. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Natali F. (druna) ID 217609
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.10.2011
Naposledy: 25.12.2017 18:22
Aktualizácia: 10.12.2011 21:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 15
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 125
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 17 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Vyborny kolac s dulami a jablkami



POTREBNÉ PRÍSADY

2 velke dule,1 jablko,250-500ml,5-6 lyzic slivkovy dzem,trosku konaku,3 lyzice krystalovy cukor,1 drievko skorica,3 klinceky. Na cesto potrebujeme 1 heru,alebo maslo izbovej teploty,1 salku 200ml-krystalovy cukor,4 vajcia,2 salky hl.muka+ 1 prasok do peciva,1/2 salky mlieko1 vanilkovy cukor,1 lyzica mleta skorica,ak mame radi mozeme pridat trocha mleteho muskatoveho orieska, mletych klincekov,ale pozor nie vela,aby nas kolac nebol horky!

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca dame vino,ked nechceme, mozeme namiesto vina dat vodu,pridame slivkovy dzem,cukor,konak,dule a jablko rozkrojime ,vycistime a kazdu stvrtku nakrajame na 4 pasy,pridame do hrnca,nezabudnime na drievko skorice a 3 klinceky, varime cca 20 min,pocas varenia lahka premiesame
Do mixera nakrajame maslo,ci heru,prisypeme cukor a miesame do peny,postupne pridavame vajicka,muku a mlieko,skoricu,vanilkovy cukor a hotovo
Vymastime a vysypene mukou tortovu formu vylejeme do nej cesto a povyberane dule,jablka na tanier postupne ukladame na vrch cesta,mozeme troska aj zatlacit
Pecieme vo vopred rozohriatej rure na 175 stupnov vzduch priblizne 40-50 minut
Upeceny,vychladnuty kolac polejeme syrupom z dul a jablk a pocukrujeme vanilkovym a prakovym cukrom
Dobru chut!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 25.11.2013, 12:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

ORIESKOVE BROWNIES



POTREBNÉ PRÍSADY

250gr varova cokolada,120gr maslo,1salka krystalovy cukor,1.5 salky pomlete oriesky,3vajcia,1/4 salky hladkej muky

POSTUP PRÍPRAVY

Vo vodnom kupeli si roztopime cokoladu s maslom,do mixera si dame vajcia a cukor- dobre vymiesame
potom pridavame oriesky a mierne vychladnutu,nie horucu cokoladu a nakoniec1/4 salky hl.muky
do mensieho plechu 20 krat 25cm vlozime papier na pecenie,je to praktickejsie ,netreba umyvat plech!
Pecieme pri teplote 160-180 stup. cca 25-30 min
Podavame so slahackou,zmrzlinou a taktiez s ovocnym prelivom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 15.2.2013, 8:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Cokoladove Suffle



POTREBNÉ PRÍSADY

2 vajcia, 80g krystal.cukor ,100g varova cokolada ,100g maslo, 60g muka hladka ,ak chceme na posypanie mandlove lupienky

POSTUP PRÍPRAVY

Ja som robila z trojitej davky lebo nas bolo vela,urobila som do formiciek na cupcakes a este mi ostalo do mojej oblubenej keramickej stvorcovej formy! Zapneme si ruru na 170 stupnov - kto ma na horuci vzduch,alebo klasicky.
Do mixeru dame miesat zltka s cukrom, zvlast vyslahame bielka na tuhy sneh.
Do vodneho kupela si dame roztopit cokoladu s maslom a nechame trochu vychladit aby nebola horuca ked ju budeme prilievat k vymiesanym zltkom.
Potom pridame muku a nakoniec zlahka primiesame bielkovy sneh,vylejeme do formy, foriem ak robime z vacsej davky. Posypeme mandlovymi lupienkami
Pecieme 18-20 min
Ja som to dnes prehnala a tak to nebolo vo vnutri az tak tekute ako by malo byt,ale aj tak to bolo bozske
podavala som to z pretlacenym gastanovym pyre,slahackou a kopcekom vanilkovej zmrzky!
Vyskusajte,neolutujete!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

KAZAN NTIPI



POTREBNÉ PRÍSADY

Tato dobrotka pochadza z Malej Azie.V preklade to znamena doslova skrabanie,vyskrabavanie kotla.Je to uzasny dezert,neuveritelne jednoduchy,neni co pokazit! 1.5 litra mlieka, 350gr krystalovy cukor, 1 vanilkovy cukor ,100gr maslo ,150g Solamylu,ja som tento krat pouzila Zlaty Klas ale doporucujem pre jemnost chuti Solamyl 2.5-3 platky zelatiny

POSTUP PRÍPRAVY

Zapneme si ruru na 220 stupnov
Do hrnca dame zohriat,ale nie zovriet mlieko,cukor,vanilkac,maslo
pridame zelatinu,a zamiesame Solamyl
Riadne miesame ,aby sa nam spodok nepripalil, akonahle to zhustne odstavime nabok.
Potrebujeme hlbsi plech mensi 30 krat 40
natrieme spodok plechu trochou kremu a posypeme krystalovym cukrom a dame zkaramelizovat do rury
na tmavohnedo teda skoro az spaleno!
zalejeme to kremom,ktory nechame vychladnut a potom dame do chladnicky na taku hodinku dve

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 31.10.2013, 21:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

PUMPKIN PIE-SLADKY PIE S ORANZOVOU TEKVICOU



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme 500g oranzovej tekvice,1listkove cesto,aby to bolo rychlejsie ja som robila vlastne tahane,neskor pridam recept.Dalej potrebujeme krystalovy cukor,1 vanilkovy,skoricu,hrozienka,pomlete orechy alebo struhanka/nemusi byt/ trosku masla ,vajicko s mliekom na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Tekvicu si nakrajame na take vacsie platy alebo proste kusky,ktore uvarime do zmaknutia,prelozime do ceditka,aby odtiekla prebytocna voda,potom roztlacime vidlickou,pridame cukor,vanilkovy cukor,schvalne nepisem kolko cukru ,musite to ochutnat,kazdy ma rad inac sladke....Este skoricu,hrozienka roztopene maslo-kusok podla toho ako to mame radi.Pokial sa nam zda ze plnka ma este vela stavy mozeme pridat pomlete orechy 3-4 lyzice alebo struhanku.
Rozvalkame listkove cesto a bud zatocime ako strudlu alebo jeden plat na spodok mensieho plechu ,potom plnku a na vrch druhy plat listkoveho cesta ,potrieme rozslahanym vajickom,alebo len mliekom,pecieme pri 180 stupnoch ,minimalne 25-35min do zlatova.
Uz len posypat praskovym cukrom a ak chceme trochu skoricou...................no a mozeme sa do toho pustit!
Na zaver chcem este povedat ,ze mozete tekvicu nastruhat a podusit na masle (v tom pripade uz maslo naviac nepridavame),alebo nakrajat na kocecky.potom zmiesat s nastruhanymi jablkami a mozete pridat aj uvarenu dulu na male kocky,ktoru ja osobne zboznujem!Tiez mozete pouzit namiesto cukru sladene Salko,ale ja to uprednostnujem len s cukrom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

PANNA COTTA s jahodovym prelivom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 liter sladkej smotany na slahanie,mne to bolo ale velmi tazke a tak by som nahradila nabuduce 500ml mliekom,aby to bolo light,snad sa na nas priatelia Taliani nenahnevaju,ked to nebude ta prava 100% Panna cotta. Dalej potrebujeme 5 lyzic krystalovy cukor 1 vanilkovy cukor 8-10 g agar-agar nie viac lebo to bude velmi tuhe!

POSTUP PRÍPRAVY

Dame zovret sladku smotanu s cukrom a vanilkou ,ku koncu primiesame agar-agar a ztiahneme z ohna. Agar -agar je vysoko vyzivny zelirovaci pripravok z cervenej morskej riasy tengusa,ktory sa velmi vyuziva v potravinarstve, ja ju kupujem vo forme prasku v 10g baleniach 100% prirodny!Je alternativa zelatiny, ako zahustovadlo,stabilizator a je zdravy nekaloricky,obsahuje zelezo,vapnik,jod a ine stopove prvky,znizuje cholesterol!
Hned ako ztiahneme z ohna nalejeme do formy,pripadne malych formiciek,dame stuhnut ,doslova za chvilku je Panna cotta hotova,agar-agar rychlo tuhne, uz pri 40 stupnoch
Urobime si jahodovy sos,Ja som mala zamrznute cele jahody a tak som ich prepolila a pridala trochu krystaloveho cukru,rozmixovala a tosku zvarila.
Mozeme urobit namiesto jahodoveho sosu klasicky karamelovy
6lyzic vody ,2 lyzice cukru a 2 lyzice sladkej smotany.Najprv rozvarime cukor vo vode a potom pridame smotanu, hotovy karamel je zlatistej farby,polejeme panna cottu a mozeme papat!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.10.2012, 19:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kosicky plne jablk



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto potrebujeme ½ kg muky hl., 1 cajova lyzicka prasku do peciva, 200g cukru krystal. ,250g masla, 2 vajcia, 3 polievkove lyzice mlieka, trochu citronovej kory asi 3 lyzice kakaa s trochou cesta na zaver . Plnka :4 jablka, hnedy cukor ,skorica, trochu masla, hrozienka, mozete ocistit ½ dule, nastruhat a zmiesat spolu s jablkami,bude to mat ovela lepsiu chut .

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto dame na ½ -1 hodinu do chladnicky,
vyvalkame na tenko, vylozime vymastene formicky- kosicky a naplnime jablkovou zmesou, na vrch si radielkom narezeme pasiky z hnedeho cesta.
Mozeme to urobit aj opacne hnede cesto ako zaklad a zlte na vrch.
Pečieme v predhriatej rure 15-20 minut
Na konci posypeme praskovym a vanilkovym cukrom
Kosicky su vyborne ku kave, ale aj ako desiata pre nase deti!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 5.10.2012, 19:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

kakaove muffins s hroznom



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia 1 salka mlieka 1 Hera,al.Palmarin izbovej teploty 2 salky krystaloveho, alebo hnedeho cukru 3 salky muky hladkej,moze byt aj polohr. 1 pras.do peciva 5-6 polievkove lyzice nesladeneho kakaa trochu struhanej citronovej kory 1 vanilk.cukor hrozno ak najdete bezkostkove

POSTUP PRÍPRAVY

cukor a heru vymiesame, potom pomaly pridavajte vajcia
Kakao premiesame s mukou+prasokom do peciva a pridavame striedavo s mliekom,koru, vanilkovy cukor
naplnime cca trosku viac ako do polky vymastenych a vysypanych mukou formiciek, pretoze pri peceni muffinky nafuknu,pridame par bobul hrozna a pecieme v predhriatej rure pri 160-180 stupnoch 20 minut.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Krosanty s nutelou a marmeladou



POTREBNÉ PRÍSADY

500g muka polohruba ale moze byt aj hladka ,150ml vlazne mlieko, 1 kocka drozdie, 100-150g krystal.cukor 100g hera/alebo maslo/ ,alebo olej ,2 vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

vvypracujeme si cesto,ktore sa nelepi na ruky
nechame kysnut taku hodinku
vyvalkame cesto v tvare kruhu a radielkom rezeme trojuholnicky
lyzickou plnime nutelou,alebo marmeladou,pripadne makovou,orechovou ci tvarohovou plnkou
a zatacame zo sirsej casti smerom k uzkemu spicu
potrieme rozslahanym vajickom a pecieme pri 180 stupnoch cca 15 min vo vopred vyhriatej teplovzdusnej rure.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) posledné: 21.9.2012, 7:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

jednohubky z listkoveho cesta-sladke!!!!!


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

listk. cesto,vykrajovacky,vanilk.krem,slahacka,lesne ovocie

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 19.7.2012, 21:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 17 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu