. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Rýchla jednoduchá torta (3) 15.3.2024, 13:03
Morčiatka (1) 15.6.2022, 14:04
FC Liverpool (1) 19.3.2022, 20:04
Torta Leňochod (2) 26.2.2022, 13:02
Truffle torta (1) 2.7.2021, 22:13
Rybári (1) 2.7.2021, 7:40
Kúzelná lienka (1) 21.4.2021, 20:04
Kremienok a Chocholúšik (1) 27.2.2021, 7:15
***COKOLADOVA TORTA*** (359) 2.1.2021, 13:35
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,190 ďalšie >>

TORTY

Čokoládovo ovocná torta s mascarpone krémom (bezlepková)



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 7 ks vajíčok 7 polievkové lyžice trstinový cukor (alebo práškový, ja som dala trstinový) 4 polievkové lyžice kakao 1⁄2 balík prášku do pečiva Smotanový krém 500 gramov mascarpone 200 millilitrov šľahačkovej smotany 2 čajové lyžičky práškového cukru 1 čajová lyžička vanilkového extraktu alebo vanilkový cukor (ja som dala vanilk.cukor) 1 polievková lyžica citrónovej šťavy (podľa chuti aj 2) Čokoládová poleva 200 gramov čokolády (výber je na vás, ja som dala kombináciu horkej a mliečnej milky, nabudúce dám viac milky, aby bola poleva sladšia, ale samozrejme dá sa dochutiť aj horká čokoláda cukrom) 140 gramov kvalitného masla Ovocie čerstvé maliny, ríbezle, alebo podľa chuti. Tieto sú však jemne kyslejšie, takže osviežia celú tortu Iné: podľa chuti aj džem, ja som dala malinový na korpus

POSTUP PRÍPRAVY

Korpus
1/ Bielka s polovicou cukru vyšľaháme do snehu, zatiaľ odložíme do chladu.
2/ Žĺtka so zvyšným cukrom vyšľaháme do peny.
3/ Kakao, ktoré sme si predtým preosiali, zmiešame s práškom do pečiva a primiešavame (mixérom) do vymiešaných žĺtok, až sa nám vytvorí hnedá, kakaová hmota/cesto.
4/ Následne, už len ručne a opatrne zamiešavame vymiešané bielka (sneh) do tejto hnedej hmoty. Po spojení všetkých surovín máme hotové cesto.
5/ Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote cca 190°C cca 20 minút (teplovzdušná rúra). Alebo podľa vlastných skúsenosti so svojou rúrou. Po upečení korpus vyklopíme na pracovnú dosku, alebo iný plech, papierom hore, opatrne dáme dole papier z korpusu a necháme vychladnúť.
Cesto má cca 1cm hrúbku.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jana M. (janie-ly) ID 38949 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Ovocná ombre torta



POTREBNÉ PRÍSADY

svetlý korpus (2x4 vajcia, 25 cm), plnka tvaroh+mascarpone+šľahačka, čučoriedky, jahody, potretá mascarpone+šľahačka

POSTUP PRÍPRAVY

váha cca 3 kg

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Janette M. (Zinka16) ID 75844 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Vynikajúci trojfarebný cheescake :)



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 400 g maslových sušienok, 100 g masla Krém: tvaroh mäkký - 750 g mascarpone - 250 g cukor - 2 poliev. lyžice 1 vanilkový cukor citrónová kôra, troška citrónovej šťavy tmavé ovocie ja som použila čučoriedky - 1 hrnček Čokovrstva: 200 g horkej čokolády, 200 ml smotany na šľahanie Čokoládová poleva : 100g horkej čokolády, 100 ml smotany na šľahanie - ovocie na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

Celú prípravu začneme čokovrstvou a čokopolevou príprava oboch je rovnaká. Do malého hrnca vlejeme šľahačkovú smotanu a necháme zohriať, pozor nesmie vrieť! Vylejeme do misky. Do horúcej šľahačky pridáme nalámanú čokoládu a miešame aby sa rozpustila.Toto urobíme 2x - raz s 200 ml a raz so 100 ml šlahačky. Misku s väčším množstvom - na čokovrstvu - dáme do chladničky. Tú menšiu s čokopolevou necháme vonku pri izbovej teplote.
Tortovú formu ( priemer 24 cm) vyložíme papierom na pečenie,
Sušienky podrvíme, zmiešame s maslom a natlačíme do formy.
V miske zmiešame všetko na tvarohovú vrstvu - tvaroh, mascarpone, cukor (dejte podľa chuti, nám stačí 2 lyžice, ale ochutnáveajte) a citrónovú kôru so šťavou. Mixérom spojte a cca 1/2 nalejte na sušienky. Do zvyšnej polovice zamixujte šťavu z ovocia. Tu získate roztlačením prípadne vymixovaním tyčovým mixérom. Zafarbený tvaroh preneste na bielu tvarohovú vrstvu a opatrne uhlaďte.
Tortu dajte na chvíľku do chladničky a vyberte misku so smesou na čokohmotu. Keď je studená, môžete začať šlahať mixérom , vyšľahajte do konzistencie podobnej šlehačke. Rozotrite na čučoriedkovú vrstvu a uhlaďte. Na tortu dajte čokoládovú polevu, dozdobte ovocím prípadne ako sa vám páči a dajte na 24 hodín do chladničky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Monika S. (MoniSemi) ID 333063 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Narodeninová torta bez vajec a mlieka



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 450 g hladkej múky,400 g kryštálového cukru, 45 g kakaa, 1 PDP (alebo 2 ČL sódy bicarbony), 30 ml octu, 500 ml horúcej vody, 175 ml oleja Krém: 300 ml ryžového mlieka, 1 vanilkový puding vegan, 2 PL cukru; 150 g HERA bezlaktózová, 100 g práškového cukru + 250 g gaštanového pyré

POSTUP PRÍPRAVY

Pri požiadavke na takúto tortu som sa trocha obávala. Nemala som s tým skúsenosť, nevedela som, ako sa takýto korpus bude „správať“. Preto som sa dala do študovania internetových receptov. Veľa dobrých inšpirácií som našla na stránkach pre vegánov, nie všetky recepty sú ale vhodné na vyššiu poťahovanú tortu.

Prvý pokus nebol úspešný. Zvolila som svetlý korpus na spôsob punčových rezov, ale torta bola ťažká, nedala sa pekne krájať, rezy boli mokré a kašovité. No čo Vám poviem, celá skončila po pridaní ďalších surovín v punčových guľkách (tie boli mňam). Tak som dala druhý pokus, tentokrát s kakaovým korpusom a vyšlo to neporovnateľne lepšie. Tak poďme na to:

Rúru si predhrejeme na 180 st.
Korpus: samostatne zmiešame suché a tekuté prísady. Potom vymiešame ručne do kašovitej jednoliatej zmesi. Vylejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie - ja som piekla v dvoch formách priemeru cca 18 cm cm, je to tak lepšie, korpus sa rovnomerne prepečie. Vložíme do vyhriatej rúry na 20 minút, potom stiahneme na 160 st. a dopekáme cca 35 minút – podľa toho, ako pečie Vaša rúra, skúsime špáradlom, či je korpus v strede prepečený.
Po upečení necháme 10 minút vychladnúť vo forme, následne z formy vyberieme a dáme na mriežku až do úplného vychladnutia.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Janette M. (Zinka16) ID 75844 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 4.3.2019, 10:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Orieškovo karamelová torta...



POTREBNÉ PRÍSADY

Túto som si "vyšperkovala" pre seba na narodeniny. Spojila som v nej čo najviac z toho, čo mi chutí a pretože z nej nezostal ani kúsok , usudzujem, že chutila každému, tak sa podelím aj tu... Cesto: 5 vajec, 7PL polohrubej múky, 3 PL opražených a najemno zomletých lieskových orieškov, 10 PL kryštálového cukru, 1/2 bal. kypriaceho prášku, 1 dl oleja, 1 dl studenej vody... Krém: 1 karamelový puding /ja mám najradšej Dr. Oetker s kúskami karamelu, 300mlm mlieka, 250g mascarpone, 100g práškového cukru a asi 5 nadrobno nakrájaných krowiek.... Arašidový frosting: 100g zmäknutého masla, 200g jemného arašidového masla, 2 šálky /1 šálka = 200ml práškového cukru/ mlieko podľa potreby.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: bielky vyšľaháme dotuha, keď sú polotuhé pridáme cukor a došľaháme, kým nebude mať "špičky", znížime rýchlosť na najmenšiu a postupne na malých otáčkach vmiešame po jednom žĺtka. Jemným pramienkom vlejeme olej a necháme zapracovať , ale nie dlho. Múku zmiešame s kypriacim práškom a orieškami. Metličkou jemne po častiach vmiešame k vajíčkam nastriedačku s vodou. Pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme na 180°C, dozlata. Po vychladnutí prekrojíme na tri časti a naplníme krémom. Necháme na cca 2 hodinky stuhnúť v chlade a potrieme frostingom. Môžeme ešte poliať slaným karamelom http://angiebakes.com/2015/09/19/slany-karamel/ a dozdobiť podľa chuti...




Krém: Puding rozmiešame v mlieku a uvaríme, vsypeme krowky a za občasného miešania necháme vychladnúť. potom ho vyšľaháme s cukrom a mascarpone.


Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 15.11.2018, 13:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Medovo maslová torta...



POTREBNÉ PRÍSADY

Tak jednoduchá a tak chutná, že mi nedá nepodeliť sa... 3 šálky hladkej múky, 2 ČL kypriaceho prášku, 1 ČL soli, 1 šálka cmaru, 1/2 šálky medu, 2 ČL vanilkovej esencie, 250g masla, 1 1/2 kryštálového cukru, 4 vajcia...Krém: 340g masla, 250g roztierateľného syra/ mascarpone, Goldessa z Lidlu alebo jemný tvaroh/, 4 šálky cukru /a ani toľko netreba, ja som jednu ubrala a bolo to aj tak dosť sladké/, 1/3 šálky medu... Glazúra: 1/3 šálky kryštálového cukru, 1/4 šálky medu, 1/2 šálky smotany na šľahanie, štipka soli...

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 200ml




Cesto: V miske si zmiešame múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a soľ. V druhej nádobke si zmiešame cmar, med a vanilkovú esenciu. Zvlášť si vyšľaháme maslo a cukor do peny /musí nadobudnúť objem a zblednúť/. Postupne zapracujeme vajíčka, pridávame ďalšie až potom, čo to predtým je zapracované. Nastriedačku zapracujeme suché a mokré prísady. Potom cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme na 160°C do zlata. Po úplnom vychladnutí prekrojíme na 3 časti a naplníme 2/3 plnky. Zvyšnou tretinou plnky obtrieme vrch a boky torty. Dáme na pár hodín zachladiť a potom polejeme glazúrou. Ozdobíme podľa fantázie.


Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 8.11.2018, 16:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Orechová Mokka torta



POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajec 300g práškového cukru 10 lyžíc silnej horúcej kávy 200g polohrubej múky 1PDP 1 vanilkový cukor 100g mletých vlašských orechov 20g margarínu a 50g hrubej múky na formu **** Plnka: 2,5dl vychladnutej kávy ( Vitakáva alebo Melta) 1 žĺtok 1 vanilkový cukor 2 lyžice polohrubej múky 30g cukru 200g masla alebo hery 100g práškového cukru 50g mletých orechov 1 lyžica rumu

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky s cukrom vymiešame do peny za postupného pridávania horúcej kávy. Nakoniec primiešame s pdp orechami a snehom z bielkov. Tortovú formu vytrieme tukom a vysypeme hrubou múkou naplníme cestom a upečieme na 180´asi 50min. Plnka: Do vychladnutej kávy dáme žltok vanilkový cukor a múku. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Zvlášť vymiešame maslo s práškovým cukrom pridáme orechy, rumu a dobre vymiešame. K tomuto maslovému základu postupne primiešavame vychladnutú kašu až vznikne hladký krém. Tortu prekrojíme môžeme potrieť pikantným džemom natrieme plnkou. Taktiež potrieme vrch a boky potom obsypeme orechami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Soňa T. (rexo) ID 108927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Nepečený čučoriedkový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus 10 celozrnných maslových sušienok 60 g kokosového oleja 1 lyžica cukru kryštál Krém 500 g skyr natur 250 ml smotana 50 g medu 1 vanilkový lusk 3 plátky želatíny Poleva 4 lyžice čučoriedkového džemu 100 g čerstvých čučoriedok

POSTUP PRÍPRAVY

Rozdrvíme nahrubo sušienky a zmiešame ich s kokosovým olejom. Tortovú formu (22 cm) vyložíme papierom na pečenie (alebo použijeme nepriľnavú silikónovú formu) a rukami pritlačíme zmes rovnomerne na dno. Formu dáme do mrazničky.
Vopred dáme želatínu do studené vody. Ďalej do misky dáme Skyr, med, dreň z vanilky a dobre všetko premiešame. Želatínu prenesieme do malého hrnca a na miernom ohni ju miešame, pokým sa nerozpustí. Pozor, nesmie vrieť, inak stratí želírovacie schopnosti! Následne želatínu odložíme zo sporáku a necháme ju mierne vychladnúť. Vmiešame ju do malého množstva Skyr krému a následne pridáme jeho zvyšok. Vďaka tomuto postupu v kréme nebudú hrudky.
Ušľaháme smotanu do hladkej peny a zmiešame ju s vyrobeným krémom. Vyberieme z mrazničky formu s korpusom a nalejeme do nej Skyr krém. Potom celú tortu umiestnime do chladničky minimálne na štyri hodiny. Po vychladení dezertu servírujeme jeho kúsky na tanierik, potrieme ho čučoriedkovým džemom a posypeme čerstvými čučoriedkami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Dominika K. (Knespik) ID 327946 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Nepečená mandarínková torta.



POTREBNÉ PRÍSADY

Keď je horúco a nechce sa zrovna ešte aj s rúrou "prikurovať" a napriek tomu sladká bodka za obedom musí byť, spomeniem si na túto ľahučkú a rýchlu tortu. Potrebujeme: 180g keksov /alebo suchého korpusu, ktorý mne občas vystane z torty/, 100g čokolády na varenie, 130g tuku /môže byť kokosový, maslo, margarín/...

POSTUP PRÍPRAVY

Sušienky rozdrvíme, zalejeme čokoládou, ktorú sme rozpustili s tukom, premiešame a navrstvíme na dno tortovej formy, ktoré si vystelieme papierom na pečenie. Dáme stuhnúť do chladničky a zatiaľ si pripravíme plnku...




PLNKA: 400g bieleho jogurtu, 200ml smotany na šľahanie, 3-4 PL práškového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 1 konzerva mandarínok, 20 g práškovej želatíny, 150 ml šťavy z mandarínkového kompótu, podľa potreby mandarínkový alebo pomarančový džús...


Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 23.8.2017, 16:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Gaštanová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 5 vajec, 140 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 200 g polohrubej múky, citrónová kôra z polky citróna (nemusí byť), prášok do pečiva. krém: 250g gaštanové pyré, 250g mascarpone, 1/2 kyslej smotany

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom (z práškového cukru odložíme lyžicu do bielkov). Počas šľahania postupne pridávame 5 lyžíc horúcej vody. Z bielkov a práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Pred koncom postupne pridáme 5 lyžíc studenej vody.
Sneh zľahka zamiešame k žĺtkom. Postupne pridávame múku s práškom do pečiva. Nalejeme do formy. S vyšľahanou hmotou manipulujeme opatrne. Pečieme cca 35 minút pri teplote 170 až 180 °C.
Ak máte doma väčšie tortové formy, tak si recept na tortové cesto upravte nasledovne:
Na jedno vajce použite 28 g práškového cukru, 40 g polohrubej múky a jednu lyžicu vody.
Krém: vyšlaháme gaštan.pyré s mascarpone a smotanou.
Upečené vychladené cesto prerežeme na polovicu, natrieme z oboch strán jahodovo-ríbezlovým džemom, dáme krém, prikryjeme druhou polkou cesta, celú tortu ešte potrieme zvyškom krému a ozdobíme ovocím.
Do krému netreba cukor, pyré je sladené

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lenka N. (lenkaajanko) ID 235898 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,190 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu