. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MLETÉ MÄSO

Katarína T. (studiokatja) ID 26305
.
mimibazar.sk/studiokatja
Bazárik v Čechách
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.11.2007
Naposledy: 18.4.2024 12:48 včera
Aktualizácia: 18.4.2024 12:48 včera
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 91
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 573
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 127
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

MLETÉ MÄSO

PEČENÉ MASOVÉ GULIČKY



POTREBNÉ PRÍSADY

600g mletého mäsa /mix hovädie+bravčové/, 1 vajce, 2 jarné cibuľky, 2PL olivového oleja, soľ, korenie. Ja som pripravovala dnes s hovädzieho mäsa, nakoľko hostia nejedia bravčové. Robila som ich pikantnejšie, tak som pridala moju zmes korenenej soli a ešte 2ČL marockého korenia harissa. Táto varianta v rúre je iná ako smažené mäsové guličky a ušetrí Vám aj kopu času.

POSTUP PRÍPRAVY

Pomleté mäso premiešame s vajíčkom, pridáme soľ, korenie, olivový olej a premiešame. Jarnú cibuľku si nasekáme na drobno a vmiešame do zmesi.
Plech vystelieme papierom na pečenie a mokrými rukami zo zmesi tvarujeme guličky veľkosti vlašského orecha. Poukladáme na papier.
Vyhrejeme rúru na 200 stupňov a pečieme cca 30-35 minút záleží na rúre.
Podávame s omáčkou a prílohou môžu byť zemiaky na rôzny spôsob.

Keď ich opečiete na panvici,môžete ich podávať len tak v miske ako jednohubky k vúnu, alebo pivku.

Dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

PEČENÉ MASOVÉ GULIČKY SO ZEMIAKMI A SYROVO-ORECHOVOU OMÁČKOU



POTREBNÉ PRÍSADY

NA GULIČKY: 500g hovädzieho mletého mäsa /môže byť aj mix hovädzie a bravčové/, 1vajce, 3 jarné cibuľky, 85g strúhanky, soľ, korenie /ja dávam Ras el Hanout/, slaninka. PRÍLOHA: Nové zemiaky, soľ, maslo, bazalka. SYROVO-ORECHOVÁ OMÁČKA: maslo, 200ml šľahačkovej smotany, 100g strúhaný eidam, hrsť na jemno rozdrvených vlašských orechov, 1ČL škorice, štipka soli, 1citrón-šťava. Mlieko na prípadné zriedenie podľa gusta.

POSTUP PRÍPRAVY

Mleté mäso dáme do misky, pridáme vajce, soľ, korenie. Premiešame.
Jarnú cibuľku nakrájame na drobno a premiesime. Dáme strúhanku a dobre rukami premiesime, aby sme vytvorili hmotu, z ktorej formujeme guličky.
Guličky kladieme do vymastenej formy.
Nakrájame si slaninku na pásiky a pokladieme na guličky.
Rúru si predhrejeme na 200 stupňov, vložime guličky.
Po chvíli stiahneme na 180 stupňov. Pečieme cca 40 minút.

Zemiaky umyjeme rozkrojíme a dáme variť do osolneje vody do polomäkka.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 8.9.2011, 8:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

JAHŇACIE KEFTA KEBABY



POTREBNÉ PRÍSADY

500g mletého jahňacieho mäsa, 1 menšia nahrubo nakrájaná cibuľa, 2PL nahrubo nasekanej petržlenovej vňate, 1PL nahrubo nasekaného koriandra, 1ČL mletého rímskeho kmínu, 1ČL červenej papriky, štvrť lyžičky kajenského korenia, štvrť lyžičky mletého čierneho korenia, citrón baby šalát ako príloha.

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu, petržlenovú vňať, koriander v mixéri spracujeme na kašu.
Pridáme jahňacinu, kmín, papriku, kajenské korenie, čierne korenie.
Rozmixujeme na hrubšiu pastu.

Zmes kefta rozdelíme na rovnakých osem dielov. Vytvarujeme na podlhovasté šištičky a napichneme na ihlice.
Dáme do pekáčika, prikryjeme a necháme cca hodinku odpočinúť.
Grilujeme zo všetkých strán.
Podávame s citrónom a lístkami šalátu.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.5.2010, 19:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

TAŠTIČKY BRIOUAT S NÁPLŇOU KEFTA



POTREBNÉ PRÍSADY

1PL olivového oleja, 1 menšia cibuľa, 350g mletého jahňacieho mäsa /môžete nahradiť mixom hovädzieho a bravčového nie moc mastného/, 2 strúčiky cesnaku, 1PL mletého rímskeho kmínu, 1PL papriky, 1PL mletej škorice, štipka šafránu, 1ČL harissy /marocké korenie/, 2PL sekaných lístkov koriandru, 2PL sekaných lístkov petržlenu, 1 vajce, 6-8 plátkov lístkového cesta /filo/, 90g rozpusteného masla, 1PL sezamov ých semiačok.

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu nasekáme na drobné kocky, strúčiky cesnaku pretlačíme do pomletého mäsa, šafrán namočíme do teplej vody.

V panvici na oleji opražíme cibuľu na malom plameni, potom plameň zväčšíme a pridáme pomleté mäsko s cesnakom.Osmažíme a prípadné tvoriace sa hrudky vareškou rozdelíme.
Prisypeme všetky koreniny a bylinky a varíne ešte chvíľku, aby sa nám zmes pekne prepojila.
Zmes dáme do sitka, aby nám odtiekol prebytočný tuk.
Do vychladnutej zmesi pridáme vajce.

Pripravíme si obdĺžniky cesta, ak nezoženiete filo, tak pláty lístkového cesta rozvaľkajte úplne na tenko.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu