. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DIA RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Sladidlo, ktoré používam (18) 30.8.2020, 18:15
Mrkvový koláč (3) 3.4.2016, 16:31
Diankine DIA tajomstvo (14) 13.8.2014, 16:13
Tvarohovo - slivkový koláč (2) 2.7.2014, 13:49
Smotanovo-jogurtová torta (2) 29.3.2014, 17:33
DIA tiramisu (3) 23.4.2013, 15:15
DIA Marlenka (2) 2.3.2013, 8:47
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 45 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>

DIA RECEPTY

Nepečená čokoládová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balík piškót (10,0 Sj) 1 šľahačková smotana (1,0 Sj) 13 dielikov horkej čokolády 74% (1,0 Sj) 500 g odtučneného tvarohu (0,0 Sj) Spolu (12,0 Sj)

POSTUP PRÍPRAVY

1. Do tortovej formy rozložíme ½ piškót.
2. Do tvarohu nastrúhame 7 dielikov horkej čokolády a dobre rozmiešame.
3. Šľahačku vyšľaháme a vmiešame do tvarohu.
4. Polovicu tvarohu rozotrieme na piškóty, rozložíme druhú časť piškót a rozotrieme zvyšný tvaroh.
5. Na vrch torty nastrúhame zvyšnú horkú čokoládu.
6. Tortu dáme stuhnúť do chladu na niekoľko hodín.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Monika S. (monca301) ID 11967 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 16.10.2012, 12:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

Bryndzové pirohy



POTREBNÉ PRÍSADY

pre 4 osoby: CESTO: 285 g polohr.múky / 19 SJ/ , 130 zemiakov uvarených v šupke / 2 SJ/, 1 celé vajce, soľ, voda podľa potreby PLNKA: 125 g bryndze / 0 SJ/, 110 g v šupke varených zemiakov / 1 1/2 SJ/, môže byť aj trochu petržl.vňate ostatné suroviny: slanina, kyslá smotana na dozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín na cesto si pripravíme vláčne cesto. Rozvaľkáme ho a vykrajujeme kolieska. Do stredu každého dáme asi 1/2 čajovej lyžičky bryndzovej plnky. Vytvarujeme pirohy a dáme variť do vriacej a osolenej vody.
Počkáme kým vyplávajú.
Opečieme si slaninu a hotové pirohy s ňou polejeme. Na vrch dáme kyslú smotanu.
Dobrú chuť.

Z tohto množstva mi vyšlo asi 48 menších pirohov. Dcérka má jesť 3 SJ na obed a dostala 3 pirohy. Jeden piroh vysiel asi na 0,8 SJ.
Obrázok je len ilustračný.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.12.2011, 16:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

DIA linecké pečivo



POTREBNÉ PRÍSADY

200g hladkej múky, 50g zlatého klasu, 1 ČL kypr. prášku, 70g Imber SWEET, 100g masla, 2 žĺtky, 2PL bieleho jogurtu, dia džem

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu zmiešame, cesto dáme na 2 hodiny do chladničky. Rozvaľkáme, vykrajujeme, pečieme na 220°C cca 9-11 minút. Po upečení zliepame dia džemom.

100g obsahuje 5SJ

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Milan a Ajka K. (AllaK) ID 25485 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 20.12.2009, 14:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

Celozrnné posúchy



POTREBNÉ PRÍSADY

1 veľký jogurt, 3 vajcia, 85 g otrúb, 65 g vločiek (akýchkoľvek), 3 lyžičky prášku do pečiva, soľ, korenie a bylinky podľa chuti, semienka

POSTUP PRÍPRAVY

...všetko pomiešať a piecť na papieri na pečenie cca 35 minút pri 180 stupňoch.
Z uvedeného množstva upečiete 12 kúskov, akurát na jeden veľký plech.
Super zdravá a nehriešna náhrada chlebíka, dokonca chutia aj môjmu chlapovi :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Lucia H. (stwemi) ID 118367 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 22.3.2012, 13:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

Zeleninový šalát s cestovinami a kuracím mäsom



POTREBNÉ PRÍSADY

400 gramov cestovín podľa vlastného výberu (pene, mašličky a pod.) 2 väčšie kuracie prsíčka 1 ľadový šalát 4 vajíčka uvarené na tvrdo 4 malé paradajky šalátová uhorka malá plechovka sterilizovanej kukurice mladá cibuľka nastrúhaný syr a tatárska omáčka podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Cestoviny uvaríme. Kuracie prsia nakrájame na rezance, prudko orestujeme na horúcom oleji, okoreníme vegetou bez glutamánu sodného, sladkou červenou paprikou a drvenou rascou, môžeme použiť aj zmes byliniek na kurča. Orestované kuracie prsia podlejeme cca 1,5 dcl vody a krátko podusíme. Na hlboké taniere rozložíme ľadový šalát, na ktorý uložíme cestoviny, posypeme nadrobno nakrájaným vajíčkom, nakrájame paradajky na mesiačiky, nastrúhame šalátovú uhorku a posypeme sterilizovanou kukuricou. Na zeleninu uložíme teplé mäso. Povrch šalátu môžme posypať strúhaným syrom a mladou cibuľkou. Na ochutenie šalátu môžme použiť biely jogurt, prípadne tatársku omáčku alebo kečup podľa chuti. Dobrú chuť.
Túto večeru dokážete pripraviť za 30 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Monika S. (monca301) ID 11967 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

DIA čokoládová roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

PIŠKÓTOVÉ CESTO: 6vajec, 150g náhradného sladidla SWEET, 150g polohrubej múky, kypriaci prášok. KRÉM: 4dl mlieka, 1 balíček vanilk. pudingu, 20g kakaa, 100g masla, 60g náhradného sladidla SWEET, 150g DIA lekváru POLEVA: 100g horkej DIA čokolády, 50g stuženého pokrmového tuku

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: ušľaháme si sneh, žĺtka vymiešame s náhradným sladidlom. Do múky vmiešame kypriaci prášok a striedavo pridávame do žĺtok sneh s múkou. Vylejeme na papier na pečenie, pečieme na 220°C cca 15 minút.
KRÉM: Mlieko, puding, kakao a sladidlo zmiešame a uvaríme hustú kašu, necháme vychladnúť a primiešame maslo.
Vychladnutý korpus potrieme DIA džemom, krémom (z krému si trošku odložíme na potretie rolády z vrchu) zrolujeme na roládu, potrieme krémom, polejeme čokoládou alebo stačí posypať kokosom.
Jeden rez obsahuje 2 SJ

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Milan a Ajka K. (AllaK) ID 25485 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 12.11.2009, 10:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

DIA škoricové hviezdičky



POTREBNÉ PRÍSADY

200g hladkej múky, 50g zlatého klasu, 1ČL kypriaceho prášku, 100g Imber SWEET, 100g masla, 1 žĺtok, 2PL bieleho jogurtu, 1ČL mletej škorice, 50g orechov.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu zmiešame, cesto dáme na 2 hodiny do chladničky. Rozvaľkáme, vykrajujeme, potrieme žĺtkom, pečieme na 220°C cca 9-11 minút. Po upečení zliepame dia džemom.

100g obsahuje 4,5SJ

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Milan a Ajka K. (AllaK) ID 25485 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.12.2009, 21:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

zemiakove fasirky



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky,nakrajana sumka,syr,plesnivy syr,cierne ml.korenie,vajcia,struhanka

POSTUP PRÍPRAVY

Uvarene zemiaky postruhame pridame nakrajanu sumku,syry,pridame korenie,vajcia.Poriadne zamiesame a podla potreby pridavame struhanku aby sa nam vzniknuta zmes moc nelepila.Vytvarujeme fasirky ktore obalujeme v trojobale a vyprazame ako rezne.Podavame s cesnakovim drezingom ktory si pripravime s kyslou smotanou a cesnakom .Dufam ze vam bude chutit nasa rodinka to zboznuje.DOBRU CHUT!!!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

slavka k. (anjelik0000) ID 133161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 26.6.2011, 21:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

Zdravý zemiakový šalát nielen pre diabetikov



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 4 -5 osôb: 520 g v šupke uvarených zemiakov, / 8SJ/, 100 g mrazeného alebo čerstvého hrášku / 1 SJ/, 120 g čerstvej mrkvy / 1 1/2 SJ/ , 1 veľká cibuľa asi 140 -150 g / O SJ/, kyslá smotana 200 ml / 1/2 SJ/ - najlepšie 16 perc. z Lidla, 1 PL horčice, cukravit alebo cukor, 100 g sterilizovanej kápie /O SJ/, asi 4 sterilizované uhorky v sladkokyslom náleve asi 80 g /o SJ/, jablčný ocot, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Týmto receptom som sa inšpirovala od dussi z mimibazáru. Robila som ho už minulý rok a kedže mi býva ťažko z klasických zemiakovým majonézových šalátov je toto skvelá a zdravá alternatíva a chutí naozaj výborne. Kľudne ho môžu jesť diabetici, ľudia na diétach,deti..
Postup:

Dressing:
200 -250 g kyslej smotany zmiešame s 1 PL horčice a asi 10 kvapkami cukravitu od Dr. Egherta alebo iného sladidla. Pre nediabetikov bude stačiť 1 PL cukru.
Postup:
Pripravíme si dressing a dáme ho nabok.
Hrášok uvaríme v pare a dáme ho vychladiť.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 9.7.2013, 11:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

Dia palacinky



POTREBNÉ PRÍSADY

300 ml mlieka - 1,5 SJ, 105 g hl.múky - 7 SJ, 1 vajce, štipka soli, trochu oleja, maslo alebo olej na pečenie, plnka: tvaroh, sladidlo napr. Cukravit, škorica

POSTUP PRÍPRAVY

Určite každý v živote robil klasické palacinky, ale dala som si trošku námahu a prepočítala som palacinky pre diabetikov.
Postup:
Do mlieka pridáme múku, vajce, štipku soli a asi 2 PL oleja. Všetko poriadne premiešame, aby neboli hrudky a máme prichystané na pečenie.
Na palacinkárni rozohrejeme trošku oleja alebo masla a pečieme palacinky.
Z tvarohu, sladidla a troška škorice si spravíme plnku do palaciniek. Táto plnka sa nepočíta do sacharidových jednotiek.
Upečené palacinky naplníme podľa chuti a môžeme podávať.
Z tohto množstva vyšlo 9 palaciniek t.j . 1 palacinka je 1 SJ.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 20.1.2012, 21:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 45 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu