. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

Monika P. (monkap) ID 69860
.
mimibazar.sk/monkap
Oblasť: Nová Dubnica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.11.2008
Naposledy: 24.4.2023 13:10
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 146
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 75
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

TORTY

Pavlova s lesným ovocím - keď neviete čo s bielkami



POTREBNÉ PRÍSADY

korpus :150 ml bielkov ( cca zo 4 vajec, ja som pouzila viacej, mala som zmrazenych mozno aj 8 bielkov), 220 g kr. cukru, 2 PL kukuricneho skrobu, 2 PL bieleho vinneho octa, dokoncenie: 250ml slahackovej smotany, 125 ml duziny z maracuji ( pouzila som stavu z ovocia na torte), lesne ovocie, jahody.. sukor na posypanie - nemusi byt

POSTUP PRÍPRAVY

Zohrejeme si ruru na 150 stupnov. Bielky dame do misky a pri nizkych otackach slahame tak dlho, az sa na metlickach zacnu tvorit tuhe spicky. Potom postupne pridavame cukor, dokladne zaslahavame, aby bol sneh pevny, leskly a zaroven bez velkych bublin.\r\nPridame skrob a ocot, zlahka preslahame. Plech potiahneme papierom na pecenie a zmes vytvarujeme do tvaru kruhu o priemere 18 cm, vnutro kruhu musi mat vyhlbenu jamku do ktorej neskor pojde slahacka. Ruru ztlmte na 120 stupnov a vlozte do nej tortu. Pecieme ju 80 minut. Potom ruru vypnite a pavlovu v nej nechajte uplne vychladnut.\r\nZatial si pripravte slahacku - uslahajte do pevna pripadne pouzite stuzovac, natrite na pavlovu, na vrch dajte stavu z ovocia a samotne ovocie. Mozete poprasit praskovym cukrom.\r\n\r\nTorta je velmi jednoducha a naozaj chutna. Je to taka velka pusinka :). Povrch je chrumkavy a vnutro makke, ked sa chut zmiesa so slahackou a ovocim, proste mnam :)) a taka nenarocna.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 20.8.2012, 20:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Extra čokoládová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto : 6 vajec, 250g kr. cukru, 250g hl. muky, PDP, 1dcl oleja, 1dlc vody, 100g horkej cokolady plnka: 1L mlieka, 3 kvalitne cokolacove pudingy, 150g kr.cukru, 200g cokolady, 200g masla, 1dcl kavy s PL rumu, kysly dzem poleva: 250 ml slahacky, 250 g cokolady (vhodne uvarit aj den skor, potom vyslahat) Pouzila som formu s priemerom 28cm.

POSTUP PRÍPRAVY

Uvarime si puding z mlieka, pudingovych praskov a cukru - nechame vychladnut. Cesto : zltka vyslahame s cukrom, potom pridame rozpustenu cokoladu - slahame, pridame olej, vodu - slahame, primiesame muku s PDP. Vmiesame vyslahane bielka a vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. Pecieme na 180 stupnov cca 45 min.
Krem: makke maslo si vyslahame s rozpustenou cokoladou, postupne pridavame puding ( pred tym je dobre ho mixerom premiesat) a miesame.

Korpus si prekrojime, spodnu cast celu pokropime kavou s rumom a potrieme dzemom, rozotrieme nan celu plnku a prikriyeme druhym korpusom ( aj ten mozete pokropit). Uvarime si slahacku s cokoladou a po vychladnuti ju vyslahame, tymto kremom potrieme cely povrch torty. Chladime cez noc.

Torta je fantasticka, ja som kombinovala kvalitne 80%cokolady s kapucinovou cokoladou, ktora chut zjemnila a prevonala.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 26.10.2012, 8:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Maková torta s jogurtovou penou s čokoládou



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 4 vajcia, stipka soli, 120g cukru, 130g polohrubej muky, 30g kakaa, 2CL PDP, 150g mleteho maku pena: 150g bielej cokolady, 6 platkov bielej zelatiny, 2 vajcia, 2 PL cukru, 500g jogurtu s vanilkovou prichutou, 400 ml slahackovej smotany tekutina: ľťéml silenej kavy, 5 cl amaretta na ozdobu: kakao, cokoladove hoblinky, physalis

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: vajcia, 4 PL vody, sol a cukor uslahajte do peny. Smiesame muku s PDP, kakaom, makom, a vmiesame vajecnu penu. Formu o priemere 26-28cm vymastime, vysypeme a naplnime cestom, pecieme 25 - 30 minut na 180 stupnov
Krem: 30g bielej cokolady si dame stranou, ostatnu cokoladu rozpustime. Dame smaknut zelatinu, vajcia s cukrom vyslahame do peny a vmiesame cokoladu a jogurt. Potom pridame rozpustenu zelatinu. Chladime 15 - 20 minut a pridame do tuha vyslahanu slahacku.
Tortovy korpus vodorovne prekrojime, spodny diel opatrime tortovym prstencom. Zmiesame amaretto s kavou a polovickou tekutiny pokropime spodny diel korpusu. (ja som potom potrela aj dzemom), potreme polovickou jogurtovej peny a priklopime vrchnym dielom. Pokropime ostatnou tekutinou, potrieme zvysnou penou a dame chladnit do uplneho stuhnutia, asi 2 hodiny.
Odstranime prstenec a dozdobime tortu kakaom, cokoladovymi hoblinkami a physalisom.

Torta je vyborna, krem je sviezi a velmi jemny, urcite odporucam, kludne mozete dat na kazdy korpus po kavicke aj ten dzemik, neuskodi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (8) posledné: 2.1.2012, 18:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Rokoková torta



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 4 tortove oblatky, 6 bielkov, 210g krys. cukru, 210g mletych orechov, 50g hrozienok, 20-30g struhanej cokolady (alebo kakaa) krem: 6 zltkov, 150g krys. cukru, 6 PL uvarenej ciernej kavy, 250g masla, 20-30g cokolady (alebo kakaa)

POSTUP PRÍPRAVY

Z bielkov vyslahame tuhy sneh, po troske don pridavame cukor. Primiesame mlete orechy, hrozienka, struhanu cokoladu. Hmotu rovnomerne natrieme na tryri tortove oblatky, dame na plech a v rure upecieme pri miernej teplote. Kym tento zaklad vychladne pripravime si krem: zltky vyslahame s cukrom, pridame kavu a nad parou vymiesame do zhustnutia. Po vychladnuti vymiesame s maslom, struhanou cokoladou.
Hotovym kremom naplnime oblatky a vzdy dve a dve upecenou stranou spojime a obe naplnene casti spojime tiez kremom. Zvyskom kremu potrieme boky torty. Na vrch som dala bielu cokoladovu polevu a struhanu cokoladu. Nechame v chladnicke poriadne odlezat a az potom krajame.
Torta je velmi jednoducha a vyborna :).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 19.8.2011, 23:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu