končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
MLETÉ MÄSO |
PEČENÉ MASOVÉ GULIČKYPOTREBNÉ PRÍSADY 600g mletého mäsa /mix hovädie+bravčové/, 1 vajce, 2 jarné cibuľky, 2PL olivového oleja, soľ, korenie. Ja som pripravovala dnes s hovädzieho mäsa, nakoľko hostia nejedia bravčové. Robila som ich pikantnejšie, tak som pridala moju zmes korenenej soli a ešte 2ČL marockého korenia harissa. Táto varianta v rúre je iná ako smažené mäsové guličky a ušetrí Vám aj kopu času. POSTUP PRÍPRAVY Pomleté mäso premiešame s vajíčkom, pridáme soľ, korenie, olivový olej a premiešame. Jarnú cibuľku si nasekáme na drobno a vmiešame do zmesi. Plech vystelieme papierom na pečenie a mokrými rukami zo zmesi tvarujeme guličky veľkosti vlašského orecha. Poukladáme na papier. Vyhrejeme rúru na 200 stupňov a pečieme cca 30-35 minút záleží na rúre. Podávame s omáčkou a prílohou môžu byť zemiaky na rôzny spôsob. Keď ich opečiete na panvici,môžete ich podávať len tak v miske ako jednohubky k vúnu, alebo pivku. Dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
PEČENÉ MASOVÉ GULIČKY SO ZEMIAKMI A SYROVO-ORECHOVOU OMÁČKOUPOTREBNÉ PRÍSADY NA GULIČKY: 500g hovädzieho mletého mäsa /môže byť aj mix hovädzie a bravčové/, 1vajce, 3 jarné cibuľky, 85g strúhanky, soľ, korenie /ja dávam Ras el Hanout/, slaninka. PRÍLOHA: Nové zemiaky, soľ, maslo, bazalka. SYROVO-ORECHOVÁ OMÁČKA: maslo, 200ml šľahačkovej smotany, 100g strúhaný eidam, hrsť na jemno rozdrvených vlašských orechov, 1ČL škorice, štipka soli, 1citrón-šťava. Mlieko na prípadné zriedenie podľa gusta. POSTUP PRÍPRAVY Mleté mäso dáme do misky, pridáme vajce, soľ, korenie. Premiešame. Jarnú cibuľku nakrájame na drobno a premiesime. Dáme strúhanku a dobre rukami premiesime, aby sme vytvorili hmotu, z ktorej formujeme guličky. Guličky kladieme do vymastenej formy. Nakrájame si slaninku na pásiky a pokladieme na guličky. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov, vložime guličky. Po chvíli stiahneme na 180 stupňov. Pečieme cca 40 minút. Zemiaky umyjeme rozkrojíme a dáme variť do osolneje vody do polomäkka. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 8.9.2011, 8:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
JAHŇACIE KEFTA KEBABYPOTREBNÉ PRÍSADY 500g mletého jahňacieho mäsa, 1 menšia nahrubo nakrájaná cibuľa, 2PL nahrubo nasekanej petržlenovej vňate, 1PL nahrubo nasekaného koriandra, 1ČL mletého rímskeho kmínu, 1ČL červenej papriky, štvrť lyžičky kajenského korenia, štvrť lyžičky mletého čierneho korenia, citrón baby šalát ako príloha. POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu, petržlenovú vňať, koriander v mixéri spracujeme na kašu. Pridáme jahňacinu, kmín, papriku, kajenské korenie, čierne korenie. Rozmixujeme na hrubšiu pastu. Zmes kefta rozdelíme na rovnakých osem dielov. Vytvarujeme na podlhovasté šištičky a napichneme na ihlice. Dáme do pekáčika, prikryjeme a necháme cca hodinku odpočinúť. Grilujeme zo všetkých strán. Podávame s citrónom a lístkami šalátu. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 22.5.2010, 19:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
TAŠTIČKY BRIOUAT S NÁPLŇOU KEFTAPOTREBNÉ PRÍSADY 1PL olivového oleja, 1 menšia cibuľa, 350g mletého jahňacieho mäsa /môžete nahradiť mixom hovädzieho a bravčového nie moc mastného/, 2 strúčiky cesnaku, 1PL mletého rímskeho kmínu, 1PL papriky, 1PL mletej škorice, štipka šafránu, 1ČL harissy /marocké korenie/, 2PL sekaných lístkov koriandru, 2PL sekaných lístkov petržlenu, 1 vajce, 6-8 plátkov lístkového cesta /filo/, 90g rozpusteného masla, 1PL sezamov ých semiačok. POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu nasekáme na drobné kocky, strúčiky cesnaku pretlačíme do pomletého mäsa, šafrán namočíme do teplej vody. V panvici na oleji opražíme cibuľu na malom plameni, potom plameň zväčšíme a pridáme pomleté mäsko s cesnakom.Osmažíme a prípadné tvoriace sa hrudky vareškou rozdelíme. Prisypeme všetky koreniny a bylinky a varíne ešte chvíľku, aby sa nám zmes pekne prepojila. Zmes dáme do sitka, aby nám odtiekol prebytočný tuk. Do vychladnutej zmesi pridáme vajce. Pripravíme si obdĺžniky cesta, ak nezoženiete filo, tak pláty lístkového cesta rozvaľkajte úplne na tenko. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |