

... dnes som skúšala - pôvodný recept Zdeňka Pohlreicha som jemne upravila a bolo to výbornéééé, preto posúvam ďalej ... stehná umyjeme, osušíme, prešpikujeme časťou slaniny - 1/3 si necháme do omáčky ... osolíme, okoreníme a zatiahneme na rozpálenom oleji ... vyberieme z panvice, do výpeku dáme na malé kocky pokrájanú koreňovú zeleninu a restujeme do hneda, pred koncom pridáme pokrájanú cibuľu a polovicu pokrájaného cesnaku, orestujeme ... mäso preložíme do pekáča, pridáme orestovanú zeleninovú zmes a nadrobno pokrájanú zvyšnú slaninu, celé korenie a bobkový list, ak máme málo tekutého výpeku podlejeme trochou oleja ... prikryjeme a dusíme do mäkka (mne to trvalo cca 1,5 hodiny) ... po upečení vyberieme ... podávame s prílohou podľa chuti (v originál recepte bola prílohou zemiaková knedľa a špenát, ja som robila zemiakovú kašu) ... polejeme šťavou z výpeku a restovanou zeleninou ... fantastická kombinácia chutí a tá vôňa ..... proste mňaaaam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 27.1.2016, 16:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 44 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu