. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

Andrea Lackovičová (drobcekovia) ID 51653
3 A plus s. r. o.
.
mimibazar.sk/drobcekovia
Oblasť: Prievidza-Bojnice
Telefon: 0908 311 300
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 9.7.2008
Naposledy: 21.7.2015 15:09
Aktualizácia: 18.5.2015 15:36
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
46576118
DIČ SK2023441882
HODNOTENIE 142
RODINNÉ FOTOGRAFIE 6
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 13
RECEPTY 8
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

TORTY

Čokoládová torta s lieskovcovým krémom



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 6 vajec, štipka soli, 150 g cukru,150 g polohrubej múky, 50 g škrobovej múčky, 25 g instantného čokoládového prášku, 1 ČL prášku do pečiva Plnka: 200 ml mlieka, 100 g kryštálového cukru, 20 g maizeny, 1 žĺtok, 150 g masla, 50 g opražených mletých lieskový orieškov

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:
Z bielkov a soli vyšľaháme sneh, pridáme polovicu cukru a ďalej šľaháme, aby sme získali veľmi tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s dvoma PL vody a so zvyškom cukru na penu. Pridáme múku, škrobovú múčku, kakaový prášok a prášok do pečiva a dôklane premiešame. Na koniec opatrne primiešame sneh z bielkov, cesto vylejeme do tortovej formy a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 30 minút. Po vychladnutí korpus rozrežeme na tri časti, naplníme plnkou a zdobíme zvyšným krémom, čokoládovou polevou, alebo marcipánovou hmotou

Plnka: V mlieku rozmiešame maizenu, cukor, žĺtok a uvaríme hustý puding. Maslo vymiešame na penu a postupne ho vmiešame do vychladnutého pudingu.

Na obrázku je torta zdobená marcipánom, ktorý je farbený potravinárskou farbou. Čiernu som získala zmiešaním čevenej, zelenej a modrej ;o). Tykadlá sú ušúlané z marcipánu a vypchaté špáratkom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 24.8.2009, 18:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Orechová torta s orechovou plnkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Orechové cesto: 5 vajec, 100 g práškového cukru, 1/2 vrecúška vanilkového cukru, 250 g mletých orechov, 2 PL piškótovej strúhanky alebo polohrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva. Orechová plnka: 10 dkg mletých orechov, 3/4 dl mlieka, 10 dkg práškového cukru, 10 dkg masla.

POSTUP PRÍPRAVY

Korpus:
Žĺtky vymiešať s cukrom, postupne pridávať orechy a strúhanku, nakoniec prášok do pečiva a natuho ušľahaný sneh z bielkov. Pečieme v tortovej forme (alebo forme na srnčí chrbát, alebo na plechu...) v rúre vyhriatej na 180 stupňov 30 - 35 minút.

Plnka:
Orechy obariť vriacim mliekom, pridať cukor a maslo a vyšľahať až kým plnka celkom nezbelie. Plnka je veľmi chutná a ľahká.

K orechovému korpusu sa dajú kombinovať aj iné plnky, napr. čokoládová....
Tortu môžeme ozdobiť tak, že ju potrieme zvyšným krémom, boky obsypeme mletými orechami a vrch polejeme roztopenou čokoládou, obalíme marcipánom...

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 10.4.2013, 16:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Čokoládová torta s vaječným likérom



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 4 vajcia, 1 bielok, štipka soli, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 75 g polohrubej múky, 30 g solamylu, 4 PL kakaa, štipka prášku do pečiva. Plnka: 300 ml mlieka, 30 g hrubej múky, 1 žĺtok, 120 g práškového cukru, 180 g masla, 200 ml vaječného likéru. Zdobenie:30 g opražených sekaných mandlí, 30 g čokolády.

POSTUP PRÍPRAVY

4 žĺtky ušľaháme s vanilkovým cukrom, polovicou práškového cukru a kakaom. Prilejeme 4 PL horúcej vody a prešľaháme. Pridáme múku, solamyl, prášok do pečiva a sneh ušľahaný natuho so zvyšným cukrom. Cesto nalejeme do tortovej formy a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 25 minút.

Mlieko zohrejeme, rozmiešame so žĺtkom, hrubou múkou a uvaríme kašičku. Maslo s cukrom vymiešame do peny postupne primiešame do vychladnutej kašičky a prilejeme 100 ml vaječného likéru.

Vychladnutý korpus rozkrojíme, spodný plát natrieme polovicou krému, prikryjeme druhým plátom a celú tortu potrieme krémom, ozdobíme mandľami. Zvyškom krému ozdobíme okraj torty. Stred torty pofrckáme zvyškom vaječného likéru a okraje posypeme čokoládovými hoblinkami.

Na fotke je to ešte dozdobené šľahačkou ;oP.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.10.2008, 13:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu