končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
ZázvorníkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 vajce, 1 žltok, 140g práškového cukru, šťava z 1/2 citrona, 20g nastrúhaného zázvoru, 160g hladkej múky ( podľa potreby viac ) ................Na zdobenie : cukrová poleva, podrvené pistácie POSTUP PRÍPRAVY Vajce, žltok a cukor miešame nad parou asi 10 minút. Potom odstavíme a miešame do vychladnutia. Do vychladeného pridáme citronovú šťavu, zázvor, múku a vypacujeme cesto. Na doske posypanej múkou vyvaľkáme cesto a formičkou povykrajujeme rôzne tvary, ktoré poukladáme na vymastený plech a necháme ich 12 hodín schnúť - odpočívať. Potom ich v rúre pri miernej teplote upečieme. Vychladnuté keksy ozdobíme cukrovou polevou a podrvenými pistáciami. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 24.12.2010, 13:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Orieškové tyčinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 5 bielkov, 300g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 250g najemno pomletých lieskových orieškov, papier na pečenie POSTUP PRÍPRAVY Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne zašľaháme cukor a vanilkový cukor. Dáme si bokom 5-7 PL vyšľahaného snehu. Do väčšej časti snehu opatrne vmiešame pomleté oriešky ( môžme zmiešať aj s vlašskými, alebo použiť len vlašské ). V pôvodnom recepte treba navlhčenými rukami tvarovať tyčinky. Raz som to takto robila a nikdy viac, takže ja som si dala tých odložených 5-7 PL snehu do jedného zdobiaceho sáčku a orieškový sneh na tyčinky do druhého a pomocou neho som striekala malé, asi 5 cm dlhé tyčinky na papier na pečenie. Hneď som ich nazdobila odloženým snehom a odloženými lieskovými orieškami. Tyčinky dáme piecť do predhriatej rúry na 150°C a pečieme asi 20 minút, v polovici pečenia som ich prikryla papierom na pečenie, aby ostali pekne biele. Z tohto množstva vyjde asi 40 kúskov. Tých odobratých 40 kúskov orieškov na zdobenie som nahradila do 250g vlašskými orechami. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 27.12.2008, 15:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Sviatočný koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajíčka, 200g kryštálového cukru, 100g polohrubej múky, 100g hrubej múky, 100g pomletých orechov,1/2 prášku do pečiva, ( pdp ), 5PL studenej vody, 1PL kakaa............ Krém: 200ml mlieka, 2PL hrubej múky, 5 žltka, 1 vanilkový cukor, 250g masla, 200g práškového cukru...............Sneh: 5 bielkov, 250g kryštálového cukru, 2 kvapky octu POSTUP PRÍPRAVY Piškota: vyšľahať žltky s cukrom, pridať vodu a zmiešané múky s pdp, kakaom a orechmi, nakoniec po častiach vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejem na plech vystlaný papierom a upečieme. Po upečení necháme vychladnúť. ......Krém: z mlieka, žltkov , vanilky a múky uvaríme kašu, ktorú za občasného miešania vychladíme. Vymiešame maslo s cukrom a postupne vmiešame vychladenú kašu, krém natrieme na vychladenú piškotu. Pripravíme si hrniec s prevarenou vodou , nad ktrorý dáme misku so snehom. Najprv šľaháme bielka na tuhý sneh, potom postupne pridáme kryštátový cukor a keď je sneh dostatočne tuhý, položíme si misku nad paru , voda v hrnci nemá vrieť, len bublať - robiť paru a šľaháme, kým sa cukor v snehu nerozpustí a sneh sa začne prilepovať na dno misky, že je sneh dostatočne vyšľahaný zistíme, tak, že strčíme prst do snehu a otočíme ho smerom hore, ak nám ostane špička snehu pekne stáť, je hotový, kvapneme doňho dve kvapky octu ešte prešľaháme a sneh je hotový. Ešte teplý ho natrieme na krém. Na vrch koláča postrúhame čokoládu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 70 návštěvníkov) KOMENTÁRE (34) posledné: 10.4.2020, 22:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Kokosové strapáčePOTREBNÉ PRÍSADY 200g hladkej múky, 80g práškového cukru, 200g kokosu, 3PL kakaa, 200g Palmarínu............Krém: 80g vlašských orechov, 120g masla, 80g práškového cukru, 1PL kakaa, 3 PL rumu...........Na ukončenie: 200g čokoládovej polevy, 50 celých lúpaných mandlí POSTUP PRÍPRAVY Múku, cukor, kokos, kakao a palmarín spracujeme na hladké cesto, zabalíme do folie a necháme 30 minút v chlade. Potom cesto rozvaľkáme na 3mm, vykrajujeme hviezdičky. Pečieme pri 180°C asi 10 minút. Krém: maslo, cukor vyšľaháme do peny, ochutíme kakaom, rumpm a vmiešame postrúhané orechy. Hviezdičky potom po dvoch zlepujeme krémom a dáme do chladničky stuhnúť. Nakoniec ich potrieme eozpustenou čokoládou a ozdobíme olúpanou mandľou., môže byť aj lieskový oriešok. Šupky ich zbavíme zaparením vriacou vodou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 28.12.2008, 15:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Zebra rezyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kokos ( 250g ) , 1 sunar, alebo sušené mlieko ( 400g ) ja som mala Sabi plnotučné, 200g práškový cukor, 1/2 kg varovej čokolády, ak budete dávať aj na vrch ako ja, tak treba trochu viac, na tri vrstvy POSTUP PRÍPRAVY Dáme si nad paru roztopiť čokoládu, bez pridania tuku. Zhnetieme kokos, cukor a suš. mlieko s vlažnou vodou na dobré cesto, ja som pridala asi 150ml. Cesto je trochu lepkavé, rozdelíme ho na tri časti. Rozvaľkáme ho medzi dvoma igelitovými sáčkami podľa veľkosti pripravenej dózy. Moja má rozmery 23x33cm, ak zoženiete menšiu, to nevadí, budete ho mať vyšší. Do dozy dáme prvé kokosové cesto , na to nalejeme čokoládu, nie úplne horúcu, hneď rozvaľkáme druhú časť cesta, toto sa robí rýchlo, lebo cesto tuhne, ale nič sa nedeje, lebo aj ja som si navlhčila ruky a cesto som premiesila a tak sa mi robilo ľahšie, druhé cesto dáme na ešte tekutú čokoládu, nesmie byť tuhá, nečakáme kým stuhne tie, vrstvy sa musia spojiť. Na druhé kokosové cesto dáme zase čokoládu, zase tretiu vrstvu kokosového cesta a nakoniec zas čokoládu a až trez necháme stuhnúť. Rezy sa ľahšie režú teplým nožom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 52 návštěvníkov) KOMENTÁRE (21) posledné: 1.1.2014, 16:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
LeknáPOTREBNÉ PRÍSADY 260g hladkej múky, 180g hery, 110g práškového cukru, 2 žltky, košíčkové formičky.............Krém: 200ml mlieka, 2 PL hladkej múky, 1 vanilkový cukor, 250g masla, 80g práškového cukru, 3-4 PL višňovej marmelády a ešte marmeláda na zlepovanie - tuhšia, na zdobenie, cukrová poleva, zelené potravinárske farbivo POSTUP PRÍPRAVY Zo surovn na cesto spracujeme hladké cesto a necháme v chlade odležať. Cesto potom vyvaľkáme a povykrajujeme kvietky. Polovicu upečieme na plechu vystlatým papierom a druhú polovicu upečieme vo formičkách na košíčky. Nemastila som ich ani nevysypávala múkou. Spodné časti natrieme cukrovou polevou prifarbenou na zeleno. Do stredu capneme tuhšiu marmeládu na spojenie kvietkov. Priložíme kvietok, ktorý sa piekol vo formičke a do kvietku nastriekame krém. Krém: mlieko , múku a vanilkový cukor uvaríme na kašu. maslo s sukrom vymiešame a postupne pridáme vychladenú kašu a višňovú marmeládu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (8) posledné: 4.1.2009, 16:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Košíčky s kokosovou penouPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 350g hladkej múky, 6 žltkov, 250g Hery, 1 KL octu...... Kokosový sneh: 6 bielkov, 300g kryštálového cukru, 250g kokosu...........Na náplň: ríbezlová marmeláda.......... Na ozdobu: čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Do preosiatej múky pridáme žltky, Heru, ocot a vypracujeme cesto. Potom ho dáme na 12 hodín do chladu. Druhý deň urobíme z cesta asi 50 guličiek a vtlačíme ich do košíčkov o priemere 50cm, nemažeme ich tukom. Do každého košíčka dáme marmeládu. Z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh a vmiešame jemne kokos. Naplníme zdobiace vrecko a naplníme kokosovú penu ma marmeládu do košíčkov. Dáme na plech a upečieme vo vyhriatej rúre na 150°C asi 30 minút. Rošt v rúre si dáme do nižšej polohy. Men sa pri skúške jedného košíčky zdalo cesto surové, tak som prehodila nižšie a prikryla som vrch papierom, aby mi nezhnedla kokosová pena. Po vychladnutí jemne vyklopíme z formičiek. Do stredu dáme trochu marmelády a dozdobíme roztopenou čokoládou. Môj experiment: zdalo sa mi, že bude tých košíčkov veľa ( 50 kuskov ), tak som plnku urobila len z troch bielkov a z ďalších troch som urobila orechovú penu do košíčkov s karamelovým krémom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 20.11.2014, 13:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Orieškové polmesiačiky s 1000 **********POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 280g hladkej múky, na špičku noža prášku do pečiva, štipka soli, 120g práškového cukru, 1/2 bal. vanilkového cukru, 1 vajce , 1 žltok, 220g Palmarínu...........Na potretie: vyšľahaný bielok.Krém: 1/8l smotany na šľahanie, 150g mliečnej čokolády, 1PL rumu.................Na posypanie: pražené hrubo posekané lieskové oriešky....................... Poleva: 200g čokoládovej polevy POSTUP PRÍPRAVY Múku, prdopeč, zmiešame a preosejeme. Postupne pridáme ostatné prísady. Necháme 1 hodinu odpočívať v chlade. Potom cesto vyvaľkáme na 3-4 cm, vykrajujeme polmesiačiky a kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Natenko potrieme bielkom a upečiem v strede rúry. Krém: do kastrola si dáme smotanu, na kúsky polámanú mliečnu čokoládu a za stáleho miešania varíme , kým sa čokoláda nerozpustí dohladka. Prelejeme do misky, pridáme rum a necháme vychladiť. Po vychladnutí vyšľaháme krém dopenistaa natrieme ním nahrubo povrch polmesiačikov. Ja som si zas pomohla zdobiacim vreckom, išlo to jednoduchšie. Na krém nasypeme lieskové oriešky a dáme na 1/2 hoďky do chladničky. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou. Tieto cukrovinky si dovolím vychváliť až do neba. Moja mladšia sestra mi tesne pred zakusnutím povedala, že ona nemá veľmi rada linecké s plnkami, že radšej klasiku s lekvárom. No mali ste ju vidieť, ako zmenila výraz tváre a hneď aj názor. Ja sama som jedla už všelijaké, ale ako sa v tomto mieša chuť cesta s plnkou , praženými orieškami a čokoládou, ten pôžitok sa nedá ani opísať. To treba skúsiť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (24) posledné: 20.12.2014, 20:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Kokosové trubičky s karamelovým krémomPOTREBNÉ PRÍSADY 400g hladkej múky, 300g práškového cukru, 350g Hery, 300g strúhaného kokosu, 2 vajcia, 1 vanilkový cukor, na pečenie kovové trubičky.........Karamelový krém: 1 salko, 200ml mlieka, 2 PL hladkej múky, 1 vanilkový cukor, 250g Hery, 80g práškového cukru.......čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Salko uvaríme vo vode 2-3 hodiny, môžme aj niekoľko dní skôr. Z prísad na cesto vypracujeme cesto, ktoré dáme na dve hodinyodležať do chlau. Potom cesto vyvaľkáme na 3mm krubý plát, nakrájame na štvorce asi 6-7cm stranou . Natočíme na kovové trubičky, položíme na plech vyložený papierom spojom dole a upečieme. Obidva konce upečených a vychladnutých trubičiek namočíme do polevy. Keď poleva stuhne, naplníme ich pomocou zdobiaceho vrecka s tenkou špičkou karamelovým krémom. Krém: mlieko, hladkú múku, vanilkový cukor za stáleho miešania uvaríme na kašu. Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme a postupne primiešame skaramelizované salko a vychladnutú kašu. Z tejto dávky cesta je asi aj 70 trubičiek a z plnky má vystáť aj na naplnenie košíčkov s karmelovou plnkou. Mne ostal krém aj na 9 spodkov z polmesiačikov . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 20.11.2014, 14:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Tortičky z lineckého cestaPOTREBNÉ PRÍSADY 370g polohrubá múka, 1 Palmarín, 120g práškového cukru, 1/2 prdopeču, 1 žltok, môže trošku mlieka, ale ja nedávam, nastrúhaná kôra z jedného citrona...... Krém: 200ml mlieka, 2 PL hladkej múky, 1 vanilkový cukor, 250g masla, 80g práškového cukru, 3-4 PL višňovej marmelády POSTUP PRÍPRAVY Cesto, zbytok z Lineckých kvietkov http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=9828&user=33802 Krém, zbytok z Lekna http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=9834&user=33802 ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (6) posledné: 5.1.2011, 18:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |